Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Valla 1 çocuk alerji Prof , 1 çocuk Gastro Prof , 3 çocuk doktoru gezdik . Sizin bilgiler gibi mantıklı ve tutarlı bilgiler yok. Sizin de bahsettiğiniz gibi önceki yazılarda, hmm evet o da olabilir. O zaman onu da kesebilirsiniz vb tadında zayıf ve güven vermeyen yorumlar yapıyorlar. Sizin yorumlar üzerine tecrübe de eklendiği için çok daha güvenli geliyor :)

Herkese merhabalar.biz alerji konusunda ben çiğ yorut oğlumda pişmiş yoğurda kadar geldik.doktorumuz çiğ yoğurdu oğluma 2 yaşına kadar birdaha denememi söyledi.oglum Mayıs ayında 2 yaşında olacak.herkes daha nekadar emzireceksin diyor.bu arada günde en az 4-5 kere emziriyorum,ki çalışıyorum evde olsam daha fazlasida olur.bu ara sadece makarna ve plavla besleniyor.bezelye, fasülye, ıspanak gibi yemekleri kesinlikle yemiyor.kati yemek istemiyor diye düşünmeyin çünkü ceviz yada kızarmış ekmek gibi sert şeyleri de çok seviyor.simdi benim sorum nekadar daha emzireyim.sizler ne aşamada bıraktınız emzirmeyi

Arkadaslar merhaba bebegimin sut alerjisi ve coklu besin alerjisi var mamada stok sikintimiz var devket 10 kutu veriyor ayda ama bebegim yetmiyor. Lutfen elinde fazla olan yada bebeği yemeyen varsa bana allah rızası için yardımcı olabilirmi.

Merhaba benim gibi başından bu tür sorunlar gecirmiş annelerin bilişime ihtiyacım var çok kafama takıyorum artık benim kızım şuan 1 hafta sonra 5 aylık olucak 2 aydır kalasından kan gelıyordu işk başlarda görünmeyecek kadar küçük olduğu için aldırış etmedim ama son haftalarda çok sık gelemeye başladı ve sürekli huzursuzdu çocuk doktoruna götürüp durumu anlattım gaitada gizli kana bakıldı ve pozitif çıktı idarında enfeksyon çıktı doktor kanamanın süt alerjisinden olabileceğini ve diyete başlamamı söyledim ya yeterki o kanı görmeyim hiç umrumda değil aç bile kalırım ben neysee enfeksyon için antibıyotik verdi 1 haftadır kullandım idrar testi tekrarlandı ama enfeksyon gecmemiş kakada kan hala gelmeye devam edıyor ben çok dikkat edıyorum ama neden böyle oluyor çok üzgünüm sizce neyapmalıyım bi alerji uzmanına gitsem deri veya kan testinde neye alerjisi olduğu çıkarmı acaba yada başka bir sorunmu var bilemıyorum tekrar idrar kültürü verdik onun sonucu 1 hafta sonra çıkacak biz bu arada bebeğime rwflor probiyotik ve antibiyotik kullanmaya devam edıyoruz ben dıyete devam edıyorum lütfen başına böyle birşey gelen varsa bana akıl fikir versin ya ben artık düşünmekten uyuyamıyorum bebeğime bakınca ağlayasım gelıyor artık

Öncelikle geçmiş olsun.bir yaşından önce yapılan alerji testleri doğru sonuç vermeyebiliyor.bizde bakıldığında hiç alerji belirtisi vermemişti ama Dr bu alerjisi yok demek değil demişti.sut ürünlerinin yanı sıra hazır gıdalarda kesin.bunun yanında fındık fıstık gibi şeylerdir.doktorumuz bana önce hazır gıda,et,süt ürünleri,çerez,domates,yumurtayı kestirmisti.bi bı ay kadar sonra diyeti yavaş yavaş açmaya başlamıştık.her çocukta alerjenler farklı oluyor.bizde balkabağı alerji yapmıştı mesela.

Kizlar ya elinde fazladan pregomin as olan varsa karsi odemeli bana gonderebilir mi? Neocate bize cok gaz ve kabizlik yapiyo bi denemek istiyorum bazi bebekler pregomin as i daha ii tolere edebiliyormus

Arkadaşlar merhaba. Kızım 4 aylık ve doğdugundan beri zorla emziriyorum. Kalası hafif mukuslu. Küçük bir yerde yaşıyorum ve sırf bu problem için istanbula geldim. Burda alerji domtoruna gittim deri testi yaptık alerji çıkmadı ama doktor bu alerjisi olmadıgı anlamına gelmez dedi. Ben bir aydır süt ürünleri tüketmiyordum emmsi düzelmeyince dün yemeye başladım tekrardan. Dün akşam sma mama vereim kaşıkla yedikten 5 dk sonra kustu tamamını. Anne sütünde kusmuyordu( süt üsünlerini tükettiğim zaman da) mama dan sonra kısma alerjisi oldugunu mu gösteriri. Bu ciristen dolayı hastaneye de gidemiyorum artık. Çok çaresiizm. Hamgi kapıyı çalacagımı şaşırdım

Merhabalar, gorunce yazmadan gecemedim. Ben de 3-6 ay arasi zorla, ayakta, hatta nerdeyse kosarak emzirdim. Benim bebegimde de coklu besin amerjisi war. Su an 15 aylik. Nerdeyse sadece emiyor. Diyet icin yukarida oneriler var. sadece sut urunleri degil, Yumurta, kuruyemis, et vs bir suru sey var. lutfen ozellikle alerjis varsa emzirmekten vazgecmeyin. Bagisikligi icin. Diyetler deneyin, emzirmek icin de turlu yollar. Uykuya gecerken, biraz sallayinca, ayakta, dans ederek, yatarak vs. Insallah gececek meme reddi. Kolayliklar

21 hün diyet yaptım pek düzelme olmadı

Kusması %90 mamadan olmuştur.bizimkinde de anne sütüne yoktu ama inek sütüne karşı vardı.neye alerjisi olduğunu siz deneyerek bulacaksınız.hazir gıda yok.dana eti yok.yumurta, findik,fıstık bunlarında kesin.sirayla başlayıp hepsini en az bir hafta deneyerek deneme yanılma yapın.hic aklınıza gelmeyecek şeye bile tepki gösterebilir.hangi doktora giderseniz gidin bundan farklı birşey söylemeyecektir.allah yardımcınız olsun

Merhabalar benim de işin içinden çıkamadığım bi alerji durumumuz var. Oglum 3 aylik olmak uzere. 2 haftadır süt ve kırmızı et diyeti yapıyorum diyete başladığımda 3 günde huzursuzluk ağlama krizleri gaz meme reddi baya azaldı. 1 haftada kakada kan bitti ama mukus ve yeşil kaka devam ediyor. Sürekli burun tıkanıklığı ağız sapirdatma genizde hırıltı emerken midede gurultu devam ediyor. Son günlerde de huzursuzluk ve gece sürekli ıkınma hali tekrar arttı. Huzursuzluğu büyüme atağı olarak düşünüyorum ama önceki son 5 güne göre rahat uyudu. bu gece yine sabaha karşı çok ıkınmaya başladı(normalde hep böyledir aslında gazlı olmasına bağlıyorum bunu alerjiden bagimsiz). Onceki gun baya iyi olmasi aslında iyi olacak ama yediğim başka şeylere de alerjisi olduğu için iyi olamıyor düşüncesini doğuruyor bende. Iyi oldugu gün yumurta ceviz salca yememistim. Acaba diyetimi genişletmem gerekir mi. Ekmek de evde ekşi mayalı ekmek yapıyorum normal unla o da yapabilir mi. Kakasinda gelisim olsa da gazi azalmıştı yeniden arttı gibi geliyor çünkü

Aşı var olan alerjiyi alevlendiriyor, yeni alerjiler oluşturuyor. Yakın zamanda aşı yaptırmadıysanız diyetinizde kaçak var demektir. Yumurta, domates ve kapya yani salca, ceviz, gluten yani buğday en alerjik besinlerden biri. Bunlar evet rahatsızlık veriyor olabilir. Gaz da alerji belirtisidir. Özellikle bebeginiz ciltte yogun tepki vermiyorsa haz kesinlikle alerji belirtisidir. Cunku bir cok bebek gibi bebeğiniz de sindirim ve boşaltım sistemi yoluyla tepki veriyor alerjenlere. Yutkunma, geviş getirir gibi ağız hareketleri, hıçkırma, yüzünü ekşiterek yutkunma, kusma, gürültülü bağırsak hareketleri, köpüklü, kokulu, yeşil, kanlı, mukuslu kaka, makat çevresinde geçmeyen kızarıklık, inatçı pişik, sırt üstü yatamama, hırıltılı solunum, kuru öksürük, burun tıkanıklığı alerji belirtileridir.

Eger sadece süt ve ete alerjisi varsa 21 gun diyetin ardindan kaka rengi ve gaz mutlaka düzelmeli. Mukus en geç kaybolan belirti. Fakat mukusun artıp azalması önemli. Diyetiniz dogru olduğu muddetce mukus artmaz. Bana kalırsa diyeti biraz daha genişletin. Nasılsa dokunanları buldum diye diger besinleri ayni gun birden tüketmeyin. Her gün sadece bir yabancı besin tüketin. O etkilemezse yenisini ekleyin. Yoksa süreç ikinizi de cok yorar.

Mesela bugün yumurtayı denesem yarın yumurta yesem ama salça yemesemvu şekilde mı yapayım? 1gunde iyi mi kötü mü kavrayabilir miyiz ? Zor yutkunma tıkanıklık givi şikayetler kaç günde iyileşme gösteriyor peki

Bu süreler her bebekte farklıdır. Onu sizin deneyerek bulmanız gerekir. Benim kendi çocuğumu izleyerek yürüttüğüm mantık şu: bebek, beslenmeden çıkarılan gıdadan sonra ne hızda düzeliyorsa alerjen alındığında o hızda tepki verir. Benim bebeğim diyetten 4 gun sonra tamamen düzelirdi, alerjen besin yedikten sonraki ilk emmesiyle birlikte yoğun mukuslu ishalin başı çektiği tüm belirtiler geri gelirdi. Ben buna dayanarak diyelim lahana yedim, ilk emmeye bebegim tepki vermiyorsa lahanayı güvenli kabul ettim ama ayni gün tedbiren başka bir şey yemedim. Ertesi gün diyelim mercimek yedim ve bebeğim tepki verdi, o zaman belirtiler tamamen kaybolana kadar güvenli olduğundan emin olmadığım hiçbir şey yemedim. 4 gün sonunda atıyorum pazı denedim.

Ben diyete başlarken tüm alerjenleri kesmiştim.sut et yumurta çerez türü domates.baslarkende bunları sırayla başlamanız lazım.mesela yumurtaya ilk önce sarısından.ben ilk gün sarısının 1/4 sonra 1/2 diye oranlaya oranlaya gitmiştim.dr bize herşeyi 15 gün denemenizi söylemişti ama bizde tepkiyi ilk 5 günde veriyor.o sebeple ben deneme süresini bir hafta yaptım hep.bu arada bizde cevizde kaşınma yapıyordu.bayadir vermiyorum cevizi.ceviz ve çerez işini en sona bıraktım

Cok tesekkur ediyorum cevaplariniz icin. 2 gündür yine çok kötüyüz işin içinden çıkamıyorum ilk etapta tepkilerini cozebilmem gerek anladigim kadariyla. buğday alerjisi varsa karabuğday ve siyez tuketilebiliyor mu peki bir de bu katı diyet durumunda vitaminsiz kalma durumu olmuyor mu multivitamin takviyesi almak doğru olur mu çünkü ben ayrıca gaz yapacak diye bir çok basit şeyi de yemiyorum korkumdan

Ben de sanirim oyle yapicam tesekur ediyorum peki Bu besinleri nezaman denemeye başladınız peki

Ben de sanirim oyle yapicam tesekur ediyorum peki Bu besinleri nezaman denemeye başladınız peki
Önce bı kesip tepkisine bakın.en azından mukuslu kakadan bı kurtulun.yumurta ve çerezi kestiginiz halde mukusa devam ederse buğday ürünlerini denersiniz.duelme olduktan sonra bi iki hafta sonra denemeye başlarsınız.once et.sonra yumurta sarısı sonra beyazı şeklinde ilerledik biz.sonra pişmiş yoğurt (kek,yoğurt çorbası gibi) sonra pişmiş peynir (poğaça) sonra ayran,yoğurt ve peynir diye devam ediyor.aklinizda olsun egzamada bı alerji belirtisi.bizde kanlı kaka sonrası diyete başladık.su anda tepkilerimiz egzama olarak veriyor.surec üzün.biz 23 aylığı hala yoğurda gecemedik oğlumda.bende de çok şükür bu ay çiğ peynire başladım

Şimdi süt ürünü et yumurta ve her türlü çerezi mı keseyim sadece. Allah yardımcınız olsun çok uzun gerçekten. Mama kullandınız mı peki bu süreçte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…