• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğini yeni kaybedip, korunma sürecine geçenler.. Yeni yola beraber başlayalım.

Merhaba, bayadır yazan olmamış. Ben bebeğimi yeni kaybettim. Bugün bir hafta oldu. su kesesi yırtılması sonucu 23 haftalıkken erken doğum yaptım. Birkaç gündür forumlara bakıyorum durumu benim gibi olan var mı sonrasında neler yaşadı tekrar ne zaman hamile kaldı diye. Doktorum sebebini tam olarak bilemeyiz belki bir enfeksiyon kesenin yırtılmasına sebep olmuş olabilir dedi. İşin kötüsü herhangi bir enfeksiyon belirtisi de görünmemişti bende. Bu enfeksiyonlar sinsi olabiliyormuş. Tüm gebeliklerin % 10'unda görülebilir senden kaynaklı bir sorun yok dedi şanssız bir durum olduğunu söyledi. İşte bu da gelip beni buldu :((
Aslında aksilikler önceki doğumumdan beri yakamı bırakmıyor. İlk gebeliğimi sorunsuz bir şekilde geçirdim ve şu anda çok şükür 4 yaşında bir kızım var. Ancak doğum sırasında plasentam çok zor çıkmıştı. hatta bir hafta sonra kontrole gittiğimde içeride plasentadan bir parça kaldığını ve kürtajla alınması gerektiğini söylemişti doktor. Bu kürtaj işleminden sonra aradan 2 sene geçti ve artık ikinci çocuğu düşünmeye başlamıştık ki bir türlü hamile kalamadığımı fark ettik eşimle. Doktorum rahim röntgeni istediğinde durumum anlaşıldı, meğer 2 sene önce olduğum kürtaj rahimde yapışıklığa ve tüplerde tıkanmaya yol açmış. Bunun üstüne geçen sene histereskopi ve laparoskopi amelyatları oldum ve tüplerden birini kaybettim. Böylece tek tüple bir 6 ay kadar daha şansımızı denedik ve gebelik olmayınca bu senenin mart ayında tüp bebek tedavisine geçtik. Şansım yaver gitti ve konulan iki embriyodan biri tuttu ve ağustos sonuna kadar gebeliğimi getirebildim. Ancak sonunda bu beklenmedik durum oldu ve ben daha birşey anlayamadan gene başa dönmüş oldum :((
Şimdi geriye dönüp baktığımda ne uzun bir süreçten geçtiğimi görüyorum ve şansla şanssızlık döngüsü içinde ilerlediğimi fark ediyorum. Umudumu yitirmedim korunma sürecini bitirdikten sonra yeniden donmuş embriyolarımla şansımı denemek istiyorum. Minik kızıma o çok istediği kardeşini dünyaya getirmek istiyorum. Dualarınızı benden eksik etmeyin, umarım benim gibi talihsizlikler yaşayan herkes bebeğini kucağına aldığı günleri görür.
Öncelikle geçmiş olsun diyorum sana, zor bir durum 23 haftalık bir bebeği kaybetmek. Ama iyi yönlerden bakacak olursak hamile kalabiliyorsun. yumurtayla sperm embriyo olabiliyor. rahim bu embriyoyu tutmuş. Bu kısımlarda sıkıntı yok. inan embriyo olamayıpta trasfer aşamasına bile geçemeyen kaç kişi var. mutlaka bi sıkıntı olmuş ve su kesen yırtılmış ama diğer hamileliklerinde böyle bir şey yaşayacağın anlamına gelmez. Allahtan umut kesilmez. tekrardan bi hamile kal. Bende ilk bebeğimi kaybettim. daha sebebinin ne olduğunu bile bilmiyoruz. sadece olabiliyor dediler, olabiliyomuş dedik. çok şükür ikinci bebişim kucağımda.

çok kendini şansız görme, tekrar bebek sahibi olma şansın inan birçok kişiye göre çok yüksek. hadi hayırlısı bakalım. kaybetmiş olduğun bebeğinde ötelerde senin için şefaatçi olur.

Öncelikle geçmiş olsun diyorum sana, zor bir durum 23 haftalık bir bebeği kaybetmek. Ama iyi yönlerden bakacak olursak hamile kalabiliyorsun. yumurtayla sperm embriyo olabiliyor. rahim bu embriyoyu tutmuş. Bu kısımlarda sıkıntı yok. inan embriyo olamayıpta trasfer aşamasına bile geçemeyen kaç kişi var. mutlaka bi sıkıntı olmuş ve su kesen yırtılmış ama diğer hamileliklerinde böyle bir şey yaşayacağın anlamına gelmez. Allahtan umut kesilmez. tekrardan bi hamile kal. Bende ilk bebeğimi kaybettim. daha sebebinin ne olduğunu bile bilmiyoruz. sadece olabiliyor dediler, olabiliyomuş dedik. çok şükür ikinci bebişim kucağımda.

çok kendini şansız görme, tekrar bebek sahibi olma şansın inan birçok kişiye göre çok yüksek. hadi hayırlısı bakalım. kaybetmiş olduğun bebeğinde ötelerde senin için şefaatçi olur.

Çok sağol arkadaşım. Halime şükrediyorum bende, hamile kalabiliyorum, daha önce sağlıklı bir şekilde kızımı dünyaya getirebilmişim. Bütün bunlar umut oluyor bana zaten. Ama hala neden olduğu sorusu kafamı kurcalamaya devam ediyor. Artık bir sonraki gebeliğimde çok daha temkinli olucam ve bir perinatologla yoluma devam edicem. Yazdıklarınla bana destek verdiğin için sağol.

Sevgili arkadaşlar

Aslında bu tarz bir yazıyı paylaşmaktan hoşlanmıyorum ama kendimi paylaşma konusunda sorumlu hissettim:((

Biz Paşamla 2011 yılında tanıştık rahim ağzı yetmezliği forumunda o zaman 2 tane yaklaşık 5 aylık bebeğini kaybetmişti 13 yıllık evliydi ve senelerce hamile kalamamıştı. Çok üzgündü artık yeni hamileliğinde serklaj denen teknikle rahimağzına dikiş atılacak ve bebeğine kavuşacağını düşünüyordu. Bir gün forumda bize hamile olduğunu söyledi. Biz telefonda da görüşmeye başlamıştık.(Ben de 25 haftalık oğlumu kaybetmiştim dertleşiyorduk) Dr ye gidiyor sürekli yatıyordu 13. haftada serklajı yapıldı hep yatmaya başladı. 17. hafta gibi ağlayarak beni aradı kanamam var hastaneye gidiyorum dedi ssk ya ki dikişi de orada yaptırmıştı maddi nedenleri dolayısıyla. Sonra tekrar aradım maalesef eşi ağlıyordu bebek serklajı zorlamış rahimi yırtacak bu yüzden aldılar ve doğuma aldılar. Sonraki süreci tahmin edersiniz. Elimizden geldiğince telefonla yanında olmaya çalıştık. Ben Antakyada oturuyorum yazın istanbula geldiğimde evine de gittim. Kıtkanaat geçinen bir aileleri vardı eşi çok iyi biri ve mutlu yuvaları tek eksikleri bir bebek. Kuşalrını yavruları yerine koymuştu paşam o dönemde...

Sonra aynı forumdan bir arkadaş çeşitli proflara yazdı ve destek istedi. Ama çoğundan ya cevap gelmedi ya da maddi nedenlerden dolayı fakülteye yönlendirdi. O arkadaş ve ben helalihoş olsun Paşamı benim de gittiğim riskli gebelik uzmanı Arda beye götürdük bu kız neden düşük yapıyor diye. Tüm testlerini fakültede yaptı. Pıhtılaşması çıktı vs. 32 kilo verdi dr dedi diye. Sonunda yine hamile kaldı bizim forumun face gurubu var orada kampanya yaptık bir miktar destek olduk. Dr miz de sağ olsun epey indirim yaptı. Sonradan pesser denen bir madde taktı rahimine. Önceli sabah beni aradı ne yapayım kanamam var ben ssk ya gidiyorum doğuracağım yine diye ağlayarak. ben de memoriali aradım orada dr mizin hemşiresine ekonomik durumu da izah ettim. Paşama sakın gitme ssk ya kanaman var peseri çıkarıp doğurturlar dedim memeoriale git dedim. Şimdi hala orada. Bbebeğin kafası pesere dayanmış. peser tutuyor. Ama sancı yok kanama durmuş şükürler olsun. Büyük ihtimal yarın çıkacak. Ve biz o forumdan bir miktar destek olmaya çalıştık. Ama takdir edersiniz bizim de belli bir yardım gücümüz var.

Sizden ricam ekonomik olarak 10 tl bile olsa gücü yeten arkadaş olursa bana özelden hesap nosunu sorsun yollarım. Şu an ataşehir memorialde. telefonla ya da istanbulda olanlar teyit edebilir.
pasam candir can Allahim tuttugunuzu altin etsin insAllah
kızlar ben geldim ne var ne yok bakalım özledinizmi beni:17::17::17:bende uzun bri ugraşuım sonucunda 33 kilo verdim kızım ödlükten sonra pataloji raporunda brişey çıkmadı malesef genetiktende tutunda kan pırtılaşmasına kadar baktırdık kanımda pıtırlaşma var homosisteyin çıktı bende 0.6 cleksi ve dünyanın ilaçını kullanıyorum şimdilik rahimime peser diye bri alet taktı doktorum dikmedi uyum saglarsa o durucak saglamazsada dikilicek 23 randevum var bakalım cinsiyetine baktırmadım süprüz olsun diyeişin kötüsü gene riskli haftalara girdim :14::14::14:
canim cani gonulden inaniyorum yavrun gelecek saglicakla insAllah
:)) sağolasın penpetekirim. evet ben de en çok nazlımdan haber bekliyorum şimdi. inşallah ondan da yakın zamanda güzel haberler gelecek.

hepinizin geçmiş bayramı kutlu olsun kızlar :)

benim bugün kontrolüm vardı 8+4 gözüküyor kuzucuklar. herşey yolundaymış çok şükür. inşallah böyle devam eder.

gozunaydin hayirli ugurlu olsun canim sira nazlida hadi bakalim

bnmde rahimde perde varmis o nedenle bebekler 10. haftada buyuyemeyip dusuyorlarmis onu aldilar Allah herkese nasip etsin bebek insAllah

kızlar ben geldim anca kusura bakmayın eve girer girmez yazayım dedim gitim arda beye detaylı ultroson yaptı bebek yüzde 85 saglıklı kalbini göremedim dedi ona sonra bakıcam dedi kültür aldı benden vajinadan bakmadı mantar olmuşsun dedi anlıcagınız ne rahim boyu nede açıklıgına baktı pelte şeklinde geliyor rahimde agrı var desemde koarkma peser var rahimde dedi peserin durumu iyi dedi kabızlıgı söyledim fitili kullan dedi nesrinin dedigi ilaçıda yazdırdım sizin jeli 299 gram olmuş kurban oluyum yaradana detaylıya hevesim vardı yaptırdım işşallah darısı şeker yüklemesine yıkanabilirsin dedi evde gez yatma artık dedi wc git dedi eşim yerinden kalkma altından almaya razıyım 7aylık hele bir ol dedi ayda 1 duş alıcam haftada bir saçlarımı yıkıcak silicek vs işte muayeneye 450 verdim taksi parasınada 120 verdik anlıcagınız bir korsan taksi şart oldu anam taksici sizi beklerim dedi eşime taksi metre indigimde 58 tl di bindigimde 78 tl olmuştu esim kudurdu anlıcagınız allahım bu taksicileri ne yapmasın okadarda dedik durumumuz yok diye adam sövüşlemeye yer aradı banada yazık böyle işlerini yapanlar yapmasın kardeşim nece kişiler var az alan benim bu taksi işine bir çare bulmam lazım ama nasılrabbime şükürker olsun evladım benimle önümde 8 hafta var 20 günü yattım kaldı 8 hafta 7 aylık olsa gerisi gelicek rabbim acısında evladımızı bize bagışlasın şükürler olsun bu günüme 8 ekime randevu verdi önceden biirşey olmasa 8 görüşelim dedi benden havadisler böyle kızlar karnımı doyurucam duş alıcam yatıcam devamlı yattıgım için ayaklarım titredi sarhoşlar gibi yürüdüm rabbim olmayanlarada tez zamanda versin evlat işşallah kaybedenlerede sabıryatmaktan okadar fena olmusumki eşim dalda geçti benle hadi kızın tay tay dedi yürürkeneşimi baba beni anne yap allahım bizi evladımızın kokusunda mahrum etme amin sag saglim dogsun ben onu pamuklara sarıp yatırıcam ak sütümle emziricem varsın uykusuz kalıyım uyumam yemem yediririm yavrumu giymem giydiririm işşallah3 bebegim cennete gitti yaradan bunu bana bagışlasın işşallah anasız babsız büyütmüyüm işşallahelaleme rabbim imrendirmesin işşallah yatmaktan anlamışım benim jelibon kocaman olmuşcinsiyeti belli degil işşallah dogumda zamanı gelince ögrenicem :16::16:

kızlar ben geldim anca kusura bakmayın eve girer girmez yazayım dedim gitim arda beye detaylı ultroson yaptı bebek yüzde 85 saglıklı kalbini göremedim dedi ona sonra bakıcam dedi kültür aldı benden vajinadan bakmadı mantar olmuşsun dedi anlıcagınız ne rahim boyu nede açıklıgına baktı pelte şeklinde geliyor rahimde agrı var desemde koarkma peser var rahimde dedi peserin durumu iyi dedi kabızlıgı söyledim fitili kullan dedi nesrinin dedigi ilaçıda yazdırdım sizin jeli 299 gram olmuş kurban oluyum yaradana detaylıya hevesim vardı yaptırdım işşallah darısı şeker yüklemesine yıkanabilirsin dedi evde gez yatma artık dedi wc git dedi eşim yerinden kalkma altından almaya razıyım 7aylık hele bir ol dedi ayda 1 duş alıcam haftada bir saçlarımı yıkıcak silicek vs işte muayeneye 450 verdim taksi parasınada 120 verdik anlıcagınız bir korsan taksi şart oldu anam taksici sizi beklerim dedi eşime taksi metre indigimde 58 tl di bindigimde 78 tl olmuştu esim kudurdu anlıcagınız allahım bu taksicileri ne yapmasın okadarda dedik durumumuz yok diye adam sövüşlemeye yer aradı banada yazık böyle işlerini yapanlar yapmasın kardeşim nece kişiler var az alan benim bu taksi işine bir çare bulmam lazım ama nasılrabbime şükürker olsun evladım benimle önümde 8 hafta var 20 günü yattım kaldı 8 hafta 7 aylık olsa gerisi gelicek rabbim acısında evladımızı bize bagışlasın şükürler olsun bu günüme 8 ekime randevu verdi önceden biirşey olmasa 8 görüşelim dedi benden havadisler böyle kızlar karnımı doyurucam duş alıcam yatıcam devamlı yattıgım için ayaklarım titredi sarhoşlar gibi yürüdüm rabbim olmayanlarada tez zamanda versin evlat işşallah kaybedenlerede sabıryatmaktan okadar fena olmusumki eşim dalda geçti benle hadi kızın tay tay dedi yürürkeneşimi baba beni anne yap allahım bizi evladımızın kokusunda mahrum etme amin sag saglim dogsun ben onu pamuklara sarıp yatırıcam ak sütümle emziricem varsın uykusuz kalıyım uyumam yemem yediririm yavrumu giymem giydiririm işşallah3 bebegim cennete gitti yaradan bunu bana bagışlasın işşallah anasız babsız büyütmüyüm işşallahelaleme rabbim imrendirmesin işşallah yatmaktan anlamışım benim jelibon kocaman olmuşcinsiyeti belli degil işşallah dogumda zamanı gelince ögrenicem :16::16:
canim sin yaaaaa Allahim yuzunu guldursun
yavrum benimm insAllah 9 ayi tamamlatsin guzel Mevlam sen bunu hak ettin guzelim
dr kalk gez dedi diye is guc yapma yapabilrsen corbani yap otur be gulum
ya sabir ne gunler gecmedi bu gunlerde gececek sipayi sevcez
kiz resim vermedimi resim hee atsaydin da baksaydik:16::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

bu topiği yeni farkettim yazmak istedim bende 6 haftalık bir gebelik yaşadım bu süreçte zorluklar yaşadım her şeyde vardır bir hayır agustos 1 de düşük yaptım ben normal yoldan hamile kalamıyorum bazı problemler var tüp bebek denemiştik tuttmuştu ama düştü rabbime binlerce şükürler olsun ki 6 haftalık ta olsa hamilelik yaşadım korunmuyoruz zaten 3 yıldır olmamıştı oçak gb tekrar tüp bebek için maraton başlayacak belki Allah yüce yaradan bebeğimi göbüşüme kondurur her zaman umut var tüm bebeğini kaybeden arkadaşlara yardan bol bol sabır versin

seni okurken çok duygulandım. rabbim inşallah hayırlı bir şekilde kucağına almayı nasip eder. olacak inşallah. dualarımız seninle.
bu özel bebeği hepimiz heyecanla bekliyoruz.

kızlar hasta bir tanıdıgımız için 500 yasin toplanıyor allah rızası için okumak isteyenler bana bildirirlerse inanın sevinicem 2 tane bebgi var yetim kalmasın yavrucuklar özelime yazsın okumak isteyenle

:43::43:

kızlar hasta bir tanıdıgımız için 500 yasin toplanıyor allah rızası için okumak isteyenler bana bildirirlerse inanın sevinicem 2 tane bebgi var yetim kalmasın yavrucuklar özelime yazsın okumak isteyenle

:43::43:

Canım sen nasılsın, nasıl gidiyor hamilelik... Yasini okuyabilirim...

Canım sen nasılsın, nasıl gidiyor hamilelik... Yasini okuyabilirim...

canım ekliyorum senide nasıl gitsin bugün yatakta yatalı 51 gün oldu:kkk:doguma 113 gün kaldı:kkk:allahım emeklerimin karşılıgını versin işşallah bir kere hasytanelik oldum 4 gün yattım 2 kerede iltaaptan korktum gene hastanelik oldum yuvarlanıp gidiyoruuz işte :43:

maşşallah burayada ne çok giren olmuş he:19::19:

canım ekliyorum senide nasıl gitsin bugün yatakta yatalı 51 gün oldu:kkk:doguma 113 gün kaldı:kkk:allahım emeklerimin karşılıgını versin işşallah bir kere hasytanelik oldum 4 gün yattım 2 kerede iltaaptan korktum gene hastanelik oldum yuvarlanıp gidiyoruuz işte :43:

maşşallah burayada ne çok giren olmuş he:19::19:
Bu günler geçecek canım, biraz daha sabır... Allah yardımcın olsun. Cc

Allah tamamına erdirsin, sağlıkla bebişine kavuştursun inş...

hepinizin bayramı mubarek olsun,sevdiklerinizle mutlu bir bayram geçirin inşaallah:16::16:

Allahim sen ne buyuksun yaptiklarindan sual olunmaz
bayanin biris: yazmis:
Sevgili anneler.Biraz uzun olcak belki ama okuyup kendınizi benim yerime koyup dualarını eksik etmeyn...Ben 2 çocuk annesiyim 3. Bi bebeğmz olsun istedık.Hamile kaldım herşey normal giderken 20. Haftada bebğmin cinsyetini öğrenmeye gttğmde doktorum 4 hafta önce ölmüş dedi.Ben hç bi rahatszlık hıssetmemştm.Ölü doğum yaptm ve bebeğimi kendim kefenledm.Cok üzuldüm yıprandm.Diyer çocuklarm etkilendı.Doktorumun tavsyesi üzerne beklemene gerek yok tekrar hamıle kalablrsn dedi. Ve ben 2 ay sonra tekrar hamile kaldım oda gayet rahat sorunsuz gderken.15. Haftada sabah uyandğmda suyum geldi ve düşuk oldu Bu olaylarn üstündn 8 ay geçti. Ve ben kurban bayramının Arefe gunu test yaptım hamileyim.Ama doktora gtmekten korktum kötu bşey diycek gne dye.Ama dün mecburen gittim anlattım kaybettğm bebeklerimi.Doktor masaya geç bi bakalım ultrasonla dedi.Bna bakıp dediki.Allah aldığı iki bebeği geri verdi ikizlerin olcak dedi çok sevindim bunu hem gulerek hem ağlayarak yazıyorum.Düşuk tehlikesi var gene.Neolur dua edin bna.4 tane kuzum olsun.Kurduğum sofranın etrafı yavrularmla dolsun.Rabbim dileyen herkeze versn.Dua bekliyorum Çok sağolun
alintidirr

Bende ilk gebeliğimi missed teşhisi ile bebeğimin kalp atışları başlamaması sebebi ile 8.haftamda kürtaj oldum. Büyük bi talihsizlikle bir hafta içerisinde 2 kürtaj geçirdim. Şükürler olsun kürtajımdan 2 ay sonra gebe kaldım şuan 16 haftalık gebeyim Rabbim sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almamızı nasip etsin! İnşALLAH!

Bende ilk gebeliğimi missed teşhisi ile bebeğimin kalp atışları başlamaması sebebi ile 8.haftamda kürtaj oldum. Büyük bi talihsizlikle bir hafta içerisinde 2 kürtaj geçirdim. Şükürler olsun kürtajımdan 2 ay sonra gebe kaldım şuan 16 haftalık gebeyim Rabbim sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almamızı nasip etsin! İnşALLAH!

rabbım saglıcakla bebegını kucagına almayı nasıp etsın ınsallah

Merhaba 8+6 ünlük bebeğimi kalp atışları durduğu için geçen perşembe kürtaj ile aldılar. Doktor iki adet dönemi beklemem gerektiğini söyledi. Umarım adet düzenim biran önce yoluna girer. İlk gebeliğimdi ama her ihtimale karşı bir doktora daha görünmeyi düşünüyorum. Belki gözden kaçan birşey vardır.Biraz cesaretim de kırıldı açıkçası. Allah hepimizin yardımcısı olsun ve bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.

Arkaşdaşlar merhaba, aylar olmuş kimseler yazmayalı..inşallah yazmayanlar hayırlısıyla evlatlarına kavuşmuşlardır.Bende 15 kasımda bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj oldum..ilk gebeliğimdi ve iki senelik evliyim hamile kalamamıştım..Tedavisiz hamile kaldım ..çok sevindik ama kısa sürdü.8 haftalıkken kalbi durdu..Rabbim isteyen herkese versin ..bize de 3 ay korunun dedi dr. ama sabırsızlanıyorum zaten zor oluyor diye.. Beterin beteri var asla unutmayın..ben kürtaj olduktan sonra dr 1 hafta rapor verdi..işe döndüğümde 8 aylık hamile bir iş arkadaşımın bebeğinin kalbinin durduğunu öğrendim..Kendi acımı unuttum..şükrettim halime..Rabbim ol deyince oluyor herşey..Dua ediyorum bol bol..Allahım hayırlısıyla sağlıklı sıhhateli melekler versin bize,kucağımıza almamızı nasip etsin..Zor süreçler Allah sabır versin..

Back