- 18 Şubat 2017
- 2.459
- 3.881
Ben teşekkür ederim, yavrucaklar için bir şeyler yapabilmiş olmak bana çok iyi geliyor. Hep huzurla, hayırla büyüsünler inşallahmukus gecmisti.ama tekrarladı.çunku diyette kacak oldu.en azindan sevindim soyle ki sadece sut ve turevi ve mercimekmis dokunan diye.ne kadar bilgilisiniz masAllahtesekkur ederim
merhabalar...
benim iki evladım var.biri 3 yaş digeri 1 aylik..ve ne yazikki ikisinde de süt alerjisi var.size birkac sorum olacak
1. oglumda sut alerjisi devam ediyor.ama su sekilde.kasar peyniri yiyor sıkıntı yok,köy sütünü alip pisiriyorum yaklasik 40 dk kaynatiyorum yogurt mayaliyorum.onda da sıkıntı yok ama paket süt tuketemiyoruz.koy sutu de cok pistiginde icebiliyor sadece bazen babaannesi 7 8 dk kaynatilmis sut verirse benden habersiz cok dokunuyor.ates yapiyor.ateslenme ve kusma 15 gun icinde mutlaka ortaya cikiyor.doktorlar inanmiyorlar.sut alerjisi ates yapmaz diyorlar ama vallahi yapiyor defalarca denedim ben bunu.bir doktor kaynat ver sutu diyor obürü hic verme daha iyi bi anlami yok diyor.sırf kendini eksik hissetmesin diye bol kaynatılmış sutle pasta borek yapiyorum yogurt mayaliyorum.cocuk sonucta cani istiyor.bu ates anormal bir durum mu?
ikinci sorumda su kızımda sut ictigimde kanli kaka fark ettim hemen sut ve turevlerini kestim yaklasik 4 gun oluyor herhalde ama kakada kan bitmedi hala.huzursuz ve gazli..simdi ben en kati sekliyle diyete girmelimiyim yani coklu besin alerjisine karsin? yoksa sadece sut ve turevlerine mi diyet yapmam mantikli?oglumda tavuk alerjisi de vardi.bu nedenle tavigu da kestim.dr tavuk pek alerjen degildir amma dedi..ama deyisi pek imaliydi.uyduracak degilim ya
Tesekkur ederim paylaşımlarınız yardimlariniz icinLogin • Instagram
Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.instagram.com
Login • Instagram
Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.instagram.com
tesekkur ederim bilgilendirdiginiz icin.gercekten de ilk kacakta hemen kan geldi.ama tekrarlamadi.Kan çabuk geçmiyor geçtikten sonra da diyette kaçak olursa ilk kakada kan oluyor sonra gene olmuyor. Bizim boyle yani Ben bu şekilde anlıyorum süt ve ürünü haricinde bir şeyse. 4 günde kan geçmez ama huzursuzluğu ağlamaları biraz azalmış olmalı. Sut ürünlerindeki alerjiye sebep olan protein yapısı pişirmeyle bozuluyor bu yüzden iyi pismemisse dokunmayabilir. Paket sütler de yüksek ısılarda uzun süre pisirilmiyor bu yüzden dokunuyordur
tesekkur ederim bilgilendirdiginiz icin.gercekten de ilk kacakta hemen kan geldi.ama tekrarlamadi.
tesekkur ederim bilgilendirdiginiz icin.gercekten de ilk kacakta hemen kan geldi.ama tekrarlamadi.
biz de kaka testi verecektik ama bir turlu gidemedik.ne turlu bir belirtisi var amip in?Rica ederim bizim 1bucuk aydan uzun sürdü geçmesi sonra da 2 defa farkli zamanlarda yine kan gördük muhtemelen çoklu besin alerjimiz var 4 aylık olduğumuz için test de doğru sonuç vermiyor. Bizde çok nadir görülen amip de vardı malesef antibiyotik tedavisi de gördük
biz de kaka testi verecektik ama bir turlu gidemedik.ne turlu bir belirtisi var amip in?
bugun hep yesil kaka yapiyor bizim kiz ve cok huysuz.diyette kacak oldu ama ben de ayaklarimi cok usuttim.acaba ondan mi diye de dusunuyorum.amip dizanteri demek degil mi? oglumda doktor f ile baslayan bir ilac vermisti.emin olamadigindan.garanti olsun diye durduk yere ilac kullandirdi bizeBiz de virüsten dolayı gitmedik nasılsa sadece alerjidir diye daha sonra gidip yaptirdigimizda çıktı görüntüsü alerjiye benziyor diyorlar ama sadece bu test yapılıp hemen amip dememek lazım bir de amip antijeni testi var onu da yaptırmak gerekiyor eğer o da pozitifse evet amip demek lazım. Bizim belirtiler zaten alerji de olduğu için aynıydı ayırt edemedik ama kaka aynı zamanda bazen yeşildi bazen neredeyse fosforlu yeşil gibi oluyordu bazen de koyu yeşil oluyordu ve ishalmis sayi olarak normaldi ama tedaviden sonra kaka sayısı azalınca aa ishalmis meger dedim. Antibiyotik kullandıktan sonra daha 2. Günde kan bitti meğer diyetimde her sey yolundaymis amip yüzünden kan varmış. Kaka rengi sariya ve sayısı da normale döndü o günden beri. Ama mukus hala devam ediyor çok olmasa da. Mukus alerjiyle alakalı bir durum.
bugun hep yesil kaka yapiyor bizim kiz ve cok huysuz.diyette kacak oldu ama ben de ayaklarimi cok usuttim.acaba ondan mi diye de dusunuyorum.amip dizanteri demek degil mi? oglumda doktor f ile baslayan bir ilac vermisti.emin olamadigindan.garanti olsun diye durduk yere ilac kullandirdi bize
keske 2. testi yaptirsaymis.sonra anlasildi alerjiymiş.
kakamız çok mukuslu oldu gene ve yesil de oluyor sari da..beslenme sirasinda ogurmesi var ve sonrasinda kusmasi var. canım çok sıkılıyor bir yandan aşı yaklaşiyor.tetikliyormuş.ne yapacagım bilemiyorum.siz yaptirdiniz mi ? yaptirdiginizda neler yasadiniz? ben oglumun tum aşılarını yaptirdim.her asi sonrasi cok zorlu gecti 1 hafta hic uyumadan atesle.anormal geciyordu.simdi alerjiyi de tetikledigini duyumca cok uzuldum hem korktum.mesela canlı aşılarin bagışıklığı düşük insanlara verilmemesi gerekiyormuş.acaba bizim bebeklerin alerji durumunun bağışıklıa etkisi ne oluyor?Evet bu hataya çok düşülmüş biz de o ilacı kullandık flagly sanırım adı. Yeşil kaka usutmekten de oluyor kaka tahlili istenirse mutlaka 2. Testi de yaptırın çünkü ilki yüksek ihtimal gene pozitif cikacaktir
Bebeklerin aktif bağışıklığı 2 yaşında gelişmiş oluyor. Bu şu demek, bebek bir virüsle karşılaştığında kendi bağışıklığı antikor üretemez. Hele ilk 6 ayda bir bebeğin bağışıklığı tamamen pasiftir. Bebeklerin bağışıklığı anneden aldığı antikorla çalışır. Yani anne kızamık antikoru taşıyorsa bunu emzirerek bebeğine de verir. Bir bebeğin bağışıklığı kendi kendine antikor üretecek kapasitede değilse aşıyla verilen virüse nasıl bir savunma geliştirip antikor üretebilir? 6 aydan sonra bebeklerin aktif bağışıklığı gelişmeye başlıyor, hadi 6 aydan sonraki aşılamaya bunu açıklama kabul edebiliriz diyelim. Tüm yan etkiler göz ardı edilerek 6 ayını bile doldurmamış, antikor geliştiremeyecek bir canlıya bir virüs enjekte etmenin bir mantığı olabilir mi? Eğer aşı bebeklere gerçekten gerekliyse evlenen tüm kadınlara rutin olarak antikor ölçümü yaptırılsın, antikoru bulunamayan virüslerle aşılansınlar gebe kalmadan. Sonuçta annenin antikorları sütle bebeğe geçecek muhakkak. Gebelikte yapılan tetanos aşısı mesela. Düşük riskine rağmen bu aşı için gebelik bekleneceğine neden evlenen kadınlara daha gebe kalmadan önerilmesin ki bu aşı? Neden ille bebekleri etkileyecek zamanlamayla tercih ediliyor bu aşılar?kakamız çok mukuslu oldu gene ve yesil de oluyor sari da..beslenme sirasinda ogurmesi var ve sonrasinda kusmasi var. canım çok sıkılıyor bir yandan aşı yaklaşiyor.tetikliyormuş.ne yapacagım bilemiyorum.siz yaptirdiniz mi ? yaptirdiginizda neler yasadiniz? ben oglumun tum aşılarını yaptirdim.her asi sonrasi cok zorlu gecti 1 hafta hic uyumadan atesle.anormal geciyordu.simdi alerjiyi de tetikledigini duyumca cok uzuldum hem korktum.mesela canlı aşılarin bagışıklığı düşük insanlara verilmemesi gerekiyormuş.acaba bizim bebeklerin alerji durumunun bağışıklıa etkisi ne oluyor?
☹Bebeklerin aktif bağışıklığı 2 yaşında gelişmiş oluyor. Bu şu demek, bebek bir virüsle karşılaştığında kendi bağışıklığı antikor üretemez. Hele ilk 6 ayda bir bebeğin bağışıklığı tamamen pasiftir. Bebeklerin bağışıklığı anneden aldığı antikorla çalışır. Yani anne kızamık antikoru taşıyorsa bunu emzirerek bebeğine de verir. Bir bebeğin bağışıklığı kendi kendine antikor üretecek kapasitede değilse aşıyla verilen virüse nasıl bir savunma geliştirip antikor üretebilir? 6 aydan sonra bebeklerin aktif bağışıklığı gelişmeye başlıyor, hadi 6 aydan sonraki aşılamaya bunu açıklama kabul edebiliriz diyelim. Tüm yan etkiler göz ardı edilerek 6 ayını bile doldurmamış, antikor geliştiremeyecek bir canlıya bir virüs enjekte etmenin bir mantığı olabilir mi? Eğer aşı bebeklere gerçekten gerekliyse evlenen tüm kadınlara rutin olarak antikor ölçümü yaptırılsın, antikoru bulunamayan virüslerle aşılansınlar gebe kalmadan. Sonuçta annenin antikorları sütle bebeğe geçecek muhakkak. Gebelikte yapılan tetanos aşısı mesela. Düşük riskine rağmen bu aşı için gebelik bekleneceğine neden evlenen kadınlara daha gebe kalmadan önerilmesin ki bu aşı? Neden ille bebekleri etkileyecek zamanlamayla tercih ediliyor bu aşılar?
Aşı propagandası hayal edemeyeceğiniz kadar büyük. Daha önceki sayfalarda en büyük aşı bağışçısı olan bill gatesin TEDX konuşmasını paylaştım, innovating to zero adı. Daha pek çok konuşmasında olduğu gibi bu konuşmasında da insan nüfusunun artışını gezegenin kaynaklarının karşılayamayacağını, bu sebeple nüfusu azaltma yolları bulmamız gerektiğini anlatıyor. Diyor ki eğer aşıları ve üreme sağlığı hizmetlerini doğru kullanabilirsek nüfusu 1 milyar azaltabiliriz. Söyler misiniz, aşılar hastalıktan koruyor ve sağlıklı yapıyorsa nüfusun azalmasına değil artmasına katkısı olması gerekmez mi? Üreme sağlığı için de aynısı geçerli. Aile planlaması ile üreme sağlığı çok başka şeyler. Nüfusu azaltmanın insani tek yolu insanları ürememeye ikna etmektir. İkna olmazlarsa fakat yine kimsenin müdahale hakkı yoktur insanların üreme kararına. Bu videoda ise bu adam 1 milyarlık bir azalma projesinden söz ediyor TEDX gibi bir platformda? Dikkat edin bu konuşmalar sohbet arasında doğaçlama konuşan birinin sözleri değil, ciddi bir platforma tüm grafik ve araştırmalarıyla desteklenerek hazırlanmış bir konuşma. Ama böyle bir itirafı neden yapsın ki diye aklına geliyor insanın. Cevap çok basit, neden yapmasın ki? İnsanların yüzde doksan beşi aşıları sorgulanamaz buluyor, aşıya karşı görüş bildirenlere linç başlatılıyor ve cahillikle itham ediliyorlar. Yani bu adamın da bunun gibi diğerlerinin de saklama ihtiyacı hissedeceği bir şey yok, çünkü çekindikleri tepkiyi oluşturacak potansiyel yok insanlıkta. Umarım burada yazdıklarımı okuyan anneler daha fazlasını okumaya motive olurlar. Sadece bu amaçla yazıyorum her zaman.
Aşı yaptırmama kararı aldığımız süreçte biz de inanın hem çok üzgün hem de dehşet içindeydik. Biz bir hayvanın yavrusuna bakarken bile kalbimiz merhametle dolarken bir bebeğe bu kadar kötülük yapmak isteyecek derecede merhametsiz olabilir mi gerçekten insanlar? Olabilirmiş, onu anladık. Aşı yaptırmama kararı alırken de bu başlıkta yazıyordum, Y Yengec anasi ile konuşuyorduk bu konuyu o zamanlar. O zaman zor gelen bu kararın şimdi daha çok okuyup araştırdıkça, kafamdaki taşlar yerine oturdukça ne kadar kolay alınması gerektiğini anlıyorum.☹
inanın çok üzülüyorum...
ben bebekken verilen verem aşisindan verem atlatmisim..simdiki asilar oyle degil deniyor ama..belki de ben de alerjik bir bebektim..annem sen hep kirmizi kabairirdin diyor ama kaka falan bilmem ben kizim diyor..korkmuyor degilim.asi yaklastikca gerildim..
ya bir de antikor uretimiyorlar ise o zaman aldiklari cesitli besinleri yabanci madde belirleyip antikor uretmelerine ne diyorsnuz? O zaman o nasil oluyor?
biz deki alerji antikoru mu geciyor o zaman?
Evet bende aşı yaptırmayanlardanım burada sizin paylaştıklarinizdan sonra bu kararı aldıkAşı yaptırmama kararı aldığımız süreçte biz de inanın hem çok üzgün hem de dehşet içindeydik. Biz bir hayvanın yavrusuna bakarken bile kalbimiz merhametle dolarken bir bebeğe bu kadar kötülük yapmak isteyecek derecede merhametsiz olabilir mi gerçekten insanlar? Olabilirmiş, onu anladık. Aşı yaptırmama kararı alırken de bu başlıkta yazıyordum, Y Yengec anasi ile konuşuyorduk bu konuyu o zamanlar. O zaman zor gelen bu kararın şimdi daha çok okuyup araştırdıkça, kafamdaki taşlar yerine oturdukça ne kadar kolay alınması gerektiğini anlıyorum.
Biliyorsunuz alerjinin genetik eğilimle ilgili olan bir kısmı var. Hiç çocuk alerji bölümüne gittiniz mi bilmiyorum. Hikayeniz alınırken bebeğin kuzenlerine kadar soruluyor alerji var mı diye. Her bebeğe aynı aşılar uygulanırken her bebek aynı alerjiyi geliştirmiyor. Hatta bebeğine hiç aşı yaptırmadığı halde bebeğinin alerjik olduğunu yazan anneler okudum. Sizin sorunuzun cevabı burada. Biraz aşı karşıtı yabancı topluluk platformlarını karıştırırsanız aşı öncesi ve sonrası anne sütü karşılaştırmalarına denk gelirsiniz. Miktar ve renk bambaşka. Bebeklerin tükürükleri bağışıklıklarının karşılaştığı patojenlerin bilgisini annenin memesine taşıyor. Meme ucundan alınan bu bilgiyi annenin bağışıklığı yanıtlayıp sütle bebeğe iletiyor. Örneğin doktora deseniz ki kızamık aşısı bir yaşında ama ya aşı olmadan bebeğime kızamık virüsü bulaşırsa diye çok endişeleniyorum. Doktor size diyecek ki merak etme senden geçen antikorlar bebeği korur. Bunu deneyebilirsiniz isterseniz. Diğer yandan tüm alerji mekanizmasının antikor üretimiyle açıklanabileceğini zannetmiyorum. Spesifik ige testlerinde çocuklarımızın neye antikor geliştirdiği, dolayısıyla hangi alerjileri olduğunu öğrenebilirdik aksi halde çünkü. Fakat 2 yaş altında, özellikle 1 yaştan önce bu testlerle alerjisi belirlenebilen bebek çok çok az. Testte alerji görünse bile bebeklerin daha fazlasına alerjisi olduğu diyetle ortaya çıkarılıyor bildiğiniz gibi. Bağışıklığı baskılayan ağır metallerin, dioksinlerin vücutta nasıl çalıştığıyla ilgili olmalı alerjinin önemli bir kısmı. Çünkü detoks yaptığınızda alerji geriliyor. Alerji tamamen antikor yanıtı olsaydı, antikorları eksiltemeyeceğine göre detoksun hiç işe yaramaması gerekirdi.
Ben de şunu çok düşünürüm, mesela bir damla bile anne sütü alamayan bebekler var. Bağışıklıklarının ömür boyu düşük olduğunu herkes bilip söyler fakat bu bebekler de yaşamaya devam ediyor bir sekilde. Çünkü gebelikte annesinden aldığı bir miras var. Diğer bir konu birbirine benzer proteinlere benzer yanıtların verilmesi. Anneden glutene antikorla yanıt vermeyi öğrendiniz diyelim. Glutene benzeyen bütün proteinlere mesela ıspanağa, domatese anne sütü almadan da bu yanıtı verebilirsiniz demektir. Aynı şekilde virüslerin dnaları da birbirlerine benzer. Bu benzerlik zor da olsa, uzun da sürse, düşük düzeyde de olsa anne sütü almadan da bu virüslere yanıt verilebileceği anlamı taşıyabilir.
Konu çok karışık, insan bedeni anlaması çok güç bir mekanizma. Böyle bakınca aşılar bana daha korkunç geliyor. İnsan vücuduyla, bilhassa bağışıklık sistemiyle ilgili hala bir çok şey bilmediğimizi yine bilim insanları söylüyor fakat aynı zamanda sistemin nasıl çalıştığını bilmeden sisteme çok ciddi bir müdahalede bulunabilecek kadar çılgın bir işe kalkışıyorlar. Ne tüm sonuçların neler olacağıyla ilgili bir klinik gözlem ne bir laboratuvarları var. Çünkü bebeklerin gerçek takipçisi olan aileyi yok sayıyorlar. Sağlık ocağına gidip deseniz ki aşıdan sonra bebeğime şunlar şunlar oldu, diyorlar ki aşı bunları yapmaz, ateş yapar huysuzluk yapar. E sen benim gözlemime aşının prospektüsünde bile bir çok yan etki yazmasına rağmen değer verip bildirdiğim yan etkiyi sisteme işlemezsen bu aşıların etkililiği ve yan etkilerini sahada nasıl takip edip gerekli aşı güncellemesini nasıl yapacaksın? Bu aşılar gökten inmiş ilahi bir karışım mı ki peşine düşüp vakaları çok sıkı takip etmeyi akıl edemiyorlar? Faydalı diye piyasaya sürülüp yıllarca bir çok insana zarar veren ve sonunda piyasadan toplatılan ne kadar çok ilaç var. Aşılar da diğer herhangi bir ilaç gibi prospektüsü olan, laboratuvarda geliştirilmiş birer ilaçtır. Diğer ilaçlar gibi faydalı olduğu zannedilip zararlı olduğu anlaşıldığında piyasadan toplatılma potansiyelini her zaman taşımaları gerekir. Fakat bugün hemen herkes için aşılar ilahi karışım değeri taşıyan dogmalar haline getirilmiş. Hatta öyle ki aşıdan önce ebeveynlerin tüm aşı riskleri hakkında bilgilendirilmesi yasal bir zorunluluk iken hiçbir sağlık çalışanından böyle bir bilgilendirme alamıyorsunuz. Çünkü bu hakkınızdan haberdar bile değilsiniz. Ben bunun yasal bir hak olduğunu öğrendiğimde aşı yapan hemşireye sordum neden bilgilendirme yapmadıklarını. Çok uzun sürüyor dedi. Sağlık ocakları her zaman bomboştur. Uzun sürmesinin nasıl bir sakıncası var ki? Diyelim var, benim yasal bir hakkımı nasıl böyle cüretkar elimden alabilirler? Benim bilimden anladığım asla bu değil. Sorgulanması engellemekte olan her şeyin bilhassa sorgulanması gerektiğine inanıyorum ve sorguladığımda bir şekilde cezalandırıldığım hiçbir "bilimsel" gelişmeye güvenmiyorum.
Biz aşılı annelerin doğal bağışıklığı yok edildiğinde çocuklarımız için asıl felaket başlıyor tüm bu anlattıklarım yüzünden. Aşıya daha fazla mahkum ediliyoruz, çünkü doğal bağışıklığı olmayan annenin bebeği aşılanmazsa o virüse nasıl bağışıklanacak? Bir hastalığı emen bebeğin 2 yaşından önce geçirmesi çok mühim o yüzden. Çünkü onun karşılaştığı virüsün savaşçısı annesi oluyor. Yine de biz şanslıyız, şimdiki bebekler kadar yoğun aşılanmadık. Zinciri bir halkada kırıp doğal bağışıklığı desteklediğimiz takdirde sonraki nesilleri korumuş olacağız. Fakat bunun için daha çok aşısız insan olması gerekiyor çünkü virüsle doğal yollardan karşılaşmamız için bu virüslerin hasta ettiği insanlarla karşılaşmamız gerekiyor. Ben kabakulak virüsüne doğal bağışıklıyım örneğin, bunlar kızıma benden gebelikte ve emzirme döneminde geçti, ondan bebeklerine nesiller boyu nasıl geçer, geçer mi onu bilmiyorum ama şunu biliyorum, insan müdahale etmeyi ve kirletmeyi bıraktığında ekolojik çevre kendisini nasıl onarıyorsa aşının icad edildiği son yüzyıla kadar 5 milyar olmayı başarmış ve ekolojik sistemin bir parçası olan insan vücudu da kendisini öyle onaracaktır.
Aşı yaptırmamanın çok büyük bir sorumluluk olduğunu düşündüğünüzü biliyorum, hepimiz tüm şüphelerimizi bu düşünce ile yatıştırmayı denedik. Fakat lütfen burada benim yazdıklarımla kalmayın, kendiniz okuyun. Hiç bir resmi ağızdan aman aşı yaptırmayın şöyle şöyle zararlı açıklamasını duyamayacaksınız o yüzden kendiniz okuyun. Çünkü aşılar devletlere dayatılmakta olan devletler üstü bir projenin bir silahı. Aynı şekilde bir hastanede aşı karşıtı hiçbir doktor aşı karşıtı olduğundan emin olmadığı birini aşıya karşı uyaramaz çünkü şikayet edilirse toplum sağlığını tehditten cezalandırılır. O yüzden aşıyla ilgili şüphelerimizi bizzat okuyup analiz sentez yaparak kendimiz gidermek zorundayız. Lütfen prospektüslerden başlayarak kendiniz okuyun ve aşı karşıtı toplulukları takip edin.
Çok mutlu oldumEvet bende aşı yaptırmayanlardanım burada sizin paylaştıklarinizdan sonra bu kararı aldık
bulduğum ilk firsatta daha detayli arastiracagim.ben devlet destekli asilari yaptirmistim ama ozel asi rota ve menenjit asisindan korkup yaptirmamistin.yeni asi ve yan etkileri henuz kesin ortaya konmadigini düşündüğümden.o zaman dahi doktor baskisi soz konusu oldu.ama iyi ki yaptirmamisim.rota asisindan sonra alerjisi yuzunden rota olan cocuklar varmis.simdi huzursuz kuzuyla ugrastigimdan vakit bulup arastiramiyorum.ama esim asilari yaptirmaktan yana.suriyeli gocmenler araciligi ile bulasici cocuk hastaigi geliyor asi sart diyor..bense iyice sasirdim kaldimm..sadece icim sizliyor oglumun her asi sonrasi yasadigi sıkıntıları dusundukceAşı yaptırmama kararı aldığımız süreçte biz de inanın hem çok üzgün hem de dehşet içindeydik. Biz bir hayvanın yavrusuna bakarken bile kalbimiz merhametle dolarken bir bebeğe bu kadar kötülük yapmak isteyecek derecede merhametsiz olabilir mi gerçekten insanlar? Olabilirmiş, onu anladık. Aşı yaptırmama kararı alırken de bu başlıkta yazıyordum, Y Yengec anasi ile konuşuyorduk bu konuyu o zamanlar. O zaman zor gelen bu kararın şimdi daha çok okuyup araştırdıkça, kafamdaki taşlar yerine oturdukça ne kadar kolay alınması gerektiğini anlıyorum.
Biliyorsunuz alerjinin genetik eğilimle ilgili olan bir kısmı var. Hiç çocuk alerji bölümüne gittiniz mi bilmiyorum. Hikayeniz alınırken bebeğin kuzenlerine kadar soruluyor alerji var mı diye. Her bebeğe aynı aşılar uygulanırken her bebek aynı alerjiyi geliştirmiyor. Hatta bebeğine hiç aşı yaptırmadığı halde bebeğinin alerjik olduğunu yazan anneler okudum. Sizin sorunuzun cevabı burada. Biraz aşı karşıtı yabancı topluluk platformlarını karıştırırsanız aşı öncesi ve sonrası anne sütü karşılaştırmalarına denk gelirsiniz. Miktar ve renk bambaşka. Bebeklerin tükürükleri bağışıklıklarının karşılaştığı patojenlerin bilgisini annenin memesine taşıyor. Meme ucundan alınan bu bilgiyi annenin bağışıklığı yanıtlayıp sütle bebeğe iletiyor. Örneğin doktora deseniz ki kızamık aşısı bir yaşında ama ya aşı olmadan bebeğime kızamık virüsü bulaşırsa diye çok endişeleniyorum. Doktor size diyecek ki merak etme senden geçen antikorlar bebeği korur. Bunu deneyebilirsiniz isterseniz. Diğer yandan tüm alerji mekanizmasının antikor üretimiyle açıklanabileceğini zannetmiyorum. Spesifik ige testlerinde çocuklarımızın neye antikor geliştirdiği, dolayısıyla hangi alerjileri olduğunu öğrenebilirdik aksi halde çünkü. Fakat 2 yaş altında, özellikle 1 yaştan önce bu testlerle alerjisi belirlenebilen bebek çok çok az. Testte alerji görünse bile bebeklerin daha fazlasına alerjisi olduğu diyetle ortaya çıkarılıyor bildiğiniz gibi. Bağışıklığı baskılayan ağır metallerin, dioksinlerin vücutta nasıl çalıştığıyla ilgili olmalı alerjinin önemli bir kısmı. Çünkü detoks yaptığınızda alerji geriliyor. Alerji tamamen antikor yanıtı olsaydı, antikorları eksiltemeyeceğine göre detoksun hiç işe yaramaması gerekirdi.
Ben de şunu çok düşünürüm, mesela bir damla bile anne sütü alamayan bebekler var. Bağışıklıklarının ömür boyu düşük olduğunu herkes bilip söyler fakat bu bebekler de yaşamaya devam ediyor bir sekilde. Çünkü gebelikte annesinden aldığı bir miras var. Diğer bir konu birbirine benzer proteinlere benzer yanıtların verilmesi. Anneden glutene antikorla yanıt vermeyi öğrendiniz diyelim. Glutene benzeyen bütün proteinlere mesela ıspanağa, domatese anne sütü almadan da bu yanıtı verebilirsiniz demektir. Aynı şekilde virüslerin dnaları da birbirlerine benzer. Bu benzerlik zor da olsa, uzun da sürse, düşük düzeyde de olsa anne sütü almadan da bu virüslere yanıt verilebileceği anlamı taşıyabilir.
Konu çok karışık, insan bedeni anlaması çok güç bir mekanizma. Böyle bakınca aşılar bana daha korkunç geliyor. İnsan vücuduyla, bilhassa bağışıklık sistemiyle ilgili hala bir çok şey bilmediğimizi yine bilim insanları söylüyor fakat aynı zamanda sistemin nasıl çalıştığını bilmeden sisteme çok ciddi bir müdahalede bulunabilecek kadar çılgın bir işe kalkışıyorlar. Ne tüm sonuçların neler olacağıyla ilgili bir klinik gözlem ne bir laboratuvarları var. Çünkü bebeklerin gerçek takipçisi olan aileyi yok sayıyorlar. Sağlık ocağına gidip deseniz ki aşıdan sonra bebeğime şunlar şunlar oldu, diyorlar ki aşı bunları yapmaz, ateş yapar huysuzluk yapar. E sen benim gözlemime aşının prospektüsünde bile bir çok yan etki yazmasına rağmen değer verip bildirdiğim yan etkiyi sisteme işlemezsen bu aşıların etkililiği ve yan etkilerini sahada nasıl takip edip gerekli aşı güncellemesini nasıl yapacaksın? Bu aşılar gökten inmiş ilahi bir karışım mı ki peşine düşüp vakaları çok sıkı takip etmeyi akıl edemiyorlar? Faydalı diye piyasaya sürülüp yıllarca bir çok insana zarar veren ve sonunda piyasadan toplatılan ne kadar çok ilaç var. Aşılar da diğer herhangi bir ilaç gibi prospektüsü olan, laboratuvarda geliştirilmiş birer ilaçtır. Diğer ilaçlar gibi faydalı olduğu zannedilip zararlı olduğu anlaşıldığında piyasadan toplatılma potansiyelini her zaman taşımaları gerekir. Fakat bugün hemen herkes için aşılar ilahi karışım değeri taşıyan dogmalar haline getirilmiş. Hatta öyle ki aşıdan önce ebeveynlerin tüm aşı riskleri hakkında bilgilendirilmesi yasal bir zorunluluk iken hiçbir sağlık çalışanından böyle bir bilgilendirme alamıyorsunuz. Çünkü bu hakkınızdan haberdar bile değilsiniz. Ben bunun yasal bir hak olduğunu öğrendiğimde aşı yapan hemşireye sordum neden bilgilendirme yapmadıklarını. Çok uzun sürüyor dedi. Sağlık ocakları her zaman bomboştur. Uzun sürmesinin nasıl bir sakıncası var ki? Diyelim var, benim yasal bir hakkımı nasıl böyle cüretkar elimden alabilirler? Benim bilimden anladığım asla bu değil. Sorgulanması engellemekte olan her şeyin bilhassa sorgulanması gerektiğine inanıyorum ve sorguladığımda bir şekilde cezalandırıldığım hiçbir "bilimsel" gelişmeye güvenmiyorum.
Biz aşılı annelerin doğal bağışıklığı yok edildiğinde çocuklarımız için asıl felaket başlıyor tüm bu anlattıklarım yüzünden. Aşıya daha fazla mahkum ediliyoruz, çünkü doğal bağışıklığı olmayan annenin bebeği aşılanmazsa o virüse nasıl bağışıklanacak? Bir hastalığı emen bebeğin 2 yaşından önce geçirmesi çok mühim o yüzden. Çünkü onun karşılaştığı virüsün savaşçısı annesi oluyor. Yine de biz şanslıyız, şimdiki bebekler kadar yoğun aşılanmadık. Zinciri bir halkada kırıp doğal bağışıklığı desteklediğimiz takdirde sonraki nesilleri korumuş olacağız. Fakat bunun için daha çok aşısız insan olması gerekiyor çünkü virüsle doğal yollardan karşılaşmamız için bu virüslerin hasta ettiği insanlarla karşılaşmamız gerekiyor. Ben kabakulak virüsüne doğal bağışıklıyım örneğin, bunlar kızıma benden gebelikte ve emzirme döneminde geçti, ondan bebeklerine nesiller boyu nasıl geçer, geçer mi onu bilmiyorum ama şunu biliyorum, insan müdahale etmeyi ve kirletmeyi bıraktığında ekolojik çevre kendisini nasıl onarıyorsa aşının icad edildiği son yüzyıla kadar 5 milyar olmayı başarmış ve ekolojik sistemin bir parçası olan insan vücudu da kendisini öyle onaracaktır.
Aşı yaptırmamanın çok büyük bir sorumluluk olduğunu düşündüğünüzü biliyorum, hepimiz tüm şüphelerimizi bu düşünce ile yatıştırmayı denedik. Fakat lütfen burada benim yazdıklarımla kalmayın, kendiniz okuyun. Hiç bir resmi ağızdan aman aşı yaptırmayın şöyle şöyle zararlı açıklamasını duyamayacaksınız o yüzden kendiniz okuyun. Çünkü aşılar devletlere dayatılmakta olan devletler üstü bir projenin bir silahı. Aynı şekilde bir hastanede aşı karşıtı hiçbir doktor aşı karşıtı olduğundan emin olmadığı birini aşıya karşı uyaramaz çünkü şikayet edilirse toplum sağlığını tehditten cezalandırılır. O yüzden aşıyla ilgili şüphelerimizi bizzat okuyup analiz sentez yaparak kendimiz gidermek zorundayız. Lütfen prospektüslerden başlayarak kendiniz okuyun ve aşı karşıtı toplulukları takip edin.
kakamız çok mukuslu oldu gene ve yesil de oluyor sari da..beslenme sirasinda ogurmesi var ve sonrasinda kusmasi var. canım çok sıkılıyor bir yandan aşı yaklaşiyor.tetikliyormuş.ne yapacagım bilemiyorum.siz yaptirdiniz mi ? yaptirdiginizda neler yasadiniz? ben oglumun tum aşılarını yaptirdim.her asi sonrasi cok zorlu gecti 1 hafta hic uyumadan atesle.anormal geciyordu.simdi alerjiyi de tetikledigini duyumca cok uzuldum hem korktum.mesela canlı aşılarin bagışıklığı düşük insanlara verilmemesi gerekiyormuş.acaba bizim bebeklerin alerji durumunun bağışıklıa etkisi ne oluyor?
kakamız çok mukuslu oldu gene ve yesil de oluyor sari da..beslenme sirasinda ogurmesi var ve sonrasinda kusmasi var. canım çok sıkılıyor bir yandan aşı yaklaşiyor.tetikliyormuş.ne yapacagım bilemiyorum.siz yaptirdiniz mi ? yaptirdiginizda neler yasadiniz? ben oglumun tum aşılarını yaptirdim.her asi sonrasi cok zorlu gecti 1 hafta hic uyumadan atesle.anormal geciyordu.simdi alerjiyi de tetikledigini duyumca cok uzuldum hem korktum.mesela canlı aşılarin bagışıklığı düşük insanlara verilmemesi gerekiyormuş.acaba bizim bebeklerin alerji durumunun bağışıklıa etkisi ne oluyor?