- 2 Eylül 2019
- 5.390
- 15.347
şu an ciddi korktum eşim bana titanyumdan uretilmis tefal tava almisti.bir sene kadar kullandim her gun neredeyse ama hamilelikte icime kurt dustu kullanmiyorum aylardir.acaba o titanyum da zararli mıdır?Kötü beslenme -ki bu bir sekilde vücuda zarar veren faydalı yiyecekleri de kapsar- toksin yükünü artırır ama alerjinin seyrini ciddi sekilde etkilemeyeceğini tahmin ediyorum. O yüzden çocuğun sütle karşılaşması alerji açısından çok fark yaratmayacaktır. Fakat dedigim gibi sut insan gelişimini baltalayan bir besindir. Bağışıklığın kendi kendini tamir edebilmesi için mumkun olduğu kadar en faydalı ve en doğala yonelmek gerekir. Ama insanız her an her şeyi engelleyemiyoruz. Engellemeye çalışın ama cocuğun ağzına soktukları bir lokma için cok yıpratmayın kendinizi.
Calpol konusunda yazdıklarım calpole özel değildi, bütün şuruplar ve ilaclar için geçerli. Şuruplarda mutlaka aroma var. Haplarda mutlaka titanyum dioksit, renklendirici gibi katkilar var. Bunlar avrupada gidada bile kullanımı yasaklanmış katkı maddeleri. Türkiyede ilaç konusunda inanılmaz büyük bir sorun var. Ayni ilac avrupada örneğin titanyum dioksit icermezken turkiyedeki muadili iceriyor. Aynı aşı avrupada thimerosal icermezken turkiyede içeriyor gibi. Hepsi bir yana ilaç ve aşı endüstrisi tamamen ticaret odaklı gelişmeye devam ediyor. Avrupadaki kötünün iyisi olabilir sadece. Ben hiçbir koşulda evime ilaç sokmuyorum. Fitoterapi, homeopati ve tıbbi yağlar güvendiğim tıbbın en önemli enstrümanları. Yalnızca müdahale edemeyeceğim acil durumlarda ortodoks tıbbına güvenebilirim. Bu benim kişisel kanaatim tabi. Bu konuyu her anne kendi degerlendirmeli.
Ateş vücudun bir savunma mekanizması. Siz her ateşe mudahale ederek vucudun savunmasını kırıyorsunuz esasında. 39a kadar ateşe müdahale etmemek gerekir. 39u görünce üstünü inceltip ılık duşa sokmak gibi hafif müdahalelerle 39un altına düşürülüp yeniden el çekilir. Süreç şöyle çalışıyor. Vücuda hoşlanmadığı bir madde giriyor, vücut bunu derhal dışarı atmak için bazı yollara başvuruyor. Kusma, ishal, kaşınma, burun akıntısı. Diyelim hicbiri işe yaramadı yada müdahaleyle ise yaramasi engellendi. Bu durumda vucut yeni savunma silahını deneyerek ateşi yükseltiyor. Ateşin yukselmesi nasil çiğ sütü mikroptan temizliyorsa bedeni de o rahatsiz eden seyden temizliyor. Temizlenme tamamlandiginda ates kendiliginde düşer ve cocui muhtemelen bir iki ishal kakayla vücudundan atar zararlısını.
Ben takviyeye ihtiyaç duymadım, doktor depolarimin yeterli olduğunu söylemişti. Kalsiyum ispanaktan alabilirsiniz. Ama her ıspanağı yemeyin, ispanak da alerjik bir besin. Organik pazarlardan alin. Tencerede pisirip firina verin bes on dakika. Alerji yapmazsa, firinlamadan yiyin sonraki sefere. Yine bir sey yapmazsa, az kavurup yiyin. Yine bir sey yapmazsa salataya çiğ koyup yiyin. En faydali hali çiğ hali çünkü. Beyaz lahana ile sauerkraut yapın yiyin, muhteşem bir b vitamini kaynağı.
ben evde ve disarda olabildigince dogal beslenme yanlisiyimdir esim de bana uyar Allah tan.oyle zararli en azindan bilebildigimiz zararlilari tuketmiyoruz.
toksinlerle ilgili yazinizi sabırsızlıkla bekleyecegim.tesekkur ederim yardimci oldugunuz icin.asilarla ilgili de kafam karisti bu arada.asinin onemli oldugu gorusundeyim ama gozum korktu.