Diyetiniz yeterli gelmediyse bebeğiniz çok sancılıdır. Her emzirmeden sonra rahatsızlandığını farketmiş olabilir. Bu durumda emzirme ile sancı arasında ilişki kurarak emmekten korkuyor olabilir. Diyetle yol alabildiginizde sancısı azalacağı için emmeyi yüksek ihtimal kabul edecektir.
Ayrıca parfüm, deodorant, şampuan, duş jeli, kokulu çamaşır deterjanı, yumuşatıcı, çamaşır suyu, göğüs kremi kullanıyorsaniz bunların kokusu bebeğinizi rahatsız ediyor olabilir. Ben de alerjik biriyim. Çamaşır suyu kokusu aldığımda burun kökümden küçük dilime kadar olan alan kuru öksürükten tahriş olmuş gibi ağrır günlerce. Parfümün kokusu alabiliyorsam mutlaka acı tadını da alırım. Doğal sabun dışında vücut temizleyici, doğal yağlar dışında krem kullanmayın. Sabun ve yağları sadepazar markasının sitesinden alıyorum ben. Sabunum yeşil köpük marka, saçıma bile sadece bu sabunu kullanıyorum, şampuanı aratmıyor.
Diyetiniz iki haftadır aynı ve gerçekten sıkı olmasına rağmen bebeğinizdeki belirtilerin şiddeti sürekli değişiyorsa hemen her gün kullandığınız bir besine alerjisi olmalı. Bu durumda salça, baharat ve buğday çok riskli sizin için. Zor olacak ama salça kullanmayın. Bütün yemekler sadece salçayı tariften çıkararak yapılabiliyor. Tuz dışında baharat kullanmayın. 3 hafta süreyle tamamen kesin her türlü unlu besini. 3 hafta sonunda bebeğiniz duzelirse önce evde yaptığınız mayasız gözleme, lavaş gibi hamur işi yiyin. Sorun çıkmazsa maya kullanarak yapın, yiyin. Yine sorun çıkmazsa her zaman yediğiniz ekmeklerden yiyin. Yine sorun çıkmazsa salça yiyin. Bu basamaklardan birinde sorun çıkarsa, yada bebeğiniz 3 hafta sonunda duzelmezse yine buradan yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım.