- 4 Temmuz 2009
- 8
- 0
merhaba arkadaslar sızle mutlulugumu paylasmak ıstedım bızım sut alerjımız gectı ve bebegım daha 15 aylık ıkı gun once süt yuklemesı yapıldı ve hıc bır sıkayet gelısmedı doktor 48 saat daha gecsın dedı bekledık ve hıc bı sıkayet yok allah hepınıze sabır versın ve bugunlerı gostersin.hala kabaracak yada bısey olacak dıye korkuyorum ama bu saatten sonra bısey olmaz galıba yalnız şunu belırtım doktora bukadar erken beklemıyordum dıye sordum cevabı su oldu cok sıkı dıyetle gecıyor bebeklerınız kucukken dıkkat edın buyuyunce engelleyemıyorsunuz ordakı yası buyuk cocugu olan anneler tecrubelerını anlattı katkı maddesı olan yıyecek ve ıcecekler alerjının gecmesinı gecıktırıyormus sımdılık aklıma gelen bunlar allah hepınıze sabır versın bızler bırbırımızı daha ıyı anlıyoruz sormak ıstedıgınız bırsey oldugunda tecrübelerimden sıze yazabılırım
kızım 3,5 aylık.. doğduğundan beri kusuyordu ama bu son 1,5 aydır iice arttı.. her emmeden sonra ağız olusu kusuyordu.. bazen 5 dk. emip 10 defa çıkardığı oluyordu. doktora gittik önce reflü ilacı (motilium zantax) verdiler. ama bir faydaı olmadı.. sonra bir profa gittik. süt alerjisi olabilir dedi. 10 gündür diyet yapıyorum.kusmaları azaldı.. en azından on defa kusmuyor ama yine de bazen özellikle akşamları 4- 5 defa kustuğu oluyor.. bu kusmanın 2-3 tanesi ağız doluusu oluyor genelde..ve sürekli emmek istiyor. ve sürekli huzursuz..uyku düzeni yok..günde bir öğün neocate veriyorum.. siz neler yemediniz neler yediniz.nelere dikkat ettiniz..eğer süt alerjisiyse neden tamamen geçmedi kusmalar..yardımcı olursanız çok sevineceğim
kızım 3,5 aylık.. doğduğundan beri kusuyordu ama bu son 1,5 aydır iice arttı.. her emmeden sonra ağız olusu kusuyordu.. bazen 5 dk. emip 10 defa çıkardığı oluyordu. doktora gittik önce reflü ilacı (motilium zantax) verdiler. ama bir faydaı olmadı.. sonra bir profa gittik. süt alerjisi olabilir dedi. 10 gündür diyet yapıyorum.kusmaları azaldı.. en azından on defa kusmuyor ama yine de bazen özellikle akşamları 4- 5 defa kustuğu oluyor.. bu kusmanın 2-3 tanesi ağız doluusu oluyor genelde..ve sürekli emmek istiyor. ve sürekli huzursuz..uyku düzeni yok..günde bir öğün neocate veriyorum.. siz neler yemediniz neler yediniz.nelere dikkat ettiniz..eğer süt alerjisiyse neden tamamen geçmedi kusmalar..yardımcı olursanız çok sevineceğim
benim bebeğim 9 aylık aynı şikayetler bizde de vardı. doğduğundan beri kusuyordu sütüm yetmediği için mamada veriyordum ama her öğünde yediğinden fazla çıkarıyordu. 7 aylıkken kan tahlili yapıldı ve inek sütü aleriisi teşhis kondu bütün sütlü mamaları bıraktık zaten 6 aylıkken anne sütünüde bırakmıştı denemediğimiz alerjik mama çeşidi kalmadı neocate de kullandık hatta keçi sütü bile içirmeye çalıştım ama ne o mamaları yedi nede kusması durdu.sonunda farklı iki doktora daha gittik ve reflü dediler şu an sizin gibi motilium ve zantax ve geceleri biberon mamasının içine gaviskon toz koyuyorum mama olarakta aptamil ar kullanıyoruz çok faydasını gördük, gündüz sütlü kaşık mamaları yedirmeme rağmen kızım artık kusmuyor.
9 ay boyunca neler çektiğimi anlatamam kızımın boğulurcasına kustuğunu hatırladıkça içim sızlıyor, biraz daha dayan ek gıdaya başlayınca aptamil AR öneririm yemek borusuna besin geri kaçışı olan bebekler için bizde çok işe yaradı. allah yardımcın olsun...[/QUOTE
öncelikle ilginize çok teşekkür ediyorum.. aynı dertten muzdarip annelerle kouşmak iyi geliyor.. yalnız değilim diyorum en azından..kızımda ishal durumu oldu ve dr.umuz şu an ilaçları kesti.. gaviscon kullandık ama oda kabız yaptı..gerçekten çok zor ama geçecek biliyorm..sizleri dinledkçe de ümitleniyorum..Allah herkesin yardımcısı olsun..