Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Merhaba arkadaslar 16 gündr diyet yapıyorum bebeğim 2 aylık oldu. Diyet süresi boyunca sadece 100 gram almıs halbuki ondan önceki 2 hafta 600 gram almıstı sizce sorun ne

Merhaba arkadaslar 16 gündr diyet yapıyorum bebeğim 2 aylık oldu. Diyet süresi boyunca sadece 100 gram almıs halbuki ondan önceki 2 hafta 600 gram almıstı sizce sorun ne
Diyeti genişletmek gerekiyor olabilir. Ya da alerjenler sütten tamamen arınmamıştır. Diyeti 21 güne tamamlayıp sonrasında kilo alıyor mu diye bakmak gerek. Yine kilo almazsa sütün yanında yumurta, domates gibi diğer alerjenleri de deneme yanılma yoluyla test edip diyetten çıkarmak gerek.

Diyeti genişletmek gerekiyor olabilir. Ya da alerjenler sütten tamamen arınmamıştır. Diyeti 21 güne tamamlayıp sonrasında kilo alıyor mu diye bakmak gerek. Yine kilo almazsa sütün yanında yumurta, domates gibi diğer alerjenleri de deneme yanılma yoluyla test edip diyetten çıkarmak gerek.
Hergun mutlaka 2-3 yumurta yıyorum baska bi ürün olsa belirtiler çoğalmaz mıydı

MErhaba hanımlar. sanırım bende aranıza katıldım uzun zamandır alerjiden şüpheleniyordum ama bugğn bariz kan gördük maalesef. Bebeğim 3.5 aylık kendimi kötü hissediyorum önce psikolojimi toparlayıp sonra bebeğime faydalı olmalıyım:KK43: kafam o kadar karışık ki nasıl toparlanıcamı bilmiyorum.

Inek sutu ve buğday unu alerjili bebegi olanlar ek gidada ne yaptiniz. Doktorum yetersiz kucuk bi ildeyim.
Ah o inek sütü ve buğday alerjisi benim elimi kolumu bağlamıştı zamanında.hadi inek sütü tamam da buğday alerjisi cok zorlamıştı beni.onlar geçene kadar meyve sebze pirinç unu.başka alternatif yok ek gıda olarak.inek sütü 1 yasında falan geçebilir.ama buğday alerjisi geçerse irmik falan verebilirsiniz.yumurtaya alerjisi var mı?

Ah o inek sütü ve buğday alerjisi benim elimi kolumu bağlamıştı zamanında.hadi inek sütü tamam da buğday alerjisi cok zorlamıştı beni.onlar geçene kadar meyve sebze pirinç unu.başka alternatif yok ek gıda olarak.inek sütü 1 yasında falan geçebilir.ama buğday alerjisi geçerse irmik falan verebilirsiniz.yumurtaya alerjisi var mı?
Yumurta deri testinde cikmadi yinede 2 aydir yemiyorum. Yiyince kakasi agir kokuyordu ve yapis yapis oluyordu. Kan testi sonucunu bekliyorum tekrar acacagim.

İnek sütü allerjisinde diyetin amacı inek sütüne vücudun verdiği cevabı unutturmak.Bu arada keçi sütü ile de vücutta düşük bir oranda inek sütündeki gibi allerjik bir reaksiyona sebep olabiliyor.Ve bu da allerjinin iyileşmesi için yaptığımız diyetin başarı şansını düşürüyor. Bu yüzden İnek sütü allerjisi varsa keçi sütü de kullanmamak gerekiyor
Merhaba. Bilgi edinmek için günlerdir bir çok şey okuyorum.Lütfen izlemem gereken yol ile ilgili bilgi verin 😔
Kızımı takip eden drlatin her ikisi de ciddi bir yol göstermedi maalesef. Kızım 3.ayını doldurdu. Bu ay yaklaşık 2 haftadır mukuslu kaka, kaş arasında geçmeyen kızarık bölge, hapşırık, burun tıkanıklığı, hırıltı, karnında sürekli gurultu ,son 1 ayda 200g tartı alımı v.b şikayetleri var.Tüm bu belirtileri 2 çocuk dr na aktardım. Biri dikkate almadı, diğeri yediklerine dikkat et dedi, alerji testi istemedi. Şimdi ben nasıl bir süreç işlemeliyim?Paylaştığınız bu bilgiler bende inek sütü alerjisini düşündürüyor. Gerçekten çok üzülüyorum. Ne yapmam konusunda yaşadıklarınizdan yola çıkarak öneride bulunur musunuz?Güvendiğim doktorum şimdilik tartı takibi istedi. O kadar.
Uzun yazdım lütfen kusura bakmayın. Sevgilerimle....

Merhaba. Bilgi edinmek için günlerdir bir çok şey okuyorum.Lütfen izlemem gereken yol ile ilgili bilgi verin 😔
Kızımı takip eden drlatin her ikisi de ciddi bir yol göstermedi maalesef. Kızım 3.ayını doldurdu. Bu ay yaklaşık 2 haftadır mukuslu kaka, kaş arasında geçmeyen kızarık bölge, hapşırık, burun tıkanıklığı, hırıltı, karnında sürekli gurultu ,son 1 ayda 200g tartı alımı v.b şikayetleri var.Tüm bu belirtileri 2 çocuk dr na aktardım. Biri dikkate almadı, diğeri yediklerine dikkat et dedi, alerji testi istemedi. Şimdi ben nasıl bir süreç işlemeliyim?Paylaştığınız bu bilgiler bende inek sütü alerjisini düşündürüyor. Gerçekten çok üzülüyorum. Ne yapmam konusunda yaşadıklarınizdan yola çıkarak öneride bulunur musunuz?Güvendiğim doktorum şimdilik tartı takibi istedi. O kadar.
Uzun yazdım lütfen kusura bakmayın. Sevgilerimle....
Gecmis olsun

Kizim 25 aylik.bizde de inek sütü alerjisi 3 aylikken başlamisti.( halen devam ediyor eskisi kadar olmasada )
Rota virüs aşısı yaptirmişmiydiniz ?

Soruyu bana sormamişsiniz ama yine de acizane bir iki bildigimi yazmak istiyorum

Süt ve süt ürünü olan herseyi (azıcık bile olsa) asla yemeyin 15 gün
Yumurta akı
Tahin
Helva
Paketli gidalar
Kuruyemiş
Dana eti(Aklima gelenler bunlar simdilik )

Bunlari 15 gün hayatinizdan çikartin.hemen düzelme olmaz ama 3 gün icerisinde gözle görülur rahatlamayi hissedersiniz
Drlar alerji testi yapsa ve negatif ciksa bile bu alerjisi yok demek degildir.o yuzden test yapilmadi diye kafaniza takmaniza gerek yok.
Bu diyete ragmen bebeginizde hic duzelme olmazsa başka şeylere alerjisi vardir belki ( mesela benim kizimin patatese alerjisi vardi )

Ayrica cocuk dr yerine cocuk alerji uzmanina gidebilirsiniz.bunun yanı sıra cocuk beslenme uzmanina da ek olarak gidebilirsiniz beslenme hakkinda size bilgi verir

Bebeginiz sadece anne sütü almiyor mama da kullaniyorsa maalesef mamalar da alerjik besin.özel alerji mamalari kullanabilirsiniz dr tavsiyesi ile

Gecmis olsun

Kizim 25 aylik.bizde de inek sütü alerjisi 3 aylikken başlamisti.( halen devam ediyor eskisi kadar olmasada )
Rota virüs aşısı yaptirmişmiydiniz ?

Soruyu bana sormamişsiniz ama yine de acizane bir iki bildigimi yazmak istiyorum

Süt ve süt ürünü olan herseyi (azıcık bile olsa) asla yemeyin 15 gün
Yumurta akı
Tahin
Helva
Paketli gidalar
Kuruyemiş
Dana eti(Aklima gelenler bunlar simdilik )

Bunlari 15 gün hayatinizdan çikartin.hemen düzelme olmaz ama 3 gün icerisinde gözle görülur rahatlamayi hissedersiniz
Drlar alerji testi yapsa ve negatif ciksa bile bu alerjisi yok demek degildir.o yuzden test yapilmadi diye kafaniza takmaniza gerek yok.
Bu diyete ragmen bebeginizde hic duzelme olmazsa başka şeylere alerjisi vardir belki ( mesela benim kizimin patatese alerjisi vardi )

Ayrica cocuk dr yerine cocuk alerji uzmanina gidebilirsiniz.bunun yanı sıra cocuk beslenme uzmanina da ek olarak gidebilirsiniz beslenme hakkinda size bilgi verir

Bebeginiz sadece anne sütü almiyor mama da kullaniyorsa maalesef mamalar da alerjik besin.özel alerji mamalari kullanabilirsiniz dr tavsiyesi ile
Çok teşekkür ediyorum. Rota yaptirdiktan sonra daha kötü oldu mukuslu kakası. Alerji dr na randevu aldık. Bakalım ne çıkacak. Sevgilerimle

Rica ederim
Bizde de rota dan sonra başladı o yüzden sormuştum

Sevgiler
Tekrardan merhaba. Allerji uzmanı yüksek ihtimalle inek sütü alerjisi olduğunu söyledi. 3 farkli gaita tahlili istedi.10 gün diyet verdi.Bakalim nasıl sonuçlanacak. Aslında sadece kilo alamaması moralimi bozuyor. Bu da gelişme geriliğine sebep oluyormuş. Onun dışında çok aktif bir bebeğim var. Allah hepimizin evlatlarına sağlık versin.
Sizin çocuğunuz şimdi nasıl oldu?

Tekrardan merhaba. Allerji uzmanı yüksek ihtimalle inek sütü alerjisi olduğunu söyledi. 3 farkli gaita tahlili istedi.10 gün diyet verdi.Bakalim nasıl sonuçlanacak. Aslında sadece kilo alamaması moralimi bozuyor. Bu da gelişme geriliğine sebep oluyormuş. Onun dışında çok aktif bir bebeğim var. Allah hepimizin evlatlarına sağlık versin.
Sizin çocuğunuz şimdi nasıl oldu?
Merhaba
Tahlil yaptirin ama sonuçlarini çok kafaniza takmayin derim çünkü alerji konusunda tahliller güvenilir sonuç vermiyor ne yazikki
Alerjisi olan bebegin annesi,kendi araştirip kendi cocugunun dr u oluyor.çünkü alerji her çocukta farkli belirtiler gösteriyor.bunu ancak anne iyi gözlemlemeli
Benim cocugum 25 aylik oldu.alerjiye eskiden çok hizli belirti verirdi yedigimiz ufacik bişey hemen belli ederdi
Şuan çok yerse ( yogurt yiyor sadece oda haftada yada bazen ayda bir gibi ) alerjisi olan gidayi o zaman belirti veriyor.tolare edemiyor galiba
Ama alışıyor insan böyle yaşamaya da bende emzirdigim için bende diyetteyim hâlâ( bazen diyeti açtıgım oluyor tabi )
Biz anneler çocugumuz kilolu olsun istiyoruz daha saglikli gibi geliyor sizi anliyorum aslinda
Ama diyetiniz bizim gibi uzun sürerse kilodan ziyade gerekli besinleri alamadigi için vitamin eksikligi olabilir bu daha üzücü benim için
Mesela bizde demir ve kalsiyum eksikligi var ( ama demir ilacina da alerjisi var kizimin kullanamiyor.bende de kansizlik var bende emzirdigim için kullanamiyorum demir ilacini )

Rabbim tüm hastalara şifalar versin.yavrularimiza da hayirli saglikli uzun ömürler versin

X