canım benım bebegımde suanda 9 aylık ve ınek sutu allerjımız var bızımde....benımkının allerjısı 6 aylık olupta ek gıdaya baslamamızla anlasıldı....yogurt yedırınce suratı kıpkırmızı oluyordu...aynı zamanda yumurta yedırdıgımdede yanakları pancar gıbı kızardı...yanı dıyecegım o ki inek sütü allerjısı olan bebeklerde coklu gıda llerjısı olabılıyor...bızımkıtahıllı mamaları kendı sutumle yaptıgım zamanda bayılana kadar kusuyordu..yanı tahıllar konusundada suphelerım var...benım bebegımde dogdugundan berı cok kusardı asırı gazlı ve huzursuz bır bebektı...sumuklu kada yapardı ara ara...ama hıc anlasılmadı bu allerjı mevzusu cunku gelısımı onden gıdıyordu...emzırırdım yere bırakırdım dokunmaya korkardım devamlı kusardı....6 aylşıkken allerjısı anlasılınca bende sut urunlerıne karsı dıyete basladım...sonra dıyetıme yumurtayı da soktu.basta hemen kesılmıyor kusması dedıgın gıbı azalıyor...ama benım bebegımın sımdı kusması neredeyse hıc kalmadı...ama cok kusan bebeklerın yemek borusu tahriş oldugundan reflu olabılıyor bu bebeklerde....allerjı reflyu tetıklıyor anlayacagın..ben oglumun reflusu olduguna neredeyse amınım...yatagının bas kısmının alt tarafına bırseyler koyup yukseltmen ıyı gelecektır...tabı once dr una danıs...cunku bebegın henuz cok ufak...bogulma rıskı olabılır....ben hala drekt olarak basının altına koymuyorum yastık...hazır yatagın altına koyuyorum...yatagı yokus asagı oluyor anlayacagın...ama once muhakkak dr una danısmalısın...mınık bebeklerın yatıs pozisyonları cok onemlıdır cunku...erkenden anlamıs olman bebgını hem neocateye alıstırman hem de dıyetınız sayesınde allerjıyı cabuk atlatmanız acısından cok guzel...cok sukretmelısın
arkadaşlar bize milupa ha 'da alerji yaptı.
bugün neocate e başladık.
bende heveslenip bu alerji durumu çıkmadan önce yoğurt mak almıştım.şimdi yapamıyorum(
denedim ha ile yapmayı daha önce kesinlikle tutmuyor.
neocate ile yoğurt yapmayı denedinizmi hiç?
bilen varsa çok sevinirim
birde neocate ile muhallebi tarifide lazım.
teşekkürler...
merhabalar benim oğlum 2 yaşında ve inek sütü ile yumurtaya alerjisi çıktı. Dudağında ve yüzündeki şişliklerden sonra öğrendik bunu.. neyse sormak istediğim pirinç unu yemiyo süt ürünleri yediremiyorum. peki kahvaltıda bu çocuğa ne yedircem ben? ne olur bi fikir verin bana? mesela un kurabiyesi yapıp bunu açık çayda ezip yedirmek aklıma geldi? bi sakıncası olabilirmi? kafayı yicem yardımcı olun lütfen..
neocate ile denemedim ama diğer mamalarla yoğurt yapıyorum, 90cc mamaya 2 çay kaşığı yoğurt koyup 4 saat mayalıyorum. biraz sulu oluyor ama tadı bildiğin yoğurt.
piyalenin pirinç unu süt proteini içermiyor 90cc suyla muhallebi yapıyorum ılıklaşınca içine 3 ölçek neocate koyup karştırıyorum. doktorumuz verdi tarifini bu muhallebinin, tatlandırmak için meyva suyu ya da meyva püresi koyabilirsin ben ne denediysem kızım neocateyi yemedi. eğer bebegin neocateyi yiyiyorsa çok sanslısın :) maaşallah
arkadaşlar; diyete başlayalı 20 gün oldu.. bebeğimin kusması diyete başladığım ilk hafta azalmıştı yarı yarıya.. ama son on günür aynen devam ediyor.. kilo almaya başladı fakat kusmalar aynen devam.. neden oluyor anlamıyorum.. neocate yiyor onuda çıkarıyor.. artık ne yapacağımızı şaşırdık..dışkısı mukusluydu.. tahlil ettirdik lökosit miktarı fazla çıktı.. doktor enfeksiyonda olabilir, alerjiden dolayıda olabilir dedi. bu durum da kusmaya neden olabilirmi acaba? bebebğim neden kusuyor ve ne zaman kusmayacak artık bunu öğrenmek istiyorum.. doktor doktor koşturuyoruz doğduğundan beri. bu nasıl bir şey ve ne zaman geçecek bilmiyorum.. bebeğimin alerjiisi var mı gerçekten bunu bile bilmiyoruz daha..çok zor.. çok yıprandığımı hissediyorum(
benim bebeğimde hep reflü vardı.şurup kullanıyoruz.bu alerji olayı çıkmadan kesmitim şurubu.kusmaları azaldı diye
aerji tetiklermiş.bir başladı yine kusmaya.şimdi şuruba tekrar başladım .geçti kusmaları.sende de reflü vardır belki
alerjide tetikliyordur
geçmiş olsun çok
arkadaşlar; diyete başlayalı 20 gün oldu.. bebeğimin kusması diyete başladığım ilk hafta azalmıştı yarı yarıya.. ama son on günür aynen devam ediyor.. kilo almaya başladı fakat kusmalar aynen devam.. neden oluyor anlamıyorum.. neocate yiyor onuda çıkarıyor.. artık ne yapacağımızı şaşırdık..dışkısı mukusluydu.. tahlil ettirdik lökosit miktarı fazla çıktı.. doktor enfeksiyonda olabilir, alerjiden dolayıda olabilir dedi. bu durum da kusmaya neden olabilirmi acaba? bebebğim neden kusuyor ve ne zaman kusmayacak artık bunu öğrenmek istiyorum.. doktor doktor koşturuyoruz doğduğundan beri. bu nasıl bir şey ve ne zaman geçecek bilmiyorum.. bebeğimin alerjiisi var mı gerçekten bunu bile bilmiyoruz daha..çok zor.. çok yıprandığımı hissediyorum(
canım tarif için sağol.yoğurdu hemen denicem.ama benim doktorum şöyle bişey dedi.
yoğurt kültürü sonuça inek sütünden olduğu için önce bebeğe yedirmeden 3-4 kez yoğurt yap.sonra o maya ile yap ondan sonra yedir dedi.,
sen direkt normal yoğurtla yapıp yedirdin ve bişey olmadımı?
neocate in tadi gerçekten çok kötü ya.ben denedim.resmen öğürdüm.kızım yiyor şuan için.
içine elma yada armut rendeliyorum.yada pekmez koyuyorum.tatlandırıcak başka ne altarnatif olabilir kızlar?
Öncelikle Herkese geçmiş olsun diyorum,
5,5 aylık bir oğlum var. 2,5 aylıkken bir gün kanlı-mukuslu kaka yapmaya başladı. Bu durumu doktoromuza danışınca mikrop kapmış olabileceğini söyledi. Gerekli tahlilleri yaptırdık sonuç negatifti bu testleri bir kaç kez yineledik. Bu arada ben gaitasında redüktan madde ve şeker tayini yaptırdım sonuç pozitif ve latoz lekesi çıktı. Bebeğimizde inek sütü allerji tanısı kondu. Bebeğim anne sütü aldığı için bu ürünleri diyetimden çıkardım. Fakat halen kakada kan çıktığı için diyete yumurta ve kuruyemişide ekledim. Sonuçta bebeğimiz biraz rahat etti. Tabi bu geçen sürede gastroenterolojiye ve cerrahiyede gittik. Gastroenterolojide neocate mama verildi. Coçuk cerrahisinede fistür için gittik. Fakat kilo alımı çok iyi değildi. Bir süre sonra ishali arttı ve kakda yine kan vardır. Bu defa bir başka hastanenin besin allerjisi ve gastroenteroloji bölümlerine gittik. Allerji testleri yapıldı sonuçlar negatif idi allerjisi olsa bile sonuçlar böyle çıkabiliyor. Gastroenterolojide ise kakada laktoz olduğu tespit edildiği için bebeğimize allerjinin yanısıra laktoz intorelansı tanısıda kondu. bunun anlamı bebeğim yeterli enzim olmadığı için anne sütündeki şekeri sindiremiyordu. Bu nedenle bebeğimize latazim adlı bir ilaç önerildi. 1 aydır bu enzimi emzirmeden önce kullanıyorum ve yeni yeni bebeğim kilo almaya başladı. Günde 1 defa neocate mama veriyorum ilk etapda mamayı yemedi. Bizde mamaya alışması için önce 1,5 ölçek mamayı 100 ml sı ile hazırlayıp içine ya 1,5 çay kaığı pekmez yada aynı oranda vanilin karıştırdık. Yavaş yavaş mamayı içmeye başladı bugünlerde oranı 2 ölçeğe çıkardık. Yavaş yavaşda katı gıdaya başlıyoruz. Bizim için ilk 2 ay zorlu bir zamandı. Aslında bu tür şikayetler pek çok bebekte mevcut. Alleriji tanısının konması bu kadar zaman almaması gerekiyordu fakat maalesef türkiyede çocuk doktorları bu tanıyı koymada geçikiyorlar. bu sayfada okuduğum bir kaç vakada anne sütünün kesildiğini gördüm ve üzüldüm aslında bu tür allerjik bebeklerde anne sütü kesinlikle kesilmemeli
bence bebeklerinizi bir kaç doktora da ha gösterin, ben öyle yaptım.inek sütü alerjisi teşhisi konduğunda çok üzüldüm çünkü bebeğim alerjik mamaları bir türlü yemedi, her öğünde kusması ve açlıktan ağlaması cabası çok çok zor bir ay geçirdim ve sonunda farklı iki doktora da ha götürdüm bebeğimi, emin olmak için.aklıma gelen başıma geldi bebeğim de inek sütü alerjisi değil reflü vardı. şimdi reflü ilaçları kullanıyoruz ve biberon maması olarak aptamil ar kusan bebeklere tavsiye ederim ve gün içerisinde sebze ve meyve püresi, çesitli kaşık mamaları üstelikte sütlü, maşallah bebeğimde ne kusma problemi kaldı ne de gaz sancısı.proteine en çok ihtiyacı olduğu zamanlarda onu sütten ve süt ürünlerinden uzak tuttum o ayı düşününce kendimi kötü hissediyorum.benim yaşadıklarımı yaşamayın panik yapmadan önce bebeklerinizi mutlaka farklı iki doktora daha götürün teşhislerinde hem fikir olurlarsa sütten uzak tutun.
Sorunuz belki çoktan cevaplanmıştır ama..Sanırım koskoca sitede bir tek iki kişi var bu sorunu yaşayan..iyice ümitsizliğe düşüyorum böyle olunca...yokmu benimle aynı sorunu yaşayan kimse??
Bebeğine neocate veren yok mu?