Amin canım ikimize de inşallah. Sen hamileyken biliniyor muydu lupus oldugun. Önlem alınmadı hic.bi de lupus nasıl bir hastalık o kadar araştırdım ve hiçbir şey anlaman
Canim ben 28 yasindayim 4 yildir hastayim. Belki daha önceden beri vardi. Kansizlik sikayeti ile hastanede yatarak tedavi gördüm ve sonrasinda tedavi süreci basladi. Lupus bagisiklik sisteminin yanlis calismasi sonucunda vucudun sadece disardan gelen mikroplara karsi savasmasinin yaninda vucudun kendi kendine savasmasini tetikleyen otoantikorlar üretiyor bunlar da vucudun cesitli bölgelerine zarar vermeye calisiyor. bu nedenle bagisiklik sistemini baskilayici ilaclar ile tedavi edilir coginlukla kortizon ile. Benim lupudun yaratmis oldugu antifosfolipid sendrom denilen kandaki pihtilasma mekanizmasina etki eden lupus antikogualan ve antikardiyolipin antikorlar yuksrk titrede pozitif. Bu nedenle damar ici pihtilasma egilimi fazla ve damarlarda gebelikte yeterli kan akisini saglayacak esneklige izin vermiyor. Ben pihti icin kan sulandirici igne ve asprin kullandim fakat bunun yaninda kortizon ve gerektiginde nitrit oksit iceren tansiyon ilaclari ile damarlarin desteklenmesi gerekip yakindan doppler ile duzenli rahim ve plsental damarlardaki kan akislari takip edilmeliydi. Lupus tamamen gecen bir hastalik degil ne yazikki.
Senin lupus antikougulan testin pozitif sanirim bu lupus oldugun anlamina gelmez bu test tek basina da pozitif olabilir fakat lupus hastaligi ile birlikte gorulme ihtimali de var eger sadece ilk dedigimse sanslisin ki insallah oyledir kan sulandirici igne ve asprin ile bebegine kavusabilirsin. Tabi tekrar pozitif cikarsa bu test o zamn gecerli bu dediklerim. Iki hafta snr tekrar pozutif cikmasi gerekiyor tani icin.