Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Arkadaşlar kızım 4 ay 12gunluk.1.aydan itibaren kakasında sürekli kan görmeye başladım tabi ishal gaz hepsi biaradaydı.başlarda yeşil mukuslu ara ara kan vardı ama son 1buçuk aydır sık bi şekilde kan görmeye başladım bu arada bebeğim zor emiyor sınırda kilo alıyor zaten uyutup veriyorum.sadece anne sutu alıyor.amip çıktı 2-3 gün flagyl kullandık tekrar gaita yapıldı temiz çıktı bıraktık ama ben amip olduğunu duşunmuyordum.şikayetimiz hala devam ediyordu emmek istemiyor az emiyor tekrar tahliller yapıldı gaita idrar kan hepsi temiz çıktı daha sonra alerji bolumune gittk bana 1ay sedece süt ve süt ürünleri diyeti verdi.uyguladım ama şikayetim hala devam etti burada yine amip çıktı flagyl başladık 7gun içirdim tabi yarım yamalak istemiyodu bebeğim çıkarıyodu tahlil yapıldı bidha var amip napacağımı şaşırdm bugün tekrar gittik alerji druna ay olmuştu çünkü tekrar 20gun diyey verdi olmazsa gastrolojiye yollarım dedi.biz genel cerrahada gittik makatta çatlak olabilir dedi krem falan verdi.ben napıcam bilemedim diyet mi ilaçmı kremmi ? Ve ilçede oturuyorum üstelik doğudayım şartlar yetersiz.kusma ateş yok.ama huzursuz.lutfen bana yardımcı olun

Krem niye? Pişik mi var yoksa çatlaktan sebep mı?

Neler tüketiyorsun bilmşyorum ama sadece süt ürünleri alerjisi olmaya bilir.
Belki süt ürününe alerjiniz ypk ama yumurtaya var veya glutene veya kuruyemişe.
Doktorlar en sık görülenin süt olduğundan sebep süt diyeti veriyorlar .
Daha sıkı bir diyet ve bol bol gözlemleyerek tespit edebiilirsin
İşe not etmekle başla. Hergün ne yediğini not et ve o gün ve ertesi 3 gün kakayı kontrol et. Şüphelileri ele
Tabi en güzeli kati siyet ile başlamak ama doktor değilim bu tavsiyeyi vereyim.

Birde süt ürünlerinin çapraz bileşenlerine de dikkat et.
Hiç beklnmedik şeyler çıkabiliyor insanın karşısına.
Face de alerji ile yaşam platformu var, orada deneyimli anneler bibrine destek oluyor. Oradan da yardım alabilirsin.

Bugün tahlilde yapıldı gaitada gizli kan ve amip e bakıldı ikiside pozitif çıktı dr önce amipin temizlenip elenmesi gerekiyor diyor.iki hafta yine flagyl kullan dedi istemiyorum artık bebeğime antibiyotik yuklemek adam akıllı teşhis konsada yolumuza baksak.amip olduğunu hala duşunmıyorum.

Yani antibiyorik kullanıp hala geçmiyorsa belki test sonucu yanlıştır.
Ayrıca bu kadar(2kutu mu oldu?) antibiyortk kullanamk çok da uygun değil. Zaten bağırsak gelişmemiş tahribat var, üstüne birde yetişkinlerin bile bağırsağını bozan antibiyotiklerle daha da kötü hale getiriyor.
Elbette doktor daha iyi bilir ama bazen test sonuçlarında kontamine olup yanılmalar olabiliyor.
Başka doktora gitme şansınız yok mu?

Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.krem çatlak için dedi makata baktı çatlak çok az var dedi.glutene ne bilmiyorum ama su ve sıt ürünleri hariç herşeyi yiyorum günlük yumurtamı cevizimi muhakkak tuketiyorum herşey ...3gundemi belli oluyor peki.not ederim bebeğim için herşey yaparım,bu tır konuşmaları bana neden dr yapmıyor adam 3fakulte bitirmiş çaprazlama şu bu hiçbirşey demiyor.ona kolay diyet yap gel diyor anlat açıkla bebekte nasıl bi etki yapar anlat bizde ona gore kendimizi bilelim.

başaka dr nasıl bi dr hangi branş bilmiyorum.etrafımızdaki ilçeler kapalı olduğu için iki çoçuk dr u çalışıyor diğer alerji dr zaten başka yerde gastoroloji oda daha uzak bi yerde böyle kaldık .adam akıllı veremedik yani bi şişe bitmedi bile pazartesi dr a gidip damardan alınan ilaçlar varmış onu soylicez durumu tekrar anlatacaz amip temizlenirse artık nasıl yonlendiriler bilemiyorum bu kan işi beni endişelendiriyor.alerji dr hiç bişey olmaz korkmayın desede ben rahat olamıyorum.

Ya aslında başka doktora gitsen de alerji konusunda sana diyeceği aynı şeyler.
Ama şu amip işinden kendinizi aklamak için başka doktor önerisi sunmuştum. Amip nşye olur neden olur hiç bilgim yok...

Alerji için ise doğuda olduğınuzda değil merak etmeyin. İstanbulda bile 6doktor gezdim. Son ikisi hariç aydınlatamadı beni.
Biri keçi ürünleri ye et ye dedi. Hatta tavuk yumurta da ye dedi.
Yumurta yedik kanlı kaka ile karşılaştık.
Neyse... Yani buralarda da durum böyle!

Şimdi sana genel alerjen listesini atacağım.
O listeyi görünce korkma. Listedeki herşey size dokunacak diye birşey yok.
Ama gözlemlemek gereken şeyler
Mesela susam, yumurta, süt ürünleri, balık, kabuklu yemişler.
Bunlar yüksek alerjen grupları.
Bir de bunların çapraz bileşenleri var.
En basiti yumurta-tavuk gibi.
Süt ürünü-dana eti ve diğer tüm süt ürünleri grubu(keçi manda vs)
Bunlarda muhtemel alerjenler içine giriyor.

Yediklerimiz süte 3 saat içinde geçiyor.
Alerjen gıda Sütten 3günde arınıyor.
Mukus diyetle 3 gün içinde kendisini belli eder, yani hafiflemesinden doğru yolda olduğumuzu anlarız. Ama kakanın temizlenmesi 6haftayı bulabilir
İnşallah kolay temizlenen bir durumdur.

Alerji Testlerin sonuçları yaşları lüçük olduğu için çok sağlıklı olmuyor.
Alerjenleri kendin deneyerek bulman daha sağlıklı oluyor.
Bu arada bağırsak tahribatı olduğu için tadım günleri başlanmamsı gerektiğiyönünde. Hatta ek gıdaya geçişi de 9.aya atan doktorlar var. Sizin doktor bu konuda ne diyor bilemem ama bu da aklınızda olsun

Canım lRabbim yardım etsin. Maalesef bskn da dediği gibi birçok şey alerjik olabilir. Bunu da deneyerek bulacaksın

Canim bilgiler icin cok sagol valla bircok cocuk doktoru bunlari bilmiyordur. Bana da atarmisin listeyi.

Ee ücretli mi yani bu doktor :/ yardmcı doçent
Yok canim ucretli degil. Arastirma oldugu icin genelde asistanlari bakiyor. Docente randevu almis olsan bile docenti goremeden donebilirsin yani :)
Ben de marmaraya randevu alicam. Sen hangi bolume aldin?

Canim cok cok gecmis olsun. Biz de ilk yogun ishalle doktora gittik. Testler temiz cikti. Medical park gibi cok pahali bir hastanenin doktoru sen testlere bakma bu bebekte bakteri var deyim yatis istedi ve serum baglamaya kalkti. Ben bebegimi aldigim gibi kactim ordan. Daha 1,5 aylikti. Kendim sut ve sut urunleri diyetine basladim ve ishali azaldi. Gecen hafta diskida kan gormeye basladim ve diyetimi daralttim. Kan gormuyorum artik.
Antibiyotik bebegi mahfediyor ve ishal yapiyor bence diyetini biraz daha daralt.

Eki Görüntüle 1832149 Bu nedemek yaaa :/

Ben marmaraya randevu aldım Cey99
Şuanptesi 4.10da randevu var, sende al

Canim ben cocuk gastroya alamıyorum. Cocuk sagligina alabiliyoruz.
prof drlarin yaninda uzmanlik yapan doktorlarda var arastirma hastanesi oldugu icin. Zaten proflar bakmiyor sen onun asina aliyorsun ekibindeki uzman doktorlar bakiyor. Bizde oyle oldu yesil listeye dahil etti takip edilmesi gereken hasta diye ama ben bolume randevu alamadim. 6 ayda anca alirsin dedilersşok oldum hergun randevu almaya çalışıyorum
Bu arada bizimki dogru duzgun uyumuyor. Yemek bile yapmaya firsat bulamiyorum

Ay anladım canım.
Biz bugün doktora gittik zaten. Ben direk yönlendiricem sizi dedi. Ama bursaya mı yoksa marmaraya mı yollayalım bilemiyrm dedi. Arkadaşı varmış ama ayrılmış falan filan. Ben bursa da olsa kabulümdür dedim.
Çaresizliğimi görünce ve eşim bu şekilde yaşamasından korkuyrum dediği için tahlil yapalım bari böylr sen zorlum çekiyorsun dedi.

mama verdi bi tane pregomin as.
Sen içebilirsen iç , çocuk da içerse ne iyi dedi.
Sonuçlara göre elementel diyete geçebiliriz dedi. Ama daha erken falan diye konuştuk.
Bakalım sonuçlar çıksın ona göre tekrar şekillenexek.

Rapor vermedi başhekimi biraz rapor konuusunda uyuzmuş. Sen iş yerinle konuş ona göre napacağımıza bakarız oldurmaya çalışıırız en azından dedi.

Test ücretleri 401tl
Benim adamı dönüş yolunda düşünün

Yok canim ucretli degil. Arastirma oldugu icin genelde asistanlari bakiyor. Docente randevu almis olsan bile docenti goremeden donebilirsin yani :)
Ben de marmaraya randevu alicam. Sen hangi bolume aldin?
Çocuk dktoruna aldım.
Önce o ueşil alam oluşturup sevk etmesi gerekiyormuş alerji veya gastrologa

Allah razı olsun canım.çok zor bişey gerçekten diyet kaçak asla yapmamak gerek buna göre.peki biz ne yiyeceğizde sutumuzden onlara vitamin geçecek?ben hala alerjiyi kondurmak istemiyorum tabi her anne böyle ister ama makatta çatlak durumunu amipi bi halladeyim bakalım inş bunlardan bir sonuç alaırım.bize dr hiç bişey soylemedi ek gıda vs..gelin gidin diyor ancak.dyeti uzatıyor ama şunuda yeme içme demiyor sadce sut be sut ürünleri.kalsiyum almıyolar ben demirede başlamadım henüz e vitamin yönünden de az beslenirsek nolucak bunlar Allah büyüktür diyoruz sadece.sabah kakası yine kanlıydı akşamda vardı artık günde bir defa kan görüyorum. canım senin bebeğimin nekadarlık şikayetleriniz ne nasıl alerji durumu ortaya çıktı kilo alımı nasıl ?emerken gaz oluyormu kıvranıyormu? Rica etsem kanlı bez fotosu varsa yollayabilirmisin kıyaslamak istiyorum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…