Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Kızlar hangi bölüme ve hangi Dr ye gittiniz? Çocuk gastroenteroloji doktorlarına bakıyorum da...siz naptınız?

Ne testi yaptırdın canım? Kandan diğer alerjenlere de bakıldı mı? Neye göre herşeyi yiceksin? Ay çok soru sordum dimi:)

Kan yapmadılar. Deri ve yama testi yapıldı. Yumurta, süt, soya,et,tavuk bakıldı. Alerjiye gittim. Sorun yok ye öyle bakalım. Mukus yeterli bir şey değil alerji için denildi. Kan olsa vs muhabbetleri vs vs... Guvenemiyorum doktorlara bile...

Kv nin söylemesi iyi olmuş en azından kocan biraz olsun anlar. zaten diyetle büyük bir sınav içindeyiz bir de bu kocalar... Benim de kv en iyi beni anlıyor. Ve takdir ediyor kocamdan daha çok sağ olsun. Test sonuçları çıkınca tereddutu mu gordu istersen yeme dedi...

Cok sukur aman daha da olmaz insallah. Simdi laktoz int icin gaitadanreduktan maddeye bakiliuor pozitif oldugunda teshis konuluyor. Benim gittigim gastroenterelog test yapmadan soylemisti. Daha sonra baska hastanede yaptilar pozitif cikti bizim. Alerji testi icin de kan yapildi bizim negatif cikti ama bebekler cok kucuk oldugu icin yuzde 15 mis dogruluk payi yani negatif de olsa alerjik olabiliyorlarmis. Ben bilmiyordum yapilirken. Deri testine de 2 yasindan once kesin sonuc vermiyor diye yaptirmadim ben.

Canım dr damla vermiştin onu kullanıyorum, pazartesi hastanede laktoz intoleransı için test yapsam sonuç damla yüzünden hatalı olabilir mi.

Laktazm kullaniyorsun degil mi? Biz de test yapildiginda kullaniyorduk ve pozitif cikti bir hata olmaz doye dusunuyorum cunku test yapilirken hic sormadilar bana. Yine de tabi danis testi yaptirirken canim
Canım dr damla vermiştin onu kullanıyorum, pazartesi hastanede laktoz intoleransı için test yapsam sonuç damla yüzünden hatalı olabilir mi.

Laktazm kullaniyorsun degil mi? Biz de test yapildiginda kullaniyorduk ve pozitif cikti bir hata olmaz doye dusunuyorum cunku test yapilirken hic sormadilar bana. Yine de tabi danis testi yaptirirken canim
Evet laktazm, gün de 4 damla dedi dr ama 4 u geciyo, bebek 54 günlük, senin ki kaç günlük canım, benim dun aklıma geldi bebegin huysuzluğu huzursuzluğu Hamilelikten beri kullandığım antidepresan dan (lustral) olabilir valla bunaldim bu kizin ağlamasından.

ben her emzirmeden once 3 damla veriyorum canim yani gunde 30 u buluyor bir damla 2 gun gidiyor. Antidepresani bilmiyorum da laktoz intoleransi beter bir sey ondan da olabilir. Benim kizim 3 ay 10 gunluk yavrum dunyaya geldi geleli huzursuz sikintili laktazmdan sonra bir nebze rahatladi ama hala cok fazla sikintimiz var ayrica sut alerjimiz de olabilirmis iste cok zor ya Allah bilere sabir onlara da sifa versin. Minicik bedenleriyle karin agrisi cekiyorlar

İnsanin ici yanıyor

Ben de bugün öğreniyorum zaten kanda bu kadar küçük bebeğinki çıkmayabiliyormuş.geçmiş olsun canım.inş çok canı yanmamıştır.test sonucu iyiyse problem etme canım ye bence.yani bebek tepki göstermiyorsa...
Çocuk gastroenterolojiye mi gittin canım?

maiii cocuk gastroenterologuna gidiyoruz biz. Medipol mega unv hastanesinde Prof. Dr. Gökhan Baysoy u tavsiye edebilirim istanbuldaysan cok cok ilgili istedigin zaman mail yoluyla ulasiyorsun muhakkak cvp da veriyor. Kendi bebegi gibi cok da hassas yaklasiyor. Gereksiz ilac test vs uygulamiyor. Anadolu yakasinda da kosuyolu medipolde bir prof vardi ismini hatirlamiyorum o da cok iyiymis.

Gastroenteroloji yoktu canım çocuk alerji vardı. Canı acimadi sanırım aglamadi canim. Senin tepki kaka da demi gastroenteroloji ye gitmen daha iyi.

Once cocuk gastroya gitmek gerekiyor demisti cocuk dr u bana. Gastro gerekli gorurse cocuk immunolojiye yonlendiriyormus. Ankarada da bir gastroloji dr una gitmistim o da biz gerek duyarsak yonlendiriyoruz zaten demisti.

Insanin ici yaniyor bir de insanlara laf anlatmaya calismak daha cok aci veriyor. Bazen kendimi tukenmis hissediyorum. O emmeye calisirken kucagimda kivrandikca isyan noktasina geliyorum. Allahim sabirlar versin.
Bizi anca biz anlarız, kaç defa ağladım kıvranıyor ama biberon u emmeye çalışıyor fakar sancılar izin vermiyo, gözlerime bakıyor yardim et der gibi, kıvranınca bakıyor yoruluyor ağlıyor çok zor ama geçicek bunlar Allah in izniyle.

Once cocuk gastroya gitmek gerekiyor demisti cocuk dr u bana. Gastro gerekli gorurse cocuk immunolojiye yonlendiriyormus. Ankarada da bir gastroloji dr una gitmistim o da biz gerek duyarsak yonlendiriyoruz zaten demisti.

Doğru olabilir canım. Tepkiler kakada cogumuzda. Ama şu anda benim maalesef gastroenteroloji gitme ihtimalim çok az bulunduğum yerde yok. Yakın bir ilde sadece alerji vardı. O yüzden öncelikle alerjiye gittim.

Doğru olabilir canım. Tepkiler kakada cogumuzda. Ama şu anda benim maalesef gastroenteroloji gitme ihtimalim çok az bulunduğum yerde yok. Yakın bir ilde sadece alerji vardı. O yüzden öncelikle alerjiye gittim.
mutlaka oyle canim. Mai sormus ya onun isine yarayabilir diye yazdim ben. Anlarim valla istanbulda ozelde iki hastanede bulabilmistim birinde servis kapaliydi ddevlet de cocuk dr u yonlendirmesi istiyor. Sartlar kisullar el versin kuzularimiz mutlu saglikli olsun insallah​

Alerji tespiti icin yiyecek kac saatte sute geçer ve sut emdikten sonra ne zaman kakasini inceleyim. Zaten sutum cok degil azalmasindan korkuyorum cok az sey yiyorum meyveye yoneldim ekmek zeytin leblebi chocolate19 baya yardimci oldun Allah razı olsun. seni etiketledim kusura bakma rahatsiz etmedim umarım

Bende bu alerjiyi farkettigimden beri teshis konulmadi ama cogu belirtiler var. Cok mutsuzum yine de cok sukur iyice saldim elim kolum kalkmiyor ne yapacagimi sasirdim surekli aglamak istiyorum. Saskin gibi oldum. Sinir harbi geciriyorum malesef esim benim gibi ilgili degil ve oldukca rahat bu konuda her seyi internetten arastirir bir bebekle ilgili konulara bakmiyor bir elimde bebek bir elimde telefon radyosyon yaya yaya bir seyler arastirmaya calisyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…