Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Bebeğinde alerji olup da hacamat yaptıran fayda gören var mı acaba hanımlar öyle bir şey duydum ama çok mantıklı gelmiyor

Diyette 21 gün dolduktan sonra kan hala kesilmezse diyette kacak vardır, yumurta kesmeyi deneyebilirsiniz o zaman. Mukusun kesilmesi uzun zaman alabiliyor.

Her kakası kanlı mı olur peki alerjidense? Bizim günde 1 kakası kanlı oluyor makat çatlağında da şüpheleniyoruz

Bebeğinde alerji olup da hacamat yaptıran fayda gören var mı acaba hanımlar öyle bir şey duydum ama çok mantıklı gelmiyor
Neden mantıklı gelmedi acaba? Alerji bağışıklığın, vücudun toksin yüküyle baş edememesi sonucu patojenle patojen olmayanı ayirt etme kabiliyetini kaybetmesi demektir. Toksin yükünü ne kadar azaltırsanız alerji o kadar geriler. Toksin yükünü azaltmaya detoks denir. Özellikle aşılardan alınan ağır metallerin vücuttan atılmasına odaklanılan detoksa aşı detoksu denir. Detoksun hepsi birlikte uygulandığında en mükemmel sonucu veren bir kac yolu vardır. Hacamat kesinlikle bunların basinda gelir. Diğerleri doğal tuzlar, magnezyum sulfat ve bentonit kili karıştırılmış suyla banyo yapmak, bilhassa banyodan hemen sonra çörekotu yağı, zeytinyağı gibi doğal yağlarla tüm vucuda masaj yapmak ve yaşı uygun çocuklara kişniş tohumu, kenevir tohumu gibi ağır metal atılımı sağlayan bitkiler kullanmaktır.

Siz uygulayip faydasini gordunuz mu acaba? Biomiyorum daha once kendim de yaptırmadım ve 1 2 damla kanın akmasiyla nekdr fayda görülebilir hayal edemiyorum. Bebeğim de daha 3 buçuk aylık riskli olur mu onu da bilemiyorum

Siz uygulayip faydasini gordunuz mu acaba? Biomiyorum daha once kendim de yaptırmadım ve 1 2 damla kanın akmasiyla nekdr fayda görülebilir hayal edemiyorum. Bebeğim de daha 3 buçuk aylık riskli olur mu onu da bilemiyorum
Evet yaptırdım. Önceki sayfalarda yazmıştım deneyimlerimi. Bebeğim 14 aylıktı. Alerjinin yuzde yetmişi hacamattan 2 hafta sonra geçmişti. Bahsettiginiz bir kac damla kan dolaşım dışına atılmış, toksinin biriktiği deriye en yakin tabakadaki kılcal damarlardaki kandır. Bu kadar cekiniyor ve mantiksiz buluyorsaniz bir annenin sizi ikna etmesini beklemek yerine kendiniz bir kaç akademik yazi okuyarak arastirabilirsiniz. Bebeğin büyüklüğü de önemli değil. Muayenehanesinde hacamat yapan doktorlar var. Damar yolu açması için hatta ameliyat için yeni doğmuş bir bebek bile saglik personeline nasıl teslim ediliyorsa aynen onun gibi hacamat için de teslim edilebilir. Hangi sehirdesiniz bilmiyorum, istanbul ankara ve konyada bildigim bir kac doktor var hacamat yapan.

Ankaradayım onerebilirmisiniz doktor? Bir de kaka tahlili yaptırdık amip dedi doktor ihtimal çok düşükmüş ama sikayetlerimiz geçmediği için ilaç verdi

Ankaradayım onerebilirmisiniz doktor? Bir de kaka tahlili yaptırdık amip dedi doktor ihtimal çok düşükmüş ama sikayetlerimiz geçmediği için ilaç verdi

Merhabalar size bisey sorabilir miyim alerji hakkında nerdeyse hiç bisey bilmeden senelerce öylesine acı çekip ilaç kullandığımı düşünüyorum doktorlar alerjik rinit ile gribi bazen ayırt edemiyor artik alerjik rinit dendi. Bazi şeylere alerjim var. Koyu renk saç boyası mesela içindeki kobalt maddesinden ötürü ve tahmin ediyorum ( galiba kuru nane) gittiğim bir doktor bana alerji testi yaptırma boşuna para verme dedi çıkmaz dedi. Sen kendin bulacaksın neye alerjin olduğunu dedi ..cildiye doktoru bu arada. Alerji testi yaptırdınız mi siz bebeğinize acaba ya hamileyim kasintilar oluyor ..

merhabalar...
benim iki evladım var.biri 3 yaş digeri 1 aylik..ve ne yazikki ikisinde de süt alerjisi var.size birkac sorum olacak
1. oglumda sut alerjisi devam ediyor.ama su sekilde.kasar peyniri yiyor sıkıntı yok,köy sütünü alip pisiriyorum yaklasik 40 dk kaynatiyorum yogurt mayaliyorum.onda da sıkıntı yok ama paket süt tuketemiyoruz.koy sutu de cok pistiginde icebiliyor sadece bazen babaannesi 7 8 dk kaynatilmis sut verirse benden habersiz cok dokunuyor.ates yapiyor.ateslenme ve kusma 15 gun icinde mutlaka ortaya cikiyor.doktorlar inanmiyorlar.sut alerjisi ates yapmaz diyorlar ama vallahi yapiyor defalarca denedim ben bunu.bir doktor kaynat ver sutu diyor obürü hic verme daha iyi bi anlami yok diyor.sırf kendini eksik hissetmesin diye bol kaynatılmış sutle pasta borek yapiyorum yogurt mayaliyorum.cocuk sonucta cani istiyor.bu ates anormal bir durum mu?
ikinci sorumda su kızımda sut ictigimde kanli kaka fark ettim hemen sut ve turevlerini kestim yaklasik 4 gun oluyor herhalde ama kakada kan bitmedi hala.huzursuz ve gazli..simdi ben en kati sekliyle diyete girmelimiyim yani coklu besin alerjisine karsin? yoksa sadece sut ve turevlerine mi diyet yapmam mantikli?oglumda tavuk alerjisi de vardi.bu nedenle tavigu da kestim.dr tavuk pek alerjen degildir amma dedi..ama deyisi pek imaliydi.uyduracak degilim ya

Evet yaptırdım. Hem deri yama testi, hem ige testi. Ikisinde de alerji çıkmadı. Doktorunuz haklı, kendiniz bulmalısınız neyin sizi rahatsız ettiğini. Alerjiyi hafifletmek de sizin elinizde. Kimyasali sifirlamaya calisin. Detoks uygulayın. Hamilesiniz, bentonit kili, tuz banyosu, hacamat şu an basvurabileceginiz yontemler. Hint yağı yazmış olabilirim onceki gonderilere, onu KULLANMAYIN, doğumu baslatabilecek bir yag. Dogumdan once vucudunuzun toksin yükünü dusururseniz simdi her on bebekten dokuzunun muzdarip oldugu alerji bebeginizde siddetli seyretmez. Keske bunu biri bana hamileyken soyleseydi de yavrum hayatını bu kadar zor yaşamasaydı.

Doktorları yaşadığınız hikayenin gerçekliğine ikna etmek çok zor. Herhangi bir öneri almak da öyle. Alerjiler sadece hayati tehlike arzeden durumlarda doktorlarca ciddiye alınıyor. Sizin anlattığınız gibi "basit" alerjilerin çocuk büyüyünce cogunlukla geçeceğini bildikleri için gecistiriyorlar. Fakat geçene kadarki süreçte annede de bebekte de yaşam enerjisi kalmıyor tabi. Üstelik geçti sanılan alerji sadece şekil değiştiriyor. En basitinden saman nezlesi olarak kaliyor insanın hayatinda. Çünkü sahip olduğumuz toksin yüküyle yaşamaya devam ediyoruz. 40 yaşından sonra karpuza alerjisi baslayan insanlar var. Alerji konusu sadece bir toksin yükü sorunundan ibarettir. Toksin yükünün artmasını önlerseniz alerji artmaz. Toksin yükünü azaltırsanız alerji geriler, hatta bitebilir.

Süt kuvvetli bir alerjendir. Bütün alerjenlerde olduğu gibi en güvenli hali fırında pişmiş halidir. Çünkü alerji yapan protein ne kadar çok ısıya maruz kalirsa o kadar bozulur ve o kadar az rahatsiz eder. Mayalanan sütte protein doğrudan değiştiği için evet alerji ihtimali azalır. Ne kadar uzun süre mayalanma sürerse o kadar güvenli olur süt. Eski peynirler taze peynirlerden daha güvenlidir, peynir yoğurttan, yogurt sütten daha guvenlidir bu yüzden. Bunun dışında süt insana zararlı olduğu bilimsel bir gerçek olarak söylenmeye başlanmış bir gıdadır. Yapabildiğiniz her seyi yogurtla yapin, süt mukusu artırır, artan mukus bagirsak zararlilarina yasam alani olusturur, geniz akıntısı ve öksürük yapar, ayrica süt kemiklerin kalsiyum emmesini önler. Instagramda cocuk doktorlari filiz gökaslan ve omer saltan yazdı bu konularda, okuyun mutlaka.

Ateş alerjik tepki olabilir. Süt tüketimi ardından yükselen ateş döngüsünü defalarca test ettiyseniz hele kesinlikle alerjik tepkidir. Küçük bebeğinizde butun süt türevlerini kesmelisiniz. Kanama 3 hafta sonunda hala durmamış olursa coklu besin alerjisini o zaman ciddiye alıp diyete başlamanız gerekir. Tavuk bizatihi alerjen olmayabilir. Piyasa tavuğunu tavuktan sayamayız. Bunlar teknolojiyle olgunlastirilmis endüstriyel yiyeceklerdir sadece. Piyasadaki tavuklar hormon ve antibiyotik doludur, kemiklerinin ince etlerinin dolgun olması için. Çocukta alerji yapan sey bu ilaçlardır muhtemelen. Hakiki koy tavuğu alıp çocuğa yedirmeden tavuğa alerjisi var mi yok mu bilemezsiniz. Dana ve koyun icin de aynisi gecerli. Bir hayvan ilacla, suni yemle buyuyorsa alerji yapabilir.

teşekkür ederim sayenizde epey aydinlandim... ikinci çocukta yüksek ihtimal çıkmaz dediler ama yine horrtladı alerji..peki oglundaki durum gecer mi?

teşekkür ederim sayenizde epey aydinlandim... ikinci çocukta yüksek ihtimal çıkmaz dediler ama yine horrtladı alerji..peki oglundaki durum gecer mi?
Annenin toksin yuku fazlaysa ve gebelikte deterjan, kozmetik, paket gıda gibi kimyasal alımını kontrol etmediyse dogumdan itibaren bebek yuksek ihtimal alerjik olur. Diyelim bebek sağlıklı doğdu. Bu sefer bebeğin deterjanlarla, kremlerle, ilaçlarla, aşıyla aldığı toksin ve ağır metaller birikerek alerjiye sebep olur. Toksin alımını durdurmazsaniz alerji yavaş yavas gelismeye devam edebilir. Aşılarda durum daha farkli. Aşı dogrudan dolaşıma verildigi icin içerikteki thimerosal, alüminyum aşıdan aşıya değişen organizma kalıntıları toksin yükünü aniden artirarak alerjide farkedilir sıçramalar oluşturuyor. O yuzden aşıdan önce işe yarayan diyet aşıdan sonra yetersiz kalıyor. Benim deneyimim ve gerek buradan gerek özelden yazistigim annelerden gözlemlediğim bu yönde.

Gecer mi? Sorusunun cevabı, toksin yükü azalirsa evettir.

daha dogrusu ogluma basladigim kasar ve pisirilmis sut ve yogurtlu diyet sut alerjisin kökünden iyilesmesjni engeller mi? okulda vs illa karşısında sut cikacak.en basitinden gecenlerde gittigimiz bir nişanda pasta yememesi icin verdigim mucadeleyi anlatamam.konuklardan birisi yanlislikla agzina veriverir diye neredeyse anons gectim yani.oglumun alerjisi var lutfen kimse pasta vermesin diye.cocuk atesleniyor sonra sar başa.bir de calpol ile ilgili yazdiklarinizi okudum.calpol icirdigimde hic yaramadığını fark etmistim.hatta sanki daha da ağlıyordu ben de parasetamol islevsiz kaliyor sandiydim.ona da alerjik olabilir mi? her daim dolven ile ates dusuruyoruz o da doktorlar tarafindan onerilmiyor.ama ne yapayim dusmuyor baska turlu.bir de baska bir sorum var.gerci bu sorunun cevabini aldim gibi ama.. bizim anneler olarak vitamin takviyesi yapmasi konusunda ne bilgi verirsiniz? oglumda almadim takviye 22 ay emzirdim 6 ay icinde kizima hamile kaldim ve istifra etmekten hic beslenemedim.2 dis dustu kızımda.simdi kalanlar da sanki sıkıntıya girdi.bu sefer de vitamin almazsam durum pek parlak gorunmuyor.ama bildigim kadarıyla kalsiyum destekleri de sut veya deniz mahsulu gibi alerjenlerden olusabiliyornus?sizin onerebileceginiz bir kalsiyum ya da multivitamin var mi?

gebelikte asiri dikkat gosterdim kullandigim sabuna bile.yuzume krem surmedim.disimi neredeyse minumun duzeyde dis macunu kullanarak fircaladim.ama oncesinden toksin fazlaligi olabilir.cunku biraz temizik takintim var deli gibi deterjan kullanirdim oglum olana dek.sonra azalttim.sirke karbonatla tanistik simdi en yakin dostum olur kendileri..e ogluma nasil bir toksin diyeti uygulayacagim ki ben o zaman.bizim eve hic abur cubur girmez.hatta herkes hayran kalir.alerjik riskten dolayu almiyoruz.o kadar karisik ki icerikleri.

Kötü beslenme -ki bu bir sekilde vücuda zarar veren faydalı yiyecekleri de kapsar- toksin yükünü artırır ama alerjinin seyrini ciddi sekilde etkilemeyeceğini tahmin ediyorum. O yüzden çocuğun sütle karşılaşması alerji açısından çok fark yaratmayacaktır. Fakat dedigim gibi sut insan gelişimini baltalayan bir besindir. Bağışıklığın kendi kendini tamir edebilmesi için mumkun olduğu kadar en faydalı ve en doğala yonelmek gerekir. Ama insanız her an her şeyi engelleyemiyoruz. Engellemeye çalışın ama cocuğun ağzına soktukları bir lokma için cok yıpratmayın kendinizi.

Calpol konusunda yazdıklarım calpole özel değildi, bütün şuruplar ve ilaclar için geçerli. Şuruplarda mutlaka aroma var. Haplarda mutlaka titanyum dioksit, renklendirici gibi katkilar var. Bunlar avrupada gidada bile kullanımı yasaklanmış katkı maddeleri. Türkiyede ilaç konusunda inanılmaz büyük bir sorun var. Ayni ilac avrupada örneğin titanyum dioksit icermezken turkiyedeki muadili iceriyor. Aynı aşı avrupada thimerosal icermezken turkiyede içeriyor gibi. Hepsi bir yana ilaç ve aşı endüstrisi tamamen ticaret odaklı gelişmeye devam ediyor. Avrupadaki kötünün iyisi olabilir sadece. Ben hiçbir koşulda evime ilaç sokmuyorum. Fitoterapi, homeopati ve tıbbi yağlar güvendiğim tıbbın en önemli enstrümanları. Yalnızca müdahale edemeyeceğim acil durumlarda ortodoks tıbbına güvenebilirim. Bu benim kişisel kanaatim tabi. Bu konuyu her anne kendi degerlendirmeli.

Ateş vücudun bir savunma mekanizması. Siz her ateşe mudahale ederek vucudun savunmasını kırıyorsunuz esasında. 39a kadar ateşe müdahale etmemek gerekir. 39u görünce üstünü inceltip ılık duşa sokmak gibi hafif müdahalelerle 39un altına düşürülüp yeniden el çekilir. Süreç şöyle çalışıyor. Vücuda hoşlanmadığı bir madde giriyor, vücut bunu derhal dışarı atmak için bazı yollara başvuruyor. Kusma, ishal, kaşınma, burun akıntısı. Diyelim hicbiri işe yaramadı yada müdahaleyle ise yaramasi engellendi. Bu durumda vucut yeni savunma silahını deneyerek ateşi yükseltiyor. Ateşin yukselmesi nasil çiğ sütü mikroptan temizliyorsa bedeni de o rahatsiz eden seyden temizliyor. Temizlenme tamamlandiginda ates kendiliginde düşer ve cocui muhtemelen bir iki ishal kakayla vücudundan atar zararlısını.

Ben takviyeye ihtiyaç duymadım, doktor depolarimin yeterli olduğunu söylemişti. Kalsiyum ispanaktan alabilirsiniz. Ama her ıspanağı yemeyin, ispanak da alerjik bir besin. Organik pazarlardan alin. Tencerede pisirip firina verin bes on dakika. Alerji yapmazsa, firinlamadan yiyin sonraki sefere. Yine bir sey yapmazsa, az kavurup yiyin. Yine bir sey yapmazsa salataya çiğ koyup yiyin. En faydali hali çiğ hali çünkü. Beyaz lahana ile sauerkraut yapın yiyin, muhteşem bir b vitamini kaynağı.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Bentonit kili ne bilmiyorum onu araştıracağım ellerimde de dermatit var. Ama senelerdir var anlamadim bu sene hamileyim diye mi ne daha azıttı. Kimyasalı sıfırlamak şart .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…