Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
arkadaşlar bize milupa ha 'da alerji yaptı.
bugün neocate e başladık.
bende heveslenip bu alerji durumu çıkmadan önce yoğurt mak almıştım.şimdi yapamıyorum:KK43:(
denedim ha ile yapmayı daha önce kesinlikle tutmuyor.
neocate ile yoğurt yapmayı denedinizmi hiç?
bilen varsa çok sevinirim
birde neocate ile muhallebi tarifide lazım.

teşekkürler...

canım benım bebegımde suanda 9 aylık ve ınek sutu allerjımız var bızımde....benımkının allerjısı 6 aylık olupta ek gıdaya baslamamızla anlasıldı....yogurt yedırınce suratı kıpkırmızı oluyordu...aynı zamanda yumurta yedırdıgımdede yanakları pancar gıbı kızardı...yanı dıyecegım o ki inek sütü allerjısı olan bebeklerde coklu gıda llerjısı olabılıyor...bızımkıtahıllı mamaları kendı sutumle yaptıgım zamanda bayılana kadar kusuyordu..yanı tahıllar konusundada suphelerım var...benım bebegımde dogdugundan berı cok kusardı asırı gazlı ve huzursuz bır bebektı...sumuklu kada yapardı ara ara...ama hıc anlasılmadı bu allerjı mevzusu cunku gelısımı onden gıdıyordu...emzırırdım yere bırakırdım dokunmaya korkardım devamlı kusardı....6 aylşıkken allerjısı anlasılınca bende sut urunlerıne karsı dıyete basladım...sonra dıyetıme yumurtayı da soktu.basta hemen kesılmıyor kusması dedıgın gıbı azalıyor...ama benım bebegımın sımdı kusması neredeyse hıc kalmadı...ama cok kusan bebeklerın yemek borusu tahriş oldugundan reflu olabılıyor bu bebeklerde....allerjı reflyu tetıklıyor anlayacagın..ben oglumun reflusu olduguna neredeyse amınım...yatagının bas kısmının alt tarafına bırseyler koyup yukseltmen ıyı gelecektır...tabı once dr una danıs...cunku bebegın henuz cok ufak...bogulma rıskı olabılır....ben hala drekt olarak basının altına koymuyorum yastık...hazır yatagın altına koyuyorum...yatagı yokus asagı oluyor anlayacagın...ama once muhakkak dr una danısmalısın...mınık bebeklerın yatıs pozisyonları cok onemlıdır cunku...erkenden anlamıs olman bebgını hem neocateye alıstırman hem de dıyetınız sayesınde allerjıyı cabuk atlatmanız acısından cok guzel...cok sukretmelısın

ilginize ve verdiğiniz bilgilere teşekkür ediyorum.. inşallh dediğiniz çabuk atlatırız..önemli olan bebeğimn gelişmesi..geçen ay sadece 250 gr aldı.çok üzülüyorum..

çok geçmiş olsun:KK43: ...kafam karıştı benim ya...benim kızm bazen mukuslu kak yapıyo ama hasta olduğunda, ben onu balgam düşünmüştüm...ve çok nadir2-3 kez kana benzr bişi gördüm kaksında şimdi burayı okuyunca endişelendim..onun dışında öle kusması yüzünde belirgin bi kızarıklık yok...birde topuk kanında ilki pozitif çıkmıştı tekrarladık testi negatif çıktı proteine karşı bi test pozitif çıkmıştı....

canım allerjı olayında en bariz belırtılerden bır tanesı kakada kandır...bızde hıc olmadı...kakada mukus ta allerjı belırtısı ...muhakkak dr una danısmalısın...cunku kakada kan bagırsakta allerjı nedenıyle kanama oldugunun gostergesi

arkadaşlar bize milupa ha 'da alerji yaptı.
bugün neocate e başladık.
bende heveslenip bu alerji durumu çıkmadan önce yoğurt mak almıştım.şimdi yapamıyorum:KK43:(
denedim ha ile yapmayı daha önce kesinlikle tutmuyor.
neocate ile yoğurt yapmayı denedinizmi hiç?
bilen varsa çok sevinirim
birde neocate ile muhallebi tarifide lazım.

teşekkürler...

neocate ile denemedim ama diğer mamalarla yoğurt yapıyorum, 90cc mamaya 2 çay kaşığı yoğurt koyup 4 saat mayalıyorum. biraz sulu oluyor ama tadı bildiğin yoğurt.
piyalenin pirinç unu süt proteini içermiyor 90cc suyla muhallebi yapıyorum ılıklaşınca içine 3 ölçek neocate koyup karştırıyorum. doktorumuz verdi tarifini bu muhallebinin, tatlandırmak için meyva suyu ya da meyva püresi koyabilirsin ben ne denediysem kızım neocateyi yemedi. eğer bebegin neocateyi yiyiyorsa çok sanslısın :) maaşallah

merhabalar benim oğlum 2 yaşında ve inek sütü ile yumurtaya alerjisi çıktı. Dudağında ve yüzündeki şişliklerden sonra öğrendik bunu.. neyse sormak istediğim pirinç unu yemiyo süt ürünleri yediremiyorum. peki kahvaltıda bu çocuğa ne yedircem ben? ne olur bi fikir verin bana? mesela un kurabiyesi yapıp bunu açık çayda ezip yedirmek aklıma geldi? bi sakıncası olabilirmi? kafayı yicem yardımcı olun lütfen..

ekmek hamuru kızartabilirsiniz...belki yer...

neocate ile denemedim ama diğer mamalarla yoğurt yapıyorum, 90cc mamaya 2 çay kaşığı yoğurt koyup 4 saat mayalıyorum. biraz sulu oluyor ama tadı bildiğin yoğurt.
piyalenin pirinç unu süt proteini içermiyor 90cc suyla muhallebi yapıyorum ılıklaşınca içine 3 ölçek neocate koyup karştırıyorum. doktorumuz verdi tarifini bu muhallebinin, tatlandırmak için meyva suyu ya da meyva püresi koyabilirsin ben ne denediysem kızım neocateyi yemedi. eğer bebegin neocateyi yiyiyorsa çok sanslısın :) maaşallah

canım tarif için sağol.yoğurdu hemen denicem.ama benim doktorum şöyle bişey dedi.
yoğurt kültürü sonuça inek sütünden olduğu için önce bebeğe yedirmeden 3-4 kez yoğurt yap.sonra o maya ile yap ondan sonra yedir dedi.,
sen direkt normal yoğurtla yapıp yedirdin ve bişey olmadımı?

neocate in tadi gerçekten çok kötü ya.ben denedim.resmen öğürdüm.kızım yiyor şuan için.
içine elma yada armut rendeliyorum.yada pekmez koyuyorum.tatlandırıcak başka ne altarnatif olabilir kızlar?

arkadaşlar; diyete başlayalı 20 gün oldu.. bebeğimin kusması diyete başladığım ilk hafta azalmıştı yarı yarıya.. ama son on günür aynen devam ediyor.. kilo almaya başladı fakat kusmalar aynen devam.. neden oluyor anlamıyorum.. neocate yiyor onuda çıkarıyor.. artık ne yapacağımızı şaşırdık..dışkısı mukusluydu.. tahlil ettirdik lökosit miktarı fazla çıktı.. doktor enfeksiyonda olabilir, alerjiden dolayıda olabilir dedi. bu durum da kusmaya neden olabilirmi acaba? bebebğim neden kusuyor ve ne zaman kusmayacak artık bunu öğrenmek istiyorum.. doktor doktor koşturuyoruz doğduğundan beri. bu nasıl bir şey ve ne zaman geçecek bilmiyorum.. bebeğimin alerjiisi var mı gerçekten bunu bile bilmiyoruz daha..çok zor.. çok yıprandığımı hissediyorum:KK43:(

arkadaşlar; diyete başlayalı 20 gün oldu.. bebeğimin kusması diyete başladığım ilk hafta azalmıştı yarı yarıya.. ama son on günür aynen devam ediyor.. kilo almaya başladı fakat kusmalar aynen devam.. neden oluyor anlamıyorum.. neocate yiyor onuda çıkarıyor.. artık ne yapacağımızı şaşırdık..dışkısı mukusluydu.. tahlil ettirdik lökosit miktarı fazla çıktı.. doktor enfeksiyonda olabilir, alerjiden dolayıda olabilir dedi. bu durum da kusmaya neden olabilirmi acaba? bebebğim neden kusuyor ve ne zaman kusmayacak artık bunu öğrenmek istiyorum.. doktor doktor koşturuyoruz doğduğundan beri. bu nasıl bir şey ve ne zaman geçecek bilmiyorum.. bebeğimin alerjiisi var mı gerçekten bunu bile bilmiyoruz daha..çok zor.. çok yıprandığımı hissediyorum:KK43:(

benim bebeğimde hep reflü vardı.şurup kullanıyoruz.bu alerji olayı çıkmadan kesmitim şurubu.kusmaları azaldı diye
aerji tetiklermiş.bir başladı yine kusmaya.şimdi şuruba tekrar başladım .geçti kusmaları.sende de reflü vardır belki
alerjide tetikliyordur
geçmiş olsun çok

benim bebeğimde hep reflü vardı.şurup kullanıyoruz.bu alerji olayı çıkmadan kesmitim şurubu.kusmaları azaldı diye
aerji tetiklermiş.bir başladı yine kusmaya.şimdi şuruba tekrar başladım .geçti kusmaları.sende de reflü vardır belki
alerjide tetikliyordur
geçmiş olsun çok

hangi şurubu kullanıyorsunuz..günde kaç kere ne şekilde veriyorsunuz.. bebeğiniz ne kadarlık.. ne zaman geçti acaba kusmalar? sizee de geçmiş olsun:KK43:

arkadasım öncelıkle bebgını emzırıyormusun?emzırıyorsan cok dıkkat etmen gerekıcek...hazır gıda ıcerıklerını ıyıce okumalısın....peynıraltı tozu olan bır bıskuvıyı dahı yememlısın...mesela eriştede hazır yufkalarda yumurta oluyor...ama ıcerık bolumunde yazmayabılıyor....bunlara cok dıkkat etmelısın...bırde ınek sutu allerjısı olan bebeklerde coklu gıda allerjısı olabılıyor...yanı senın yedıgın et,yumurta vb. urunler dahı bebege dokunabılır...oyle bebekler var kı pirince dahi allerjısı var...kı pırınc allerjı rıskı en az olan besındır....yanı bebegenın kusması arttıgı zamna eger bebegını emzırıyorsan ben bugun farklı olarak ne yemıstım dıye dusunmelısın...mesela benım oğlum ben balık yedıgımde mukuslu ve sancılı kaka yapmıstı...dr um kalsıyum tablet kullanmamı soylemıstı...evde solgarın kalsıyum tabletı vardı kullandım...bebegım yıne sancılı ve mukuslu kaka yaptı...ıcerıgını okudugumda ıstırıdye kabugundan ımal oldugunu gordum kı kabuklu denız urunlerı cooooooooooooooook allerjıklerdır..sayet emzırıyorsan bır muddet sadece pırınc mercımek patates havuc zeytın gıbı besınler tuket ve bebegını gozlemle...ınan dr dr gezmenın hıcbır faydası yok...sana faydası olacak sey senın bebgını gozlemın...ve allerjısı oldugunu dusundugun besınden onu uzaklastırman olacaktır..bırde ozelıne msj atmıstım aldınmı...o dedgım yere muhakkak takıl cok sey oğreneceksın

arkadaşlar birşey sorucam
sizin bebeklerde keçi peyniride alerji yapıyormu ?

ben verdim kızarıklık oldu yine.ama mesela dün sebze püresine enginar koydum.kızardı acaba enginar mı yaptı?
çünkü peynir verdiğim gün enginarda vermiştim.
kafam karıştı acaba peynir mi yaptı enginar mı?

canım tarif için sağol.yoğurdu hemen denicem.ama benim doktorum şöyle bişey dedi.
yoğurt kültürü sonuça inek sütünden olduğu için önce bebeğe yedirmeden 3-4 kez yoğurt yap.sonra o maya ile yap ondan sonra yedir dedi.,
sen direkt normal yoğurtla yapıp yedirdin ve bişey olmadımı?

neocate in tadi gerçekten çok kötü ya.ben denedim.resmen öğürdüm.kızım yiyor şuan için.
içine elma yada armut rendeliyorum.yada pekmez koyuyorum.tatlandırıcak başka ne altarnatif olabilir kızlar?

alerji ortaya çıkınca ben de doktora sormuştum yoğurdu nasıl yapıcam diye normal yoğurtla yap dedi doktor zaten mamayla yapılan yoğurt o kadar sulu oluyorki tekrar mayalamak mümkün değil sanırım. ben yediriyorum bir sorun olmuyor. reflümüz de olduğu için yoğurdun tatlı olması gerekiyormuş yoğurdu ekşitme dedi doktor kusması artar dedi mümkün oldukça günlük mayalayacaksın ve mayada çok bırakıpta ekşimesine izin vermeyeceksin yani.

benim bebeğimin diyeti şubatta açıldı yoğurtla başladık ama doktor çok fazla açıklama yapmadı. yavaş yavaş kendiniz açacaksınız dedi. yoğurt verdim önce 2 hafta sonraki hafta bisküvi verdim. bunlara tepki vermedi. ilk alerji tepkisi yani en baştaki tepkisi kanlı kakaydı. şimdilerde peynir veriyorum yoğurtta veriyorum yüzünde sivilceye benzer kabarcıklar olmaya başladı bunun sebebini bilemiyorum yumurtada yiyiyor hangisinden olduğunu anlayamadım tecrübesiyle cevap verebilecek arkadaş varsa çok sevinirim. geçmiş olsun herkese

Merhaba arkadaşlar benim kızım şuan 19 aylık 6 aylık iken şiddetli kabızlık problemlerimiz başladı gitmediğim doktor kalmadı çocuk cerrahasi en son çocuk gastrentrolojisine götürdüm süt (rast) tahlili istedi değer 2,85 çıktı dolayısıyla direk kabızlığı buna bağlandı süt ürünlerini kestik ama yine değişen hiç bir şey olmadı çocuğum magnesiee calcine diye bir toz var onun dışında asla kendi başına çıkamıyor çok çaresizim araştırdıklarıma göre süte alerji de kabız olana hiç rastlamadım hep şikayetler kusma yönünde ve baktığımda değerleri çok yüksek tahliller gördüm lütfen tahlil değerlerinizi ve kabızlığı olan varsa yazsın lütfen :KK43: çok çaresizim...

Son düzenleme:
Öncelikle Herkese geçmiş olsun diyorum,
5,5 aylık bir oğlum var. 2,5 aylıkken bir gün kanlı-mukuslu kaka yapmaya başladı. Bu durumu doktoromuza danışınca mikrop kapmış olabileceğini söyledi. Gerekli tahlilleri yaptırdık sonuç negatifti bu testleri bir kaç kez yineledik. Bu arada ben gaitasında redüktan madde ve şeker tayini yaptırdım sonuç pozitif ve latoz lekesi çıktı. Bebeğimizde inek sütü allerji tanısı kondu. Bebeğim anne sütü aldığı için bu ürünleri diyetimden çıkardım. Fakat halen kakada kan çıktığı için diyete yumurta ve kuruyemişide ekledim. Sonuçta bebeğimiz biraz rahat etti. Tabi bu geçen sürede gastroenterolojiye ve cerrahiyede gittik. Gastroenterolojide neocate mama verildi. Coçuk cerrahisinede fistür için gittik. Fakat kilo alımı çok iyi değildi. Bir süre sonra ishali arttı ve kakda yine kan vardır. Bu defa bir başka hastanenin besin allerjisi ve gastroenteroloji bölümlerine gittik. Allerji testleri yapıldı sonuçlar negatif idi allerjisi olsa bile sonuçlar böyle çıkabiliyor. Gastroenterolojide ise kakada laktoz olduğu tespit edildiği için bebeğimize allerjinin yanısıra laktoz intorelansı tanısıda kondu. bunun anlamı bebeğim yeterli enzim olmadığı için anne sütündeki şekeri sindiremiyordu. Bu nedenle bebeğimize latazim adlı bir ilaç önerildi. 1 aydır bu enzimi emzirmeden önce kullanıyorum ve yeni yeni bebeğim kilo almaya başladı. Günde 1 defa neocate mama veriyorum ilk etapda mamayı yemedi. Bizde mamaya alışması için önce 1,5 ölçek mamayı 100 ml sı ile hazırlayıp içine ya 1,5 çay kaığı pekmez yada aynı oranda vanilin karıştırdık. Yavaş yavaş mamayı içmeye başladı bugünlerde oranı 2 ölçeğe çıkardık. Yavaş yavaşda katı gıdaya başlıyoruz. Bizim için ilk 2 ay zorlu bir zamandı. Aslında bu tür şikayetler pek çok bebekte mevcut. Alleriji tanısının konması bu kadar zaman almaması gerekiyordu fakat maalesef türkiyede çocuk doktorları bu tanıyı koymada geçikiyorlar. bu sayfada okuduğum bir kaç vakada anne sütünün kesildiğini gördüm ve üzüldüm aslında bu tür allerjik bebeklerde anne sütü kesinlikle kesilmemeli

Öncelikle Herkese geçmiş olsun diyorum,
5,5 aylık bir oğlum var. 2,5 aylıkken bir gün kanlı-mukuslu kaka yapmaya başladı. Bu durumu doktoromuza danışınca mikrop kapmış olabileceğini söyledi. Gerekli tahlilleri yaptırdık sonuç negatifti bu testleri bir kaç kez yineledik. Bu arada ben gaitasında redüktan madde ve şeker tayini yaptırdım sonuç pozitif ve latoz lekesi çıktı. Bebeğimizde inek sütü allerji tanısı kondu. Bebeğim anne sütü aldığı için bu ürünleri diyetimden çıkardım. Fakat halen kakada kan çıktığı için diyete yumurta ve kuruyemişide ekledim. Sonuçta bebeğimiz biraz rahat etti. Tabi bu geçen sürede gastroenterolojiye ve cerrahiyede gittik. Gastroenterolojide neocate mama verildi. Coçuk cerrahisinede fistür için gittik. Fakat kilo alımı çok iyi değildi. Bir süre sonra ishali arttı ve kakda yine kan vardır. Bu defa bir başka hastanenin besin allerjisi ve gastroenteroloji bölümlerine gittik. Allerji testleri yapıldı sonuçlar negatif idi allerjisi olsa bile sonuçlar böyle çıkabiliyor. Gastroenterolojide ise kakada laktoz olduğu tespit edildiği için bebeğimize allerjinin yanısıra laktoz intorelansı tanısıda kondu. bunun anlamı bebeğim yeterli enzim olmadığı için anne sütündeki şekeri sindiremiyordu. Bu nedenle bebeğimize latazim adlı bir ilaç önerildi. 1 aydır bu enzimi emzirmeden önce kullanıyorum ve yeni yeni bebeğim kilo almaya başladı. Günde 1 defa neocate mama veriyorum ilk etapda mamayı yemedi. Bizde mamaya alışması için önce 1,5 ölçek mamayı 100 ml sı ile hazırlayıp içine ya 1,5 çay kaığı pekmez yada aynı oranda vanilin karıştırdık. Yavaş yavaş mamayı içmeye başladı bugünlerde oranı 2 ölçeğe çıkardık. Yavaş yavaşda katı gıdaya başlıyoruz. Bizim için ilk 2 ay zorlu bir zamandı. Aslında bu tür şikayetler pek çok bebekte mevcut. Alleriji tanısının konması bu kadar zaman almaması gerekiyordu fakat maalesef türkiyede çocuk doktorları bu tanıyı koymada geçikiyorlar. bu sayfada okuduğum bir kaç vakada anne sütünün kesildiğini gördüm ve üzüldüm aslında bu tür allerjik bebeklerde anne sütü kesinlikle kesilmemeli

Benim bebeğime de laktoz intoleransı teşhisi konuldu. Ama sıkıntıyı yaşadıktan tam 2 ay sonra. Bir sürü oyaladı doktor bizi. Yok bebeği üzmeyelim bilmem ne diye... 2-3 hatfa inek sütü alerjisi için diyet felan yaptım. Halbuki alakası yokmuş ve o kadar uzun süreye de gerek yok. Hala 2 hafta devam et diyete demişti. Hacettepeye gastroenterolojiye gidince ordaki doktor hemen gaita testiyle çıkardı bu sonucu. Yani çocuk üzülmeden de tesbit edilebiliyormuş bu hastalık. Neyse... Şimdi laktazim damlasını kullanıyoruz. Yine şikayetler devam ediyor. Bu damla buzdolabında saklanması gerekiyor çünkü enzim içeriyor. Eczacılar dikkat etmemiş olabilir dedi doktor.

Siz nasıl kullanıyorsunuz o ilacı? Her emzirmeden önce 4 damla şeklinde kullanıyoruz biz ama çocuk yoğun gazdan dolayı ememediği için 5-10 dk sonra tekrar vermek zorunda kalıyoruz veya tekrar damlayı vermeden emziriyorum. Bu sefer de etkisi azalıyormuş damlanın. Siz de bu türlü sorunlar yaşadınız mı ?
Ve de bu hastalık ne kadar sürüyor acaba damla kullanıldığı halde?

bence bebeklerinizi bir kaç doktora da ha gösterin, ben öyle yaptım.inek sütü alerjisi teşhisi konduğunda çok üzüldüm çünkü bebeğim alerjik mamaları bir türlü yemedi, her öğünde kusması ve açlıktan ağlaması cabası çok çok zor bir ay geçirdim ve sonunda farklı iki doktora da ha götürdüm bebeğimi, emin olmak için.aklıma gelen başıma geldi bebeğim de inek sütü alerjisi değil reflü vardı. şimdi reflü ilaçları kullanıyoruz ve biberon maması olarak aptamil ar kusan bebeklere tavsiye ederim ve gün içerisinde sebze ve meyve püresi, çesitli kaşık mamaları üstelikte sütlü, maşallah bebeğimde ne kusma problemi kaldı ne de gaz sancısı.proteine en çok ihtiyacı olduğu zamanlarda onu sütten ve süt ürünlerinden uzak tuttum o ayı düşününce kendimi kötü hissediyorum.benim yaşadıklarımı yaşamayın panik yapmadan önce bebeklerinizi mutlaka farklı iki doktora daha götürün teşhislerinde hem fikir olurlarsa sütten uzak tutun.

ınek sütü alerjisi kan testiyle çıkmıyor mu ? Bizde laktoz intolerans var. Aynı zamanda inek sütü alerjsi de veya başka bir besin alerjisi de mi var acaba diye doktor kan testi yaptırdı. Negatif çıktı. Acaba o testler yeterli değil mi de bu kadar doktorlar farklı görüşler söylüyor veya uğraştırıyorlar?

Sanırım koskoca sitede bir tek iki kişi var bu sorunu yaşayan..iyice ümitsizliğe düşüyorum böyle olunca...yokmu benimle aynı sorunu yaşayan kimse?? :nazar::nazar:

Bebeğine neocate veren yok mu?
Sorunuz belki çoktan cevaplanmıştır ama..
Bildiğim kadarıyla keçi sütü alerjen değil. Yani süt elerjisi denirken bahsedilern şey zaten inek sütü alerjisi.Ben de buna dayanarak koyun peyiri tüketmeye kalkmıştım ancak piyasada %100koyun peyniri bulmak da mesele..

Merhaba ;

Benimde 5 aylık oğlum var.Ondada bugün inek sütü alerjisi çıktı.Ama doktor bana keçi ürünlerden yememi ve anne sütünü arttırıcı şeyler yememi istedi yani sütün kalitesinin ve hacmini düşürmemek gerekiyor.İnek sütü alerjisinin 6. dereceye kadar derecelendirilmesi var benim çok şükür 1. derecede ve en alt seviyede herkesin farklı farklı.Mesela akrabamızda birinde var 3. derece ve yüzüne peynir deyse kızarıyor ve ona keçi sütü bile yasak.Benim bu alerjyi anlamama yardımcı olanda kakasında kan çıkması.Doktorumuzla oğlumda mikrop olduğunu düşündük 2 ay boyunca ona göre ilaçlar içti falan ama hala kan devam etti bu sefer kan tahlili yaptık aletji varmı diye bugün onun sonucunu aldık ve azda olsa çıktı.en az oğlum 1 yaşına gelene kadar diet yapacağız keçi sütü tüketeceğiz.Artık marketlerde bile varmış keçi sütleri.KAY sütlerinde varmış ve MADO DONDURMADA da keçi sütünden yapılma don durmalar varmış.şimdi çikolata markaları araştırıyorum neler var diye :)

X