Mama denedim ama alerjik mamalar malesef çok kötü kokuyor.dr muhallebi gibi dene dedi mamayla ama hiç yemedi.bence gluten alrjisini anlamiz bu şekilde daha kolay olur.herturlu paketli ve hazır gıdalarda kesin.ona rağmen mukus geçmezse guluten üzerine denemeler yaparsınız.birde gaz olayına dehisinmistiniz.biz en baştan beri çok gazliydik.dr 3-4 aylarında gazının tavan yapacağını söylemişti.iki ilacı birden düzenli kullanmamızı önermişti.gaz için bizde en etkili olan adaçayı yağı (acı elma yağı sitede geçiyor) bı pamuğa bı kaç damla damlatıp ayağının altına sürüyordumŞimdi süt ürünü et yumurta ve her türlü çerezi mı keseyim sadece. Allah yardımcınız olsun çok uzun gerçekten. Mama kullandınız mı peki bu süreçte
Mama denedim ama alerjik mamalar malesef çok kötü kokuyor.dr muhallebi gibi dene dedi mamayla ama hiç yemedi.bence gluten alrjisini anlamiz bu şekilde daha kolay olur.herturlu paketli ve hazır gıdalarda kesin.ona rağmen mukus geçmezse guluten üzerine denemeler yaparsınız.birde gaz olayına dehisinmistiniz.biz en baştan beri çok gazliydik.dr 3-4 aylarında gazının tavan yapacağını söylemişti.iki ilacı birden düzenli kullanmamızı önermişti.gaz için bizde en etkili olan adaçayı yağı (acı elma yağı sitede geçiyor) bı pamuğa bı kaç damla damlatıp ayağının altına sürüyordum
Merhabalar, yazdıklarınızı okudum bende naçizane deneyimlerimi yazayım belki yardımcı olur. Benim kızımında varfı 4 aylıkken mukuslu yeşil kaka ve egzamayla başladı. Ben çok sıkı diyet yaptım ve 1 yaşındayken geçti elhamdülillah. Herşeyi yiyebiliyor. O zamanlar bende çok üzülmüştüm ama geçiyor moralinizi yüksek tutun. İnanın diyetinize ne kadar sıkı bağlı olursanız evladınız o kadar çabuk toparlar. Öncelikle sakin alerji testi yapalım diyen dr lara inanmayın bu yaşlarda testler doğru sonuç vermeyeblir. Tek çare vücuda o gıdaya unutturmak sakın diyetinizi erken açmayın bu da tepkimeye ve bağırsaklarda tahribata yol açabilir. Biz ilk etapta süt ürünleri, dana eti, yumurta, kuruyemiş, susam, domates gibi ana alerjenşeri kestik. Ben kendi isteğim doğrultusunda gluteni de azalttım ve gün içerisinde zeytin patates çayla besleniyordum ve emzirmeye devam ettim. Bol su için inanın yüksek olunca moral sütüm de azalmadı. Sakın keçi sütlü mamaları denemeyin çünkü genelde ineğe ale
rjisi olan bebekler keçiyede tepki verebiliyor. Ben o alerji mamalarını yemeğine karıştırdım ve çok seviyordu öyle toz halinde atın meyvelerine çorbasına ondan puding bile yapabilirsiniz pirinç unuyla azıcık da meybe mis gibi tatlı oluyor. Biz pregomin kullanmıştık ve bol yer elması eğer onafa alerjisi yokda bağırsakları çok hızlı toparşıyor. Tabiki en iyisi doktora danışarak yapmak bu dediklerimi çünkü vebal almak istemem. Allah tez zamanda şifa versin bebeklerinize. Egzama için de bol bol nemlendirin. Eviniz çok sıcak olmasın deterjan bile kullanmamaya çalışın ıslak mendillerden uzak durun pişik yapabilir alerji. Sağlıcakla kalın.
Diyeti 1 yaşına yakın açtık 7 ay hiç bozmadık mamayı da ben ek gıdaya başladığında temin ettim kalsiyum ihtiyacı için çünkü anne sütü almaya devam ediyordu rapor çıkarttığınızda ücretsiz veriyor devletTeşekürler çok açıklayıcı olmuş peki diyet açmaya nezaman başladınız bir de 6 Aydan once de mama kullanmanız gerekti mi
Evet ilaç içeriklerine çok dikkat etmek gerekiyor. İlaçlardan olabilir,her yediğinizi not edin faydalı oluyor dönüp bakmak için. Kanlı kaka makat çatlağından da olabiliyor hindistan cevizine alerjisi yoksa yağıyla poposuna masaj yapın. Kilo alımı yavaşsa mamayı temin edebilirsiniz en azından katkısı olacak mı diye bir de 6 aydan sonra gözlemim biberon reddi olabiliyor mamayı kızım asla içmiyordu biberon kullanmadığı için. Hiç üzmeyin kendinizi geçiyor bir de deniz ürünleri de çok alerjik aklınızda bulunsun. Biz de o da çok etkiliydi. Kalsiyum takviyesini kullanmayın içeriğinden dolayı ben hiç almabizim kilo alimi da yavasladi ek gıdaya geçene kadar sütle idare edebilir miyiz. Diyetimiz başta iyi gidiyordu 3. Haftada gene kötüledi diyetim aynı olmasına rağmen dün gene kanlı kaka gördük belirtiler eskisinden de kotu sekilde geri geldi. Herzaman kullandigim multivitaminde sıfır jelatini olduğunu farkettik doktorun da kalsiyumum eksik kalmasın diye verdiği calcimax d3 suda eriyen tabletin içinde de inek sütü kaynaklı bir madde varmış meğer onu da dün farkettik 1 haftadır kullanıyordum umarım bu ilaçları bırakınca normale doner
Evet ilaç içeriklerine çok dikkat etmek gerekiyor. İlaçlardan olabilir,her yediğinizi not edin faydalı oluyor dönüp bakmak için. Kanlı kaka makat çatlağından da olabiliyor hindistan cevizine alerjisi yoksa yağıyla poposuna masaj yapın. Kilo alımı yavaşsa mamayı temin edebilirsiniz en azından katkısı olacak mı diye bir de 6 aydan sonra gözlemim biberon reddi olabiliyor mamayı kızım asla içmiyordu biberon kullanmadığı için. Hiç üzmeyin kendinizi geçiyor bir de deniz ürünleri de çok alerjik aklınızda bulunsun. Biz de o da çok etkiliydi. Kalsiyum takviyesini kullanmayın içeriğinden dolayı ben hiç alma
dım bir de d vit içeriğini de kontrol edin bakalım nasıl d vit çok önemli he
rgün ihmal etmeyin
Merhaba hanımlar kızım 4 ayı geçti bizimde gürültülü kaka ve geçmeyen egzamamizvardi doktor diyet verdi ileri dedi sut ürünlerini tamamen çıkardım. Kaka dizeldi ama egzama devam ediyor birde kızım sadece bir ayda 200 gram almışbu diyetten sonra oldu ne yapacağım bilmiyorum
İlaçtan dolayı olduğu kesinse ve muadili de yine uymazsa evet o zaman kesmek gerekebilir. Allahın izniyle emmese bile toparlar tabi emzirmeyi kesmek son çare sonuçta zorunlusunuz ilaç içmeye. Benimki de biberon reddetti meme yüzünden o da mamayı içirme açısından zor oldu. Ama illaki bir çözüm bulunur. Şu an en önemlisi alerji sebepleri. Solunum sıkıntısı alerjik astımdan olabilir farklı ilaçlar verilebiliyor ev tozu akar çeşitli kimyasallar. İyi bir gastroentrolog bulun pediatri alanında solunum sıkıntısı dahi olsa şifası vardır şampuanına da bakın içerikler bitkisel olsun maalesef çocuklarımız böyle hassas o yüzden dikkat etcezBenim tiroit bezlerim alınmıştı düzenli hergun tiroit hapı kullanıyorum bugün onun da içeriğine baktim hem sığır jelatini hem de laktoz monohidrat var içinde bu da inek sütündenmis çok üzüldüm emziremicem diye ilacı bırakmam mümkün değil çünkü ama çok şükür kullandigim ilacın muadili var onda balık jelatini varmış umarım deniz ürününe tepki vermiyordur. Umarım bi kaç güne düzelme olur biraz. Şimdi biberonla alışırsa meme reddi olablr diyolar bi sefer de
Başta çok yıpratıyor ama alışıyorsun uz bir süre sonra.ben sütsüz yogurtsuz kekmi olur diyordum ve sodalı kek tarifini öğrendim.insan yaşayıp araştırdıkça herşeyi öğreniyor.fosforu bilmiyorum ama yeşil kaka bebeğinizin ön sütü aldığını belirtir.yani emdiği sütun sadece ön sütü emiyor,yağlı kısmı emmiyor demektir.emzirmeye en son emzirdiginiz memeden başlayın.göğsünüzü boşalttığı dan emin olun.sonrasindan mastit olabilirsiniz dikkat edinTamam çok teşekkür ediyorum biranönce toparlanmasını ümit ediyorum çok yıprandım gerçekten. Umarım glutene karşı hassasiyeti yoktur çünkü beslenecegim bir şey kalmıyor artık. Bugun ilk kez bi kakasinda mukus azdı ama partikulsuz ve neredeyse fosforlu yeşildi bu ne anlama gelir bi fikriniz var mi
Egzama için mutlaka nemlendirici kullanın.ben linola kullanıyorum.biraz pahalı ama çok işe yarıyor.deterjandan uzak durun derim.kalip sabunu rendeleyip eritip kullanabilirsiniz makinada yada boron.alerjiden kilo alımı az olabiliyor bunu doktorunuzla konuşun derimMerhaba hanımlar kızım 4 ayı geçti bizimde gürültülü kaka ve geçmeyen egzamamizvardi doktor diyet verdi ileri dedi sut ürünlerini tamamen çıkardım. Kaka dizeldi ama egzama devam ediyor birde kızım sadece bir ayda 200 gram almışbu diyetten sonra oldu ne yapacağım bilmiyorum
İlaçtan dolayı olduğu kesinse ve muadili de yine uymazsa evet o zaman kesmek gerekebilir. Allahın izniyle emmese bile toparlar tabi emzirmeyi kesmek son çare sonuçta zorunlusunuz ilaç içmeye. Benimki de biberon reddetti meme yüzünden o da mamayı içirme açısından zor oldu. Ama illaki bir çözüm bulunur. Şu an en önemlisi alerji sebepleri. Solunum sıkıntısı alerjik astımdan olabilir farklı ilaçlar verilebiliyor ev tozu akar çeşitli kimyasallar. İyi bir gastroentrolog bulun pediatri alanında solunum sıkıntısı dahi olsa şifası vardır şampuanına da bakın içerikler bitkisel olsun maalesef çocuklarımız böyle hassas o yüzden dikkat etcez
Başta çok yıpratıyor ama alışıyorsun uz bir süre sonra.ben sütsüz yogurtsuz kekmi olur diyordum ve sodalı kek tarifini öğrendim.insan yaşayıp araştırdıkça herşeyi öğreniyor.fosforu bilmiyorum ama yeşil kaka bebeğinizin ön sütü aldığını belirtir.yani emdiği sütun sadece ön sütü emiyor,yağlı kısmı emmiyor demektir.emzirmeye en son emzirdiginiz memeden başlayın.göğsünüzü boşalttığı dan emin olun.sonrasindan mastit olabilirsiniz dikkat edin
Amin inşaallahEvet haklısınız çok tesekur ediyorum allah sağlık versin evlatlarımıza da hepimize de ınslah
Diyette 21 gün dolduktan sonra kan hala kesilmezse diyette kacak vardır, yumurta kesmeyi deneyebilirsiniz o zaman. Mukusun kesilmesi uzun zaman alabiliyor.Hanımlar merhaba, bebeğinde inek sütü proteini alerjisi var süt ürünü ve kırmızı eti kestik iyiye gitmişti 3 hafta sonra tekrar nüksetti kullandigim ilaçların içeriğinde süt ürünü varmış degistirdim bebeğim tekrar iyiye gitti 10 gün falan oluyor ama hala kakasinda çok az kan oluyor askinda rengi düzeldi sayısı da azaldı huzursuzluğu ve gazi da baya iyi durumda bu kan ve mukus neden geçmiyor bi bilginiz var mi