Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Canim mukus bazen uzun zamn gecmeyebiliyormus ek gidaya gecince gecenler var tabi kan ayri bilemem onu gida denemesi ici de drlar mutlaka 3 hafta diyor cunku bazen vucut 15 gun sonra tepki verebiliyormus

Himm o zaman on beş gun katı diyet... Sonra eklemeler...

Bizim doktordan ek gıdada düzelirci...

Benim oglanda huzursuzluk gaz mukuslu kaka burun tikanikligi var . Hem laktoz int var hem alerji. Bence bana alerjisi var
Artik sinir sistemim yiprandi karni hep gurul gurul anlayamiyorum ya.
benimkini de öyle canım karnından sürekli ses geliyor.laktoz int.için uzun sure tek goğsunu veriyorsun dimi? Valla benimde öyle sinirlerim bozuldu. Kaç aylık seninki?

benimkini de öyle canım karnından sürekli ses geliyor.laktoz int.için uzun sure tek goğsunu veriyorsun dimi? Valla benimde öyle sinirlerim bozuldu. Kaç aylık seninki?
Evet sabahtan aksama dek ayni gogsu veriyorm. Digerini de gece vermeden yine hafifletiyorm elimle sagip.
Benimki 6.5aylik...
4.ayda basladi sikayetlerimiz.. yaklasik 1 aydir da diyetteyim ama gram yol alamadim.
Bugun kakasi biraz daha iyidi. Ama uyku sorunu hala ayni

Yaa göğsün tıkanmasın dikkat et bir de zaman olarak az emmiş oluyor ya o memeden. O zmn süt üretimi azalmasın
Ben ön sütü pompayla alıyordum ilk zamanlar. Şimdi vaktim yok.
Aslında gene yapmam lazım ön süt sağmayı :/
bskn canim nerelerdesin tahlil sonuclarin nasil sessizyazar ilgin icin tesekkur ederim

Kızlar tahlil sonuçlarında tahıl kuruyemiş negatif çıktı.
Süt yumurtra 0.35den küçük çıktı.
Karlprotektin ise 126 (2yaşa kadar çocuklarda 200olmalıymıl) bbence saçma bu kısım3ay ile 6ay bebeği farklı aynı şekilde 2haş da farklı bağırsağa sahip. Neyseee çok kurcalamıyorum

Doktor benim paranoyamın üzerindne gitti ve duymak istediklerimi söyledi.
Biraz relaxla. Diyeti genişlet. Gastrologa görün. (Bence bu kısımda sende psikolga git demek istedi )
Sonrasında zaten gastrolog sana yardımcı olur.
Pişik bulgıgsu var ama denemelerndeki pişik belki de gerçek bulgu değil çünkü hemen kesiyor ve tepkiyi gözlemleyeniyırz falan
Harbi öyle kuzu denediğimde ıslak mendilim farklıydı mesela
Neyse işte o yüzden mukusa takılma bu kdr mukus olacaktır dedi.
Bu arada doktor normlde katı diyet taraftarı.
Sen yavaş yavaş aç hatta boz dedi diyeti. Gene dikkat et tabi. Gastrologa gittiğinde elinde bulguların olmuş olsun en azındna dedi.

Vee beni dıymak istediklerimi söylediği için rahatllattı

Fügen veya tülay a git dedi400tl tabi tahlilleri de beğenmeyece tekrarlaracak +400daha
Fiyüüüüüü.
Yavaş yavaş diyeti genişleticem.
Pirinç bize yaramadı. Yeşil kaka yaptı hep. Belki hava almasından bilmşyrm ama patates yedim hemen sarı oldu.
Kakada mukusu kan görene kadar takmıcam:/

B12 içinde gördüğün kan ondan değildir o dokunmaz dedi. Bence de ama niyeyse kan noktacıkları vardı, özlemin açıklaması "kasa yapılan mideye girmeyen şey tepki vermez" gibi birleydi, çok saçma geldi bana. VÜcuda giren herşey kana kandan süte gitmiyormu sonuçta. Neyseee

İşte böyle.

Haa evdeyim evi temizleme derdindeyim kardeşim ve eşim saolsınlar

Haaa bir deeeee şu memeler
Anacım gene baloncuk oldu gene tıkandı biri. Diğeri daha açılmamıştı.
Dün diyetimde yardımcı olan arkadaş canın birşey mi çekiyor ondan oluyorsundur dedi. Deli mi ne tabiki çekiyor, ne yiyorum ki
Harbi ben ne çatlak ne mastit hiçbirşey olmadan idare ediyordumtaki bu diyet işine girdim gireli
Kesin yememeyle ilgisi var bu işin

Sut yumurtayi da mi ye dedi hadi hayirlisi bize sut bisey yapmiyor eminim ama kesinlikle sebze meyve yiyemiyorum ama simdi korkudan hicbisey yemiyorum su mastit meselesine gelince aynisi bende de oldu sutumun bol zamaninda olmadimda diyet yaparken mastit oldum ama dr demesine gore benimki mikrobikti canim neler istiyor neler korkudan dusunmek bile istemiyirum aklima gelen basima gelmesin diye

İnşallah gelip geçer hepsi canım. O doktor da mukusu salla dedi (

Tek tek ye hee ben hepsini birden açtım uç hafta sonra mukus başladı ne tepki verdi ki diyorum :) yersen verir tepki diyorum sonrada

Kızlar meyve olarak ne tuketiyorsunuz katı diyette olanlar. Hiç denediniz mi?
Ben ne yesem dokundu o yuzden yiyemiyorum kesinlikle asiri tepkisi olanlar portakal mandalina visne kayisi seftali cilek nektari erik elma bize bunlar acayip dokundu artik hicbirini yemiyorum dr gore mutlaka gunluk 1 tane yemeliyim ama cocuk cildiriyo ne yicem

( erik yedim ama bir şey yaptı mı cozemedim. Karpuz vs çıktı iyice. Yaa ben günde ne biri tabak tabak meyve yerken birden bu hale gelmek... Diyeti bozdum ama yine yiyemedim

( erik yedim ama bir şey yaptı mı cozemedim. Karpuz vs çıktı iyice. Yaa ben günde ne biri tabak tabak meyve yerken birden bu hale gelmek... Diyeti bozdum ama yine yiyemedim
Ha evet karpuzda vardi o da beter yapti bizi ben ciddi ciddi buldum dokunan seyleri 2 bucuk ay oldu ve artik bazi seylerden kesinlikle eminim baharat meyve sebze kurubaklagil misir bulgur kesinlikle dokunuuor sut urunleri muallakta yumurtada tepki sifir tavukta sıkıntı yok ette yok cigerde yok ama sut olarak hic icmedim icmeyecegimde kati diyete devam

Ya süt yımurta işini anlamadım.
Gastrologa gittiğinde en azından elinde daha iyi veriler olsun ye dedi. Ama o sırada deli misin ya hu sen demek aklıma gelmedi
Süt ürünleri ve yumurta yemicem. Evet çok zor ama bende faydasını cildimde gördüm. Cilt lekelerimden kurtuldum.
Ben zaten ya hep ya hiç diyetçilerdenim

Dimi yaaa mastit bence de bu can çekme olayından. Doktora söylesen kesin gene bir bahane bulur. Ama bncede diyetle alakalı.
Veee mastit sonrası 3de bir oranında sütüm azaldı çocuk doymuyor resmen.

Dün sabah 5e kadar memeyi açmaya uğraştım. Elle Sağ, pompala, sıcak su koy, havlu sar, çocuğu dürt emzir, kısır döngüsü...
Biraz açıldı gibi ama tam değil!
O birşey değil de çocuk yarım saatte bir meme kokusu almaya alışacak diye de ödüm koptu
Veee artık eminim benimkisinin eski emme kabiliyeti yok, tembelleşmiş :/ süt gelmeyince bırakıyor hemen...

İnşallah gelip geçer hepsi canım. O doktor da mukusu salla dedi (

Tek tek ye hee ben hepsini birden açtım uç hafta sonra mukus başladı ne tepki verdi ki diyorum :) yersen verir tepki diyorum sonrada

Tek tek yiyorum. Tek tek ama çok çok
Bugün kuzu yedim offf süper geldi. İnş kötü birşey olmaz
Olaya gel
Daha mideme inme aşamasında çocuk emzirme çabam oldu. Memeyi istemedi, emmek istiyor ama ağzına alınca çığlık atıp ittiriyor. Aha meme reddi dedim
Kesin kuzudan oldu dedim
eşimdenyanıt

Kızlar meyve olarak ne tuketiyorsunuz katı diyette olanlar. Hiç denediniz mi?
Kırmızı meyveler tüketmeyin diyorlar.
elma için güvenilir diyor ama benim şüpheliler listemdeydi.

Merhaba ilk Gastroenterolojiye pisik ve ishal sorunuyla başvurduk. Laktoz intoleransi teshisi kondu. Laktazm damla başlandı ve diyet önerildi. Pisik geçti ishal geçmedi. 2 ay sonra Tufan kutlu hocaya gittik. İnek sütü alerjisi dedi damlayı kestirdi. Diyette dana eti de yok. İshali düzelmedi ama miktarı azaldı. Diyet yapmakta zor ishalle ugrasmak da. Tufan hocayı tavsiye ederim.

Haha bence hepinizin tepkileri aynı :) ben de yüzü kızarır kesin alerjiden diye gezip duruyorum. :) aslında eli değmiş )

Elmadan ben de supheleniyorum. Karpuz çpk mu tehlikeli sence?

Haha bence hepinizin tepkileri aynı :) ben de yüzü kızarır kesin alerjiden diye gezip duruyorum. :) aslında eli değmiş )

Elmadan ben de supheleniyorum. Karpuz çpk mu tehlikeli sence?
Koklamadım bile
Ya aslında kimyasal yapısı olarak alerjenden uzak. Kompleks yapıda değil. Amaaaa bundurumu chpclate çürütüyor çümkü sebzelerin yapıları da alerjene olmaktan uzak. Ama görüyoruz ki alerji.
Bı noktada birşey diyemiyorum

( Neys zamanında çok yemistik :))) birkaç yıl yemeyiz olur biter :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…