Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Mukus geç düzelir. Diyetin işe yarayip yaramadığını bebegin huzurlu olmasindan ve iyi uyumasindan anlarsiniz. Diyet işe yaramazsa diyet genisletmek gerekir yukarda yazmistim. Bence test gereksiz ama insan zorda olunca nasil umut bagliyor kendim de yasadim gordum. O yuzden testleri yaptirin iciniz rahat etsin. Alerji 1 yaşından once geçmez, sadece zamanla hafifler buna hazirlikli olun.

Bebeğim enteresan bir şekilde iki gündür uzun uyumaya başladı acaba gazlı dönemi mi geçiyor ki ama kan da gördüm şimdi alarji kesin var ama işte nete var süt ürünlerini kestim ama ili günde etki edip uykusu uzamaz mukusun tamamen geçmesi mi gerekir alarjisini düzelmiş olması için bu akşam üzeri de kakası yeşile çalıyordu tam sarı değildi kafayı bozdum sanırım artık kaka incelemekten

Bebekten bebeğe değişir. Benim bebeğim diyetin 4. Günü düzelirdi tamamen. 10. Gün bebeğin tamamen düzelmesi cok normal ve bu sadece süt ürünlerine alerjisi olduğunu gösterir. Alerjisinin tamamen geçtiğini alerjenlere hic tepki vermediginde anlarsiniz. Diyette cok basarili olursaniz da kesilebilor mukus ama bu alerjinin geçtiği anlami tasimaz,

Bu durum baya strese soktu beni hemen mideme vurdu sütüm azaldı baya mama versem olmaz uygun mama gerekir siz mama desteği vermişmiydiniz bebeğinize sanırım tadı kötü oluyormuş mamaların badem sütü de acaba alarji yapar mı ki badem sütü kullanarak irmik helvası yapmıştım kaka yeşile döndü anlamadım dokundu mu

Bu konuda uzman bir doktor var mı önerebileceğiniz peki kime götürmeliyim çocuk doktoruna mı hangi alana çocuğuna yemememe duygusu çok kötü birşey

Siz diyetinize nasıl başlamıştınız bir anda hepsini mi kestiniz yoksa önce süt ile mi başladınız çok soru sordum kusura bakmayın

Siz diyetinize nasıl başlamıştınız bir anda hepsini mi kestiniz yoksa önce süt ile mi başladınız çok soru sordum kusura bakmayın
Bebek kakası sarı-hardal sarısı, pütürlü, koyu mercimek çorbası kıvamında, hafif ekşimsi kokuludur. Kakada değişime sebep olan her şey alerjiktir. Helvayı suyla yapın. 5. aya kadar süt ürünleri diyeti, 6. aya kadar artı yumurta diyeti yaptım. Sonraki 2 ay zeytin, mantar, sogan, patates dışında bir şey yemedim. 8. ay çok olgunlaşmış peynirler yemeye başladım. 12 aydan sonra yoğurt, yumurta ve sebze yemeye başladım. 18 aydan sonra kekin içinde süt yemeye basladim. Kızım yediğim her seyi benden 3 ay sonra yemeye başladı. Alerji ayrıntılı ve derin bir konu. Sorduğunuz her soru cok uzun cevap istiyor. Geçmiş sayfalarda her seyi cok uzun ve ayrintisiyla yazmistim, vakit buldukca okuyabilirsiniz.

Istanbul zeynep kamil cocuk hastanesinde gorevli cocuk gastroenterolog nevzat aykut dışında önerebileceğim doktor yok. ikinci çocuğumda da benzer hikayeyi yaşarsam konyada doktor ibrahim yilmaza gitmeyi düşünüyorum. @dr.ibrahimyilmaz

ya arkadaslar bugun sut diyetimizin hemen hemen 10. günü.mukus gecmese de azalmisti.mercimek corbasi ictim.icmez olaydim.cocuk mahfoldu kaka mukus icinde kaldi.12 saate yakin uyumadi agladi.kaka mukuslu yesil oldu.capraz alerjiye gore acaba baska neler dokunabilir? mesela patates ve kestane capraz alerjiktir.biri dokunursa oburu de dokunur neredeyse kesindir.ama merximehin caprazi var mi? butun tahili mi keseyim.tam duzeldi derken dun kiraz yedim.vay arkadas yemez olaydim.bagir agla bagir agla mahfoldu yavrum.sahurdan aksamustune kadar uyumadi.21 gune iyilesir mukus demissiniz.ha bre tekrarliyoruz.nasil anlayacagim ya ☹

Renkli besinlerin tamamı yüksek risklidir. Siz salçaya, mor lahanaya, havuca, barbunyaya da dikkat edin. Meyvelerin yeşil renkli ve ham olanlarını tercih edin. Yaz geldi karpuz kavun uzum kivi çok risklidir. Korkarım sizin de oldukça geniş bir alerjiniz var. Çapraz alerji durumunu alerjen besinin familyasından öğrenirsiniz. Mercimek familyası yazıp aratin. Ayni familyadaki bitkiler risklidir. Fakat kırmızı mercimek sadece renginden ötürü de rahatsiz etmis olabilir. Ayni tepkiyi yeşil mercimeğe vermeyebilir bebeginiz yani. Yine de cok temkinli devam edin. Risklileri sabah yemeye çalışın ki gece uykusundan mahrum kalmasın yavrucak.

oglumda da çok kati bir diyet uygulamıştık.sadece sut uzun kaldi.baslayayim bari gec olmadan.ben kahvaltiyi tahin helvasi ve zeytin ile yapiyorum.tahin asiri alerjiktir.yapsa yapardi degil mi? mutlaka kan olurdu yani.cok yedigim icin.bir de sogan demistiniz.sogani hangi turlu yesem gaz yapıyor

Bir alerjen her bebekte kan göstermeyebilir. Benim kızımda süt dışında hiçbir sey kanamaya sebep olmadı. Soğan belki bizim için olumluydu sadece. Gerçi ben 6. aydan sonra kızıma neyin dokunmadığını asla tam tespit edemedim. Mesela uzun zaman elma dokunmuyor diye cocuk gastroenterologun da israriyla elma verdim fakat dokunduğunu cok sonra anladim. Oyle ki elmayi yiyebilmesi 2 yaşını buldu. Belki sogan da dokunuyordu da ben anlayamadim. Kızımın en gec düzelen alerjisi sut ve meyve oldu. Mantar deneyin bari, lif ve güçlü protein olur en azından. Detoks yazacağım dedim size ama cok kapsamli olduğu için elim degmedi bir türlü. Yazacağım inşallah.

tesekkur ederim yardimci oldugunuz icin.katı bir diyete gireyim en iyisi.aslinda bn de oglimda cok anlayamadim.birtek ekmek yerdim nerdeyse mukus gecmemisti.en sonunda agladim ekmegi de kesicem derken mukus bitti.simdi ayni yollardan yine..

Merhaba peki diyet yaparken salça koyuyormuydunuz yendiğiniz yemeklere herşeyi mi kestiniz diyette sümük geç kaybolur demiştiniz acaba en uzun ne kadar sürede kaybolur ki çünkü sümük geçmeZse yeni şeyler denerken nasıl anlayacaz sümük oluyor benimkinin kakasında dokununca

Merhabalar bebegımde ne kan nede mukus var gayt saglıklı altın sarılı anne sütü tabeli kakası var. Sırtında kızarıklık cıktı ve asırı gazlı bi bebek olması emerken bi anda gaz gelmesinden dolayı doktorumuz 2hafta süt diyetine soktu. SiZce belirtiler yeterli mi alerjik demek için

süt mercimek kiraz bunlar dokunduugna emin olduklarım.yumurta ve kirmizi eti de tedbiren kestim.simdilik sukur Allahima rahatladi yavrum ama kaka mukus icinde.hatta dunku kakada uzayan mukus hic olmadigi kadar fazlaydi ama biogaia basladik.acaba icini mi temizliyor.yani sorum su kaka mukusa devam ama yavrum sanirim rahatladi.galjba artik yediklerim dokunmuyor.ne zaman diyeti açmalıyım? sutu hic denemeyeceğim ama mesela yumurta ve kirmizi et ne zaman denemeliyim.mukusu bekleyeyim mi? 4 haftayo bulabilirmis.sezaryenliyim.doktorum protein ve eti bol tuket.et yarasi etle kapabir demisti.e baklagil yiyemiyorum.sut turevi ve yumurta da.simdi protein yiyemedigim icin olumsuz etkileniyorum .

Alerjinin ille de kakada belirti vermesi gerekmiyor. Gaz tek başına bir alerji belirtisi olabilir evet. Eğer sadece gazsa sorun yok ama süt alerjisi var da diyet yapmazsanız bebeğin mide bağırsak sistemini yipratirsiniz. Emin olmak için 21 gün bütün süt ürünlerini keserek, hazır ekmekler dahil süt ürünü girebilecek hazır yiyecekleri keserek bebeği gözlemleyin derim.

Bana kalırsa yumurta için erken fakat otlakta yayılarak beslenmiş küçük baş ya da kümes hayvanı eti mutlaka denenmeli. Kasaptan alacağınız etlerle hiç vakit kaybetmeyin derim. Ne size şifa olur ne alerjik bir bebeğe uygundur.

Mukus biyofilm denen bakteri kolonisi de olabilir, bağırsağın iç yüzeyi de olabilir. Biyofilmin normalden fazla olması için süt ürünü ve yoğun probiyotik almak gerekir. Biogaia bağırsak florasını destekleyen bakteri içeren bir damla. Yani bilemiyorum bağırsağın doğal florası onarildikca zararlı bakteri parazit kolonileri mukus görüntüsü şeklinde atılıyor olabilir ama bunun için en az 1 hafta çok düzenli kullanmış olmanız gerekir diye tahmin ediyorum. Ama bunlar biraz daha zorlama tahminler. Bana göre durumun daha isabetli açıklaması diyetinizde kaçak veriyor olma ihtimaliniz. Nasıl ki bir alerjen bağırsağı kanatıyorken biri sadece kızarıklık öbürü sadece mukus yapıyorsa, bana kalırsa siz de bebeği en çok yaralayan alerjenleri kestiniz fakat az miktarda etkileyen daha pek çok alerjen almaya devam ediyorsunuz. Ben yerinizde olsam bebeğim sadece anne sütü alıyor olsa ve boy kilo persentilde yüzde 10 üzerinde olsa daha fazla ne dokunuyor araştırması yapmazdım. Bebek zaten şu an huzurlu ise diğer çocuğunuza da ayiracaginiz enerjiyi düşünerek huzursuzluk olmadığı uyuyabildigi sürece mukusa takılmadan beslenin.

mukus gecmisti.ama tekrarladı.çunku diyette kacak oldu.en azindan sevindim soyle ki sadece sut ve turevi ve mercimekmis dokunan diye.ne kadar bilgilisiniz masAllah tesekkur ederim

Tesekkür ediyorum suan diyetteyim umarım yoktur

alerjili bebrkler kilo almaz diyorlar ama oğlum aliyordu.kizim az az aliyor.sınirda. dr dokunma uyusun dedi.bazen saatlerce uyuyor.acaba zayıf duser mi?hemsirede uyandir besle dedi.hangisi mantıklı olan?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…