Öncelikle geçmiş olsun diyorum sana, zor bir durum 23 haftalık bir bebeği kaybetmek. Ama iyi yönlerden bakacak olursak hamile kalabiliyorsun. yumurtayla sperm embriyo olabiliyor. rahim bu embriyoyu tutmuş. Bu kısımlarda sıkıntı yok. inan embriyo olamayıpta trasfer aşamasına bile geçemeyen kaç kişi var. mutlaka bi sıkıntı olmuş ve su kesen yırtılmış ama diğer hamileliklerinde böyle bir şey yaşayacağın anlamına gelmez. Allahtan umut kesilmez. tekrardan bi hamile kal. Bende ilk bebeğimi kaybettim. daha sebebinin ne olduğunu bile bilmiyoruz. sadece olabiliyor dediler, olabiliyomuş dedik. çok şükür ikinci bebişim kucağımda.Merhaba, bayadır yazan olmamış. Ben bebeğimi yeni kaybettim. Bugün bir hafta oldu. su kesesi yırtılması sonucu 23 haftalıkken erken doğum yaptım. Birkaç gündür forumlara bakıyorum durumu benim gibi olan var mı sonrasında neler yaşadı tekrar ne zaman hamile kaldı diye. Doktorum sebebini tam olarak bilemeyiz belki bir enfeksiyon kesenin yırtılmasına sebep olmuş olabilir dedi. İşin kötüsü herhangi bir enfeksiyon belirtisi de görünmemişti bende. Bu enfeksiyonlar sinsi olabiliyormuş. Tüm gebeliklerin % 10'unda görülebilir senden kaynaklı bir sorun yok dedi şanssız bir durum olduğunu söyledi. İşte bu da gelip beni buldu (
Aslında aksilikler önceki doğumumdan beri yakamı bırakmıyor. İlk gebeliğimi sorunsuz bir şekilde geçirdim ve şu anda çok şükür 4 yaşında bir kızım var. Ancak doğum sırasında plasentam çok zor çıkmıştı. hatta bir hafta sonra kontrole gittiğimde içeride plasentadan bir parça kaldığını ve kürtajla alınması gerektiğini söylemişti doktor. Bu kürtaj işleminden sonra aradan 2 sene geçti ve artık ikinci çocuğu düşünmeye başlamıştık ki bir türlü hamile kalamadığımı fark ettik eşimle. Doktorum rahim röntgeni istediğinde durumum anlaşıldı, meğer 2 sene önce olduğum kürtaj rahimde yapışıklığa ve tüplerde tıkanmaya yol açmış. Bunun üstüne geçen sene histereskopi ve laparoskopi amelyatları oldum ve tüplerden birini kaybettim. Böylece tek tüple bir 6 ay kadar daha şansımızı denedik ve gebelik olmayınca bu senenin mart ayında tüp bebek tedavisine geçtik. Şansım yaver gitti ve konulan iki embriyodan biri tuttu ve ağustos sonuna kadar gebeliğimi getirebildim. Ancak sonunda bu beklenmedik durum oldu ve ben daha birşey anlayamadan gene başa dönmüş oldum (
Şimdi geriye dönüp baktığımda ne uzun bir süreçten geçtiğimi görüyorum ve şansla şanssızlık döngüsü içinde ilerlediğimi fark ediyorum. Umudumu yitirmedim korunma sürecini bitirdikten sonra yeniden donmuş embriyolarımla şansımı denemek istiyorum. Minik kızıma o çok istediği kardeşini dünyaya getirmek istiyorum. Dualarınızı benden eksik etmeyin, umarım benim gibi talihsizlikler yaşayan herkes bebeğini kucağına aldığı günleri görür.
çok kendini şansız görme, tekrar bebek sahibi olma şansın inan birçok kişiye göre çok yüksek. hadi hayırlısı bakalım. kaybetmiş olduğun bebeğinde ötelerde senin için şefaatçi olur.