Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları bebeğinize aldığınız pişman olduğunuz, kullanmadığınız şeyler...

22 aylik bir bebegim var ve tecrubelerimi paylasiyim.

Guzel rahat konforlu saglam bir bebek arabasi ve yatak tavsiye ederim.

fazla kiyafet yerine hem uyurken giyebilicegi guzel pijama tarzi seyler alin. Yeni doganlar gunun buyuk bir bolumunu uyuyarak geciriyor. Misafir gelse bile uyuyor. Devmali giydirip geri cikartmak zor oluyor. 6-7 tane pijama ve atlet takimi oneririm 1-2 tane kiyafet. Hem kiyafetler biraz buyuyunce bir kac saat uyanik kalinca guzel yakisiyor.

Ben patikli tulumlari sevmistim. bebegi kucaga alirken karni sirti acilmiyor. Sadece biraz genis bol alin cunku cok cabuk buyuyorlar. 100% yumusak pamuk olmasina ozen gosterin.

uyku tulumu tavsiye ederim yeni anneler icin. Bebek 1-2 aylikken kollarini istemsiz kullandigi icin battaniyesini yuzune cekebilirler o yuzden uyku tulumu giydirip o sekilde yatirmak daha iyi olur.battaniyeyi isterseniz en fazla beline kadar ortersiniz. Ayrica aliskanlik oluyor buyuyuncede giyiyorlar. Benim kizim simdi giydiriyorum oyle yatiryorum cunku gece ustunu aciyor ama bu sekilde kislik bir uyku tulumuyla hic usumuyor hasta olmuyor.

dr brown biberon oneririm. Ben aventin 2 serisinide kullandim, ama dr brown gazli bebekler icin daha iyi oldugunu duydum.

sakin bebek bakim cantasi almayin. Bosuna kabariklik yapiyor ve cok az esya aliyor onun yerine kendinize buyuk guzel bir kol omuz cantasi alin. Ve ayrica bebek arabasina sabitlenebilcek sekil olsun. Ben oyle yapmistim. Hala cok memnunum ve cok hos modern bir cantam var. Ayrica onun yerine guzel bir sirt cantasida alabilirsiniz.

Mama sandalyesi maxi cosi araba koltugunu kullandik daha oturamiyorken buyuyunce ahsap saglam agir bir mama sandalyesi aldik. Ahsap olmasinin avantaji devrilme sansi yok. 7 yasina kadar oturabilir. boy ayarlanabiliyor. Tabi yerinizinde sabit olmasi lazim. Ikea da satilan antilopda yazlik ev icin cok uygun hem hesapli.

22 aylik bir bebegim var ve tecrubelerimi paylasiyim.

Guzel rahat konforlu saglam bir bebek arabasi ve yatak tavsiye ederim.

fazla kiyafet yerine hem uyurken giyebilicegi guzel pijama tarzi seyler alin. Yeni doganlar gunun buyuk bir bolumunu uyuyarak geciriyor. Misafir gelse bile uyuyor. Devmali giydirip geri cikartmak zor oluyor. 6-7 tane pijama ve atlet takimi oneririm 1-2 tane kiyafet. Hem kiyafetler biraz buyuyunce bir kac saat uyanik kalinca guzel yakisiyor.

Ben patikli tulumlari sevmistim. bebegi kucaga alirken karni sirti acilmiyor. Sadece biraz genis bol alin cunku cok cabuk buyuyorlar. 100% yumusak pamuk olmasina ozen gosterin.

uyku tulumu tavsiye ederim yeni anneler icin. Bebek 1-2 aylikken kollarini istemsiz kullandigi icin battaniyesini yuzune cekebilirler o yuzden uyku tulumu giydirip o sekilde yatirmak daha iyi olur.battaniyeyi isterseniz en fazla beline kadar ortersiniz. Ayrica aliskanlik oluyor buyuyuncede giyiyorlar. Benim kizim simdi giydiriyorum oyle yatiryorum cunku gece ustunu aciyor ama bu sekilde kislik bir uyku tulumuyla hic usumuyor hasta olmuyor.

dr brown biberon oneririm. Ben aventin 2 serisinide kullandim, ama dr brown gazli bebekler icin daha iyi oldugunu duydum.

sakin bebek bakim cantasi almayin. Bosuna kabariklik yapiyor ve cok az esya aliyor onun yerine kendinize buyuk guzel bir kol omuz cantasi alin. Ve ayrica bebek arabasina sabitlenebilcek sekil olsun. Ben oyle yapmistim. Hala cok memnunum ve cok hos modern bir cantam var. Ayrica onun yerine guzel bir sirt cantasida alabilirsiniz.

Mama sandalyesi maxi cosi araba koltugunu kullandik daha oturamiyorken buyuyunce ahsap saglam agir bir mama sandalyesi aldik. Ahsap olmasinin avantaji devrilme sansi yok. 7 yasina kadar oturabilir. boy ayarlanabiliyor. Tabi yerinizinde sabit olmasi lazim. Ikea da satilan antilopda yazlik ev icin cok uygun hem hesapli.
Merhaba... Tecrübeler için teşekkürler:) bebek arabası ne tercih ettiniz acaba???

Merhaba... Tecrübeler için teşekkürler:) bebek arabası ne tercih ettiniz acaba???

ben stokke explory aldim canim. Biraz pahali ama cok konforlu rahat. Ve sana sunu soyliyebilirim benim kizim o kadar keyifle oturdu ki fiyatinin hakkini verdi. O yuzden hic pisman degilim. ayriyetten tatile giderken kullanmak icin ben chicco liteway almistim. O da iyi marka olmasina ragmen stokke da alisik oldugu konforu bulamiyordu. Bebegim 1 yasinda olmasina ragmen chicco da digeri kadar kolay uyuyamiyordu.

ama baska bir yakinimda pahali baska bir bebek arabasi almisti ama kizi hic oturmadi. ne bebekken nede buyuyunce. O yuzden cocuktan cocugada fark var canim.

Benim kizim stokke da oturmayi seviyordu cunku yuksek manzarasi daha coktu. Normal bebek arabalari assagida ve gezerken insanlarin bacaklari hizasinda oturuyor. Ve bazen kalabalik yerde hic birsey goremiyor kalabaliktan rahatsiz olabiliyor.

Kesinlik tüm bebek ve anne ihtiyaçları çok farklılık gösterebiliyor.

Ben 6 sene anne olmaya ugrastiktan sonra tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım. 2 aylık hamileyken sürekli kanama geçirmeye başladım. Önce düşük tehlikesi sonra erken doğum tehlikesi derken kalan 7 ayı yatarak geçirmek zorunda kaldım. Geçen bu sürede yattığım yerden sürekli araştırma yaptım. O kadar hevesliyim ki gücüm yettiğince uyan gerekli şeyleri almaya çalıştım.

Bazı şeyleri gereksizdir diyip almadım. Ama doğumdan sonra hayatımı kurtaran o kadar çok şey almadigim ve almak zoruunda kaldigim oldu ki.

Mesela göğüs kalkani. Çok gereksiz demiş bazıları ama o olmasaydı ben insan içine çıkamazdim herhalde. Oğlum sarılık oldu ve uyuya kaldı. Zaten yapısı uykuya meyilli. İlk günler az gelen sütü emdi kendi çapında ve göğüs uçlarım müthiş catladi. Arkadaş önerisi ile yanımda garmastan ile gitmiştim zaten hastaneye ama hiçbir işe yaramadı. Ağlaya ağlaya emzirdim. Kelebek göğüs ucu aldım oğlum beğenmedi. Göğüs kalkani aldım göğüs uçları çamaşıra degmwdigi için biraz rahatladı ama yine yeterli gelmedi ve lansinoh aldık. Müthişti aksam sürdüm sabah hiçbirşeyim kalmamıştı. Üstelik acı olmayınca rahat emzirdigim için sütüm artmaya başladı ve bir göğüs ü emzirirken diğerinden bolca süt boşalmaya başladı. Lansinoh buyuk tüp almistik ama 2 veya 3 kere kullandim gerisi hala duruyor. Akan sutleri aldigim avent marka cam biberona döküp döküp oğluma içirdim. Sariligini ancak böyle atlattık. Yoksa uyumaktan emme yetisini tamamen kaybetmişti. Henüz pompa da alamamisken benim için süper birseydi. Hiç süt ziyan etmedim ve kiyafetlerimde de süt lekesi ile dolasmadim. Göğüs pedini ancak bazı kiyafetlerimde kalkan belli olduğu için kullandım.

Aldığım tüm avent ürünlerinden çok memnunum. Emzik biberon elektrikli süt sagma makinesi kalkan hepsini aktif kullanıyoruz. Biberona alışıp emmeyi bırakmadı bu süper birsey

Çocuğum Şubat sonu kara kışta doğdu. Aldığım iç dış zibinlarin yakalar çapraz olduğu için hep göğsü üşür diye korkarak giydirdim. Sonra alma alma çok hediye gelir dedikleri için almadığım citcitli zibinlardan aldım da rahat ettim. Bunun dışında zaten markadan markaya o kadar fark var ki. Aziz bebe aldigim yenidoğan takımı 47 Cm çıktı. Çocuk zaten 50 Cm doğdu. Onlar elimde patladı. Geri kalan herseyi keyfini çıkararak giydirdim ama tabi 2 ayda küçülmeler başladı. Mevlutu biraz gec yaptim ve o kadar çok kıyafet geldi ki çocuğa sanırım 2 sene birsey almam. Sağolsunlar düşünüp almışlar. Bunu giydiremem diyeceğim kıyafet yok. Herkes ay hesabı yapmış.

Park yatak ve bebek odası aldık. Sallanan ve büyüyen yatak. Oğlum tüm gün park yatakta mışıl mışıl uyuyor henüz küçük odasındaki yatağı kullanmadım ama dolaplar süper herseyi toparladı. Bazen uyumakta zorlaninca evde dolaştirip odasında ki yatakta sallayarak uyutuyor um sanırım o yatağı da sevdi.

Ana kucağı almadım. Onun yerine oto koltuğu aldık. Evde de kulaniyoruz. Ev dubleks yataklar yukarıda mutfak aşağıda yemeğe indigimizde mutfak masasında bebeği içine yerleştiriyor um ve onunla konuşarak işimi yapabiliyorum. Bir süre sonra orada da uyuyor zaten.

Çok uzun yazdım ama aklıma şu An gelen bunlar. He en önemli ve eksik olduğunu düşündüğüm şey de bu hastane çıkışlarının battaniyerleri. Ben iki tane 10lu takım aldım.. hepsini sürekli giydi. Battaniyerleri hala kullanıyorum. Keşke 2 tane daha olsaymış. Çok işe yarıyor. Malum evler artık sıcak. Diğer battaniyerler ancak dışarı çıkarken kullanılıyor.

Son düzenleme:
ben buyuk bir yastik veya emzirme yastigida tavsiye ederim. Lohusayken geceleri bebegi emzirirken bebegi uzerine yatirmak icin buyuk bir yastik cok iyi oluyor ve buyudukcede agirlasiyor kollar omuzlar agri yapiyor birde insanin gece kendini daha yorgun hissediyor tavsiye ederim.

Ayrica anneyede bebek gibi bol pijama tavsiye ederim. bu lohusa veya hamile pijama olmasina gerek yok normal pijamada olur. Yeni dogum yapinca geceleri cok terleme oluyor hormonlardan dolayi. Ve geceleri 2 defa pijama degistirmeniz gerekebilir.

battaniye pamuk olanlardan 2-3 tane tavsiye edebilirim 1 tanede kalin battaniye yeterli olacaktir. Kalin olani genellikle disari giderken kullanilir. Evde pamuk olanlar cok kullaniliyor kucaga alirken veya uzerine yatirmak icin falan.

Bebege nevresim fazla gerekmiyor bana gore ben 2 tane almistim ama 20 tane buyuk pamuk ortu almistim bebekler icin onu alt carsagin uzerine seriyordum agzindan gelen kusak tukuruk oldukca degistiriyordum. Her gun 2 defa degistirirdim banyo yapinca kurulardim agzini kusak falan silerdim baya isime yaradi. Ve kizim nerdeyse 2 yasinda olmasina ragmen hala kullaniyorum.

ben buyuk bir yastik veya emzirme yastigida tavsiye ederim. Lohusayken geceleri bebegi emzirirken bebegi uzerine yatirmak icin buyuk bir yastik cok iyi oluyor ve buyudukcede agirlasiyor kollar omuzlar agri yapiyor birde insanin gece kendini daha yorgun hissediyor tavsiye ederim.

Ayrica anneyede bebek gibi bol pijama tavsiye ederim. bu lohusa veya hamile pijama olmasina gerek yok normal pijamada olur. Yeni dogum yapinca geceleri cok terleme oluyor hormonlardan dolayi. Ve geceleri 2 defa pijama degistirmeniz gerekebilir.

battaniye pamuk olanlardan 2-3 tane tavsiye edebilirim 1 tanede kalin battaniye yeterli olacaktir. Kalin olani genellikle disari giderken kullanilir. Evde pamuk olanlar cok kullaniliyor kucaga alirken veya uzerine yatirmak icin falan.

Bebege nevresim fazla gerekmiyor bana gore ben 2 tane almistim ama 20 tane buyuk pamuk ortu almistim bebekler icin onu alt carsagin uzerine seriyordum agzindan gelen kusak tukuruk oldukca degistiriyordum. Her gun 2 defa degistirirdim banyo yapinca kurulardim agzini kusak falan silerdim baya isime yaradi. Ve kizim nerdeyse 2 yasinda olmasina ragmen hala kullaniyorum.
Bir şey sorabilir miyim? hastanede ve ilk zamanlar giymek için gecelik mi önerirsiniz yoksa alt üst takım mı? gecelik almak istemiyorum pek hosuma gitmiyor ama bel lastiği sezeryan durumunda dikişi rahatsız eder mi diye düşünüyorum..

Bir şey sorabilir miyim? hastanede ve ilk zamanlar giymek için gecelik mi önerirsiniz yoksa alt üst takım mı? gecelik almak istemiyorum pek hosuma gitmiyor ama bel lastiği sezeryan durumunda dikişi rahatsız eder mi diye düşünüyorum..

Canim ben epidural dogum yaptim sezeryan olmadim. Ama dogum esnasi ve sonrasi icin yinede 2 tane de kisa gecelik almistim uzun tisort gibi. yani diz kapaktan 10 santim daha yukarda baya kisa yani. Gecelik lohusa kadin icin cok kullanisli olmuyor o yuzden 8 tane falan normal pijamam vardi. ve iyikide gecelik fazla almamisim cunku hic kullanmadim desem yeridir.

Canim simdi dogumdan sonra lohusa oldugun icin zaten kanama olmasi nedeniyle alta pijama giymiyorsun uzun gecelikte kirlenir diye hemsire bana pijama ustu giydirmisti tek. Dedigin gibi sezeryan icin iyi olabilir ama benim yengemde sezeryan oldu ve o da pijama tercih etti gecelik degil. Dedigim gibi lohusa kadinin kanamasi oluyor. gecelik kirlendi toplandi ugrasmiyorsun. Zaten pikeyi uzerine orttugun icin kimse gormuyor.

Ben gecelik öneririm normal doğumdu benimki . hemşireler pansuman ve kanama kontrolu yapıyor pijamayı giy çıkar zor iş . ben 1 gece kaldım 3 gecelik anca yetti malum kanama oluyor. Zaten kadın doğum uzmanıda gecelik getir demişti. Bir de doğuma aç gidin kusabilirsiniz.
Bu arada doğuma gecelikle girmiyorsunuz hastane hasta önlüğü veriyor onu kullanıyorsunuz. Gecelik daha sonrası için lazım

Gereksiz aldığım bir şey olmadı,

Emzik emer mi acaba diye hamileyken aldım, doğduğu ilk gece verdim hala emiyor kurtaricim oldu. Avent aldim ben, bence emzik verecekseniz ilk hafta verin, sonrasinda kabul etmiyor çocuk.

Biberon belki mama veririm diye almistim, mama vermedim ama bazen dışarıya cikmam gerekti, biberona sut sagip biraktim, annem icirdi. Kaşıkla cok hava yutuyor, sut dökülüyor ziyan oluyor.

Göğüs kalkani ilk hafta kullandim. Göğüs pedi 1 kutu kullandim.

Süt saklama posetini de oylesine almıştım, iyi ki almisim. Lansinoh marka cok iyi. Üzerine tarih saat yazip donduruyorsunuz.

Süt pompasi lazim olmz demistim arkadasimdan aldim lazim olursa kullanirim diye. Medela marka, iyi ki almisim. Ilk gunler okadar cok sut oluyorki, bebis azicik emip doyuyor, eger sütü sagmazsaniz akar, beze yapar, sonunda mastit olursunuz. Zaten oyle cok agri yapiyor ki, sagmak istiyorsunuz.

Kiyafette bebegin kilo ve boyuna gore degisiyor. Benim bebis 3 kilo doğdu, 0~3 ay kiyafetleri 1 ay kullandık. Sonra 3~6 ay kullandim. Tulum geceleri zor oluyor.

Baby mee diye bi marka var ebebekte, onun alt acmalari cok kötü, molfixi kullaninca gördüm.

Ev tipi ana kucagi almadim, gerekte yokmuş, otokoltugu nu kullanıyorum, oda ziyan olmamis oluyor.

Normal doğumda 1gece kalınıyor hastanede, ben gecelik almistim ama giymedim, sadece pijama ustu giydim, altimda hastabezi vardi ustume pike çekmiştim. Evdede usudugum için pijama tk giydim. Nisanda dogum yaptim, deli gibi terliyosunuz ben gecede 3 kez üst degistirdim.

Lohusa tk gereksiz, 1 tk alip misafirin yaninda giymek yetiyor. Ben bol tisortler kullandim hep.

Bebege de cok hediye gelir dediler, geldi ama hep büyük kiyafet geldi, iyi ki ben kendimizi kurtaracak kadr almisim.

Çiçeği burnunda 19 günlük bir anne olarak öneride bende bulunayım :KK16:

Doğuma giderken dependin kadınlar için olan hasta bezinden götürdüm çok rahat ettim. Pijama takimi kullandım ben hep

Bebeğim 4 kilo doğdu aldığım bazı 0-3 ay kıyafetler ve bir hastane çıkışı küçük geldi kullanamadık.

Ben çıtçıtlı tüm badileri çok kullanışlı buluyorum, tercih ederseniz patiksiz olsun büyüyünce kasıyor ayakları hemen.

Mr.browns doğal akış biberon ve nuk kauçuk emziği öneririm.

Lansinoh çift pompalı elektrikli süt sağma makinasını kimseye önermiyorum, pompa aparatlarının üstü kayıp duruyor biri şuan işe yaramıyor. :mad:

Park yatak aldık ama sallanma aparatı güzel değil, bebeğim aşırı gazlı sallanınca rahatlıyor bu yüzden bebek hamağı sipariş ettik.

Huggies bebek bezini,unibaby pamuk mendili öneririm. Huggies ıslak havluda çok iyi geldi bana.

Kraft puset-anakucağı aldık işe yarıyor gerçekten ama çok ağır, asansörünüz yoksa ve üst katlarda oturuyorsanız zor olur.

Bebek arabasını baby2go carrier aldık daha kullanmadık ama.

Bebek küveti için file yerine sünger öneririm çok kullanışlı.Unibaby bebek sampuanı da güzel.

Ağız bezleri çok işe yarıyor ayrıca.

Herkesin bebişine mutlu huzurlu ömürler dilerim :KK73::KK73:

Doğuma giderken dependin kadınlar için olan hasta bezinden götürdüm çok rahat ettim. Pijama takimi kullandım ben hep

Bebeğim 4 kilo doğdu aldığım bazı 0-3 ay kıyafetler ve bir hastane çıkışı küçük geldi kullanamadık.

Ben çıtçıtlı tüm badileri çok kullanışlı buluyorum, tercih ederseniz patiksiz olsun büyüyünce kasıyor ayakları hemen.

Lansinoh çift pompalı elektrikli süt sağma makinasını kimseye önermiyorum, pompa aparatlarının üstü kayıp duruyor biri şuan işe yaramıyor. :mad:

Park yatak aldık ama sallanma aparatı güzel değil, bebeğim aşırı gazlı sallanınca rahatlıyor bu yüzden bebek hamağı sipariş ettik.

Huggies bebek bezini,unibaby pamuk mendili öneririm. Huggies ıslak havluda çok iyi geldi bana.

Kraft puset-anakucağı aldık işe yarıyor gerçekten ama çok ağır, asansörünüz yoksa ve üst katlarda oturuyorsanız zor olur.

Bebek küveti için file yerine sünger öneririm çok kullanışlı.Unibaby bebek sampuanı da güzel.

Ben de Lansinoh ciftli pompadan almistim. Endiselendim simdi. Umarim bende de ayni sorun olmaz.

Peki bez olayı için önerirsiniz? Prima alıcam ama bi premıum care var bi normal..Acaba ilk zaman için beyaz olanı mı almalıyız yoksa direk yeşilden mi başlasam..Molfix de iyi deniyor bakınca primadan bile pahalı o yüzden prima kullanmayı düşünüyorum.

Kulkanmadiginiz eşya ve elbiseler için yardım da bulunmak isterseniz ihtiyacım var kızım olacak inşallah maddi sıkıntılar malum eksik cok

Peki bez olayı için önerirsiniz? Prima alıcam ama bi premıum care var bi normal..Acaba ilk zaman için beyaz olanı mı almalıyız yoksa direk yeşilden mi başlasam..Molfix de iyi deniyor bakınca primadan bile pahalı o yüzden prima kullanmayı düşünüyorum.

Primada guzel molfix de guzel bana gore. Ben ilk aylarda primanin beyaz olanini kullandim onda ne kadar cis yaptigini gosteren bir serit var ilk aylarda ne kadar cis yaptigini kontrol etmek icin cok iyi oluyor. Zaten numara sayisi büyükçe bez sayisina gore fiyati baya artiyor yesile gore :) ben 3 numaraya kadar beyaz kullandim sonra yesilden almaya basladim.

Bir arkadaşım lansinoh kullanıyor çokta memnun, ben de alayım diyordum ama 250 tl şuan fiyatı. doğumdan sonra karar vereceğim alıp almamaya, belki sütüm olmaz belki başka birşey olur diye:)

Molfix mi primadan pahalı A101 de daha ucuz görünüyor ama:) Ben prima ile başlamayayım diyorum pahalı beze alışmasın çocuk:)

annişler ateş ölçer olarak hangi marka tavsiye edersiniz
Ben de markaya karar vermedim ama kesinlikle temassız alacağım, kullaktan ölçüleni bir arkadşaım tavsiye etmedi, gören herke skulağına sokuyor dedi:) Temassızda hem bebeğin banyo suyunu ve biberon sıcaklığını da ölçebiliyorsun:)

Ben de markaya karar vermedim ama kesinlikle temassız alacağım, kullaktan ölçüleni bir arkadşaım tavsiye etmedi, gören herke skulağına sokuyor dedi:) Temassızda hem bebeğin banyo suyunu ve biberon sıcaklığını da ölçebiliyorsun:)
bir arkadaş yaMıştı Bi topikte. Temazsız olanı e bebek te mi,jokerde mi,ne denemişler sürekli farklı sonuçlar çıkarmış. Görevliye sormuşlar odanınnsıcaklığından kaynaklı ortamdan etkilenior demiş. O yüzden bana güvenilir,gelmedi.

Back