Merhabalar, yazdıklarınızı okudum bende naçizane deneyimlerimi yazayım belki yardımcı olur. Benim kızımında varfı 4 aylıkken mukuslu yeşil kaka ve egzamayla başladı. Ben çok sıkı diyet yaptım ve 1 yaşındayken geçti elhamdülillah. Herşeyi yiyebiliyor. O zamanlar bende çok üzülmüştüm ama geçiyor moralinizi yüksek tutun. İnanın diyetinize ne kadar sıkı bağlı olursanız evladınız o kadar çabuk toparlar. Öncelikle sakin alerji testi yapalım diyen dr lara inanmayın bu yaşlarda testler doğru sonuç vermeyeblir. Tek çare vücuda o gıdaya unutturmak sakın diyetinizi erken açmayın bu da tepkimeye ve bağırsaklarda tahribata yol açabilir. Biz ilk etapta süt ürünleri, dana eti, yumurta, kuruyemiş, susam, domates gibi ana alerjenşeri kestik. Ben kendi isteğim doğrultusunda gluteni de azalttım ve gün içerisinde zeytin patates çayla besleniyordum ve emzirmeye devam ettim. Bol su için inanın yüksek olunca moral sütüm de azalmadı. Sakın keçi sütlü mamaları denemeyin çünkü genelde ineğe ale
rjisi olan bebekler keçiyede tepki verebiliyor. Ben o alerji mamalarını yemeğine karıştırdım ve çok seviyordu öyle toz halinde atın meyvelerine çorbasına ondan puding bile yapabilirsiniz pirinç unuyla azıcık da meybe mis gibi tatlı oluyor. Biz pregomin kullanmıştık ve bol yer elması eğer onafa alerjisi yokda bağırsakları çok hızlı toparşıyor. Tabiki en iyisi doktora danışarak yapmak bu dediklerimi çünkü vebal almak istemem. Allah tez zamanda şifa versin bebeklerinize. Egzama için de bol bol nemlendirin. Eviniz çok sıcak olmasın deterjan bile kullanmamaya çalışın ıslak mendillerden uzak durun pişik yapabilir alerji. Sağlıcakla kalın.