şu an ciddi korktum eşim bana titanyumdan uretilmis tefal tava almisti.bir sene kadar kullandim her gun neredeyse ama hamilelikte icime kurt dustu kullanmiyorum aylardir.acaba o titanyum da zararli mıdır?Kötü beslenme -ki bu bir sekilde vücuda zarar veren faydalı yiyecekleri de kapsar- toksin yükünü artırır ama alerjinin seyrini ciddi sekilde etkilemeyeceğini tahmin ediyorum. O yüzden çocuğun sütle karşılaşması alerji açısından çok fark yaratmayacaktır. Fakat dedigim gibi sut insan gelişimini baltalayan bir besindir. Bağışıklığın kendi kendini tamir edebilmesi için mumkun olduğu kadar en faydalı ve en doğala yonelmek gerekir. Ama insanız her an her şeyi engelleyemiyoruz. Engellemeye çalışın ama cocuğun ağzına soktukları bir lokma için cok yıpratmayın kendinizi.
Calpol konusunda yazdıklarım calpole özel değildi, bütün şuruplar ve ilaclar için geçerli. Şuruplarda mutlaka aroma var. Haplarda mutlaka titanyum dioksit, renklendirici gibi katkilar var. Bunlar avrupada gidada bile kullanımı yasaklanmış katkı maddeleri. Türkiyede ilaç konusunda inanılmaz büyük bir sorun var. Ayni ilac avrupada örneğin titanyum dioksit icermezken turkiyedeki muadili iceriyor. Aynı aşı avrupada thimerosal icermezken turkiyede içeriyor gibi. Hepsi bir yana ilaç ve aşı endüstrisi tamamen ticaret odaklı gelişmeye devam ediyor. Avrupadaki kötünün iyisi olabilir sadece. Ben hiçbir koşulda evime ilaç sokmuyorum. Fitoterapi, homeopati ve tıbbi yağlar güvendiğim tıbbın en önemli enstrümanları. Yalnızca müdahale edemeyeceğim acil durumlarda ortodoks tıbbına güvenebilirim. Bu benim kişisel kanaatim tabi. Bu konuyu her anne kendi degerlendirmeli.
Ateş vücudun bir savunma mekanizması. Siz her ateşe mudahale ederek vucudun savunmasını kırıyorsunuz esasında. 39a kadar ateşe müdahale etmemek gerekir. 39u görünce üstünü inceltip ılık duşa sokmak gibi hafif müdahalelerle 39un altına düşürülüp yeniden el çekilir. Süreç şöyle çalışıyor. Vücuda hoşlanmadığı bir madde giriyor, vücut bunu derhal dışarı atmak için bazı yollara başvuruyor. Kusma, ishal, kaşınma, burun akıntısı. Diyelim hicbiri işe yaramadı yada müdahaleyle ise yaramasi engellendi. Bu durumda vucut yeni savunma silahını deneyerek ateşi yükseltiyor. Ateşin yukselmesi nasil çiğ sütü mikroptan temizliyorsa bedeni de o rahatsiz eden seyden temizliyor. Temizlenme tamamlandiginda ates kendiliginde düşer ve cocui muhtemelen bir iki ishal kakayla vücudundan atar zararlısını.
Ben takviyeye ihtiyaç duymadım, doktor depolarimin yeterli olduğunu söylemişti. Kalsiyum ispanaktan alabilirsiniz. Ama her ıspanağı yemeyin, ispanak da alerjik bir besin. Organik pazarlardan alin. Tencerede pisirip firina verin bes on dakika. Alerji yapmazsa, firinlamadan yiyin sonraki sefere. Yine bir sey yapmazsa, az kavurup yiyin. Yine bir sey yapmazsa salataya çiğ koyup yiyin. En faydali hali çiğ hali çünkü. Beyaz lahana ile sauerkraut yapın yiyin, muhteşem bir b vitamini kaynağı.
Titanyum insan vücudunda da kullanılıyor. Protez plaklar da falan insan vücuduyla uyumlu birşey yani. O anlamda sıkıntı olacağını zannetmiyorum.şu an ciddi korktum eşim bana titanyumdan uretilmis tefal tava almisti.bir sene kadar kullandim her gun neredeyse ama hamilelikte icime kurt dustu kullanmiyorum aylardir.acaba o titanyum da zararli mıdır?
ben evde ve disarda olabildigince dogal beslenme yanlisiyimdir esim de bana uyar Allah tan.oyle zararli en azindan bilebildigimiz zararlilari tuketmiyoruz.
toksinlerle ilgili yazinizi sabırsızlıkla bekleyecegim.tesekkur ederim yardimci oldugunuz icin.asilarla ilgili de kafam karisti bu arada.asinin onemli oldugu gorusundeyim ama gozum korktu.
teşekkür ederim insAllah oyledir.insan herseye vesvese yapiyorTitanyum insan vücudunda da kullanılıyor. Protez plaklar da falan insan vücuduyla uyumlu birşey yani. O anlamda sıkıntı olacağını zannetmiyorum.
Titanyum bir metal. Titanyum dioksit nir katkı maddesi. Fakat şu var. Hangi teknolojiyle üretilmiş olursa olsun kaplamasında kilcal dahi olsa çizik olan tencere tava insan sağlığına zararlı. Tefalin tavalari hic ucuz degil, ona para verebiliyorsaniz demir döküme gucunuz yeter demektir. Kaplamasiz demir döküm kullanın. Mineral takviyesi sormustunuz, aklima gelmemisti, tam yerinerast geldi bu bilgi bakinşu an ciddi korktum eşim bana titanyumdan uretilmis tefal tava almisti.bir sene kadar kullandim her gun neredeyse ama hamilelikte icime kurt dustu kullanmiyorum aylardir.acaba o titanyum da zararli mıdır?
ben evde ve disarda olabildigince dogal beslenme yanlisiyimdir esim de bana uyar Allah tan.oyle zararli en azindan bilebildigimiz zararlilari tuketmiyoruz.
toksinlerle ilgili yazinizi sabırsızlıkla bekleyecegim.tesekkur ederim yardimci oldugunuz icin.asilarla ilgili de kafam karisti bu arada.asinin onemli oldugu gorusundeyim ama gozum korktu.
Titanyum bir metal. Titanyum dioksit nir katkı maddesi. Fakat şu var. Hangi teknolojiyle üretilmiş olursa olsun kaplamasında kilcal dahi olsa çizik olan tencere tava insan sağlığına zararlı. Tefalin tavalari hic ucuz degil, ona para verebiliyorsaniz demir döküme gucunuz yeter demektir. Kaplamasiz demir döküm kullanın. Mineral takviyesi sormustunuz, aklima gelmemisti, tam yerinerast geldi bu bilgi bakinnasil ki alüminyum kaplardan yemege aluminyum geciyor ve bu bizi hasta ediyorsa kaplamasiz demir dokumden de yemeğe demir geçiyor, bu büyük bir demir takviyesi demek. Kaplamasiz döküm bildigim kadarıyla sadece dökümcü baba markası üretiyor.
hay Allah iyice kafam karıştı..bunca sene aşının öneminın üstünde duruldu...çocukken bana yapilan verem aşisi beni vereme cevirmis annem hep anlatir...ama simdiki asilar oyle degil..bilemedimBen aşı yaptırmıyorum. 6. ay asisindan sonra aldim bu karari. Sebeplerimi karar surecimi yine bu forumda yazmıştım. Zor ve radikal bir karardi. Şu an inanilmaz basit bir karar olduğunu görebiliyorum. Aşılarla ilgili bilimsel gerekçelere, deneyimlere hic girmeden şunları söyleyeceğim sadece.
Dünyadaki en büyük aşı finansörü microsoftun kurucusu bill gatestir. Kendisinin herhangi bir tıbbi yeterliliği ve yetkisi bulunmuyor. Tabi bir hayirsever olarak yardim ediyor olabilir. Büyük başarılar göstermiş kişilerin motive edici konusmalar yaptığı tedx platforumunu biliyorsunuzdur. Konuşmacılar konuşmalarını, gösterimde kullanacakları slaytları filmleri hazırlayarak gelir, konuşurlar. Elbette Bill gatesin de tedx konuşmaları bulunuyor. Şu bir tanesine bakın:
4.37de söylediklerini dikkatle dinleyin. Aşılar konusunda cok iyi ilerlersek, sağlık bakımı ve üreme ile ilgili saglik hizmetlerinde. Bunu belki %10-15 düşürebiliriz, diyor. Düşürmekten bahsettiği şey 9 milyar olmasını öngördüğü insan nüfusu. Bahsettiği düşüş de 1 milyara tekabül ediyor. Eğer aşılar, sağlık bakımı ve üreme sağlığı hizmetleri insan sağlığı yararına ise bu 1 milyarlık düşüşü nasıl olur da sağlaması umulabilir? Bunu nasıl açıkça söyleyebilir ki ama diye itiraz etmek istiyor insan fakat. Nasılın cevabı sondaki alkışlar. Aşı inanılmaz büyük bir pazar, aşıların hasta ettiği insanlar inanilmaz bir müşteri potansiyeli oluşturuyor ilac pazarı için. O yüzden aşı propagandasi da o denli büyük. Aşı karşıtlığınin hedef gösteriliyor olmasi da bu sebeple surpriz degil. Ben aşı karşıtıyım, nerede ve kim uretirse uretsin. Fakat her aşı üretenin insana düşman olmayacağını biliyorum. Eger bir gün bir uretici cikar da bu aşı 2 yaş altında islevsizdir derse o ureticinin iyi niyetine güvenirim. Çünkü bir bebegin 2 yasindan once aktif bağışıklığı yoktur. Onun bağışıklığı anneden süt yolu ile aldigi antikorlarla saglanan pasif bir bagisikliktir. Aktif bağışıklığı olmayan bir bebek ne aşıyla verilen virüsü tolere edebilir ne bundan fayda saglayabilir.
Vitamingiller.com bloğunu youtube kanalını didik didik etmenizi oneririm. Cocuk alerji immunoloji profesoru Alişan yıldıranın 2 bolumluk roportaji var mutlaka izleyin. Saglik istiyorsaniz ben dahil kimsenin etkisinde kalmayin, kendiniz okuyun, analiz edin. Para insandan büyük bir değer, bunu da mutlaka hatırlatın kendinize sık sık.
Bizim de sizin dediğiniz gibiydi.siz en azından erken farketmissiniz.aglama,gaz ve uykusuzluğa bize üç farklı Dr da normal demişti.ilk haftada bir bebegin 7 saat uyumamasi ve durmadan emmek istemesi normaldi onlar için.birisi hatta sütün yetmiyor mama ver demişti hiç unutamıyorum.ama bizde gelişimde hiç sıkıntı olmadı.kilo alımı ve uzaması gayet iyiydi.belkide Dr o sebeple alerjiyi hiç düşünmediler.sizde erken fark edilmiş erken atlatırsınız inşallah.Arkadaşlar merhaba gruba ilk kez yazıyorum bebeğimin kakasında sümüksü yapı vardı ama kan yoktu kaka tahlili yaptırdık birşey çıkmadı ama bebeğim aşırı huzursuz ağlayan bir bebekti gaz dediler ama bana farklı geliyordu çocuk etinden et koparılmış gibi çığlık atıyordu çok sık kaka yapmaya başladı bir gün sütüm azaldı diye mama verdim aptamil sü ükağ yapı çok arttı ve sonunda da kan gördüm kakasında doktor süt ürünlerini kes dedi bugünsen itibaren kesiyorum ama işe yaramaz da başka bir şeye alarjisi olursa diye korkuyorum çok endişeliyim 50 günlük bebeğim ve içim kan ağlıyor gelişemicek diye bu konuda tecrübeli anneler nelere dikkat ettiniz hazır makarnalarda süt var mı marka önerebilir misiniz ne yiyeceğimi bilmiyorum şuan süt olarak hindistancevisş sütü yada badem sütü kullanayım mı neler yediniz sizler
Paketli tüm gıdalar derken bulgur makarna falan da mı yemediniz seçenek kalmıyor o zamana da peki badem sütü aldım omunla irmik helvası yaptım onu da mı yemeyim içeriğinde süt ürünü yok ama mamanın etkisi geçince çocuğun kalasındaki sümükler azaldı bir daha da kan görmedim kanı devamlı görmek mi lazım acaba alarji demek için başka neler dikkat etmem lazım kiBizim de sizin dediğiniz gibiydi.siz en azından erken farketmissiniz.aglama,gaz ve uykusuzluğa bize üç farklı Dr da normal demişti.ilk haftada bir bebegin 7 saat uyumamasi ve durmadan emmek istemesi normaldi onlar için.birisi hatta sütün yetmiyor mama ver demişti hiç unutamıyorum.ama bizde gelişimde hiç sıkıntı olmadı.kilo alımı ve uzaması gayet iyiydi.belkide Dr o sebeple alerjiyi hiç düşünmediler.sizde erken fark edilmiş erken atlatırsınız inşallah.
Başka şeylere alerji olayını denemeden öğrenemez siniz.sut ürünleri ile mutlaka hazır tüm gıdalarda kesin.paketli hiçbir şey yemeyin.ilk bir hafta on gün de bebekte rahatlama kakadaki mukusta azalma olmazsa yumurta et baharat domates ve fındık fıstık gibi cerezleride kesin.dedigim gibi bizim gelisimimizde çok şükür sıkıntı olmadı.insallah sizinki de de olmaz.
Yalnizca gaz bile bir alerji göstergesidir. Bebek ne kadar çok ya da ne kadar güçlü alerjene maruz kalırsa belirtiler o kadar şiddetlenir. Kanama en şiddetli belirtilerdendir. Kanama olduğu anda o besini tamamen kesmek gerekir. Kanatan besini yeniden denemek için en erken bir yaşını doldurmasını beklemelisiniz. Kakanin tamamen mukus seklinde olması da örneğin ciddi bir belirtidir. Yediğini olduğu gibi kusmak da. Bebeğiniz huzurlu bir bebek olana kadar alerji bitti demeniz mümkün değildir.Paketli tüm gıdalar derken bulgur makarna falan da mı yemediniz seçenek kalmıyor o zamana da peki badem sütü aldım omunla irmik helvası yaptım onu da mı yemeyim içeriğinde süt ürünü yok ama mamanın etkisi geçince çocuğun kalasındaki sümükler azaldı bir daha da kan görmedim kanı devamlı görmek mi lazım acaba alarji demek için başka neler dikkat etmem lazım ki
Paketli derken hazır salça gibi şeyler.makarna bulgur bunlara yapılacak birşey yok malesef.bizde irmikte çok gaz yapıyordu.o yüzden bir yılı aşkın süredir irmik tüketimiyor.ben kanı birkere gördüm.gaz, egzama, mukus bunları hepsi alerji belirtisi.hatta makat arasındaki kırmızılık bile alerjiden kaynakliymis.sizin erken fark edilmiş.sıkı bir diyetle çabuk atlatırsınız inşallahPaketli tüm gıdalar derken bulgur makarna falan da mı yemediniz seçenek kalmıyor o zamana da peki badem sütü aldım omunla irmik helvası yaptım onu da mı yemeyim içeriğinde süt ürünü yok ama mamanın etkisi geçince çocuğun kalasındaki sümükler azaldı bir daha da kan görmedim kanı devamlı görmek mi lazım acaba alarji demek için başka neler dikkat etmem lazım ki
İe hesabınız var mı sizi nereden takip edebilirimYalnizca gaz bile bir alerji göstergesidir. Bebek ne kadar çok ya da ne kadar güçlü alerjene maruz kalırsa belirtiler o kadar şiddetlenir. Kanama en şiddetli belirtilerdendir. Kanama olduğu anda o besini tamamen kesmek gerekir. Kanatan besini yeniden denemek için en erken bir yaşını doldurmasını beklemelisiniz. Kakanin tamamen mukus seklinde olması da örneğin ciddi bir belirtidir. Yediğini olduğu gibi kusmak da. Bebeğiniz huzurlu bir bebek olana kadar alerji bitti demeniz mümkün değildir.
Gdolu besinlerin içeriği doğal besinlerden farklıdır. Gdo ile en çok karşılaştığımız iki besin en çok kullandiklarimiz olduğu icin bugday ve misirdir. O yuzden bulgur, un, irmik atalık tohumdan uretilenlerden alın. Piyasadaki fiyatlara en yakin atalik tohum karakılçık buğdayıdır. Bir kilo karakılçık unu 6 tl. Instagramda @halilayar10 hesabında sadece atalık tohumdan uretilen cok fazla ürün var, ben de burdan alışveriş yapıyorum tavsiye ederim.
Süt ürünleri diyetinde 21 günü doldurduktan sonra bebek hala huzurla uyuyamiyorsa baska besinlere de alerjisi vardir. 21 gunu doldurana kadar, süt ürünleri dışındaki bütün dogal besinleri özgürce yiyin. 22. gün belirtiler sıfırlanmazsa yumurta, kuruyemiş, hindistan cevizi gibi tropikal meyveleri, domates, mercimek, turp gibi kırmızı, mor, turuncu renkli besinleri, zeytinyağı, iç yağı ve kuyruk yağı dışındaki tüm yağları, bakla, susam, kereviz, mısırı kesmeniz gerekir. Ayrıca etleri temiz olmadığı için endüstriyel tavuk ve büyük baş etini de kesmeniz gerekir, bunlar da alerjiktir. Temiz beslendiginden emin olduğunuz köy tavuğu, ördek, kaz, koyun, keçi eti yiyebilirsiniz. Ben ördeğin kuyruk yağını kaynatıp soguttum, tereyaga inanilmaz guzel bir alternatif oldu. Koku duyunuz aşırı hassas degilse yagdaki kokuyu almazsınız o kadar benziyor tereyaga. Buzdolabinda kivami, oda sicakligindaki tereyağı gibi oluyor. Tavuğu @ersutyoresel hesabindan alabilirsiniz.
Bebeğinizin ikinci ay aşısına 10 gün kalmış. Aşıdan sonra alerjinin sıçrama ve genişleme ihtimali cok yüksek. Aşılarla ilgili onceki mesajlarimda yazdım. Ben 6. ay aşisindan sonra aşılamayı kestim. Bunu aklinizda bulundurun.
Fırsat bulunca alerjik bebekler icin detoks yazacağım, akliniza yatanlari mutlaka uygulayın, bebegimde cok faydasini gördüm.
Şahsi ınstagram hesabım yok, bu konularda sadece bu sitede yazıyorum, eski mesajlarım diğer üyelere açık, okuyabilorsiniz isterseniz. Daha fazla okuma yapmak isterseniz takip ettiğim ve cok faydalandigim bir kac hesap yazabilirim.İe hesabınız var mı sizi nereden takip edebilirim
İyi olur bende okurum daha yeniyim bu konuda kakasında kan bir defa gördüm bir çimdik devam etmedi yine de alarji midir acaba siz bu konuda baya araştırma yapmışsınız ama hafif ee olsa sümüksü yapı var kakasındaŞahsi ınstagram hesabım yok, bu konularda sadece bu sitede yazıyorum, eski mesajlarım diğer üyelere açık, okuyabilorsiniz isterseniz. Daha fazla okuma yapmak isterseniz takip ettiğim ve cok faydalandigim bir kac hesap yazabilirim.
Alerji evet. Bir nokta bile olsa kan alerjidir. Kabullenme aşamasındasınız, bu zor bir süreç fakat ne kadar erken başlayıp önlem alırsanız o kadar kolay atlatırsınız bu süreci.İyi olur bende okurum daha yeniyim bu konuda kakasında kan bir defa gördüm bir çimdik devam etmedi yine de alarji midir acaba siz bu konuda baya araştırma yapmışsınız ama hafif ee olsa sümüksü yapı var kakasında
Sizin çocuğunuzun nelere alerjisi var bebeğimin hangi besinlere alarjisi olduğunu öğrenebileceğim bir test tahlil var mı bildiğinizAlerji evet. Bir nokta bile olsa kan alerjidir. Kabullenme aşamasındasınız, bu zor bir süreç fakat ne kadar erken başlayıp önlem alırsanız o kadar kolay atlatırsınız bu süreci.
@vitamingiller.hq
@glutensizdunyacom
@dromersaltan
@izmircocukdoktoru
@dr.ibrahimyilmaz
@drbekirtok
@isuda
@haticemisge
@hasanhusnueren
@mulhime_nida
@beslenmededektifi
@butuncul_beslen
@dogalayakin
@artizanmutfak
Alışveriş yapılabilecek hesaplar
@dogal_hayat_54
@halilayar10
@siyez_kastamonu
@ersutyoresel
@yedi_degirmen
@sadepazar
Deri yama ve ige testi ile bakılıyor alerjiye. Bu teslerin 2 hatta 4 yaş altında yanlış sonuç verme ihtimali çok yüksek. Yine de aile isterse cocuk alerji doktoru yapıyor testi. Testte diyelim yumurta alerjisi çıktı. Bu yumurta dışında alerjisi yoktur anlamına gelmiyor. Doktor size yine bu forumda konuşmakta olduğumuz eliminasyon diyetini önererek diğer olası alerjenleri tespit etme işini üstlenmek dışında seçeneğiniz olmadığını söyleyecek. Deri yama testinde bir kit yerleştiriliyor bebeğin sırtına kocaman bir bantla. Bebek tüylüyse bandı çıkarırken kendinden geçiyor, o yüzden testten önce sırtını tıraş edin derim. İge testinde ise koluna çizikler atılıp "doktorun seçtiği" alerjenler damlatılıyor. Ardından kan veriyorsunuz, kan sonucunda hangi alerjenlere tepki var diye bakiliyor.Sizin çocuğunuzun nelere alerjisi var bebeğimin hangi besinlere alarjisi olduğunu öğrenebileceğim bir test tahlil var mı bildiğiniz
Çok zormuş ya hiçbiryer yemiyor gibi birşey çocuğunuz aşıları yaptırmasak bu sefer de hastalığa yakalanabilir çok zor ben şuan da ne yapmalıyım sence on gün sadece süt ürünlerini kesiyorum kan yok şimdilik ama mukus devam ediyor geçmeZse dediğin testleri yaptırmalı mıyım 54 günlük daha şuan siz bu testleri çocuğunuza kaç yaşında yaptırmıştınız daha çok küçükDeri yama ve ige testi ile bakılıyor alerjiye. Bu teslerin 2 hatta 4 yaş altında yanlış sonuç verme ihtimali çok yüksek. Yine de aile isterse cocuk alerji doktoru yapıyor testi. Testte diyelim yumurta alerjisi çıktı. Bu yumurta dışında alerjisi yoktur anlamına gelmiyor. Doktor size yine bu forumda konuşmakta olduğumuz eliminasyon diyetini önererek diğer olası alerjenleri tespit etme işini üstlenmek dışında seçeneğiniz olmadığını söyleyecek. Deri yama testinde bir kit yerleştiriliyor bebeğin sırtına kocaman bir bantla. Bebek tüylüyse bandı çıkarırken kendinden geçiyor, o yüzden testten önce sırtını tıraş edin derim. İge testinde ise koluna çizikler atılıp "doktorun seçtiği" alerjenler damlatılıyor. Ardından kan veriyorsunuz, kan sonucunda hangi alerjenlere tepki var diye bakiliyor.
Ben kizima iki testi de yaptırdım, alerji çıkmadı. Eliminasyon diyetiyle tespit ettigim alerjenler şöyleydi: süt ve süt ürünleri, yumurta, gluten, susam, butun baklagiller, bütün meyveler, baharatlar, bütün yağlı tohumlar, bütün kış sebzeleri. Diyette neler yiyebiliyordum onu da yazayım. Mantar, soğan, patates, zeytin, zeytinyağı. 4 ay aşısına kadar sadece süt ürünlerine alerjisi vardı, 4 ay aşısıyla birlikte yumurta alerjisi başladı, geri kalan 6 ay aşısı yadigarı. O yüzden aşı konusunda anneleri aydınlatmaya çalışıyorum. Bu dogma yıkılmalı. Önceki sayfalara bir göz atabilirsiniz. Şu an kızım 34 aylık, süt dışındaki süt ürünlerine tepki vermiyor. Iki haftada bir verdiğim süt ve glutene karın ağrısı, gaz ve huysuzluk seklinde tepki veriyor, gecesi kötü geçiyor ama hayatımızdan çıkarmaya gerek duymuyoruz çünkü çok iştahla istiyor bunları. Üzüm, kavun, yenidünya, ananas daha kötü etkiliyor. Kendi isteğiyle yemiyor bunları. Ananasın ağzını acittigini söylüyor. Yenidünya, kavun vucutta döküntü yapıyor.