Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
merhaba arkadaslar sızle mutlulugumu paylasmak ıstedım bızım sut alerjımız gectı ve bebegım daha 15 aylık ıkı gun once süt yuklemesı yapıldı ve hıc bır sıkayet gelısmedı doktor 48 saat daha gecsın dedı bekledık ve hıc bı sıkayet yok allah hepınıze sabır versın ve bugunlerı gostersin.hala kabaracak yada bısey olacak dıye korkuyorum ama bu saatten sonra bısey olmaz galıba yalnız şunu belırtım doktora bukadar erken beklemıyordum dıye sordum cevabı su oldu cok sıkı dıyetle gecıyor bebeklerınız kucukken dıkkat edın buyuyunce engelleyemıyorsunuz ordakı yası buyuk cocugu olan anneler tecrubelerını anlattı katkı maddesı olan yıyecek ve ıcecekler alerjının gecmesinı gecıktırıyormus sımdılık aklıma gelen bunlar allah hepınıze sabır versın bızler bırbırımızı daha ıyı anlıyoruz sormak ıstedıgınız bırsey oldugunda tecrübelerimden sıze yazabılırım

arkadaslar benım bebegımın suan 7 ayı bıttı...8. aydayız...huzursuzluk ve gazı coktu yenı dogdugunda ....bazı bebekler gazlı olur dedıler....cok kusuyordu...kımı bebek kusar dedıler....6. ayda ek gıdaya baslaayınca yogurt vermemle bırlıkte ınek sutu allerjısı oldugu ortaya cıktı...........gecenlerde tahıllı kasık mamasını kendı sutumle hazırladım acıllık olduk........kust kustu..........kollarımda baygın dustu.......tahıllı mamadan oldugunu anlamadık mama yulaflıydı..........1 hafta sonra mılupanın 7 tahıllısını kahvaltı ogununde anne sutuyle yaptık onuda kusmaya basladı........dr umuza gıtık...çölyak testı yapıldı hamdolsun cıkmadı...dr bugday allerjısı degıl verebılırsın dıyo...ama nasıl verebılırım cocugum kusuyo,ıshal oluyo...napıcamı hangı dr a gıdıcemı sasırdım....gastroentrolojıyemı yoksa cocuk allerjı bolumunemı gıtmelıyız...ben cocuguma ne yedırcem....anne sutu alan bebeklerın kalsıyum ıcın bu dedıgınız mamalardan alması gerekırmı...benım sutum baya var...zaten 8 aylıgız ama sadece emzırıyorum...hersey allerjık gıbı gelıyo bna

merhaba kızım 7,5 aylık. Doğduğundan beri kusma şikayetimiz, dört aydır da bitmek bilmeyen burun tıkanıklığı, hırıltı ve öksürüğümüz var.Bu ay kan tahlili yapıldı ve inek sütü alerjisi teşhisi kondu. doktorumuz pregomin, neocate ve keçi sütü tavsiye etti ama bebeğim hiçbirini içmiyor, muhallebilerin içine koyup zorla yedirmeye çalışıyorum zaten kusan bebeğim daha da çok kusuyor.doğduğundan beri anne sütü yetmiyordu, anne sütünün yanında mama da veriyordum 6. ayda anne sütünü de bıraktı.şimdi gündüzleri meyve püresi, sebze çorbası gibi besinlerle besliyorum ama sürekli aynı şeyleri yemek istemiyor zaten gündüzleri biberon istemiyor sadece geceleri uyku arasında biberonla mama veriyorum doktorun tavsiye ettiği mamaları yemiyor, yemediği için açlıktan ağlıyor kusma problemi olduğundan aptamil ar kullanıyorduk dayanamayıp onu veriyorum bu seferde alerjiden dolayı öksürük ve burun tıkanıklığı başlıyor.ne yapacağımı bebeğime neyi nasıl vereceğimi bilemiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum

benım bebeğimin kanında cıkmadı ama benım bebegımdede allerjı var...hemde sadece ınek sutune karsı degıl...arkadasım dayan..bıle bıle allerjısı olan bır besını vermen onun tum hayatını olumsuz etkıleyebılır...bende anne sutu..meyve ve sebze corbası verıyorum...sebze corbalarının ıcıne kuzu kıyması koyuyorum...bebegıne verdıgın sutlu besın ona zarar verıyor...kg almasını degıl gelısımını yavaslatıyor bunu unutma...ac kalsa bıle allerjısı olan bırseyı asla verme

herkese merhabalar

bebeğim 4 ay 10 günlük
kilo alış azalınca doktorumuz aptamil sütlü pirinçli kaşık mamasını önerdi. 8. gün mamadan hemen sonra heryeri kabardı. mama değiştirdik onlar da yaptı. şimdi 5 ay bitene kadar sadece emziriyorum. doktor bişi, demedi ama inek sütü alerjisi olabilir mi acaba. kakası da mukuslu. kan yok. baştan sona herkesin yazdığını okudum ve çok tedirgin oldum eyvahedigeldismile

bu dr ların bısey dememesı cok ılgınc zaten...canım devam sütü kullandınmı hiç...ınek sütü allerjısı olanlara devam sütleride dokunuyor....evet ınek sütü allerjısı olabılır...sımdılık sadece emzır bencede...

inek sütü alerjisi var diye yaklaşık bir aydır kızıma devam maması, kaşık maması ya da içinde süt olan herhangi bir şey vermemeye çalıştım hatta alerjik mamaları yemediği için gece biberonla besleyemedim bile, ama ters giden bir şey vardı çünkü bütün bunları yapmama rağmen kızımın öksürüğü ve kusması hiç azalmamıştı.zaten 7 ay boyunca her ay hatta bazen ayda iki ya da üç defa kızımı doktoruna götürüp her öğünde kustuğunu, yoğurt yedirdiğimde daha çok kustuğunu,tıkanırcasına öksürdüğünü söylememe rağmen ancak 7 ay sonra alerjisi var demesini, kan tahlilinde çıkmasına rağmen bir türlü kabul edemedim.bu nedenle kan tahlillerimizide alıp bebeğimi farklı iki doktora daha götürdüm.inanamayacaksınız çünkü bende hala inanamıyorum, götürdüğüm iki doktorda alerji testlerinin 1,5 - 2 yaşından önce çok fazla güvenilir olmadığını ayrıca deride döküntü yoksa ki bebeğimin hiç olmadı inek sütü alerjisinden söz edilemeyeceğini söyledi.bebeğime çok ilerlemiş reflu teşhisi kondu ve reflu ilaçları verildi. ilaçları kullanmaya başladığımızdan bu yana bebeğim hiç kusmadı ve öksürmüyor hem de sütlü kaşık ve biberon mamaları hatta yoğur yedirmeme rağmen.benim tavsiyem alerjinin bütün belirtileri olsa dahi bebeklerinizi 2 hatta 3 doktora göstermeniz çünkü bazen doktorlarda teşhislerinde yanılabiliyor.

benimde kızım 6.5 aylık
2 hafta önce eklere başladık
ilk önce milupanın sütlü muhallebisi hiçbirşey yapmamıştı.4-5 gün normal yedi
sonra meyve olarak ben muz püresi verdim birgün
ondan sonra ne alaka ise olanlar oldu.
heryeri kabardı.kustu filan
biz muzdan dedik.
sonraki günler ne zaman muhallebi versem kustu.ve en son muhallebinin değidiği yerler yani ağzının kenarları acayip kızarıp kabardı
doktor inek sütü alerjisi var dedi.
ama muzla nasıl tetiklendi onu anlıyamadım birtürlü?
şimdi bizde milupanın 7 tahllısını ve hipp pirinçli ek gıdasını aptamail HA devam sütü ile karıştırıp veriyoruz
sorun yok gibi şuanda
ama yazılanları okudumda
bir arkadaş yazmış
inek süt alr.olanlarda dana etide alerji yapabilir diye
bende haftaya sebze püresine et koymaya başlıcaktım
tedirgin oldum şimdi yaa
hiç bebeğine aynı zamanda dana etide dokunan varmı?
2 hafta sonra kontrolü var.
bekliyip doktor ile bu konuyu iyice konuşup öylemi versem acaba?

Bu konuyu gordukten sonra cok moralim bozuldu kizlar.
benim bebegimdede 3 aylikken kakasindan kan gelmeye basladi, doktor doktor gezdirdim
dizanteri dendi. Kusma yoktu, sadece kakada kan ve surekli aglama .
ben 1 yasina kadar emzirdim. 4 aylikken ufak ufak ek besinlere baslmistim. ama bu kan olayi
sadece anne sutu alirken oluyordu o zaman bilmiyordum ki diyet yapayim.
suanda inek sutu veriyorum ama kanama yada dokuntu yok. bir ara bacaklarinda kirmizi yuvarlak hafif
kabartilar cikti birsey alerji yapmis ama ne dedim ? bilemedimki? ben su yaptirsam olurmu? kandan mi yapiyorlar.
Zaten suanda hormonlarla ilgili bir sonumuz daha cikti. Dagilmis ve yilmis vaziyetteyim. dr mr cektirin diyor. beyninde birsey varmi diye cok az olasilikmis ama emin olalim diyor
ay sasirdim ne yapacagimi.

bence bebeklerinizi bir kaç doktora da ha gösterin, ben öyle yaptım.inek sütü alerjisi teşhisi konduğunda çok üzüldüm çünkü bebeğim alerjik mamaları bir türlü yemedi, her öğünde kusması ve açlıktan ağlaması cabası çok çok zor bir ay geçirdim ve sonunda farklı iki doktora da ha götürdüm bebeğimi, emin olmak için.aklıma gelen başıma geldi bebeğim de inek sütü alerjisi değil reflü vardı. şimdi reflü ilaçları kullanıyoruz ve biberon maması olarak aptamil ar kusan bebeklere tavsiye ederim ve gün içerisinde sebze ve meyve püresi, çesitli kaşık mamaları üstelikte sütlü, maşallah bebeğimde ne kusma problemi kaldı ne de gaz sancısı.proteine en çok ihtiyacı olduğu zamanlarda onu sütten ve süt ürünlerinden uzak tuttum o ayı düşününce kendimi kötü hissediyorum.benim yaşadıklarımı yaşamayın panik yapmadan önce bebeklerinizi mutlaka farklı iki doktora daha götürün teşhislerinde hem fikir olurlarsa sütten uzak tutun.

merhabalar benim oğlum 2 yaşında ve inek sütü ile yumurtaya alerjisi çıktı. Dudağında ve yüzündeki şişliklerden sonra öğrendik bunu.. neyse sormak istediğim pirinç unu yemiyo süt ürünleri yediremiyorum. peki kahvaltıda bu çocuğa ne yedircem ben? ne olur bi fikir verin bana? mesela un kurabiyesi yapıp bunu açık çayda ezip yedirmek aklıma geldi? bi sakıncası olabilirmi? kafayı yicem yardımcı olun lütfen..

bebekken bende de varmış inek sütü alejisi annem soyalı bir mama yediriyormuş.neyseki sonradan geçti.umarım sizin bebeklerinizinki de geçer.

doktorumuz bi mama önerdi ama almaya korkuyorum. oğlum sorunlu bi çocuk! herşeyi yemez. beğenmez falan.. bu arada araştırdıklarımdan öğrendiğim süt peynir yoğurt katı yağ çikolata katkı maddesi olan yiyecekler yumurta hepsi yasak bize.. ben bu çocuğa kahvaltı ne yedircem ya? sabah ekmeği açık çayla ezip verdim yemedi! et suyuna çorba vardı onu da yemedi! aç açına oturuyo şimdi kafayı yicem artık :KK43:((

kızım 3,5 aylık.. doğduğundan beri kusuyordu ama bu son 1,5 aydır iice arttı.. her emmeden sonra ağız olusu kusuyordu.. bazen 5 dk. emip 10 defa çıkardığı oluyordu. doktora gittik önce reflü ilacı (motilium zantax) verdiler. ama bir faydaı olmadı.. sonra bir profa gittik. süt alerjisi olabilir dedi. 10 gündür diyet yapıyorum.kusmaları azaldı.. en azından on defa kusmuyor ama yine de bazen özellikle akşamları 4- 5 defa kustuğu oluyor.. bu kusmanın 2-3 tanesi ağız doluusu oluyor genelde..ve sürekli emmek istiyor. ve sürekli huzursuz..uyku düzeni yok..günde bir öğün neocate veriyorum.. siz neler yemediniz neler yediniz.nelere dikkat ettiniz..eğer süt alerjisiyse neden tamamen geçmedi kusmalar..yardımcı olursanız çok sevineceğim

merhaba arkadaslar sızle mutlulugumu paylasmak ıstedım bızım sut alerjımız gectı ve bebegım daha 15 aylık ıkı gun once süt yuklemesı yapıldı ve hıc bır sıkayet gelısmedı doktor 48 saat daha gecsın dedı bekledık ve hıc bı sıkayet yok allah hepınıze sabır versın ve bugunlerı gostersin.hala kabaracak yada bısey olacak dıye korkuyorum ama bu saatten sonra bısey olmaz galıba yalnız şunu belırtım doktora bukadar erken beklemıyordum dıye sordum cevabı su oldu cok sıkı dıyetle gecıyor bebeklerınız kucukken dıkkat edın buyuyunce engelleyemıyorsunuz ordakı yası buyuk cocugu olan anneler tecrubelerını anlattı katkı maddesı olan yıyecek ve ıcecekler alerjının gecmesinı gecıktırıyormus sımdılık aklıma gelen bunlar allah hepınıze sabır versın bızler bırbırımızı daha ıyı anlıyoruz sormak ıstedıgınız bırsey oldugunda tecrübelerimden sıze yazabılırım

kızım 3,5 aylık.. doğduğundan beri kusuyordu ama bu son 1,5 aydır iice arttı.. her emmeden sonra ağız olusu kusuyordu.. bazen 5 dk. emip 10 defa çıkardığı oluyordu. doktora gittik önce reflü ilacı verdiler. ama bir faydaı olmadı.. sonra bir profa gittik. süt alerjisi olabilir dedi. 10 gündür diyet yapıyorum.kusmaları azaldı.. en azından on defa kusmuyor ama yine de bazen özellikle akşamları 4- 5 defa kustuğu oluyor.. bu kusmanın 2-3 tanesi ağız doluusu oluyor genelde..ve sürekli emmek istiyor. ve sürekli huzursuz..uyku düzeni yok..günde bir öğün neocate veriyorum.. siz neler yemediniz neler yediniz.nelere dikkat ettiniz..eğer süt alerjisiyse neden tamamen geçmedi kusmalar..yardımcı olursanız çok sevineceğim

Merhaba,

Benim kızımda da inek sütü alerjisi olduğu ortaya çıktı.3.5 yaşına kadar süt ve ürünleri yasakmış.henüz 7 aylık.Yüzünde kızarıklık,kaşıntı ve sümüklü kakaydı şikayetlerimiz.Birkaç doktora götürdüm anlamadılar.3 gün önce kesinleşti.doktor bana et,süt,yumurta,tavuk hepsini yasakladı,tabi kızıma da.

Allah hepimize yardım etsin:1no2::1no2::1no2::1no2:

merhaba benim kızım kızımdada inek sütüne ileri derecede alerji artı yumurtaya alerji çıktı .neocate diye bir mama verdi doktor vanilya aroması veya şeker ekleyebilirsin dedi.bana da herşeyi yasakladı.kahvaltıda zeytin,ekmek,haşlanmış patates,reçel,tahinpekmez olabilir.

kızım 3,5 aylık.. doğduğundan beri kusuyordu ama bu son 1,5 aydır iice arttı.. her emmeden sonra ağız olusu kusuyordu.. bazen 5 dk. emip 10 defa çıkardığı oluyordu. doktora gittik önce reflü ilacı (motilium zantax) verdiler. ama bir faydaı olmadı.. sonra bir profa gittik. süt alerjisi olabilir dedi. 10 gündür diyet yapıyorum.kusmaları azaldı.. en azından on defa kusmuyor ama yine de bazen özellikle akşamları 4- 5 defa kustuğu oluyor.. bu kusmanın 2-3 tanesi ağız doluusu oluyor genelde..ve sürekli emmek istiyor. ve sürekli huzursuz..uyku düzeni yok..günde bir öğün neocate veriyorum.. siz neler yemediniz neler yediniz.nelere dikkat ettiniz..eğer süt alerjisiyse neden tamamen geçmedi kusmalar..yardımcı olursanız çok sevineceğim

benim bebeğim 9 aylık aynı şikayetler bizde de vardı. doğduğundan beri kusuyordu sütüm yetmediği için mamada veriyordum ama her öğünde yediğinden fazla çıkarıyordu. 7 aylıkken kan tahlili yapıldı ve inek sütü aleriisi teşhis kondu bütün sütlü mamaları bıraktık zaten 6 aylıkken anne sütünüde bırakmıştı denemediğimiz alerjik mama çeşidi kalmadı neocate de kullandık hatta keçi sütü bile içirmeye çalıştım ama ne o mamaları yedi nede kusması durdu.sonunda farklı iki doktora daha gittik ve reflü dediler şu an sizin gibi motilium ve zantax ve geceleri biberon mamasının içine gaviskon toz koyuyorum mama olarakta aptamil ar kullanıyoruz çok faydasını gördük, gündüz sütlü kaşık mamaları yedirmeme rağmen kızım artık kusmuyor.
9 ay boyunca neler çektiğimi anlatamam kızımın boğulurcasına kustuğunu hatırladıkça içim sızlıyor, biraz daha dayan ek gıdaya başlayınca aptamil AR öneririm yemek borusuna besin geri kaçışı olan bebekler için bizde çok işe yaradı. allah yardımcın olsun...

canım benım bebegımde suanda 9 aylık ve ınek sutu allerjımız var bızımde....benımkının allerjısı 6 aylık olupta ek gıdaya baslamamızla anlasıldı....yogurt yedırınce suratı kıpkırmızı oluyordu...aynı zamanda yumurta yedırdıgımdede yanakları pancar gıbı kızardı...yanı dıyecegım o ki inek sütü allerjısı olan bebeklerde coklu gıda llerjısı olabılıyor...bızımkıtahıllı mamaları kendı sutumle yaptıgım zamanda bayılana kadar kusuyordu..yanı tahıllar konusundada suphelerım var...benım bebegımde dogdugundan berı cok kusardı asırı gazlı ve huzursuz bır bebektı...sumuklu kada yapardı ara ara...ama hıc anlasılmadı bu allerjı mevzusu cunku gelısımı onden gıdıyordu...emzırırdım yere bırakırdım dokunmaya korkardım devamlı kusardı....6 aylşıkken allerjısı anlasılınca bende sut urunlerıne karsı dıyete basladım...sonra dıyetıme yumurtayı da soktu.basta hemen kesılmıyor kusması dedıgın gıbı azalıyor...ama benım bebegımın sımdı kusması neredeyse hıc kalmadı...ama cok kusan bebeklerın yemek borusu tahriş oldugundan reflu olabılıyor bu bebeklerde....allerjı reflyu tetıklıyor anlayacagın..ben oglumun reflusu olduguna neredeyse amınım...yatagının bas kısmının alt tarafına bırseyler koyup yukseltmen ıyı gelecektır...tabı once dr una danıs...cunku bebegın henuz cok ufak...bogulma rıskı olabılır....ben hala drekt olarak basının altına koymuyorum yastık...hazır yatagın altına koyuyorum...yatagı yokus asagı oluyor anlayacagın...ama once muhakkak dr una danısmalısın...mınık bebeklerın yatıs pozisyonları cok onemlıdır cunku...erkenden anlamıs olman bebgını hem neocateye alıstırman hem de dıyetınız sayesınde allerjıyı cabuk atlatmanız acısından cok guzel...cok sukretmelısın

benim bebeğim 9 aylık aynı şikayetler bizde de vardı. doğduğundan beri kusuyordu sütüm yetmediği için mamada veriyordum ama her öğünde yediğinden fazla çıkarıyordu. 7 aylıkken kan tahlili yapıldı ve inek sütü aleriisi teşhis kondu bütün sütlü mamaları bıraktık zaten 6 aylıkken anne sütünüde bırakmıştı denemediğimiz alerjik mama çeşidi kalmadı neocate de kullandık hatta keçi sütü bile içirmeye çalıştım ama ne o mamaları yedi nede kusması durdu.sonunda farklı iki doktora daha gittik ve reflü dediler şu an sizin gibi motilium ve zantax ve geceleri biberon mamasının içine gaviskon toz koyuyorum mama olarakta aptamil ar kullanıyoruz çok faydasını gördük, gündüz sütlü kaşık mamaları yedirmeme rağmen kızım artık kusmuyor.
9 ay boyunca neler çektiğimi anlatamam kızımın boğulurcasına kustuğunu hatırladıkça içim sızlıyor, biraz daha dayan ek gıdaya başlayınca aptamil AR öneririm yemek borusuna besin geri kaçışı olan bebekler için bizde çok işe yaradı. allah yardımcın olsun...[/QUOTE

öncelikle ilginize çok teşekkür ediyorum.. aynı dertten muzdarip annelerle kouşmak iyi geliyor.. yalnız değilim diyorum en azından..kızımda ishal durumu oldu ve dr.umuz şu an ilaçları kesti.. gaviscon kullandık ama oda kabız yaptı..gerçekten çok zor ama geçecek biliyorm..sizleri dinledkçe de ümitleniyorum..Allah herkesin yardımcısı olsun..

X