Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Arkadaşlar gittiğiniz doktorlar hiç ilaç allerji damlası vs. başladımı? benim oğlum 9,5 aylık bende yaklaşık 3 aydır süt ve süt ürünleri tüketmiyorum. Alerji uzmanına gittik ciğerlerinde hırıltı var astıma çevirebilir diyerek alerji baskılayıcı ilaç ve damla başladı yaklaşık 1 aydır kullanıyoruz. Ama bu aralar çok sık kusmaya başladı. Birde çoklu besin alerjsi var bizde acaba ilaçlardan mı yoksa alerjsi olan başka bişe daha mı var?
Off ya ne zor bişe. Allah yardımcımız olsun..

canım bıze teshıs daha yenı kondu ve bebegım henuz cok kucuk o yuzden alerjiyle ilgili ilaç yada damla varmı bilmiyorum.ama sana özelden bir mesaj atıcam okursan memnun olurum.umarım en kısa zamanda atlatırsınız

kızlar çok geçmişolsun benim bebeklerimin ikisindede var inek sütüne alerji vücudlarında kabarmadık şişmedik yer kalmıyor hemen anladım sütten olduğunu ve keçi sütüne başladım peynirimiz ve yoğurdumuzda keçi sütü ürünlerinden 2. günü geçti şükür

tskler,tekrar gecmiş olsun canım

bizim inek sütü alerjisi 6, ayda tespit edildi ,dr. keçi sütü dedi keçi sütünede tepki verdi. Şimdi aklıma takılan kusması. Neden kusuyor anlamıyorum. Aklaım karışıyor her doktor farklı konuşuyor çünkü.

bizim inek sütü alerjisi 6, ayda tespit edildi ,dr. keçi sütü dedi keçi sütünede tepki verdi. Şimdi aklıma takılan kusması. Neden kusuyor anlamıyorum. Aklaım karışıyor her doktor farklı konuşuyor çünkü.

ya bazıları keçi sütü ve ürünlerini tükettiklerini yazıyorlar bizim doktorumuz aynı olduğunu söylüyor ki doğru sanırım bizde de tepki verdi. canım kusuyor demişsin eğer hortumdan fışkırıyor gibi çok fazlaysa ve yavrunu halsiz koyuyorsa alerjisindendir. yedirdiklerine yada emziriyosan yediklerine bi dikkat et bakalım. bi de diş çıkarma döneminde kusmalar olabiliyor yemenin hemen ardından geçmiş olsun.

kızlar çok geçmişolsun benim bebeklerimin ikisindede var inek sütüne alerji vücudlarında kabarmadık şişmedik yer kalmıyor hemen anladım sütten olduğunu ve keçi sütüne başladım peynirimiz ve yoğurdumuzda keçi sütü ürünlerinden 2. günü geçti şükür

cok gecmıs olsun..benım de bebegım 3.5 aylık ve ınek sutu alerjısı var.kecı peynırı ve sutu bulunuyor ama ben yogurdunu bulamadım.. sız hazır mı aldınız kendınız mı yapıyorsunz yogurdu?

merhaba, bu alerjide kızarıklıklar nasıl oluyor. benım oğlumda ense ve başında mama verdikten sonra kızarıklık oluyor 2-3 saat sonra kayboluyor . sivilceden büyük. tşk

Merhaba benim oğlumun kakasındada kan var 1 aydır süt ürün diyetindeyim. 356 sayfalık daha kapsamlı bir forum vardı bu konu hakkında ona nasıl ulaşabilirim. Aynı kişilerin mailini orda da görmüştüm

benim oğluma süt alerji teşhisi 2 aylıKken kondu. Gaitasında kan vardı. tahliller sonucu (sadece anne sütü aldığı için oğlum) bana süt ve süt ürünleri yasaklandı.Anne sütü almaya devam etti oğlum. 2,5 Ay diyet yaptım yediğim yiyeceklerde hiç bi şekilde süt ve süt ürünleri yoktu. Gercekten bebeğiniz için diyet yapın SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİ LİSTENİZDEN KALDIRIN kısa bir süre sonra geçiyor zaten. şimdi oğlum 4 aylık yavaş yavaş yemeye başladım eşim de doktor onun gözetimi altında yiyeceklerimi alıyorum. yine cok aşıra kacmayın. 6 aylık ek gıdalara baslayacğm. Oğlum içinde aynı hassasiyeti gösterecğm. GAitasındaki kan dışında alerjinin hiçbir yan Etkisi görülmedi oğlumda sadece ishal oluyor başka hiçbir sıkıntısı yok.anne sütünü vermeye devam ediyorum . ÇOK şiddetli alerji değil. 1 yaşına kadar bebeklere inek sütü verilmiyor bildiğiniz gibi. UNUTMAYIN Alerjinin boyutları farklı herkesİN bünyesi farklı sadece sorunlar aynı, okuduklarınız sadece o kişiye ait olduğunu unutmayın doktor önerisi dışında hiçbirşey denemeyin. HEPİMİZE GEÇMİŞ OLSUN..

selam, oğlum 5buçuk aylık. ben doğduğundan beri süt içiyorum. oğlum da doğduğundan beri kusuyor. ama kilosu gelişimi iyi hatta önde. bazen yüzünde tek tük sinek ısırığı gibi kırmızılıklar çıkıyordu. kakası da bazen salyalıydı. neyse 4buçuk aylıkken yoğurt yapmaya başladım inek sütünden 2kaşık verdim ağzı burnu kıpkırmızı oldu. başka birgün sadece yanağına sürdüm yedirmedim yine kıpkırmızı oldu. ayrıca pirinçunu suyla muhallebi denedim milupa mama denedim hepsinde kızardı. bugün keçisütünden yoğurt verdim hafif kızardı. ne bu şimdi yedirmeyip sürsem bile kızarıyor 30ekimde doktor kontrolümüz var. sizce bizde de inek sütü alerjisi var mı? kan veya idrar testiyle mi anlaşılıyor? lütfen cevap verin. teşekkürler

selam, oğlum 5buçuk aylık. ben doğduğundan beri süt içiyorum. oğlum da doğduğundan beri kusuyor. ama kilosu gelişimi iyi hatta önde. bazen yüzünde tek tük sinek ısırığı gibi kırmızılıklar çıkıyordu. kakası da bazen salyalıydı. neyse 4buçuk aylıkken yoğurt yapmaya başladım inek sütünden 2kaşık verdim ağzı burnu kıpkırmızı oldu. başka birgün sadece yanağına sürdüm yedirmedim yine kıpkırmızı oldu. ayrıca pirinçunu suyla muhallebi denedim milupa mama denedim hepsinde kızardı. bugün keçisütünden yoğurt verdim hafif kızardı. ne bu şimdi yedirmeyip sürsem bile kızarıyor 30ekimde doktor kontrolümüz var. sizce bizde de inek sütü alerjisi var mı? kan veya idrar testiyle mi anlaşılıyor? lütfen cevap verin. teşekkürler

cnm merhaba bende 2010 mayıs annesiyim. alerji testi kanla yapılıyor canım. bir tüpe yakın kan alınıyor ve öyle yapılıyor ama bazen doğru sonuçlarda vermeyebiliyor. bende de aynı sorun var test yaptırdık carşamba cıkıcak inşallah.
bu arada kızartı olunca kaşıntı da oluyormu bebeğinde?

benim kızım da da var mama ve süt ürünleri vermiyorum zaten geriye pek bişi kalmıyo yettiği sürece sadece anne sütü vermeyi düşünüyorum su an 8 aylık ve 8,5 kilo

Biz de 10 aylığız. Doktor bize inek sütüne başlattı. Birkaç gündür ishal oldu. Acaba inek sütünden dolayı mıdır? İnek sütünü tolero edemiyor mu acaba?

alerji testleri 2 yaşına kadar kesin sonuç vermiyor, yok yere canını yaktığınızla kalırsınız. büyük ihtimalle alerjisi vardır, milupa mamalarda da inek sütü toz halinde bulunuyor dolayısıyla yine alerji olması çok normal. bizim de inek sütü alerjimiz var, kakada kan görmekle başladı her şey ve doktoru soya sütü haricinde tüm süt ve süt ürünlerini yasakladı. bisküvilerdeki süt tozuna kadar her şeyi kontrol ederek yiyorum, krema, peynir, yoğurt, süt, kaymak hayal gibi geliyor ama kaldı 2 ayımız... büyük ihtimalle yaşında bünyesi bu alerjiyi yener demişlerdi yaşına geldiğinde sanırım süt vererek deneyeceğiz tek korktuğum nokta diyetisyeni "diğer alerjilerden farklı olarak süt alerjisinde bir damla da bir bardak da aynı şekilde tehlikelidir. diğerleri döküntüye neden olur ama süt alerjisi ölüme kadar götürebilir" eyvahedigeldismile allah tüm bebekleri her türlü hastalıktan korusun inşallah :Saruboceq:

slm benim oğlum 4 aylık 8 kilo ama süt alerjisi var :KK43: süt ve süt ürünleri kesinlikle yasak

Son düzenleme:
benim kızım da da var mama ve süt ürünleri vermiyorum zaten geriye pek bişi kalmıyo yettiği sürece sadece anne sütü vermeyi düşünüyorum su an 8 aylık ve 8,5 kilo

slm benim oğlum 4 aylık 8 kilo süt alerjisi var yapacak hiçbirşey yok :KK43: süt ürünleri tüketmeyeceğiz..

Biz de 10 aylığız. Doktor bize inek sütüne başlattı. Birkaç gündür ishal oldu. Acaba inek sütünden dolayı mıdır? İnek sütünü tolero edemiyor mu acaba?

merhaba canim
benim kizimda 5 aylik.laktoz intoleransi ve inek sutu alerjisi var.daha dogrusu alerjisi oldugu tahmin ediliyor.kanli ve mukuslu kaka yapiyordu.hacettepeye goturdum.laktazim ve sut diyeti verdiler;kaksi biraz duzeldi.kan 15 gundur 1 sefer oldu.sen kime gidiyordun hacettepede.

merhaba canim
benim kizimda 5 aylik.laktoz intoleransi ve inek sutu alerjisi var.daha dogrusu alerjisi oldugu tahmin ediliyor.kanli ve mukuslu kaka yapiyordu.hacettepeye goturdum.laktazim ve sut diyeti verdiler;kaksi biraz duzeldi.kan 15 gundur 1 sefer oldu.sen kime gidiyordun hacettepede.

emi1981 Merhaba
benimde oğlum 5 bucuk aylık aynen laktoz intoleransi ve inek sutu alerjisi var. benimgibi olan anneler ile paylaşımda bulunmak istiyorum.allahım bize ve bebeişlerimize yardım etsin.

kızlar oncelıkle hepımıze gecmıs olsun.bnm de oglum 5.5 aylık. ınek sutu alerjısının tum belırtılerı war fakat yapılan kan testınde sut alerjısı sıfır çıktı.bu nasıl sey anlamadım. butun belırtılerı gosterıyor. ben bıraz sutlu bısey yesem hemen reaksıyon verıyor.yuzu kızarıyor,dıskısı mukuslu ve kanlı oluyor...:KK43: bunun baska bır ogrenme yolu var mı?cılt testi dedı doktor izmire sevkettı ama bu test acı veren bır test mi:KK43: cok uzuluyorum bu duruma .. yakın bı zamanda ek gıdaya da baslayacagız..cici bebe bıle yıyemeyecek oğlum:KK43: ınsallah kalıc bı durum degıldır.. allah bebişlerimizi korusunnnnnnnnnnnn :Saruboceq:

emi1981 Merhaba
benimde oğlum 5 bucuk aylık aynen laktoz intoleransi ve inek sutu alerjisi var. benimgibi olan anneler ile paylaşımda bulunmak istiyorum.allahım bize ve bebeişlerimize yardım etsin.

ben de paylasmayi cok istiyorum neler yapiyorsunuz su anda.biz 1 aydir laktazim damla kullaniyoruz ve ben diyet yapiyorum.once sut diyetiyle basladik.sonra doktor diyete yumurta findik fistik ceviz balik ve soyayida ekledi her ihtimale karsilik.bizim tek belirti kakada kan ve yesil mukuslu kakaydi. su an daha iyi durumdayiz.kakasi baya duzeldi.ve diyete baladigimdan beri kan once azaldi sonrada 20 gunde 1 kez gordum.onceleri gunde 4-5 kez kaka yapiyordu.simdi 3-4 gunde bir yapmaya basladi.kakasinin rengi cok duzeldi.sizde durum nasil.ek gidaya basladin mi.ben 2 haftadir meyve sularina basladim.yakinda sebze puresine de basliycam.maalesef peynir yogurt yiyemeyecek kuzum.

kızlar oncelıkle hepımıze gecmıs olsun.bnm de oglum 5.5 aylık. ınek sutu alerjısının tum belırtılerı war fakat yapılan kan testınde sut alerjısı sıfır çıktı.bu nasıl sey anlamadım. butun belırtılerı gosterıyor. ben bıraz sutlu bısey yesem hemen reaksıyon verıyor.yuzu kızarıyor,dıskısı mukuslu ve kanlı oluyor...:KK43: bunun baska bır ogrenme yolu var mı?cılt testi dedı doktor izmire sevkettı ama bu test acı veren bır test mi:KK43: cok uzuluyorum bu duruma .. yakın bı zamanda ek gıdaya da baslayacagız..cici bebe bıle yıyemeyecek oğlum:KK43: ınsallah kalıc bı durum degıldır.. allah bebişlerimizi korusunnnnnnnnnnnn :Saruboceq:

merhaba mirage85
kan testinde cikmayabiliyor.bizimde negatif cikti.sizin deri testinde belki cikabilir bence.deride reaksiyon veriyorsa cikiyor.bence acil olarak diyete gir.biraz deneme yanilmayla bulunuyor alerjiler.cok kesin testleri yok maalesef.

merhaba emi1981
ben zaten 4 aydır sut urunleri dıyetındeyım..ama bebegım ıcın uzuluyorum.ek gıdaya baslama zamanımız geldı.sutun yanında baska alerjıler de war mı merak edıyorum.cılt testı acı veren bı işlem mi..kan testınde bı dunya kan aldılar yavrumdan boşa cıktı..bu konuda tecrubenız varmı?

X