Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları bebeğinize aldığınız pişman olduğunuz, kullanmadığınız şeyler...

hemen hemen çocuğum için aldığım birçok şeyi kullandım diyebilirim ama katı meyve sıkacağını boşa almışım galiba, eşime de diyemiyorum, bazen boşuna aldık biz bunu diyor, bende kullanıcam ben onu şu anda mutfağım müsait değil deyip geçiştiriyorum :9:

Çok faydalı olmuş , alışverişe başlamadan okumak gerekli.Fakat bu oda nemlendiriciler yani buhar makineleri için tam emin olamadım :/merkezi sistemde peteklere nemli bez fln koysak olur mu ki ?

bu kalorifere asılan su kapları var artık o da aynı işi görüyor zannedersem yani ben öyle yapacağım inşallah..

gögüs pedini boşuna almışım öyle şırıl şırıl sütüm olmadı. bi de portbebesini 1 ay kullandı çünkü içine sığmıyor bence alacak olanlar almasın arabanız varsa kucakta da götürülebilir ya da ucuzundan alın. bi de 0-3 beden kıyafetleri küçük geliyo giydiremeden büyüdü yavrucağım:):nazar:

Suan oglum 5 yasina girdi...geriye donup bakinca aldigima pisman oldugum veya olmadigim seyler; eviniz asansorsuz ve ust katlardaysa hantal bebek arabasi almamaniz. Esiniz yada bi yardim edeniniz yoksa bi taraftan anakucagindaki cocuk diger tarafta 9 kg. Devasa araba merdiven inmekte cikmakta zor. Daha sonra chicco cady aldim rahat ettim. Omzunuza asip rahat hareket edebiliyosunuz. Park yatak aldigima memnunum, ahsap yataklara kafasini carpma tehlikesi dolayisiyle tercih etmedim. Yatagi katlayip tatile bile goturdum yerini yadirgamiyo. Mama sandalyesi almaya niyetlenmistim ki nette okuduklarimdan sonra vazgectim onun yerine salincak aldim. Bayag bi canini cikardi bizim ufaklik. Cay icerken yada yemek yerken bize rahat vermesi acisindan ve onun tehlikelerden uzak durmasi icin cok iyi oldu ayrica iki yasina kadar onda sallanarak uyudu. Baby oil her banyodan sonra ve huysuzlandiginda banyo yaptirip guzel bi masaj icin kullandim. Cok iyi geliyo misil misil uyuyo...biberon yada emzik almayin duruma gore bakarsiziniz. Benim oglum biberon, emzik kullanmadi. Bir tarafi musabba alt degistirme ikeadan almistim kullanisli. Annem sayesinde hediye gelir fazla kiyafet alma lafina uydum. Ortada kaldim gelenler kimisi buyuk kimisi kucuk mevsimine gore olmaz. Bu yuzden fazla abartmasaniz da yeterli kiyafeti alin ama ayina gore degil 3. Ayindaysa 6 aylik gibi biraz onden gidin. Bebek kiyafetlerinde pisman oldugum bisey pahaliya kacmayin. Acayip bi sekilde deforme oluyolar ve buyuyolar verilen paraya aciyosunuz. Kalin battaniyeler degil ama penye battaniyeler cok ise yariyo ve 4-5 tane olmasi kesin gerekiyo ki bazen yetersiz bile kaliyo. Simdilik aklima gelenler bunlar...

mama sandalyesi yerine salıncak alanlar var..salıncak dediğiniz ne oluyor acaba??? 2 yaşına kadar kullanmışlar,ben anlamadım salıncağı ?

bebeğime aldığım arabaya pişmanım . Pierre cardin almıştım çok hantal ve kullanışsız geldi.oyun halısı iyiki almamışım evde kendim yapmıştım oyun halısını bebeğim hiç sevmedi. ana kucağını iyiki almışım elim ayağım oldu mutfakta hep anakucağında yanımda durdu. belki bebekten bebeğe değişiyordur; ama benimki anakucağını sevdi.

Ana kucağı oto koltuğu 0-13 kg lık olanlardan aldım. Bebeğim doğduğu günden beri 1 defa bile kullanamadım. Bebeğim içinde oturmaktan hoşlanmıyor. Sallanma özelliği var ancak dikey sallandığı için o bile hoşuna gitmiyor. 120 tl lik bir şey almıştık ama ona verdiğim paraya bile acıyorum. En sonunda hamak aldık yan sallanmak hoşuna gitti sancısına gazına bile iyi geldi biz de rahat ettik :34:

evet canım aynen öyle oğlum 3 kg doğdu.idilbabynin 20li setini almıştım.4.ayımıza girene kadar kullandım herbir parcasını.neye gerek yok diyorlar anlamıyorum.hem cocuk nasıl olsa büyüyor diye 1 yas kıyafeti alalım o zaman.ne kadar sacma.oğlum hastane cıkısının içinde kayboluyodu.büyük alsam emanet olacaktı iyice.keşke 1 tane daha alsaymısım dedim doğumdan sonra.cünkü cok cabuk kirleniyordu sürekli yıka ütüle giydir gına gelmişti.

selamlar,

gerek yok diyenler şu açıdan söylüyorlar cnm: Senin oğlun 3 kg doğmuş. Birçok bebek 3,5 kg üstü doğabiliyor. Örneğin yakın arkadaşımın 3700 gr doğdu. doğdoğunda 52 cm di. 2 hafta sonra 57 cm e çıktı ve 1 aylık olduğunda 5 kgydu. Doğal olarak aldığı yenidoğan kıyafetini 2 hafta giydirebildi.
bebeklerin kilo ve boy gelişimi belli olmayabiliyor. Senin bebiş minikmiş ve 3 ay dolu dolu giymiş. Ama kiminin sığamıyor bile. Hatta bi arkadaşımın 5kg doğdu bebeği. O direkt 3-6 aylıktan başladı giydirmeye. Demeleri o ki, bir iki takım alın onlarca değil.

Ben daha doğurmadım ama etrafımda doğurmuş çok arkadaşım var. Bu yüzden 3-4 tane yeni doğan alıp gerisini 3 aylık ve sonrası şeklinde aldım.Onlarda aşırı büyük olmadığından sıkıntı olmaz.

massimo ricco marka elektrikli salıncak aldık derin uykuda olduğu zamanlar dışında 10dk bile tutamadık...eşim ana dizi aldı onda bile mırın kırın ediyr klasik sistem ayakta sallama ve bezde sallama istiyor....

Gerçekten çok yararlı bir konu.. İlk bebeğim olduğu için aklımda delice alışveriş yapma fikri vardı ama yazılanları okuyunca fikrim %50 azaldı diyebilirim :) Deneyimlerini paylaşan bütün annelere teşekkürler :)

Bebişlerinize aldığınız hersey önce cook büyük oluyor. Zamanla büyüyorlar..

Tulum görsel olarak bebekte çok hoşuma gidiyor fakat çok kullanışsız.. Çok cabuk küçülüyor. Çok az giydiriyorsunuz. İki parca olanlar cok kullanışlı.. Kızımın üç dört tane tulumunu ıkı üç kez giydirdim küçüldüler..

Bir de mevsimine göre almaya dikkat edin arkadaşlar. Ben içine çıtçıtlı badilerinin çoğunu askılı aldım..
Kış aındayız ve hep kısa kolluları giydiriyorum üşümesin diye. 10 tane falan askılı cıtcıtlı badi öylece duruyor. Yeni aldım hep..

Alt açma olarak tek kullanımlık alt acmalar cokkullanıslı. Ben onlardan kullanıyorum. Diğerlerini sürekli yıkamak yerine bunlar daha iyi ouyo..

Tek üst, tek alttan daha çok kullanılıyor. Haliyle bebişler durmadan kusuyorlar.. Önlüğümüz cok var..

Ben penye, kapitone yelek de cok kullandım, kullanıyorum..

Ana kucagı her bebekte aynı olmamakla birlikte bizim kurtarıcımız oldu.. Kızım çook seviyor, cok rahat ve kullanışlı..

En ucuzundan en pahalısına 8 tane farklı marka ve modellerde emzik aldık. Emzık tavsiyelerine hiç bakmayın derim. Her bebek farklı emziği seviyor. En ucuzu olan wee marka emziğini kızım çok seviyor, kurtarıcımız..

Bebek arabamdan cok memnunum. Baby 2 go proton. Her yere sıgıyor, hafif ve kullanışlı. Çift yönlü oluşu güzel. Tek parmagınızla bile kullanabilirsiniz.. Minübüse rahatca sıgdırabilirsiniz.. Bunlar artı yönleri. Eksi yönleri de yok değil. Tentesi düşüyor. Tekerlekleri kötü yolda cok sallıyor arabayı (bu kızımın hoşuna gidiyor sanırım hemen uyuyor)

Penye battaniyeler cok kullanışlı..

Göğüs pedinde kraft marka cok iyi. Diğerlerinin yapışkanları çıkıyor. Camasır üst baş süt oluyor.. Sinir bozucu..

Oda nemlendiriciye de cok para vermeyin derim. Sinbo aldım gayet de memnunum.. (Dr.um özellikle nemlendiri almamı tavsiye etti)

Beşik oyun parkı kesinlikle istemiyorum şimdi iyiki almısım diyorum. Kullanışlı ve portatif. Zaten yaşadıkça görüyor insan görsellik değil kullanışlılığın önemini..

ev tipi salıncak aldım pişmanım. bebeğim 5-6 aylık olana kadar mutfakta yanımda ana kucağında duruyordu. dar gelmeye başlayınca seveceği umuduyla ev tipi salıncak aldım. hiç sevmedi kızım. salıncağı görünce çıldırıyor, oturmak istemiyor. umarım büyüyünce sever balkonda falan kullanabilir...

bu arada bebek arabasından da memnun değilim. Pierre cardin almıştım. çok hantal gacur gucur ötüyor. yere göğe sığmıyor :D şimdiki aklımolsa baby to go proton alırdım.

Ben de pierre cardin enigma bebek arabası aldım,çok pişman oldum,hem büyük hem de engebeli yolda tangır tungur

Ben de pierre cardin enigma bebek arabası aldım,çok pişman oldum,hem büyük hem de engebeli yolda tangır tungur

hiç sormayın. benimkide Pierre cardin. kağnı gibi mübarek gacur gucur ötüyor 300 e almıştım birde. aaahaah şimdiki aklım olsaydı hamileyken alırdım inceleye inceleye. maalesef bebek doğduktan sonraya bıraktık çarşıya çıkma imkanım olmadı netten aldık. oda böyle elimde patladı. idare edecez artık

Kıyafete cok para vermeye hiç değmez benim kızıma dünya hediye geldi Allahtan büyükte alanlar olduda seneye bile bisürü var yada aldıkları yerden 1 yasla degiştrdim hep arkadaşlarım dahala her geldiklerinde bişeyler alıp geliyolar :16:
Tulumlar çok kullanılmıyor benim kızım bide boya gtti ayaklar kastırıyor ikili takımlar bile hep 2 aylıktan beri 3.6 giydirdim
Anakucagına da gerek duymadım arabanın puseti harika uyut koy bakınsın misafirliktede duruyor5 6 aylığa kadar kullanılabiliyor
Alt açmalardan da memnunum çnkü genelde alt alırken yapmayı cok seviyolar :21::54:
ve kanguruyuda seviyorum kış bebeği olduğu için dısarda gezemedim ama kapalı alışveriş merkezleri sıcak olduğu için knguruma koydum oda bakındı bnde rahat gezdim küçüktü ama yaza tam gelecek

Herkese merhaba kızlar.ihtiyaclar kişiye göre değişir.maddi boyutu,sosyal hayatıda göz önünde bulundurursak..asağıdaki listede gerçekten lazım olan seyler var.markalarıyla birlikte yazdım.doğumdan önce deli gibi araştırma yaptım forumda ve kendimce bu listeyi düzenledim.alışverişinizi bebeğinizin doğacağı mevsimi göz önünde bulundurarak yapın.anne ve bebek için diye ayrı listeler var.hastane çantanıza neler koyacaksınız onlarda yazıyor.bende bu listeye uyarak bir valiz hazırladım sabah gittim öğlen doğum yaptım akşam çıktım.boşa doldurmuşum valizi ama ne olur olmaz diye hazırladım.doğum bu belki sezeryan olmak zorunda kalıp hastanede yatıcaktım.Allahtan normal doğum yaptım.siz hazırlıklı olunda kullanmazsanız geri getirirsiniz eve.
BEBİŞ İÇİN:
*unibaby yenidoğan ıslak mendil(uygun fiyat bulursan bolca stok et cok lazım)
*canbebe alt açma bezi(bebek bakım bezi diye geciyor)
*prima premıum care1 numara( 1 paket fazla alma hemen büyüyorlar)
*sebamed şampuan ve pişik kremi en doğalı ve iyisi.(bebek yağı ve vücut şampuanı alma tavsiye edilmiyor onun yerine saf zeytinyağlı sabun al ve zeytinyağı ile masaj yap)
*2 adet 10lu hastane cıkış seti yada 1 adet 20li set(gerek yok demeyin 3.ayımız bitene kadar giydirdim içindekileri)
*2 adet iç-dış zıbın takımı(hastaneden istiyorlar doğumdan hemen sonra giydiriyorlar.hastane cıkısında var ama yedek olsun.göbek düşene kadar sadece zıbın kullanılıyor)
*cıtcıtlı body bol bol al kısa, sıfır kollu değişik bedenlerde
*çıtçıtlı ayaksız ,ayaklı tulum(bana kullanışlı gelmedi bunlar aldığıma pişmanım)
*2 adet pijama
*dalin sıvı deterjan yenidoğan için(ben kullanıyorum) yada haci sakir granül sabun tozu,veya omo baby. yumuşatıcı kullanma sakın
*penye yelek 2-3 adet
*atesölçer(olmazsa olmaz)
*oda termometresi
*1 adet penye önlük,1 adette altı naylon olanlardan
*banyo havlusu 2 adet
*burun aspiratörü olarak otribebe nazal aspiratörü
*deniz suyu(burun için) tonimer baby burun spreyi
*çıt çıt tırnak makası bebedor ,sac fırcası,tarağı, (banyo süngeri almayın ilk zamanlar mermerşahi bez denilen beyaz tülbentle yıkadım lif niyetine hala o sekilde yıkıyorum),banyo için kova,masrapa
*3-4 adet penye, 1 adet peluş yada polar battaniye(en fazla kullanılan sey battaniyedir unutmayın)
*5-6 adet ağız silme bezi cok gerekli
*bol bol corap, patik
*nuk silikonlu damaklı emzik ve emzik kabı
*biberon.en iyisi dr,brown geniş ağızlı, secenek olarak philips avent , chicco(ben suan kullanıyorum), nuby, bebedor yada cam nuk( cam olmasına özen göster)
*bebek kasığı:lazım değil deme 15.günden itibaren d vitamini veriliyor lazım
*hastane besiği için carsaf
*beyaz yüz örtüsü
*dönence(bebeğin zihnini geliştiriyor,gerek yok demeyin muhteşem bişey)
*ana kucağı(aynı zamanda oto koltuğu olarakda kullanılanı tercih edin alacaksanız..,hataneye falan giderken iyi oluyo.bebek ser sefil olmuyo.ben gittiğim misafirliklerde falanda yatırdım içine milletin kanepesinde ,elinde yavrum oyuncak olmadı.ama alınmayadabilir ekstra bişey bana göre)
*beşik(park yatak bana dandik geldiği için sallanır asansörlü mobilya besik aldım),sert ortopetik yatak,bebek arabası
*ben birde bebek hamağı aldım.ayakta battaniyede sallamaktansa hamak mantıklı geldi

ANNE İÇİN:
*hijyenik kadın pedi, hasta bezide lazım oluyor
*göğüs kremi lansinosh(bende bi halta yaramadı ama işe yaradığını söyleyenler var.parmak kadar tüpün içinde 20tl)
*anne için 1 gecelik, 1 pijama takımı
*yelek,çorap,terlik,sabahlık uzun
*emzirme atleti, 2-3 adet külot
*göğüs pedi
*diş fırcası,tarak,el temizleme jeli
*fotoğraf makinası,telefon,şarj aleti

*Konuklara ikramlık bebek şekeri,çikolata

*ıslak mendil, kolonya,toka,ayna

*Tuvalet kağıdı,kağıt havlu,sıvı sabun,deodarant,pecete,evlenme cüzdanı,nüfus kağıdı,
*kirli çmasırları koymak için torbalar
*koyu renkli havlu

anne için gerekli olan yukarıdaki herseyi hastane cantama koydum.bebeğimede hastane cıkısının içindeki zıbın takımı iç-dış(sapkası eldiveniyle birlikte),penye ve peluş battaniye,biberon,alt acma bezi,bebek bezi,ıslak mendili birde yedek kıyafet koydum.umarım liste işinize yarar.hepinize hayırlı doğumlar.doğum esnasında 'sümme sebile yesserah '(rabbim yolunu kolaylaştır)mutlaka okuyun
teşekkür ederim çok güzel liste :)) yardımcı oldu canım

ben yeni dogan tek parca tulumlari sevmistim. bebek kucuk kucaga alip emzirip geri yatirmak falan daha kolay. bebegin beli acilmiyor tek parca oldugu icin. biraz buyuk alinmali sadece. pijama alt ust olunca beli sirti siyrilip aciliyor tek atletle kaliyor bu da karnini sismesine neden oluyor. Ben aksine yenidoganlara tulum tavsiye ediyorum. ama bedenlerini sadece buyuk alsinlar. Ayrica yenidogan kiyafetleri cok cabuk kuculuyor alt ustte alsaniz tulumda alsaniz boyle. cunku ilk aylar cok hizli buyuyorlar..

alttan citcitli atlerinde uzun kollulari cok kullanisli oluyor ustune tek kat pijama ve battaniyesini orttummu sicacik uyuyordu. bebeklerin kollarina tek kat pijama az gelyior ama alttan citcitli atleti uzun kollu olunca daha kullanisli oldu.

mama sandalyesi bizim icin olmazsa olmaz mesela. Kizim onun icinde mecburen bagli duz oturmak zorunda ve daha rahat yemegini yediriyorum ayrica ona oturunca yemek saati oldugnu anliyor. yoksa bos yerde oturttummu yerine durmyuor ve yemek yediremiyorum .

Ben genelde ihtiyaca yonelik aldim ve aliyorum. kizim suan 1 yasinda ve hala hergun pijama esofman giyiyor en cok giydikleri bunlar cunku cocuk devamli evde yatiyor kalkiyor rahat ediyor. Sadece disari cikarken kiyafetlerini giydiryiorum. o yuzden cok az ama guzel kaliteli giysileri tercih edin.

kisiden kisiye degisir ama ben emzirme minderi kullandim. lohusayken ve bebegim buyudukce agirlastikca cok kullanisli geldi. cunku emzirmek bebegi uzun sure kollarda tasimak insani yoruyordu. ama emzirme minderini kucagima koyuyordum bebegimide onun uzerine cok rahat emziriyordum. En cokta geceleri. lohusayken yorgun bitkin oluyorsunuz bebeginizi tasiyacak guc olmuyor kollarinizda o yuzden ben cok kullanmistim. Illaki satin almak zorunda degilsiniz. uzun bir kilif dikip icine elyafta doldurabilirsiniz.

Back