- 17 Nisan 2019
- 446
- 582
- 36
Tabii, buradaki herkes alışık. Fb'tan Alerji ile yasam platformu'na da yazabilirsiniz.Merhaba arkadaşlar rabbim bütün hastalara şifa versin. Kızım 1.5 aylık alerjiden şüpheleniyorum kaka fotoğrafı yollasam bakar mısınız
Merhabagunebakan_ merhaba,
Geçen hafta kızim ateşli havale geçirdi tamda aşırı bi şekilde diyeti açtıgım gündü
Bu akşam yine diyetimi açtım biraz abartarak ve kızım yine ateşlendi.
Siz belki rastlamışsinizdir araştirma yaparken.bu konuda hepimizden daha bilgilisiniz
Sizce alerjiyle ateşin bir baglantisi olabilir mi ?
Allah razi olsun aminn..Merhaba ☘
Ateşi alerjik tepkiler arasında hiç okumadım şimdiye kadar. Fakat iki denemenizde de yükselen ateş tesadüf değildir diye tahmin ediyorum.
Vücut, karşılaştığı bazı patojenleri yok etmek için ateşi yükseltiyor. Yüksek ateş bir hastalık değil, vücudun hastalıkla savaşmakta kullandığı bir silah. Siz diyeti açtığınızda bebeğiniz, vücudunun patojen kabul ettiği yoğun alerjik proteine maruz kaldığı için ateşinin yükselmesi olağan gibi geliyor. Doktor Kadir Tuğcu havalenin de korkutucu bir şey olmadığını sadece baygınlık anının anne baba için görüntü bakımından korkutucu olabileceğini söylüyor. Çok fazla ilaca başvurmadan diyeti biraz daha dozunda açarak daha az sorunla atlatırsınız bu süreci diye tahmin ediyorum.
Allah yavrunuza şifa versin.
Rica ederim ne demek.Allah razi olsun aminn..
Böyle yapmazdim diyeti bu kadar abartarak açmazdim hiç.ama işten insanlik hali canim tatli istemisti biraz fazla kacirdim
Havale anı gercekten çok kötüydü hâlâ gözümün önündeRabbim kimseye yaşatmasın.
Tsk ederim cevabıniz için
Merhaba. Kakası da normal değil, mukus var. 3 aydan küçükse yalnızca süt ürünleri diyeti yeterli olabilir. 3 ay aşısını olduysa ve süt ürünleri diyeti yetersiz gelirse yumurtayı da diyete eklemenizi tavsiye ederim.Doğduğundan beri kakası böyle ve pişiği bi bitiyor bi iki gün sonra tekrar oluşuyor çok fazla dikkat etmeme rağmen yinede olusuyor. İlk zamanlar vücudunda kızarıklık olusuyordu bi süre sonra kaybolup baska yerlerde çıkıyordu tekrar. Sürekli huzursuz kucaktan bırakamıyorum şiddetli ağlamaya başlıyor. Bugunlerde kulaklarında deri döküntüleri oluşmaya başladı son zamanlarda gece uyuyor artk bi haftadr diyet yapıyorum iki gündür gündüz uykusuda olusmaya basladı
Doktorumuz ilgilenmedi ilk kontrolunde söylemiştim kakasını ama normal diye geciştirdi tekrar baska bi doktora gidecegiz test tahlil vs herhangi bi işlem yaparlar mı bilginz var mıMerhaba. Kakası da normal değil, mukus var. 3 aydan küçükse yalnızca süt ürünleri diyeti yeterli olabilir. 3 ay aşısını olduysa ve süt ürünleri diyeti yetersiz gelirse yumurtayı da diyete eklemenizi tavsiye ederim.
Bebeğiniz kaç aylık?Doktorumuz ilgilenmedi ilk kontrolunde söylemiştim kakasını ama normal diye geciştirdi tekrar baska bi doktora gidecegiz test tahlil vs herhangi bi işlem yaparlar mı bilginz var mı
55 günlükBebeğiniz kaç aylık?
O halde ben şikayetlerinizi dikkate alacak bir doktor bulmakta çok zorlanacağınızı düşünüyorum. İlk üç ay bebeklerin bir çocuğu çok sancılı ve uykusuz oluyor. Bunu da gaza bağladıkları için sizin durumunuzu da 3 aydan önce ciddiye almazlar.55 günlük
yani suanda gitsem diyet yapıp beklememi söyleyecekler. Diyete baslamadan önceki gün İki defa çok minik kan gördüm bi daha görmedim. Sütüm yeterli ama bebeğimin kilo alımı alt sınırda doğduğunda buyana 1 kilo alabildiO halde ben şikayetlerinizi dikkate alacak bir doktor bulmakta çok zorlanacağınızı düşünüyorum. İlk üç ay bebeklerin bir çocuğu çok sancılı ve uykusuz oluyor. Bunu da gaza bağladıkları için sizin durumunuzu da 3 aydan önce ciddiye almazlar.
Diyetinize çok dikkat edin. 2 hafta kadar sonra diyetiniz gerçekten bebeğinizi rahatlatırsa peynir deneyerek diyeti bozun. Belirtiler geri döndüğünde yeniden diyete başlayın. Doktora gittiğinizde de diyet yaptığınızda bebeğinizin iyileştiğini, diyeti bozdugunuzda belirtilerin yeniden döndüğünü söyleyin. Sadece sizi bu yolla dikkate alırlar.
Sütünüz çok mu?
Sütün fazla olduğu durumda da geçici laktoz hassasiyeti gelişiyor o yüzden sormuştum. Diyetle kan kesildiyse, diyetten emin olup doktora gitmek en doğrusu. Yalnız bebeğinizin cildinde pek bir alerjik belirti yoksa testlerle alerjinin tespit edilme ihtimali düşük.Ben gazlı sancılı olusuna alıstım zaten iki defa kakasında minik minik kan gördüm
yani suanda gitsem diyet yapıp beklememi söyleyecekler. Diyete baslamadan önceki gün İki defa çok minik kan gördüm bi daha görmedim. Sütüm yeterli ama bebeğimin kilo alımı alt sınırda doğduğunda buyana 1 kilo alabildi
Dahiliye doktoru kalsiyum değerlerimin normalin bile üstünde olduğunu söylemişti ve takviye önermemişti. Siz de bir dahiliye doktoruna danışabilirsiniz.Konunun bi kısmını okumaya çalıstm mesajlarınızada denk geldim Allah şifa versin bütün şifa bekleyenlere inşallah. Şunu da merak ediyorum kalsiyum ihtiyacını nasıl karsılıyorsunuz
Tesekkur ederim mutlaka danışacağımDahiliye doktoru kalsiyum değerlerimin normalin bile üstünde olduğunu söylemişti ve takviye önermemişti. Siz de bir dahiliye doktoruna danışabilirsiniz.