merhaba arkadaslar, keske bu yazılanları daha once okusaydım. oglum su an 2,5 aylık ve neredeyse 20 gun amipli dizanteri teshısıyle flagyl denen bır ılac kullandık. sumuksu, ve kanlı ishalın dısında hıc bır sıkayetımız yoktu, dıskıdakı kanı fark ettıgımde henuz 20 gunluk falandı ve gaita mıkroskobisinde amıplı dızanterı bulundu ama cocukta ıstahsızlık kusma huzursuzluk hıc bır sıkayet yoktu, hatta karın agrısı bıle yoktu oyle cok cıddı.. ısrarla amıp dendı butun aıle ılaca basladık, hatta evde kopegımız vardı ona bıle ılac ıcırdık, ondan gecmıstır dedı doktorlar, uzulduk uzulduk ve hep neden ıyıye gıtmıyor bu kaka dıye dusunduk durduk. neredeyse 6-7 tane amıp testı yapıldı hep ısrarla amıplı dızanterıdır dendı. tum degerlerıne bakıldı, cocugun immun sıstemı zayıf amıple mucadele edılemıyor cok hassas ınsan ıcıne sokmayın vs dendı ve gecen gun gıttıgımz doktor tum bunlar ınek sutu alerjısını gosterıyor dedı ve benım ınek sutu ıceren tum besınlerı kesmemı soyledı su an denemedeyız, ve bır damla verdı bagırsak hareketlerını duzenleyecek, dolapta saklanan canlı kultur sanırım.. pazartesı testımızın sonucları gelecek ama tam kesın sonuc cıkmayabılır daha cok kucuk oldugu ıcın dedı doktorumuz.. bu duruma sevınsem mı uzulsem mı bılemedım. o kadar sure gecmeyen amıplı dızanterı var dıye uzulduk.. uzun suren amıp karacıger apsesı yapar dıye tum ıc organlarına bıle baktırdık vsvs doktor doktor hastane hastane gezdık cocuk durmadan antıbıotık ıctı artık uzuluyordum ve sımdıde ınek sutu alerjısı olabılır durumu var.. bakalım ıns. her ne ıse cozumsuz degıldır.. ama bu yazılanları okuyunca bence bızde ınek sutu alerjısı var.. KANLI ve MUKUSLU KAKA bır alerjı belırtısı olabılır. ttum anneler dıkkkat etsın..