Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları bebeğinize aldığınız pişman olduğunuz, kullanmadığınız şeyler...

Yan yatid minderi kesinlikle almayin hic kullnamadm birde bebegnz ysz bebegyse cok kiyafet almayn ben kizima zibindan basja bsey giydirmedim ince bile olsa isilikyapti

O kadar çok ki:). Yuruteç. astronot. Kanguru. Bebiş için yemek takımları rende vs. Hiç birini kullanmadım . Çunku bebeğim sevmedi. Bazı bebekler seviyor. Biz mama sandalyesini çok sevdik 3 yaşında ve hala kullanıyoruz ;)

Ay bir de şu alt açmalar ve suslu battaniyler çok gereksiz hiç kullanmadım en güzeli penyeler:)

bende gereksiz eşya almayı düşünmüyorum yeğenimin puseti ve mama sandalyesini kullanıcaz inşallah
bebek arabasını da doğduktan almayı düşünüyorum

Yan yatisi iki cocugumdada kullandim ben. Penye ve polar battaniyeler guzel pelus battaniye kullanmadim.

Ben hiç göğüs ucu kremini kullanmadim. Bebedor manuel pompayi hiç kullanmadim Elektirikli pili medela aldım. Kanguru çok kullanışlı bebesi comfy çok güzel tüm yanlari kemerli bazen kızımı onda uyutuyorum Kemerleri açınca çok kolay uyanmadan içinden çıkıyor ama yalnız olmadığım için en fazla 10 kez kullandim artık sigmiyor. Weewell sut poşeti çok kalın ve kapama kısmı kötü kullanisli değil. Alet külot hiç kullanilmiyor bebege. Bir de eski usul ic zibin almıştım hani penye citciti bile olmayanladan hiç kullanmadim ilk günden beri citcit li body kullandim. Ağız Mendili çok lazım oluyor ben 9 tane yeter diyordum çok kusan ve reflusu olan bebeğim olduğu için sayı 30a cikti. Bol bol önlük ve bol bol tek üst kullanıyorum aynı sebeple. Tek tulum begendiyseniz Patiksiz alın çünkü benim kızımın bacak boyu uzun kolları uzun gelen tulumun bacakları kasiyor

*Chicco burun aspiratoru ise yaramayan fuzuli bir alet almayin.
*Graco fusio bebek arabasi kesinlikle onermiyorum almayin sakin. Oturma yeri cok dar ve kucuk. Bebegimiz 7 aydan sonra cok rahatsiz oldu sigmadi. Sirt kismi dar omuzlari sigmiyor oturma alani kucuk bacaklarin buyuk kismi disarda kaliyor. Diger arabalardaki rahat bebeklere imrenerek bakiyorduk.
*fisher price fil yurutec cok sevimli bir alet ama oturma yerinin kenarlari bebegin bacaklarini rahatsiz ediyor acitiyor.
* kanguru cok da lazim degilmis almaya gerek yok.
* kanz bebek bakim cantasi gereksiz agirlikta. Icini de doldurunca tasimasi zor kocaman agir bir cantaniz oluyor. Cok bolmesi olmasi guzel ama kucuk bir valiz gibi oldugundan bir sure sonra daha pratik bir canta istiyorsunuz.

Ben ayakli mama sandalyesi almistim ama hic pratik bulmadim bebegim sevmisti ama cok yer kapliyordu. Sonra daha ucuz bir fiyata sandalyenin ustune koyulan mama sandalyesi aldim o cok kullanisli geldi. Yerde yemek yerken falan kullanilabiliyor cok rahat oluyor. Bebis biraz buyuyunce sirt kismida cikabiliyor. Normal sandalyeye monte edildigi icin de hic yer kaplamiyor. Fazla yeri olmayanlar icin oneririm.

Biraz konu disinda oldu bu ama soylemek istedim. Mama sandalyesi almak isteyenler yada istemeyenler icin bir fikir olsun :)

img20150119_002439.jpg

Yan yatma yastığı ve emzirme yastığını hiç tavsiye etmem. Gereksiz masraf, sakın almayın. Bir de çok fazla kıyafet almayın. Bebekler inanılmaz hızlı büyüyorlar. Ben bazı giysileri yenidoğan olmasına rağmen hiç giydiremedim, sanırım kalıpları küçüktü. ( chicco nun yenidoğan atletleriydi) bazılarını da 1-2 kez ya giydirdim ya giydiremedim. Çok sevdiğim bir tulumu vardı, kızım o kadar çanuk büyüdü ki tulumda gözüm kaldı giydiremedim doya doya diye :)

Bir de biz iki tane mama sandalyesi almıştık, biri yazlık evimiz için. Yazlığa uyduruk bir markanın 80 tl ye bir mama sandalyesini, evimize de chicco nun 250 tl ye bir modelini almıştık. 80 tl ye aldığımız, bir de uyduruk dediğimiz mama sandalyesinden çok daha memnun kaldık. Chicco nun koltuk minderi yırtıldı, kendisi çok ağrıdı zaten, montesi de çok zor oluyordu. Diyeceğim o ki marka diye bir sürü para vermeyin...

Tulumları hiç sevmedik biz, özellikle bol çıtçıtlı olanlar hiç kullanışlı değil. Özellikle geceleri kesinlikle giydirilmiyor çünkü alt değiştirirken gece loş ışıkta onca çıtçıtı çıtlamak tam bir işkence. Fermuarlı olanı daha iyi ama boyları çok çabuk uzuyor bacaklar kasmaya başlıyor o yüzden çok kısa süre giydirilebiliyor. Bir kez giydirip küçük kalan tulumlar var, şimdiki aklım olsa hiç almam. Taç ın bebek pike takımlarından almıştım internetten, pikeleri öyle sert ki çalı gibi, yahu bebek yatacak bunda. Taç markaya güvenerek aldığım bu ürün de hayal kırıklığına uğrattı beni. Malesef yumuşar yıkayınca dedikleri için yıkadığımdan iade de edemedim. Sonra aldığım anne bebek bakım çantasından çok pişman oldum, kaliteli olsun diye iyi de para vermiştik. Üstten kapaklı çanta kesinlikle almayın, tek elle kullanmak durumda kaldığınızda kapağı kaldırıp içinden birşey alabilmek mümkün olmuyor. Elle tutma sapı yok, bir yere koydugunda yığılıp kalıyor heybe gibi birşey, omuza astığında da yürüdkçe aşağıya doğru uzayıp heybeleniyor. Anne bebek bakım çantalarına çok paralar dökmeyin. Evdeki spor sırt çanta inanın benim aldığım çantadan çoook daha kullanışlı.

Bir de biz iki tane mama sandalyesi almıştık, biri yazlık evimiz için. Yazlığa uyduruk bir markanın 80 tl ye bir mama sandalyesini, evimize de chicco nun 250 tl ye bir modelini almıştık. 80 tl ye aldığımız, bir de uyduruk dediğimiz mama sandalyesinden çok daha memnun kaldık. Chicco nun koltuk minderi yırtıldı, kendisi çok ağrıdı zaten, montesi de çok zor oluyordu. Diyeceğim o ki marka diye bir sürü para vermeyin...
Memnun kaldığınız veya önereceğiniz mama sandalyesi var mı acaba? Ben de bu sıralar mama sandalyelerine bakıyorum da...

Burayı çok seviyorum, ellerinize sağlık kızlar, güzel tecrübeler :) ilk bebek olacağı için insan bi maymun iştahlı oluyor, ama sayenizde işlevsel ürünler alicam. Tabi bebişimin cinsiyetini bekliyorum önce sabırsızlıkla :) öpüyorum sizi, iyi paylaşımlar :)

Ben fazla bisiy almadim simdilik
3-6 aya kadar giyecegi var digerlerini
Allah nasip Ederse ihtiyac oldukca alicam
Yegenimin mama sandalyesi ve pusetini kullanicaz
Sadece bebek arabamiz kaldi
Fazla esya almamak lazim dediginiz gibi her bebek farkli bazi esyalari kullanmayabiliyor

kızlar oyuncaklardan şikayet edilmiş. bebekler cabuk sıkılıyor kabul etmek lazım. sıkıldığı oyuncağı kaldırın 1 2 ay. sonradan çıkarın ortaya. oynayacağım diye deliriyorlar. sakın tüm oyuncaklarını aynı anda ortada bırakmayın. biraz birini biraz diğerini gösterin. hepsini odasında ortada vs olursa onu mümkün değil umursamaz. sizde ay alıyorum oynamıyor diye bakınır kalırsınız.

kesinlikle yaşına göre oyuncak alın.
ev eşyaları her zaman keşfetmek için daha cazip eşyalar.

tüm sülalemden tecrübe edilip anlatılmıştır.

Tulumlar çok eleştirilmiş ama benim kızım şu an 5 aylık hala çıtçıtlı tulum giydiriyorum. Bilmiyorum ben ikili takımlardan daha çok sevdim. Her alt değiştirmede pijamayı gıydır çıkar zorlanıyordum. benim önerim eğer alt üst takım alacaksanız patikli olandan alın bebekler ayaklarında çorap tutmuyor tekmeleyip çıkartıyorlar.
göğüs kremini önceden almayın ben aldım ama kullanmadım
örgü patik hırka vb kullanmadım ev zaten sıcak oluyor
astronot denen montlar gereksiz hem bebek hızlı buyuyor hem giydir çıkar çok zor ben battanıye kullandım dışarıya çıkarken( battaniyeyi fermuarlı olanlardan alın kundak gibi kapananlardan)
çok oyuncak almayın 5 aya kadar bizim kıza 1 tane basit çıngırak yetti tutabileceği bir şey olsun yalnız
ben normal yatak artı park yatak aldım. park yatak gereksiz oldu gündüz kendi yatağında gece benle yattı şimdi kendi odasına geçti ( bebekle yatmayı onaylamayan veya korkanlar odalarına alabilirler tabi)
önceden kıyafet almaya gelince ben yazlıkları almıştım , bakalım kızım giyemezse o tecrübelerimi de sizinle paylaşıyrım .

Selam kızlar, benim 1 yaşında bir oğlum var. 2 gün önce vücudunda bazı kızarıklar ve kabarıklıklar oluştu. Telaşlandık ve doktora götürdük. Doktor alerjik bir reaksiyon olduğunu ve sebebinin giydirdiğimiz kıyafetlerden kaynaklanmış olabileceğini söyledi. Artık bebeğimize cildine zarar vermeyecek giysiler almaya özen gösteriyoruz. Benim gibi annelerin de bu konusundaki görüşlerini almak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back