- 18 Şubat 2017
- 2.459
- 3.881
Benim bebeğim 2 haftalıkken başladı alerji belirtileri. Tabi gaz zannediyordum ben. 3 aylıkken kakasinda ip gibi siyah lekeler oluştu. Kakası zaten hep mukusluydu. Onu da kime söylesem her bebekte olur üşütmüşsündür dediSize ne dediler süt alerjisi mi nasıl anladınız testlerde çıktı mı ilk ne zaman farkettiniz
Çok geçmiş olsun çok zorlu günlerden gecmissiniz İnşallah 2 yaşında herşey son bulur bizimde çok fazla huzursuzluk var döküntü yada başka alerji durumu gösteren sikayetiniz olmuş muyduBenim bebeğim 2 haftalıkken başladı alerji belirtileri. Tabi gaz zannediyordum ben. 3 aylıkken kakasinda ip gibi siyah lekeler oluştu. Kakası zaten hep mukusluydu. Onu da kime söylesem her bebekte olur üşütmüşsündür dediKakasını fotoğrafını alıp çocuk doktoruna gösterdim. Süt alerjisi, kilo alımı azalırsa diyet yapacaksın dedi. Kilo alımı çok iyiydi ama ne gece ne gündüz uyurdu. Tükenmiştik artık. Diyete başladım. On gün sonra çocuk alerji doktoruna gittim. Belirtileri dinledi, kaka fotoğrafına baktı. Alerji bulguları daha ciddidir alerjiye benzemiyor dedi. On gündür süt diyeti yapıyorum ve belirtiler gitti, bunu nasıl yorumluyorsunuz dedim. Eh bir test isteyelim o zaman dedi. Deri testi istedi. Diyeti boz gerek yok dedi. Diyeti fırınlanmış tereyağ ile bozdum. Bebeğim sabaha kadar uyumadı. Ertesi gün, test sonucu için yeniden doktora gittik. Test sonucu temiz, alerji yok dedi. Ama diyetle kaybolan belirtiler tereyağ yediğimde yeniden başladı dedim. Aaaa o zaman alerji bu, mama raporu çıkartalım dedi ve hemen rapor çıkardı. Bu bir çocuk eğitim araştırma hastanesinde görevli bir doçentti. Diyet yapmadan, araştırmadan gitsem alerji değil diye dönecektim kapısından. O günden beri hiçbir doktora guvenmedim.
Sizde de olduğu gibi bağırsakta tepki veren alerjilerin testlerle tespit edilmesi çok düşük bir olasılık. Ben o yüzden sadece eliminasyon diyeti ile kendim belirliyorum neye alerji olduğunu. 3 aylıkken sadece süt alerjisi vardı. Süt diyeti yaptım düzeldi. 2 hafta sonra yeni aşısını oldu ve belirtiler kabus gibi döndü. Yumurta alerjisi başladığını 6 aylıkken anladım bir çocuk gastroenterologun yol göstermesiyle. Yumurtayı kestim belirtiler kayboldu. Bir hafta sonra yeni aşısını oldu ve yeni bir kabus daha başladı. 6. ay aşısından sonra tüm meyvelere, bakliyatlara, mısır ayçiçeği çekirdeği dahil kuruyemişlere, domates gibi renkli sebzelere, susama alerji başladı. Süt ve yumurta zaten yemiyorduk. İnanılmaz az çeşitle beslendik uzun süre.
6 ay aşısından sonra aşı yaptirmama kararı aldık. 14 aylıkken aşı detoksu da denen ağır metal detoksuna başladık. 17 aylıkken alerjisi yüzde seksen hafiflemişti. Bir aydır hayatımıza yeni bir kimyasal girmemesine rağmen belirtiler geri döndü. Onun sebebini de yeni yeni anlıyorum. Elma dokunmuyor zannederek ara sıra elma veriyordum önceden. Bebeğim büyüyüp sürekli bir şeyler yemek istemeye başlayınca yiyebileceği tek meyve olduğu için her gün iki kere elma verdim. Ara sıra yediğinde dokunmayan elma her gün yediğinde mahvetti yavrumu. Elmayı kestim, beklediğim gibi düzeldi. Ama şu an 21 aylık tüm meyveleri tanıyor, evde sürekli "Anne sana ne versin?" diyerek dolanıyor. Sürekli yiyecek bir şey istiyor. Verebileceğim hiçbir atıştırmalık yok. Mecburen dokunan şeyleri yiyor. Leblebi, muz, elma, yenidünya. Yediği gibi de uykusuzuz yine aylardır. 2 yaşına gün sayıyorum, umarım bir hayal kırıklığı da 2 yaşını doldurduğu gün yaşamayız.
İnşallah. Anormal kaka, mukus, nadiren kan, yoğun gaz en büyük şikayetlerimizdi. Buna bağlı huzursuzluk ve ciddi uyku sorunu yaşadık. Alerjisi olan besini yedikten sonra ilk emdiği sütle beraber hıçkırık başlardı. Ağzına mide sıvısı gelir, yüzünü ekşitir, geviş getirir gibi ağzında sürekli bir şey çevirir yutardı. Sırt üstü asla yatmadı mide rahatsızlığı yüzünden. Reflü demişlerdi ama diyetle beraber refluye bağladıkları tüm belirtiler kayboluyordu.Çok geçmiş olsun çok zorlu günlerden gecmissiniz İnşallah 2 yaşında herşey son bulur bizimde çok fazla huzursuzluk var döküntü yada başka alerji durumu gösteren sikayetiniz olmuş muydu
Gerçekten bu alerji olayı çok karışık bir durum ve doktorlar bile tam olarak bir teşhis koyamıyor ben daha çok şu an tedirginim ne olacak ne bitecek neye alerjisi var nereye gitmeli testleri yaptırmalı mı ne zaman geçer gibi gibi birde.kisilik olarak da çok evhamlı olduğum için sürekli kurup kurup düşünüyorumİnşallah. Anormal kaka, mukus, nadiren kan, yoğun gaz en büyük şikayetlerimizdi. Buna bağlı huzursuzluk ve ciddi uyku sorunu yaşadık. Alerjisi olan besini yedikten sonra ilk emdiği sütle beraber hıçkırık başlardı. Ağzına mide sıvısı gelir, yüzünü ekşitir, geviş getirir gibi ağzında sürekli bir şey çevirir yutardı. Sırt üstü asla yatmadı mide rahatsızlığı yüzünden. Reflü demişlerdi ama diyetle beraber refluye bağladıkları tüm belirtiler kayboluyordu.
Merhaba anlattiginiz durumlarin aynıları bizde de mevcut. Gürültülü ve mukuslu kaka. Ayrıca benim oğlumda da ikinmaktan göbeğinde fıtık olmuştu. Sürekli ikiniyordu. Göbeği dışarı firlamisti. Ama büyüdükçe düzeldi hiçbir şey yapmaya gerek yok kendiliğinden düzeliyor bebiş büyüdükçe. Benim oğlumun da kakada kan hiç olmadı ama mukus ve ishal hep var. Ben şimdi tavuk diyetine de başladım. İlk zamanlara göre biraz daha rahatlama var. Et zaten bayandır yemiyorum. Sen de bir süre kesebilirsin et ve tavuğu. Denemekte fayda var. Zaten bu rahatsızlığın tek çözümü deneyerek dokunan gıdaları bulmak. Umarım bir yaşına gelmeden atlatiriz tüm sıkıntıları.Mama
Mama takviyesi hiç yapmadım sadece emziriyorum bazen yeşilimsi ama mukuslu kaka yapıyor birde gürültülü ve gün boyu sürekli ikinma halinde ve tabiki huzursuzluk şu an sadece süt ürünlerini kestim ama et ve tavukda kesmeli miyim kakada hiç kan görmedim ama tabi bu beni rahatlatmiyor daha 2 aylık belkide o yüzden görmedim diyorum kaka tahlili verdik reduktan madde negatif ph ise 6 çıktı ne anlama geliyor tam olarak bilmiyorum steatokrit daha çıkmadığı için doktora henüz gitmedim bebeğim o kadar ikiniyor ki gazdan göbeğinde fıtık bile oluştu
Teşekkür ederim siz kaç aylıkken alerji teşhisi koyuldu ve yaptığınız diyet işe yaradı mı mukuslu kakada ve ne kadar sürede ise yaradiMerhaba anlattiginiz durumlarin aynıları bizde de mevcut. Gürültülü ve mukuslu kaka. Ayrıca benim oğlumda da ikinmaktan göbeğinde fıtık olmuştu. Sürekli ikiniyordu. Göbeği dışarı firlamisti. Ama büyüdükçe düzeldi hiçbir şey yapmaya gerek yok kendiliğinden düzeliyor bebiş büyüdükçe. Benim oğlumun da kakada kan hiç olmadı ama mukus ve ishal hep var. Ben şimdi tavuk diyetine de başladım. İlk zamanlara göre biraz daha rahatlama var. Et zaten bayandır yemiyorum. Sen de bir süre kesebilirsin et ve tavuğu. Denemekte fayda var. Zaten bu rahatsızlığın tek çözümü deneyerek dokunan gıdaları bulmak. Umarım bir yaşına gelmeden atlatiriz tüm sıkıntıları.
ben 2 aylıkken fark ettim 3. ayımızda tam teşhis konuldu. şuan 6.aya yakınız. yaptığım diyet kısmen işe yaradı .şöyle ki çok gazlı bir bebekti gaz sıkıntımız geçti vücudunda isilik benzeri kızarıklıklar vardı onlar geçti. Çok hırıltılı nefes alıyordu o da geçti. ama sonradan başlayan bir ishal oldu. mukus hep vardı sadece azaldı. şu an tavuk diyeti yapıyorum emerken karnındaki gurultu azaldı. Ayrıca geçmeyen bir pişik sorunumuz daha var yani anlayacağın şikayetler geçmedi sadece azaldı beraberinde farklı tepkiler de ortaya çıktı. Diyet ise yarıyor mu yaramıyor mu tam emin değilim maalesefTeşekkür ederim siz kaç aylıkken alerji teşhisi koyuldu ve yaptığınız diyet işe yaradı mı mukuslu kakada ve ne kadar sürede ise yaradi
Ama 6. Ayda zaten gaz sorunu geçmez mi teşhisi kim koydu yani tahlil sonucunda mi çıktı bende gaita tahlili verdim sonuç bekliyoruz ph 6 reduktan negatif çıkmış ben süt ürünleriyle birlikte dana eti tavuk eti ve yumurtayı da çıkardım ama bazı prof. Görüşüne göre bu şekilde diyet çokda önerilmiyor yedikce bebisin alisacagi kanisindalar eğer bu şekilde yenmezse alisamayacagini düşünen bir kesim kafam çok karışık benimde nasıl olur ne zaman son bulurben 2 aylıkken fark ettim 3. ayımızda tam teşhis konuldu. şuan 6.aya yakınız. yaptığım diyet kısmen işe yaradı .şöyle ki çok gazlı bir bebekti gaz sıkıntımız geçti vücudunda isilik benzeri kızarıklıklar vardı onlar geçti. Çok hırıltılı nefes alıyordu o da geçti. ama sonradan başlayan bir ishal oldu. mukus hep vardı sadece azaldı. şu an tavuk diyeti yapıyorum emerken karnındaki gurultu azaldı. Ayrıca geçmeyen bir pişik sorunumuz daha var yani anlayacağın şikayetler geçmedi sadece azaldı beraberinde farklı tepkiler de ortaya çıktı. Diyet ise yarıyor mu yaramıyor mu tam emin değilim maalesef
Olabilir. Özellikle alerjik tepkiyi sindirim sistemi veriyorsa iştahsızlık çok olağan bir durum. Ayrıca açlık vücudun kendi kendini iyileştirme sürecini başlattığı için alerjik çocuklarda nispeten fazla olan toksin yükünü açlık yoluyla atmak için beyin iştahı azaltabilir. Bu durumda bebeği yemek yemeye zorlamak vücudun onarım sürecini sekteye uğratmak anlamına gelir.Hanimlar sut alerjisi olan bebekler istahsiz olurmu?
Canım gaz sorunu diyete başladıktan iki hafta sonra kesildi. Teşhisini eğitim araştırma hastanesinde çocuk alerji uzmanı koydu. Kan tahlili yaptık ama süt ve yumurta alerjisi testi negatif çıktı. Doktor kanı verirken negatif çıkması alerjinin olmadığı anlamına gelmez dedi. Yine de tahlile bakalım dedi. Biz de sadece süt değil başka gıdalara da alerjisi var çünkü hala birçok belirti devam ediyor. Benim bebeğimin ciddi rahatsızlıkları yok ama şu ishal ve pişik çok kötü durumda onlara bir çözüm bulamıyorum. Bu alerji sorununu çoğu doktor dikkate almıyor bile. Çok rahatsızlık vermiyorsa sıkı diyet gereksiz diyen de oldu, çok sıkı diyet yap diyen de oldu. Biz de elimiz kolumuz bağlı düzelecekleri günü bekliyoruz. Öyle çaresi olan bir durum değil maalesefAma 6. Ayda zaten gaz sorunu geçmez mi teşhisi kim koydu yani tahlil sonucunda mi çıktı bende gaita tahlili verdim sonuç bekliyoruz ph 6 reduktan negatif çıkmış ben süt ürünleriyle birlikte dana eti tavuk eti ve yumurtayı da çıkardım ama bazı prof. Görüşüne göre bu şekilde diyet çokda önerilmiyor yedikce bebisin alisacagi kanisindalar eğer bu şekilde yenmezse alisamayacagini düşünen bir kesim kafam çok karışık benimde nasıl olur ne zaman son bulur
İnşallah tez vakitte herşey yoluna girer bende bugün 10 gün oldu süt diyetinin ama şimdi kakali bir bez aldım mukus artmışCanım gaz sorunu diyete başladıktan iki hafta sonra kesildi. Teşhisini eğitim araştırma hastanesinde çocuk alerji uzmanı koydu. Kan tahlili yaptık ama süt ve yumurta alerjisi testi negatif çıktı. Doktor kanı verirken negatif çıkması alerjinin olmadığı anlamına gelmez dedi. Yine de tahlile bakalım dedi. Biz de sadece süt değil başka gıdalara da alerjisi var çünkü hala birçok belirti devam ediyor. Benim bebeğimin ciddi rahatsızlıkları yok ama şu ishal ve pişik çok kötü durumda onlara bir çözüm bulamıyorum. Bu alerji sorununu çoğu doktor dikkate almıyor bile. Çok rahatsızlık vermiyorsa sıkı diyet gereksiz diyen de oldu, çok sıkı diyet yap diyen de oldu. Biz de elimiz kolumuz bağlı düzelecekleri günü bekliyoruz. Öyle çaresi olan bir durum değil maalesef
Amin inşallah. Diyetin etkisi 3 haftaya kadar farkedilmeyebilirmis beklemekte fayda var. İnşallah sizin de sıkıntılarınız azalır kuzucuk rahatlarİnşallah tez vakitte herşey yoluna girer bende bugün 10 gün oldu süt diyetinin ama şimdi kakali bir bez aldım mukus artmışgaz sıkıntısı da devam ediyor napicami şaşırdım
İnşallah ya sizin bebiş kaç aylık biz 65 günlük oldukAmin inşallah. Diyetin etkisi 3 haftaya kadar farkedilmeyebilirmis beklemekte fayda var. İnşallah sizin de sıkıntılarınız azalır kuzucuk rahatlar
Benim oğlum 1 hafta sonra 6 aylık olacak nasipse. Sizinki daha küçükmüş. Kıyamam ya onları acı içinde kıvranırken görmek beter birşey. Zaman geçtikçe şikayetler azalacak inşallah sabırlı olmak gerekir.İnşallah ya sizin bebiş kaç aylık biz 65 günlük olduk
Adeta zaman geçmiyor üstelik 34+4 de doğdu prematüre bir bebek İnşallah hayırlısıyla bu günler de geçer Rabbim aratmasin bu günleri bizeBenim oğlum 1 hafta sonra 6 aylık olacak nasipse. Sizinki daha küçükmüş. Kıyamam ya onları acı içinde kıvranırken görmek beter birşey. Zaman geçtikçe şikayetler azalacak inşallah sabırlı olmak gerekir.
Kıyamam ya zorlu bir süreç geçirmişsinizdir yine de size sıkı sıkıya bağlanmış kuzucuk. Evet zaman geçmiyor maalesef ama ben şunu anladım çok da takmamak gerekiyor bu alerji konusunu. Yoksa işin içinden çıkılmıyor ve ciddi rahatsızlık veriyor. Biraz sakin ve metanetli olmak lazım. Rabbim dermansız dert vermesin, yavrularimizin acılarını göstermesin.Adeta zaman geçmiyor üstelik 34+4 de doğdu prematüre bir bebek İnşallah hayırlısıyla bu günler de geçer Rabbim aratmasin bu günleri bize
Alerjik bebeklerde iştahsızlık ve kilo alamama durumu çok fazla oluyor maalesef. Benim oğlumda iştahsız ne memeyi doğru düzgün alıyor ne de mamayı bildiğin aç yaşıyor çocuk 5,5 aylık oldu daha 6,5 kiloHanimlar sut alerjisi olan bebekler istahsiz olurmu?