merhaba, bizimde doktorumuz 2 ay sadece inek sütü içermeyen mama vermemizi söyledi ama fiyatlar çok yüksek, raporun nasıl alındığına dair beni yönlendirebilirmisiniz,,çok teşekkürler
merhaba arkadaşlar. benim oğlumda da inek sütü alerjisi olduğunu tahmin ediyoruz. siz bebekleri hangi doktora götürüyorsunuz? istanbulda oturuyorum ve doktor arıyorum.
merhaba arkadaslar
benım de bebegım su anda 3 ayını bitirdi.dogdugunun üçüncü haftasında kakasını mukuslu ve yeşil yapmaya baslamıstı.kusmaları cok fazlaydı.fıskırır gibiydi hatta burnundan da gelirdi çoğu zaman.
ilk gunlerde cocuk doktorumuz kaka tahlilinde lökosit görünce biraz bekleyelim gecebilir dedi.hatta o zaman nette yeşil kaka diye arayınca süt alerjisi konusunu görmüştüm doktoruma da sormustum olabilir mi diye hiç oralı olmamıştı.
neyse 10 gun sonra tekrar gittiğimizde tahlilde yine lökosit çıkınca antibiyotik verdi.tahlilde parazit vesaire çıkmaması ve bebekte ateş olmaması aklımı kurcaladı ikinci bir doktora götürdük.bu kakadan bişi çıkmaz bosuna antibiyotik vermeyin,takip edelim dedi.tekrar tahlil istedi bu sefer lökosit yoktu.ama mukuslu ve yeşil kaka devam ediyordu.hatta kakasını köpüklü köpüklü yapıyordu.doktor ;bazı bebekler kakasını mukuslu yapabilirler deyip bizi evimize geri yolladı.ardından gittiğimiz üçüncü doktor da buna benzer seyler söyledi.tabi bunlar olurken etrafımdakı anneler ve arkadaslarım her bebek kusar,her bebek arada kakasını sulu yapar.takma kafana deyip benı rehavete sürüklüyorlardı saolsunlar
bu arada benım dayım da cocuk doktoru ona da sürekli telefonla danısıyordum.kilo alımı normal degerlerde olsa da uzun süren ishalde altta yatan baska bir sebep vardır fakulte hast.de pediatrik gastroentoloji görsün mutlaka deyince ertesı gun randevumuzu aldık.sadece basit bir kaka tahlili istendi ve kakada redüktan madde pozitif cıktı.süt alerjisi ve laktoz intoleransı teshisi kondu.yani taaaa aylar öncesınden benım teshisim dogruymus.zamanında tıp okusaymısım vah ki vahhh
bu ay sıcakların da etkisi ile sanırım kilo alımı çok düşük 350 gr aldı sadece.ve emmek istemıyor zorluyorum.raporla pregomin mama aldık.henuz vermedım inatla anne sütüne bir süre daha devam etmek istiyorum.kızımı emzırdıgım için 1 aydan fazla süt ve yumurta perhizindeydim.kusması ve kaka sayısı yarı yarıya azaldı.yumurtayı gectiğimiz hafta perhizimden çıkarttım sımdılık vucudu tepki vermedı.2 ay sonra da sütü denıycez bakalım ne olacak.
umarım en kısa zamanda bu sorunları atlatırız,hepimizin evlatlarını rabbim bizlere bagıslasın inşallah
ayni seyleri yasadim ama dr ariyorum dr kim ogrenebilirmiyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?