• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğini yeni kaybedip, korunma sürecine geçenler.. Yeni yola beraber başlayalım.

Lâ tahzen...
Üzülme!Üzülebiliyorsan bir kalbin var demektir. Kalpsizler üzül(e)mezler ki. Ne mutlu sana ki, üzülebiliyorsun. Dokunan var demek ki kalbine. Ya dokunulmasaydı kalbine. Ya hüznün gönül toprağını karmasına izin verilmeseydi. Demek ki gözden çıkarılmadın. Demek ki sen hâlâ bir umut tarlasısın.

Üzülme!

Üzülüyorsan, Biri var ki cılız varlığını düştüğü çamurdan kaldırmak istiyor. Onun için dokunuyor kalbine. Kıymetini bil ki, üzmeye değer görüyor seni. Hüzünlerin kalbinin toprağını allak bullak ediyorsa, sen ekilmeye layık bir topraksın demektir. Kaygıların vuruşuyla tuz buz oluyorsa taş katılığında büyüttüğün güvencelerin, yarılan göğsüne umut fidanları dikiliyor demektir.

Üzülme!

Yüzün yerde geziyorsan, ellerin boynuna sarılı ise, içini ısıtacak haberlerin mürekkebi damlıyor olmalı ömrünün defterine. Kar yağıyorsa güvendiğin dağlara, yarının ovalarında rengârenk çiçeklerin olacak demektir. Hırçın fırtınalar sarsıyorsa sevinçlerinin zirvesini, rüzgârlar dövüyorsa umudunun yamaçlarını, bir yüce dağsın sen demek ki, az bekle, eteğinden serin pınarlar akmaya başlayacak demek ki...

Üzülme!

Üzülüyorsan, şımaramazsın. Kibrin kirli tuzağına düşemezsin. Kendini beğenmişliğin çamuruna dolaşmaz ayakların. Uzak geçersin isyanlı yollardan. Heveslerinin ardı sıra düşüp nisyan uçurumlarının başına sürüklenmezsin. Seni Biri yakınlığına çağırıyor demek ki... Gözden çıkarmamış olmalı seni.

Üzülme!

Üzülüyorsan, bir kutlu teselli kapısının önünde bekletiliyorsun demektir. Gözlerini kaldır vefasız dünyanın eşiğinden. Gönlünün elinden çıkar sebeplerin boş avuntularını. Umudunu kes sahte doymalardan. Yüreğini küstür coşkulardan. Kapı açıldı açılıyor demektir.

Üzülme!

Üzülüyorsan, kaybedeceğin bir şeyler var demek ki... Kaybedeceği bir şeyi olanlar çoktan kazanmışlardır. Eline geçmeyenleri saymakla tüketme nefesini, elindekileri saymaya başla. Hepsini saysan bile, nefesini saymaya nefesin yetmeyecek demektir. Bak işte zenginsin.

Üzülme!

Seni bir "İşiten" var. Seni senin kendini bile sevmenden önce O sevdi seni. Senin kendini bile bilmediğin unutuş kuyularından çekip çıkardı seni. Çektiğin acılara habire meşgul çalan telefonlar gibi kör ve sağır değil O. Yüreğinin her yangınına O yetişiyor. Ayrılıklarına ve sıkıntılarına metal soğukluğundaki plazalar gibi umursamaz değil O. Yitirdiklerinin hepsini sana iade edeceğine söz veriyor. Sevdalarına ve özlemlerine çok seçenekli sınav kâğıtları gibi tatsız ve tuzsuz formüller sunmuyor. Seni herkesten çok anlıyor, seni senin kendini düşündüğünden çok düşünüyor. Gözyaşlarınla imzalayasın istiyor yakarışlarını. Bir ebedî çerçevenin içinde, gösterişsiz bir kullukla fotoğraflamak istiyor seni. Dağılıp giden ömür kırıntılarının arasından sıcacık bir kardelen ümidi devşiresin istiyor. Keyfinin çatlak kabuklarının arasından sonsuz teselli pınarları akıtmak istiyor.

Üzülme!

Varlığının tenine çiziktir her hüzün. Varlığından haber verir üzüntün. Hatırlar mısın, bir zamanlar hatırlanmaya değer bir şey bile değildin? Hiç umursanmadan çöpe atılabilecek kirli bir su iken sen, yüzüne bir tek O baktı. Kimselerin arayıp sormadığı, önemseyip adını bir kenara yazmadığı o günlerde, senin adını ilk O andı. Hatırını bildi. Seni yanına aldı. Hep yanında oldu. Sen seni unutup da başını yastığa koyduğunda bile, seni her defasında sabaha çıkardı. Sen Onu defalarca unuttun ama O seni asla unutmadı.

Üzülme!

O'nun en sevdiği kulu da yalnız kaldı. Taşlandı. Sürüldü. Yaralandı. Aç susuz kaldı. Yuvasına uzaktan gözleri yaşlar içinde baktı. Mağarada yapayalnız ve korunmasızdı. Senin gibi üzülen yol arkadaşına sonsuz müjdeler veren tebessümüyle fısıldadı: "Lâ tahzen, innAllahe meânâ."

Üzülme!

Kaldır yüzünü yerden. Omuzlarından sarsıp kendine getirmek istiyor seni Sevgili. "Rabbin sana küsmedi ki..." Gözlerinin içine içine bak sevdiklerinin. "Rabbin seni unutup yalnız bırakmadı ki..."

SENAİ DEMİRCİ

ben bunu çok okurum ve çok iyi gelir her seferinde.belki sana da diğer arkadaşlara da iyi gelir arkadaşım.ÜZÜLME!

Üzülme!

O'nun en sevdiği kulu da yalnız kaldı. Taşlandı. Sürüldü. Yaralandı. Aç susuz kaldı. Yuvasına uzaktan gözleri yaşlar içinde baktı. Mağarada yapayalnız ve korunmasızdı. Senin gibi üzülen yol arkadaşına sonsuz müjdeler veren tebessümüyle fısıldadı: "Lâ tahzen, innAllahe meânâ."

Üzülme!

Kaldır yüzünü yerden. Omuzlarından sarsıp kendine getirmek istiyor seni Sevgili. "Rabbin sana küsmedi ki..." Gözlerinin içine içine bak sevdiklerinin. "Rabbin seni unutup yalnız bırakmadı ki..."

SENAİ DEMİRCİ

ben bunu çok okurum ve çok iyi gelir her seferinde.belki sana da diğer arkadaşlara da iyi gelir arkadaşım.ÜZÜLME!

sağol canım ağlattın beni uzaklaşmak iyi gelecekmi bilmiyorum ama denemeliyim. yapamıyorum artık

ve son "günün şarkısı"nı da paylaşıp müge kaçar.....

http://www.youtube.com/watch?v=CBaUxxivhjY

bu da benim şarkım http://www.youtube.com/watch?v=_L8Q...ext=1&list=ALzxNYRMVOCRivrf3fAmL3DS8SzsXHha51

Son düzenleme:
çok geçmiş olsun başın sağolsun cnm. bnde 25 haftalıkken kaybettm 80 gün oldu ama hala aklımdalar çevremde hamileleri gördükçe bebek arabalrını içim cız edioo :( ikizlerimi kalpleri durmuş karnımda :(

Allah hayırlısıyla tekrar sağlıkla nasip etsin hepimize inşş

ahh canım benim allah sabrını arttırsın peki o zamandan sonra neler yaptın beklemede misin hala?ilk adetini ne zaman grdün kusura bkma çok oldu.allah'a emanet ol canım...

ben artık çok yoruldum. hala adet olmadım 1 hafta geciktim dün ve bugün test yaptım hamile değilim... yumurtlamalarım da düzensizleşti iyice. geçici bir süre için yarından itibaren aranızdan ayrılıyorum... arada gelir sizi okurum, belki bebek için koşturmaya başladığımda tekrar dönerim hamile kalırsam da mutlaka gelir haber veririm. iyice bunalımdayım şu aralar durup durup ağlama krizlerim geliyor. bir de bu nefes daralmaları, çarpıntılar eklendi şimdi... geçenlerde neden bu topikte hala durduğumu sorguladım kendi kendime ve böylece karar verdim... iş ararken bir yandan da ek işe başladım battaniye ve bebek yastığı işine giriyorum bir siteye üye oldum devamı gelir inşallah. güzel haberler aldığımda ve iyileştiğimde tekrar görüşmek üzere hepinizi çok seviyorum...

canımsın yaa aynı şeyleri bende yaşayıp bikaç kere uzak kalmayı denedim,o yüzden seni çok iyi anlıyorum inşallah düzelmiş bomba gibi gelirsin, ama ben özlerim seni faceden silme olurmu:54: kendin için neyi doğru görüyosan onu yap arkadaşım....

ahh canım benim allah sabrını arttırsın peki o zamandan sonra neler yaptın beklemede misin hala?ilk adetini ne zaman grdün kusura bkma çok oldu.allah'a emanet ol canım...

aminnn saolasınn. beklemedeyim evt . düzensiz 12 temmuzda doğum. 15 ağustosda ilk adet 4-5 gün kdr. 30 ağustosda tekrar oldm ama az az 15 gün sürdü nerdeyse. ve sonrasında adet olamadım hala bakalım düzene giremedim yanii.. sende Allaha emanet oll...

ben artık çok yoruldum. hala adet olmadım 1 hafta geciktim dün ve bugün test yaptım hamile değilim... yumurtlamalarım da düzensizleşti iyice. geçici bir süre için yarından itibaren aranızdan ayrılıyorum... arada gelir sizi okurum, belki bebek için koşturmaya başladığımda tekrar dönerim hamile kalırsam da mutlaka gelir haber veririm. iyice bunalımdayım şu aralar durup durup ağlama krizlerim geliyor. bir de bu nefes daralmaları, çarpıntılar eklendi şimdi... geçenlerde neden bu topikte hala durduğumu sorguladım kendi kendime ve böylece karar verdim... iş ararken bir yandan da ek işe başladım battaniye ve bebek yastığı işine giriyorum bir siteye üye oldum devamı gelir inşallah. güzel haberler aldığımda ve iyileştiğimde tekrar görüşmek üzere hepinizi çok seviyorum...
canım ya inşallah hamilelik haberinle gelirsin tez zamanda

Selam kızlar :54:
ya ben 1 eylülde düşük yaptım kürtajsız,ama hala adet olmadım
göğüsler şiş ama tık yok offf bunun stresi eksikti şimdi :43:
adet bitince doktora gidicem ve yeniden bebek istiyorum bu ay.
ama kırmızı kartı göremiyorum işim kötüsü :26:

Cnm 40 gunu bulur merak etme olursun bu arada korunuyosun dimi

canım benm ölü doğum yaptm. bebeğimde trizomi 18 vardı. kromozom anomalisi yani.pıhtılamayı da doktorum her ihitmale karşı istedi. onu ben de anlamadım. pıhtılaşma erken dönem sebepsiz kayıplarda yapılıo die biliorum ben. benm bebeğimn ölüm nedeni belliydi zatn. yaa çok zormş bu işler ya. kafam allak bullak :(

canım benm özel doktorum hiç sizi yönlendireym demiyor ya. demk ki istese yapabilir bunu öle mi? ama senn kaybın kaç tane ve neden kaybettn bilmiyorum. benm bu trizomi 18 deyince pek aldırış etmiyolar. zatn tesadüfen olan bişi diyip yapmıyorlar. çünkü ben ölü doğumu da zatn üniversitede yaptm ama gerek yok deyip taburcu ettiler beni. yani şimdi oraya gitsem bile dosyam orda. bana demicekler mi biz gerek yok demiştik diye :( doktorum da üniversitede yaptrn diyor ama başka bişe demiyor. randevu almak bi mesele zatn.şimdi bunun içn kaç ay daha bekliycem ben ya :(

canım zaten bu test için insanın defalarca canının yanmasınımı istiyolar anlamıyom sinir oluyom yapın yolayın okadar zormu herşeyin parasına gelince bırakmıyolar kimsede sinir bozucular canım 2 kaybım biri 8 ci ayın son haftasında ölü dogum karnımda oglum öldü diyeri 6 haftalık düşük kürtaş oldum kürtaşdan sonra sordm tedavi olcam mı yok hiç bişeye dedi hamile kaldım doktora gittim özele dedi niye önceden gelmedin yüzüme baktı söyledi tahlil yaptırdı dogru çıkdı kan pıltılaşması var hafif miş ama kayba sebep oluyomuş günlük iğne kulanıyom canım şükür yarın 37 haftama giriyom rabbim hepinize nasip etsin hayırlısı

mügecimmmmmmmmmmmmmmmmmmm kendini iyi hissettiğin an yaz bizi habersiz koyma yazmışsın buraya neden giriyom diye canım arkadaşız görünmeyen tip yanlız yazışarak dertlerimizi mutlulugumuzu paylaşıyoz ama kimseyle paylaşamadımız duygularımızı burda döküyoz neyse bekliyoz aramıza dönmeni canm

canım zaten bu test için insanın defalarca canının yanmasınımı istiyolar anlamıyom sinir oluyom yapın yolayın okadar zormu herşeyin parasına gelince bırakmıyolar kimsede sinir bozucular canım 2 kaybım biri 8 ci ayın son haftasında ölü dogum karnımda oglum öldü diyeri 6 haftalık düşük kürtaş oldum kürtaşdan sonra sordm tedavi olcam mı yok hiç bişeye dedi hamile kaldım doktora gittim özele dedi niye önceden gelmedin yüzüme baktı söyledi tahlil yaptırdı dogru çıkdı kan pıltılaşması var hafif miş ama kayba sebep oluyomuş günlük iğne kulanıyom canım şükür yarın 37 haftama giriyom rabbim hepinize nasip etsin hayırlısı

sanırım umursamıyorlar ya fazla.benm doktorum ne folik asit iç korunurken dedi ne gelin test yapalım dedi. ben söylüyorum hocam test yapalım hocam folik asit içsem artk diye. bir ay kaldı korunma süremin bitmesine.adam diyor iiiiiçç olur dyor ya. doktor değiştrmek de çare değil ki hepsi aynı.canım ya sen de neler yaşamışsın.allahım bundan sonra üzmesin inşllh.sağ salim kavuştursun yavruna..hakkımızda hayrlsı...

ben annemi kaybettikten sonra hep dua ettim Rabbime hakkımda hayırlısıysa sağlıkla hayırlı bir kız evlat nasip etmesini annemin adını koymayı istedim.hamile old. öğrendim 1 hafta sonrada babamı kaybettim.hamile old. öğrendiğim andan itibaren hep kzıım diye sevdim onu.herkes oğlun olacak dedi ben hayır kızım olacak dedim.12.haftada kız old. öğrendim.20.haftada tepiklerini, hissettim.babacıydı babası gelince daha çok tepiklerdi.24.haftada 4 boyutluya girdik işte 16 ağustosta dört boyutluda her şey çok güzeldi.kızım her yerini gösterdi.işediğini bile gördüydük(kesesi boşaldıydı doktor gösterirken)parmaklarını açtı,ayaklarıyla oynadı.videoları var hala onlarla avunuyorum.sonra ramazan bayramı haftasıydı geçen sene hareketleri yavaşladı.sonra bende şişmeler başladı.sonuç preeklampsi.hastanede yatarken hareketleri dahada azaldı.cumartesi akşamıydı o kadar hareket ettiki eşime bu pek hayra alamet değil galiba dedim.pazar sabah doktorum geldi ultrasona girdim poposu dönüktü bize ama kalbi atıyordu.sonra doktor eşime iki ucu b. değnek demiş.bebği alsam niye aldım ya yaşarsa diyorum almasam anne kötüye gidiyor demiş.neyse pazartesi sabah 6.30da kalp atışı vardı.doktor sezaryanlardan sonra çağıracam ultrasonda bakacaz dedi.9 gibi çağıdı indim.önce kalp sesini dinletirdi. bu sefer sadece beni oyalamak için kafa ölçümü yaptı karnıma ultrasonla vurdu ama ben anladım.kızım aynı dünki gibiydi popsu dönük ölmüş annesine.gece 930da doğurdum ama gözleri açıktı kızımın.hayal meyal hatırlıyorum.normal doğurdum doktorum yalandan kesmeyelim seni dedi.bir sorun çıkar diyede yemek su vermedi her an ameliyata girecek gibi.bi yandan magnezyum sulfat verirler.bir yandan yavaş yavaş suni sancı.dil altı veremiyorlar sancım azalır diye.tansiyon oldu 19-11.neyse suyumu filan patlattılar.gece 9.30da doğum yaptım.içimi temizlemek için bişrde bebeği görmek istemeyeyim diye bayılttılar.uyanınca elif duru mu istedim.hayal meyal saçlarını ve açık gözlerini hatırlıyorum.kucağıma alıp 10 dakika eşimle kızımla odada yalnız kalmadığıma o kadar pişmanımki.ertesi gün eşim gömmeye gittiğinde son defa göreyim dedim.ne o izin verdi ne de ablam.çok zor özlüyorum kızımı,hatice ecemi....videolarıyla avunuyorum.ben kızıma birşey almamıştım daha.çok önceden hamile kalmadan filan öle vardı.birde arkadaşım getirmişti vermişti bişeyler.artık bişey olmaz düşüncesiyle bir odada dolapa yerleştirdim 2 gün sonra hastalandım.artık erken hiç bişey yapmam...
Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın.evlatla hastalıkla sınamasın.
kızımı 12 eylül 2011 de hem doğurdum hem kaybettim.doktorum bana 1 yıl bekleyelim dedi.çünkü bende artık kızımın hatırAsı tansiyon hastalığı var.tansiyon kaLIcı kaldı artı birde 2 ay önce kan pıhtılaşması hastalığı çıktı.hamilelik için uğraşıyorum.2 aydır ama terslikler oldu.kist gibi bişeyler çıktı.bakalım Allah sağlıkla sağlıklıca sağ salim ne zaman sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip eder.

ben annemi kaybettikten sonra hep dua ettim Rabbime hakkımda hayırlısıysa sağlıkla hayırlı bir kız evlat nasip etmesini annemin adını koymayı istedim.hamile old. öğrendim 1 hafta sonrada babamı kaybettim.hamile old. öğrendiğim andan itibaren hep kzıım diye sevdim onu.herkes oğlun olacak dedi ben hayır kızım olacak dedim.12.haftada kız old. öğrendim.20.haftada tepiklerini, hissettim.babacıydı babası gelince daha çok tepiklerdi.24.haftada 4 boyutluya girdik işte 16 ağustosta dört boyutluda her şey çok güzeldi.kızım her yerini gösterdi.işediğini bile gördüydük(kesesi boşaldıydı doktor gösterirken)parmaklarını açtı,ayaklarıyla oynadı.videoları var hala onlarla avunuyorum.sonra ramazan bayramı haftasıydı geçen sene hareketleri yavaşladı.sonra bende şişmeler başladı.sonuç preeklampsi.hastanede yatarken hareketleri dahada azaldı.cumartesi akşamıydı o kadar hareket ettiki eşime bu pek hayra alamet değil galiba dedim.pazar sabah doktorum geldi ultrasona girdim poposu dönüktü bize ama kalbi atıyordu.sonra doktor eşime iki ucu b. değnek demiş.bebği alsam niye aldım ya yaşarsa diyorum almasam anne kötüye gidiyor demiş.neyse pazartesi sabah 6.30da kalp atışı vardı.doktor sezaryanlardan sonra çağıracam ultrasonda bakacaz dedi.9 gibi çağıdı indim.önce kalp sesini dinletirdi. bu sefer sadece beni oyalamak için kafa ölçümü yaptı karnıma ultrasonla vurdu ama ben anladım.kızım aynı dünki gibiydi popsu dönük ölmüş annesine.gece 930da doğurdum ama gözleri açıktı kızımın.hayal meyal hatırlıyorum.normal doğurdum doktorum yalandan kesmeyelim seni dedi.bir sorun çıkar diyede yemek su vermedi her an ameliyata girecek gibi.bi yandan magnezyum sulfat verirler.bir yandan yavaş yavaş suni sancı.dil altı veremiyorlar sancım azalır diye.tansiyon oldu 19-11.neyse suyumu filan patlattılar.gece 9.30da doğum yaptım.içimi temizlemek için bişrde bebeği görmek istemeyeyim diye bayılttılar.uyanınca elif duru mu istedim.hayal meyal saçlarını ve açık gözlerini hatırlıyorum.kucağıma alıp 10 dakika eşimle kızımla odada yalnız kalmadığıma o kadar pişmanımki.ertesi gün eşim gömmeye gittiğinde son defa göreyim dedim.ne o izin verdi ne de ablam.çok zor özlüyorum kızımı,hatice ecemi....videolarıyla avunuyorum.ben kızıma birşey almamıştım daha.çok önceden hamile kalmadan filan öle vardı.birde arkadaşım getirmişti vermişti bişeyler.artık bişey olmaz düşüncesiyle bir odada dolapa yerleştirdim 2 gün sonra hastalandım.artık erken hiç bişey yapmam...
kızımı 12 eylül 2011 de hem doğurdum hem kaybettim.doktorum bana 1 yıl bekleyelim dedi.çünkü bende artık kızımın hatırAsı tansiyon hastalığı var.tansiyon kaLIcı kaldı artı birde 2 ay önce kan pıhtılaşması hastalığı çıktı.hamilelik için uğraşıyorum.2 aydır ama terslikler oldu.kist gibi bişeyler çıktı.bakalım Allah sağlıkla sağlıklıca sağ salim ne zaman sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip eder.

allahım sana bol sabır ve kolaylık versin.tabii bizlere de her şey güzel olacak inşallah...

ağlattın beni canım, Allah sana sabır versin. İnşallah hepimiz evlatlarımızı kucağımıza alırız

sanırım umursamıyorlar ya fazla.benm doktorum ne folik asit iç korunurken dedi ne gelin test yapalım dedi. ben söylüyorum hocam test yapalım hocam folik asit içsem artk diye. bir ay kaldı korunma süremin bitmesine.adam diyor iiiiiçç olur dyor ya. doktor değiştrmek de çare değil ki hepsi aynı.canım ya sen de neler yaşamışsın.allahım bundan sonra üzmesin inşllh.sağ salim kavuştursun yavruna..hakkımızda hayrlsı...

canım olsun doktorunu degiştir ne olcak bitaneyle kalma seni memnun etmiyosa yeterli degildir boşuna vakit harcama ben sprali çıkartıgımda bana folik asit verilmişdi .yaşadıklarıma gelince canım yazılmış önüne geçemiyon rabbim beterinden saklasın bu arada 9 yaşında dünya tatlısı kızım var o beni çok ayakta tuttu ilk zamanlar bebegim öldkten sonra kk ya girmeye başladım okuya okuya buldm kimi hikayeler benimkinin aynı dedim agladım kızım yanıma gelip anne piskolojin bozulcak diyodu tabi başkasından duymuşduda bana bakışlarında üzüldügünü fark ediyodum .bu günüme çok şükür işlh hepinize rabbim hayırlısını versin

canım başın sag olsun seni çok iyi anlıyom aynını yaşadım benimde 8 aylık ölü dogumum var sezeyanla ama şuan 37 haftalık hamileyim sende biran önce iyleş olur allah büyük yeterki sabır SABIR ÇOK ACIDIR AMA SONRASI TATLI LOKUM GİBİDİR

çok üzüldüm kızın melek olmuş,inşallah kardeşi en kısa zamanda gelir...çok zor günler geçirmişsin, bir daha yaşamazsın inşallah..allah kimseye yaşatmasın...

Back