Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Merhaba arkadaşlar rabbim bütün hastalara şifa versin. Kızım 1.5 aylık alerjiden şüpheleniyorum kaka fotoğrafı yollasam bakar mısınız

gunebakan_ merhaba,
Geçen hafta kızim ateşli havale geçirdi tamda aşırı bi şekilde diyeti açtıgım gündü
Bu akşam yine diyetimi açtım biraz abartarak ve kızım yine ateşlendi.
Siz belki rastlamışsinizdir araştirma yaparken.bu konuda hepimizden daha bilgilisiniz
Sizce alerjiyle ateşin bir baglantisi olabilir mi ?

Merhaba

Ateşi alerjik tepkiler arasında hiç okumadım şimdiye kadar. Fakat iki denemenizde de yükselen ateş tesadüf değildir diye tahmin ediyorum.

Vücut, karşılaştığı bazı patojenleri yok etmek için ateşi yükseltiyor. Yüksek ateş bir hastalık değil, vücudun hastalıkla savaşmakta kullandığı bir silah. Siz diyeti açtığınızda bebeğiniz, vücudunun patojen kabul ettiği yoğun alerjik proteine maruz kaldığı için ateşinin yükselmesi olağan gibi geliyor. Doktor Kadir Tuğcu havalenin de korkutucu bir şey olmadığını sadece baygınlık anının anne baba için görüntü bakımından korkutucu olabileceğini söylüyor. Çok fazla ilaca başvurmadan diyeti biraz daha dozunda açarak daha az sorunla atlatırsınız bu süreci diye tahmin ediyorum.

Allah yavrunuza şifa versin.

Allah razi olsun aminn..
Böyle yapmazdim diyeti bu kadar abartarak açmazdim hiç.ama işten insanlik hali canim tatli istemisti biraz fazla kacirdim

Havale anı gercekten çok kötüydü hâlâ gözümün önünde Rabbim kimseye yaşatmasın.

Tsk ederim cevabıniz için

Rica ederim ne demek.

Duanıza çok içten amin. İnsanın evladının o haline kayıtsız kalması çok zor gerçekten. Allah tekrar yaşatmasın.

Doğduğundan beri kakası böyle ve pişiği bi bitiyor bi iki gün sonra tekrar oluşuyor çok fazla dikkat etmeme rağmen yinede olusuyor. İlk zamanlar vücudunda kızarıklık olusuyordu bi süre sonra kaybolup baska yerlerde çıkıyordu tekrar. Sürekli huzursuz kucaktan bırakamıyorum şiddetli ağlamaya başlıyor. Bugunlerde kulaklarında deri döküntüleri oluşmaya başladı son zamanlarda gece uyuyor artk bi haftadr diyet yapıyorum iki gündür gündüz uykusuda olusmaya basladı

Eklentiler

• B819C6AC-B829-439E-957D-8F852F77DF39.jpeg
    113,2 KB · Görüntüleme: 92
  • 0892908F-EBF9-43AE-8D98-F6AEDE641A7B.jpeg
    120,9 KB · Görüntüleme: 93
Merhaba. Kakası da normal değil, mukus var. 3 aydan küçükse yalnızca süt ürünleri diyeti yeterli olabilir. 3 ay aşısını olduysa ve süt ürünleri diyeti yetersiz gelirse yumurtayı da diyete eklemenizi tavsiye ederim.

Doktorumuz ilgilenmedi ilk kontrolunde söylemiştim kakasını ama normal diye geciştirdi tekrar baska bi doktora gidecegiz test tahlil vs herhangi bi işlem yaparlar mı bilginz var mı

O halde ben şikayetlerinizi dikkate alacak bir doktor bulmakta çok zorlanacağınızı düşünüyorum. İlk üç ay bebeklerin bir çocuğu çok sancılı ve uykusuz oluyor. Bunu da gaza bağladıkları için sizin durumunuzu da 3 aydan önce ciddiye almazlar.

Diyetinize çok dikkat edin. 2 hafta kadar sonra diyetiniz gerçekten bebeğinizi rahatlatırsa peynir deneyerek diyeti bozun. Belirtiler geri döndüğünde yeniden diyete başlayın. Doktora gittiğinizde de diyet yaptığınızda bebeğinizin iyileştiğini, diyeti bozdugunuzda belirtilerin yeniden döndüğünü söyleyin. Sadece sizi bu yolla dikkate alırlar.

Sütünüz çok mu?

yani suanda gitsem diyet yapıp beklememi söyleyecekler. Diyete baslamadan önceki gün İki defa çok minik kan gördüm bi daha görmedim. Sütüm yeterli ama bebeğimin kilo alımı alt sınırda doğduğunda buyana 1 kilo alabildi

Sütün fazla olduğu durumda da geçici laktoz hassasiyeti gelişiyor o yüzden sormuştum. Diyetle kan kesildiyse, diyetten emin olup doktora gitmek en doğrusu. Yalnız bebeğinizin cildinde pek bir alerjik belirti yoksa testlerle alerjinin tespit edilme ihtimali düşük.

Diyetle tüm belirtilerden kurtulabilirseniz bebeğinizi testlerle hiç yıpratmayın derim. Çünkü doktorun yapacağı tek şey test sonucuna göre diyet önermek olacak. Bunu kendi kendinize de yapabilirsiniz. Olur da deneme yanılma yoluyla kesfedemediginiz alerjenler olur ve bebeğiniz iyilesmezse o zaman teste girip şansınızı deneyebilirsiniz.

Son olarak çok dikkat edin alerjiler aşılardan sonra siddetlenebilir ve yeni alerjiler gelişebilir. Biz buna bebeğim 6 aylık olduğunda çok kötü bir tecrübeyle sahit olduk ve 6 ay aşısından sonra bir daha hiç aşı yaptırmadık. Şu an 21 aylık.

Konunun bi kısmını okumaya çalıstm mesajlarınızada denk geldim Allah şifa versin bütün şifa bekleyenlere inşallah. Şunu da merak ediyorum kalsiyum ihtiyacını nasıl karsılıyorsunuz

Konunun bi kısmını okumaya çalıstm mesajlarınızada denk geldim Allah şifa versin bütün şifa bekleyenlere inşallah. Şunu da merak ediyorum kalsiyum ihtiyacını nasıl karsılıyorsunuz
Dahiliye doktoru kalsiyum değerlerimin normalin bile üstünde olduğunu söylemişti ve takviye önermemişti. Siz de bir dahiliye doktoruna danışabilirsiniz.

Meraba kizlar benim kizimda suan 3 aylik 2 aylik oldugunda kizimin vucunda kizariklik farkettim sac derisinden ayaklarina kadar kizariklik vardi bide aksam vakti cok aglyordu acile goturduk inek sutu alerjisi olablr dendi diyete baslamami solediler snra diyete basladim kizimin vucudu daha hic kzarmadidaha snra kizima alerji testi yapildi kanda baktilar ama negatif cikti doyeti braktim sut urunleri tukettim hep kizimda aglayan bi bebek olmadigi halde surekli aglamaya baslado aksam ustu sebebsiz yere agliyor bide damaklari kasiniyor elleir hep agzinda bu aglamasi damaklarindaki kasintidan olablr mi blmyorum tabi diyeit briaktiktan snra vucudu hic kzarmadi sadece aglamasi var kizimda alerji olup olmadigini bi turlu anlayamadim diyete baslayayim mi tekrar bilmiyorum dktorada soledm vucudu kzarmiyor ama aglyot dedim oda alerjiden olablr dedi ama smdi damakalrida kasndigi icin diyorumki belkide disden dolayi bole huzursuzdur bide kakasinda kan felanda olmadi hic ama kakasinda bole parca parca bisiler var sanki acaba alerjisi varmidir tecrubeli anneler bilgilernizi paylasirmisiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…