Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
merhaba arkadaslar, keske bu yazılanları daha once okusaydım. oglum su an 2,5 aylık ve neredeyse 20 gun amipli dizanteri teshısıyle flagyl denen bır ılac kullandık. sumuksu, ve kanlı ishalın dısında hıc bır sıkayetımız yoktu, dıskıdakı kanı fark ettıgımde henuz 20 gunluk falandı ve gaita mıkroskobisinde amıplı dızanterı bulundu ama cocukta ıstahsızlık kusma huzursuzluk hıc bır sıkayet yoktu, hatta karın agrısı bıle yoktu oyle cok cıddı.. ısrarla amıp dendı butun aıle ılaca basladık, hatta evde kopegımız vardı ona bıle ılac ıcırdık, ondan gecmıstır dedı doktorlar, uzulduk uzulduk ve hep neden ıyıye gıtmıyor bu kaka dıye dusunduk durduk. neredeyse 6-7 tane amıp testı yapıldı hep ısrarla amıplı dızanterıdır dendı. tum degerlerıne bakıldı, cocugun immun sıstemı zayıf amıple mucadele edılemıyor cok hassas ınsan ıcıne sokmayın vs dendı ve gecen gun gıttıgımz doktor tum bunlar ınek sutu alerjısını gosterıyor dedı ve benım ınek sutu ıceren tum besınlerı kesmemı soyledı su an denemedeyız, ve bır damla verdı bagırsak hareketlerını duzenleyecek, dolapta saklanan canlı kultur sanırım.. pazartesı testımızın sonucları gelecek ama tam kesın sonuc cıkmayabılır daha cok kucuk oldugu ıcın dedı doktorumuz.. bu duruma sevınsem mı uzulsem mı bılemedım. o kadar sure gecmeyen amıplı dızanterı var dıye uzulduk.. uzun suren amıp karacıger apsesı yapar dıye tum ıc organlarına bıle baktırdık vsvs doktor doktor hastane hastane gezdık cocuk durmadan antıbıotık ıctı artık uzuluyordum ve sımdıde ınek sutu alerjısı olabılır durumu var.. bakalım ıns. her ne ıse cozumsuz degıldır.. ama bu yazılanları okuyunca bence bızde ınek sutu alerjısı var.. KANLI ve MUKUSLU KAKA bır alerjı belırtısı olabılır. ttum anneler dıkkkat etsın..

herkese geçmiş olsun öncelikle
benimde 4.5 aylık bir kızım ek gıdaya başladık yoğurt verdikten sonra vücudunda kabartılar çıktı süt alerisi olabilir dedi doktor ek gıdayı kestik bende süt ürünlerini kestim ama kabartılar 3 haftadır devam ediyor alerji testi negatif çıktı süt yumurta buğday gibi gıdalara alerjisi yok gözüküyor.ama kakası sürekli mukuslu 1 2 kerede siyah kaka yaptı kaka tahlilide temiz çıktı.anlamadığım süt ürünlerini kestim kaka tahlili temiz ama kızım günde birkaç kez kabarıyor ve kakası mukuslu ara arada ishal neden olabilir.

doktor ek gıdaya yeniden başlıyoruz teker teker dene dedi zaten gün içinde sürekli kabardığı için ek gıdamı alerji yaptı başka birşeyemi alerjisi vardır diye ek gıdayada başlayamıyorum kendimi çaresiz hissediyorum ve çok üzülüyorum burda okuduğum kadarıyla benal hanımı önermiş çoğu kişi birde ona gidicem.
sizdede oldumu böyle birşey kızlar

Son düzenleme:
kızıma 10 gündür tereyağı başlamıştım, bu akşam bezinde kan vardı...çok mutsuzum...:KK43:((((((((((((((((((((((((

mrb hanımlar benim oğlumda 4,5 aylık ve laktoz intoleransı var anne sütü alıyor sadece ben süt ve süt ürünlerini kestim bide laktazm damla kullanıyorum 1haftadır kalasındaki yeşil renk ve kan gitti ama hala ishal var nekdar sürede düzelir bu durum ve bu alerji kaç yaşına kadar sürer

merhaba arkadaşlar
benim oğlumda 7 aylık ondada aynı şekilde inek sütü alerjisi var şimdi gece oğlum acıkıp sürekli uyandıığından doktordan mama istedim.neocateler mama verdi ve sizlerle paylaşmak istediğim bu tarz hasta bebeklerin mamasına doktor rapor veriyor ve ücretsiz bu mamaları alabiliyorsunuz.Bu tarz mamaların fiyatları çok yüksek olduğundan devlet karşılıyor benim özel sigortam vardı çalıştığım bankadan ben sadece katılım payını yani %10 ödeyerek aldım.

merhaba arkadaşlar, benimde 5 aylık oğlumda dün süt alerjisi cıktı bütün vücudu özellikle yüzü sürekli kızarıyo. doktor 2 ay özel mama ve anne sütü vericeksin dedi. özel mamalar çok pahalı, ssk dan rapor alınabiliyormu ve nasıl işlem yapılıyor, bilgi olan varsa lütfen paylaşabilirmi...

merhaba, bizimde doktorumuz 2 ay sadece inek sütü içermeyen mama vermemizi söyledi ama fiyatlar çok yüksek, raporun nasıl alındığına dair beni yönlendirebilirmisiniz,,çok teşekkürler

arkadaslar bu mamamlar ıcın unıverste hastanelerınden rapor cıkarttıktan sonra ucretsız olarak alabılıyorsunuz....unıverste hastanesıne gıdın ve ve cocugunuzda bu hastalık teshıs edılınce genlede dr bu mammalara gerek duyuyor zaten....ankardaa hacettepede cansın hanımdan genel olarak herkes memnun....

merhabalar..öncelikle herkese geçmiş olsun ve acil şifalar..
benim oğlum 7aylık ve 3. aydan itibaren bu dertle boğuşuyoruz.bir de şimdiek gıdaya geçmeye çalışıyoruz,gerçekten çok zor,çok sabır istiyor..
oğluma benim diyetimin dışında zaditen damla veriyorduk..damlayı geçen hafta kestik ancak balgamlı kusmalar olunca yeniden başlamak zorunda kaldık :KK43: ek gıdaya geçişte de oldukça zorlanıyorum ama oğlum iyileştiği gün bugünleri zevkle unutacağım inşallah :)
benim ricam,bebişleri büyümüş ve bu dertten kurtulmuş annelerin ek gıdaya geçiş dönemi için önerilerde bulunmaları..hepinize geçmiş olsun tatlı bebişler :)

merhaba, bizimde doktorumuz 2 ay sadece inek sütü içermeyen mama vermemizi söyledi ama fiyatlar çok yüksek, raporun nasıl alındığına dair beni yönlendirebilirmisiniz,,çok teşekkürler

doktorunuzdan teşhisi içeren sgk'ya yönelik rapor vermesini isteyin. onlar sistemi biliyorlar zaten o raporla eczaneden alıyorsunuz (biz sanırım sağlık ocağına da onaylattık raporu ama özel hastane olduğu için öyle bir uygulama olmuş olabilir). gittiğiniz hastaneyle görüşün onlar mutlaka yönlendirir sizi

ek gıdaya gecıste yavas ve emın adımlarla ılerleyın bence....sebze corbasından baslayabılırsınız.....bu alerjık cocukların bunyesıne yenı gıdayı alıstırmak da bazen zor olabılır....mesela once patatesle baslayın...5 gun patatesten corba yapın bu arada bebegınızı gozlemleyın aksı gıden bır durum var mı dıye...sonra havuc ekleyın....bır bes gun daha....sonra ırmık ekleyın mesela...maydanoz....sonra proteın alması acısından kuzu kıyması ekleyın....kasaptan kuzu kıyması alırken makınede kalan kıymanın atılmassını muhakkkak rıca edın kasbınıza.....ben mesela 200 gr kıyma alıp onları cevız buyuklugunde parcalara ayırıp buzdolabı posetıne koyuyorum ve hergun bır parcayı corbasına atıyorum...gun ıcınde en fazla onemsedıgım ogunu kıymalı corba ogunu...sabah ve aksam pregomın as verıyorum çççpırınc unu muhallebı ıcıne katıyorum....elma seftalı ve armut dan bırını verıyorum hergun....bebegım suan 14 aylık...

merhabalar benim kızımda 15 aylık oldu bu çoklu gıda alerjisi bizi mahvediyor ya her günüm kızıma ne yedirsem ne pişirsem derdiyle kendimi üzüyorum. Ne zormuş dolap da herşey varken insanın evladından esirgemesi.Hala patates havuç pirinçden öteye gidemedik arada kıymalı şehrıye, irmikli muhallebi.ıspanak brokoli veriyorum fakat emin olamıyorum bu kadar az çeşidin içinde vücudu isilik gibi kızarık gözlerini oyuyor sanki hatır hatır kaşınıyor. doktor 4 yaşına kadar sürer diyor daha ileriside olabilir tabi kızımın kemik yapısı nasıl güçlenecek beni düşündürüyor . Doktora daha sormadım ama calsiyum içeren ilaçlardan versem mi ya nerdeyse 4 aydır kilo almadığı gibi 700 grma yakın verdi. Ne yapacağımı bilemez durumdayım ya neysem Allahım başka dert vermesin.

birde pirinçunu olarak içinde süt proteini olmayan piyaleninkiymiş. ben piyale pirinçununu hiçbi markettde bulamıyorum. nerde bulunduğunu bileniniz varsa yazabilirmi teşekkürler.

merhaba arkadaslar

benım de bebegım su anda 3 ayını bitirdi.dogdugunun üçüncü haftasında kakasını mukuslu ve yeşil yapmaya baslamıstı.kusmaları cok fazlaydı.fıskırır gibiydi hatta burnundan da gelirdi çoğu zaman.

ilk gunlerde cocuk doktorumuz kaka tahlilinde lökosit görünce biraz bekleyelim gecebilir dedi.hatta o zaman nette yeşil kaka diye arayınca süt alerjisi konusunu görmüştüm doktoruma da sormustum olabilir mi diye hiç oralı olmamıştı.

neyse 10 gun sonra tekrar gittiğimizde tahlilde yine lökosit çıkınca antibiyotik verdi.tahlilde parazit vesaire çıkmaması ve bebekte ateş olmaması aklımı kurcaladı ikinci bir doktora götürdük.bu kakadan bişi çıkmaz bosuna antibiyotik vermeyin,takip edelim dedi.tekrar tahlil istedi bu sefer lökosit yoktu.ama mukuslu ve yeşil kaka devam ediyordu.hatta kakasını köpüklü köpüklü yapıyordu.doktor ;bazı bebekler kakasını mukuslu yapabilirler deyip bizi evimize geri yolladı.ardından gittiğimiz üçüncü doktor da buna benzer seyler söyledi.tabi bunlar olurken etrafımdakı anneler ve arkadaslarım her bebek kusar,her bebek arada kakasını sulu yapar.takma kafana deyip benı rehavete sürüklüyorlardı saolsunlar

bu arada benım dayım da cocuk doktoru ona da sürekli telefonla danısıyordum.kilo alımı normal degerlerde olsa da uzun süren ishalde altta yatan baska bir sebep vardır fakulte hast.de pediatrik gastroentoloji görsün mutlaka deyince ertesı gun randevumuzu aldık.sadece basit bir kaka tahlili istendi ve kakada redüktan madde pozitif cıktı.süt alerjisi ve laktoz intoleransı teshisi kondu.yani taaaa aylar öncesınden benım teshisim dogruymus.zamanında tıp okusaymısım vah ki vahhh

bu ay sıcakların da etkisi ile sanırım kilo alımı çok düşük 350 gr aldı sadece.ve emmek istemıyor zorluyorum.raporla pregomin mama aldık.henuz vermedım inatla anne sütüne bir süre daha devam etmek istiyorum.kızımı emzırdıgım için 1 aydan fazla süt ve yumurta perhizindeydim.kusması ve kaka sayısı yarı yarıya azaldı.yumurtayı gectiğimiz hafta perhizimden çıkarttım sımdılık vucudu tepki vermedı.2 ay sonra da sütü denıycez bakalım ne olacak.

umarım en kısa zamanda bu sorunları atlatırız,hepimizin evlatlarını rabbim bizlere bagıslasın inşallah

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar. benim oğlumda da inek sütü alerjisi olduğunu tahmin ediyoruz. siz bebekleri hangi doktora götürüyorsunuz? istanbulda oturuyorum ve doktor arıyorum.

merhaba bende dr ariyorum benimde bebgimde sanirim alerji var?
bulabildin mi dr?istanbulda bende dr ariyorum

merhaba arkadaslar

benım de bebegım su anda 3 ayını bitirdi.dogdugunun üçüncü haftasında kakasını mukuslu ve yeşil yapmaya baslamıstı.kusmaları cok fazlaydı.fıskırır gibiydi hatta burnundan da gelirdi çoğu zaman.

ilk gunlerde cocuk doktorumuz kaka tahlilinde lökosit görünce biraz bekleyelim gecebilir dedi.hatta o zaman nette yeşil kaka diye arayınca süt alerjisi konusunu görmüştüm doktoruma da sormustum olabilir mi diye hiç oralı olmamıştı.

neyse 10 gun sonra tekrar gittiğimizde tahlilde yine lökosit çıkınca antibiyotik verdi.tahlilde parazit vesaire çıkmaması ve bebekte ateş olmaması aklımı kurcaladı ikinci bir doktora götürdük.bu kakadan bişi çıkmaz bosuna antibiyotik vermeyin,takip edelim dedi.tekrar tahlil istedi bu sefer lökosit yoktu.ama mukuslu ve yeşil kaka devam ediyordu.hatta kakasını köpüklü köpüklü yapıyordu.doktor ;bazı bebekler kakasını mukuslu yapabilirler deyip bizi evimize geri yolladı.ardından gittiğimiz üçüncü doktor da buna benzer seyler söyledi.tabi bunlar olurken etrafımdakı anneler ve arkadaslarım her bebek kusar,her bebek arada kakasını sulu yapar.takma kafana deyip benı rehavete sürüklüyorlardı saolsunlar

bu arada benım dayım da cocuk doktoru ona da sürekli telefonla danısıyordum.kilo alımı normal degerlerde olsa da uzun süren ishalde altta yatan baska bir sebep vardır fakulte hast.de pediatrik gastroentoloji görsün mutlaka deyince ertesı gun randevumuzu aldık.sadece basit bir kaka tahlili istendi ve kakada redüktan madde pozitif cıktı.süt alerjisi ve laktoz intoleransı teshisi kondu.yani taaaa aylar öncesınden benım teshisim dogruymus.zamanında tıp okusaymısım vah ki vahhh

bu ay sıcakların da etkisi ile sanırım kilo alımı çok düşük 350 gr aldı sadece.ve emmek istemıyor zorluyorum.raporla pregomin mama aldık.henuz vermedım inatla anne sütüne bir süre daha devam etmek istiyorum.kızımı emzırdıgım için 1 aydan fazla süt ve yumurta perhizindeydim.kusması ve kaka sayısı yarı yarıya azaldı.yumurtayı gectiğimiz hafta perhizimden çıkarttım sımdılık vucudu tepki vermedı.2 ay sonra da sütü denıycez bakalım ne olacak.

umarım en kısa zamanda bu sorunları atlatırız,hepimizin evlatlarını rabbim bizlere bagıslasın inşallah

ayni seyleri yasadim ama dr ariyorum dr kim ogrenebilirmiyim?

ayni seyleri yasadim ama dr ariyorum dr kim ogrenebilirmiyim?

canım ben Antalyada oldugum için fakultenin pediatrik gastroentoloji bölümüne gitmiştim.ama takip ettiğim kadarıyla arkadas da demiş zaten istanbul için Dr. Fügen Çullu nun ismi çok geciyor.
tekrar gecmiş olsun

Arkadaşlar gittiğiniz doktorlar hiç ilaç allerji damlası vs. başladımı? benim oğlum 9,5 aylık bende yaklaşık 3 aydır süt ve süt ürünleri tüketmiyorum. Alerji uzmanına gittik ciğerlerinde hırıltı var astıma çevirebilir diyerek alerji baskılayıcı ilaç ve damla başladı yaklaşık 1 aydır kullanıyoruz. Ama bu aralar çok sık kusmaya başladı. Birde çoklu besin alerjsi var bizde acaba ilaçlardan mı yoksa alerjsi olan başka bişe daha mı var?
Off ya ne zor bişe. Allah yardımcımız olsun..

kızlar çok geçmişolsun benim bebeklerimin ikisindede var inek sütüne alerji vücudlarında kabarmadık şişmedik yer kalmıyor hemen anladım sütten olduğunu ve keçi sütüne başladım peynirimiz ve yoğurdumuzda keçi sütü ürünlerinden 2. günü geçti şükür

X