Amin canım. Çok üzgünüm. Çocuğumda eminim alerji var. Fakat kimi dr kilo almasındaki durgunluğu yaz sıcağına bağlıyor. Sanki ben evhamlıyım.Işin ilginci bir drun istemediği testi diğeri istiyor.Hala mukuslu kaka, meme reddi var,emmeye isteksiz yavrum. Bur de eylülde işe başlamak zorundayım. Başlamadan durum netlessin istiyorum ama olmuyor.Merhaba
Tahlil yaptirin ama sonuçlarini çok kafaniza takmayin derim çünkü alerji konusunda tahliller güvenilir sonuç vermiyor ne yazikki
Alerjisi olan bebegin annesi,kendi araştirip kendi cocugunun dr u oluyor.çünkü alerji her çocukta farkli belirtiler gösteriyor.bunu ancak anne iyi gözlemlemeli
Benim cocugum 25 aylik oldu.alerjiye eskiden çok hizli belirti verirdi yedigimiz ufacik bişey hemen belli ederdi
Şuan çok yerse ( yogurt yiyor sadece oda haftada yada bazen ayda bir gibi ) alerjisi olan gidayi o zaman belirti veriyor.tolare edemiyor galiba
Ama alışıyor insan böyle yaşamaya da bende emzirdigim için bende diyetteyim hâlâ( bazen diyeti açtıgım oluyor tabi )
Biz anneler çocugumuz kilolu olsun istiyoruz daha saglikli gibi geliyor sizi anliyorum aslinda
Ama diyetiniz bizim gibi uzun sürerse kilodan ziyade gerekli besinleri alamadigi için vitamin eksikligi olabilir bu daha üzücü benim için
Mesela bizde demir ve kalsiyum eksikligi var ( ama demir ilacina da alerjisi var kizimin kullanamiyor.bende de kansizlik vapr bende emzirdigim için kullanamiyorum demir ilacini )
Rabbim tüm hastalara şifalar versin.yavrularimiza da hayirli saglikli uzun ömürler versin
Amin canım. Çok üzgünüm. Çocuğumda eminim alerji var. Fakat kimi dr kilo almasındaki durgunluğu yaz sıcağına bağlıyor. Sanki ben evhamlıyım.Işin ilginci bir drun istemediği testi diğeri istiyor.Hala mukuslu kaka, meme reddi var,emmeye isteksiz yavrum. Bur de eylülde işe başlamak zorundayım. Başlamadan durum netlessin istiyorum ama olmuyor.
Sizden ricam besin diyetine ne şekilde başladınız. Kısaca bahsetseniz. Ben şu an süt ürünlerini kestim. Ana belki de başka şeyden çıkacak. Yol gösterirseniz sevinirim. Mesela süt içeren bir şey yemiyorum ve yediklerimi listeliyorum. Yapabildiğim bu kadar...
Şimdiden sağolun. Sağlıkli kalın
Benim bebeğimde egzama hiç olmadı ama araştırırken egzama konusunu da okumuş oldum her seferinde. Anladığım kadarıyla vücut ne kadar toksine maruz kaldı ise bağışıklık sistemi o kadar çabuk yoldan vücudu temizlemeye çalışıyor. En büyük organımız cildimiz olduğu için toksinler en hızlı cilt yoluyla atılıyor. Bu sebeple alerjisi daha ağır seyreden bebeklerde egzama çok sık gözleniyor. Bebeğinizin cildindeki yaralar vücudundan toksin atmaya devam ettiğini gösteriyor anlayacağınız.
Toksin atılmasına destek verirseniz egzama kesinlikle hafifleyecektir. Haftada bir bebeğinizin banyo suyuna litreye bir tatlı kaşığı kaya tuzu ya da epsom tuzu karıştırın. En azından beş on dakika düzenli ayak banyosu yaptırın tuzlu su ile. Özellikle banyodan sonra vücuduna zeytin yağı ya da çörek otu yağı ile masaj yapın. Karaciğere denk gelen yere fazlaca masaj yapın, masajdan sonra beş on dakika ılık su torbası koyun karaciğer üstüne. Bu uygulamalar karaciğerin detoks sürecini hızlandırıyor. Beğinizin omurgası boyunca, özellikle kuyruk sokumuna masaj yapın yine yağla. Ayak tabanı çok çok önemli. Tüm vücudun ayak tabanında bir noktada bağlantılı olduğu sinirler var. Ayak banyosundan sonra yağla uzun uzun masaj yapın. Hem ten teması olur, hem bebeğiniz rahatlar hem toksin atar.
Masaj ve tuz banyosundan sonra bebeğiniz kusabilir, endişe etmeyin. Karaciğer ve safra kesesi temizlenirken toksinler mideye gelip kusma yoluyla çabucak sindirimden uzaklaştırılmaya calisiliyormus.
@asyam2018
Hayır hayır doğru diyeti bulursanız kaka rengi normale dönecek. Bebeğiniz de tamamen normale dönebilir. Benim bebeğimde aşılardan sonra sürekli yeni alerji çıktığı için neye alerjisi olduğunu hiç tespit edemedim. Doğru diyeti yapamadığım için de kakası düzelmedi. Siz şimdilik çok katı süt diyeti yapın. Mesela sakizda bile süt ürünü olduğunu okudum, sakız bile cignemeyin. Dışarıdaki donerlerde süt, yoğurt kullanılıyormuş, bundan da uzak durun. Kuzu eti dışında et yemeyin. Ortalama on günde bebeğinizin rahatlaması lazım. Bir hafta sonunda hicbir hafifleme olmadığını düşünürseniz yumurta, kuruyemiş, tropikal meyveyi de kesin.
Anne sütü alan bebeklerde laktoz hassasiyetinin çok ender rastlanan bir durum olduğunu okudum. Sütünüz de fazla değilse geçici laktoz hassasiyeti bile yok gibi duruyor bebeğinizde. O yüzden laktaz damlasını bana kalırsa hiç vermeyin. Bağırsak florası içeren damlalar dışında gaz ilaçlarından da uzak durun. Bitkisel içerik adıyla zararsızmis gibi lanse edilenler hem alerjik bitkiler içerebilir hem içerikteki bitkisel kökenli maddeler sentetik üretiliyor olabilir. Bebeğimin ilk aylarında bio gaia damla kullaniyordum ben. Sadece yararlı bakteri içeriyor diye biliyordum ama sonradan ne kullandım ne daha fazla araştırma yaptım hakkında.
Merhaba. Doktorlar sağlığın tek göstergesi kilo alımı gibi davranıyor. Kilo alımı iyi olup sabahlara kadar uyumayan, sürekli sancı çeken bir bebek sağlıklı büyüyebilir mi hiç? Doktora gitmeyi asla ihmal etmeyin ama doktorun dediğini de sorgulamadan asla uygulamayin.
Bebeğinizin muhtemelen alerjisi var. Başlangıçta çok geniş bir diyet yapmak sizin için çok yıpratıcı olur. Süt ve tüm süt ürünleri, sütün girmiş olabileceği tüm şüpheli gıdalar, beyaz ve kırmızı et, yumurta, kereviz, bakla, yer fıstığı, fındık, soya ve soya girmiş tüm şüpheli gıdaları, nane ve kekik dışındaki baharatları kesin. Diyete sadık kalırsanız en fazla 3 haftada bebeğinizin rahatlaması gerekir. Tamamen iyilesmezse diyeti genisletmeniz gerekir.
Merhaba. Sütünüz varsa artırmak için çiğ meyve, sebze, özellikle dereotu, şekersiz komposto, bol su tüketin. Susatacak şekerli, çok tuzlu, unlu, kızarmış gıdalardan uzak durun. Sütünüz yoksa alerji maması vermelisiniz. Pregomin as ve Neocate adlı mamalar benim bildiğim tek yenidoğan mamaları. Neocatein de alerji yaptığı bebekler olduğunu okudum. Öncelikle pregomin as denemenizi tavsiye ederim. Bu mamalarin tadlari kötü. Özellikle 3 aydan sonra bebeğiniz reddedebilir. Bebek kabul etsin diye vanilya ekstraktı ve pekmez tavsiye ediyorlar. İkisi de çok yanlış.
Paket vanilyalar şeker ve nişasta içeriyor. Sıvı formdakiler alkolle işlem gördüğü için sıvı. Zaten vanilya kahverengi tonlarında bir bitki. Bembeyaz vanilya tozlarının gerçek vanilyayla bağı var mı ondan bile emin değilim. Doğrudan çubuk vanilyayı kendiniz az suda kaynatıp mamayı o suyla hazırlayabilirsiniz. Başka türlü bebeğiniz mamayı içer ama yine zarar görür. Pekmez ise yüksek ısıda kaynaya kaynaya karamelize olduğu için bir yenidogan için çok yanlış bir seçenek. Ki zaten üzüm de alerjiye sebep olabilecek bir meyve, benim bebeğimde olduğu gibi. Organik soğuk sıkım keçiboynuzu özü ile tadlandirmak bana en makul seçenek gibi görünüyor.
Merhaba. Benim bebeğimin kakası da uzun süre bu kıvamda kaldı. Kakası bir yaşından sonra düzelmeye başladı fakat makatta kızarıklık hiç geçmedi. Alerjisi geçmeden de geçmeyecek gibi görünüyor.
Bebeğiniz mama aldıktan sonra kustuysa mama içeriğine alerjisi vardır. Neocate mi kullandınız? Neocate ise muhtemelen soyaya alerjisi vardır. Bu sizin için soya gibi baklagillerden sayılan tüm besinlerin riskli olduğu anlamına gelir. Bir süre yer fıstığı(baklagillerden sayılıyor), kırmızı mercimek başta olmak üzere baklagillerden uzak durun. Ben baklagilleri bebeğim 19 aylıkken yiyebilmeye başladım.
Bal yediğinde göğsü kabardi demişsiniz. Balın üretildiği bölgeyi biliyor musunuz? Her bölgede yetişen çiçekli besinler farklı olduğu için balın toplandığı bölgeyi bilmek de sizin için riskli besinleri belirlemekte yol gösterici olabilir. Tabi bir de polen üreten fakat yenmeyen bitkiler var. Bebeginizin solunumunda problem varsa muhtemelen bu polenlere de tepki veriyordur. Hangi iklimde yaşıyorsunuz? Her dışarı çıktığınızda solunum sorunu, hapşırma, gözlerde sulanma oluyor mu?
Kakası sonradan mukuslandi demissiniz. Aşı takvimi ile mukuslanma zamanı paralel olabilir mi, dikkat ettiniz mi? Benim bebeğim her aşıdan sonra farklı besinlere alerji geliştirdiği için giderek değişen ve şiddetlenen belirtiler yaşadık. En son 6. ay aşısından sonra inanılmaz geniş bir alerji başlayinca sebebin aşılar olduğunu anlayarak aşı yaptırmayı bıraktık. 14 aylıkken başladığımız ağır metal detoksu ile çok gelişme kaydettik. Sizde de mukuslanmanın sonradan başlaması bebeğinizin yeni alerjiler geliştirdiğini düşündürdü bana. Diyeti genişleterek yeniden değerlendirin derim durumu.
Konu çok geniş aslında. Sorulacak soru dikkat edilecek çok husus var. Süt ürünleri dışında her şeyi yiyor musunuz?
Uzun uzun araştırıp soya içerdiğini okumuştum. Bir yıl önce de Zeynep Kamil çocuk Hastanesi'nde bir çocuk gastroenterologa gittiğimizde soya içerdiği için Neocate mamadan şüphelendiğimi söyleyip başka mama yazmasını istemiştim. Soya içermeyen mama yok deyip yazmamıştı mama.
Son durum nedir, içeriği değişti mi mamanın bilmiyorum. Bir de neocatein bir yaş öncesi maması ile bir yaşından sonra kullanılan maması farklı olabilir. Ki zaten aynı olsa farklı ambalaja konmazdi. Mamalarda inek sütü proteini kullanılamayacağı için yerini tutacak bir protein koymak zorundalar. Bunu da bakliyat proteini ile yapıyorlar. Kokusu tadı o yüzden çiğ fasulye gibi. Ayrıca soya yağı yoktur ibaresi ile soya proteini içermiyor sonucuna ulaşamayız.
Merhaba. Kusma midesi bulandigi için bile olsa bakliyattan uzak durun derim. Avrupa Birliğinin alerji yaptığı gerekçesi ile gıda ambalajlarında kalın italik harfle belirtilmesi şartı getirdiği 14 besin var. Yani bu 14 besin çoklukla alerji yapan tehlikeli besinler. Bebeğinizde hiç yol alamıyorsanız diyetinizden bu 14 besini çıkarmayı deneyin. Size uygulamayla ilgili resmi gazetede yayınlanan yazının linkini bırakıyorum. Sayfanın altında ekler var, alerjik 14 gıdaya oradan ulaşabilirsiniz.
Gluten en çok alerji yapan proteinlerden biri. Hazır ekmeklerdeki glutenin kaynağı çoğunlukla cüce buğday. Bir doktorun yazısında gluten hassasiyeti olan kişilerin atalık tohumdan elde edilen doğal buğdaya tepki vermediklerini okudum. Doğal arpada ise gluten oranı daha düşük. Ekmekten şüphelenen arkadaşlar, ekmeği tamamen kesmekte zorlanirsaniz doğal unlarla ekmeğinizi kendiniz yapabilirsiniz.
İstanbul halk ekmek uygun fiyata organik ekmek ve un satıyor. Ben başka bir yerden aldığım için İHEde satılanların kaynağını araştırmadım ama size fikir olması açısından yazmak istedim. Bunun yanında hazır ekmeklerde peynir altı suyu tozu olabiliyor. Ondan da geçtim inanılmaz çok katkı maddesi iceriyorlar. Katki maddeleri dahil gıda, deterjan ve kozmetiklerdeki kimyasallar alerjiyi alevlendiriyor.
Canim burayaMerhaba. Bebeğinizin kakası normal değil. Sütü çok olan annelerin bebeklerinde de benzer kaka görülebilir ama mama takviyesi yaptığınıza göre sütünüz çok değil. Süt ve yumurtadan şüpheleniyorsaniz muhtemelen suphelerinizde haklısınız. Tüm süt ürünlerini, yumurtayı, kivi gibi tropikal meyveleri kesip bebeğinizi gözlemleyin. Ortalama on günde, en geç 3 haftada rahatlaması gerekir.
Bazı bezlerinin az az kakali olması çok gazı olduğunu gösteriyor. Emerken karnının guruldamasi da bundan. Kaka duzelmedikce pişik duzelmez. Kakası duzeldiginde de makat çevresi muhtemelen kırmızı kalacak alerji tamamen iyileşene kadar.
Bebeğinizin ishal olduğunu kaka kıvamından değil kaka sayısından anlarsınız. Az az leke gibi yaptığı kakalari kakadan saymayin. Çok miktarda kakayla doldurduğu bez sayısı 6dan fazla ise ishal anlamı taşıyor. Bu sayıyı yanlış hatırlıyor olabilirim, 2 aylık bebek için sayı biraz daha yüksek de olabilir bunu doktora danışın.
Düşük kilo alımı alerjinin belirtilerinden biri. Bağırsaklar zarar gördüğü için yeterli besin emilimi gerçekleşmiyor. Ne kadar çok alerjenle karşılaşırsa o kadar besinsiz kalmış olacak bebeğiniz. Diyelim bebeğinizin yumurtaya alerjisi var. Siz yumurta yiyorsunuz. Bebeğe sütle geçen yumurtayı beyin düşman algıladığı için bir an önce vücuttan uzaklaştırmaya çalışıyor. Ya beslenme sonrası bebek hemen kusuyor ya da hemen kaka yapıyor. Yani besin mide ve bagirsakta yeterince bekleyemiyor. Beklediginde de yeterli emilim gerçekleşmiyor. Diyetinize sadık kalarak kilo alımını kontrol altına alabilirsiniz. Çok kilolu bir bebek olmasa da ortalama bir değer yakalayabilirsiniz diye tahmin ediyorum. Benim 20 aylık bebeğim %50 persentilde örneğin.
Süt alerjisi de nasıl belirtiler olduGecmis olsun
Kizim 25 aylik.bizde de inek sütü alerjisi 3 aylikken başlamisti.( halen devam ediyor eskisi kadar olmasada )
Rota virüs aşısı yaptirmişmiydiniz ?
Soruyu bana sormamişsiniz ama yine de acizane bir iki bildigimi yazmak istiyorum
Süt ve süt ürünü olan herseyi (azıcık bile olsa) asla yemeyin 15 gün
Yumurta akı
Tahin
Helva
Paketli gidalar
Kuruyemiş
Dana eti(Aklima gelenler bunlar simdilik )
Bunlari 15 gün hayatinizdan çikartin.hemen düzelme olmaz ama 3 gün icerisinde gözle görülur rahatlamayi hissedersiniz
Drlar alerji testi yapsa ve negatif ciksa bile bu alerjisi yok demek degildir.o yuzden test yapilmadi diye kafaniza takmaniza gerek yok.
Bu diyete ragmen bebeginizde hic duzelme olmazsa başka şeylere alerjisi vardir belki ( mesela benim kizimin patatese alerjisi vardi )
Ayrica cocuk dr yerine cocuk alerji uzmanina gidebilirsiniz.bunun yanı sıra cocuk beslenme uzmanina da ek olarak gidebilirsiniz beslenme hakkinda size bilgi verir
Bebeginiz sadece anne sütü almiyor mama da kullaniyorsa maalesef mamalar da alerjik besin.özel alerji mamalari kullanabilirsiniz dr tavsiyesi ile
Bizde günde 8 adet sıvı kötü kokulu mukuslu bazen köpüklü kakayla belli oldu süt alerjisi olduguSüt alerjisi de nasıl belirtiler oldu
Peki süt ürünü yediğin de kusması oluyormuyduBizde günde 8 adet sıvı kötü kokulu mukuslu bazen köpüklü kakayla belli oldu süt alerjisi oldugu
Kisinde deri de döküntü kizariklik olur
Kimisinde üst solunum yolu enfeksiyonu gibi geniz akintisi olur
Bir birine benzemeye biliyor tepkiler
Bunu bulmanin en kolay yolu diyet
Sizin alerjiye tepki mide de olabilirPeki süt ürünü yediğin de kusması oluyormuydu
Benim bebeğim birinci ay sonundan sonra oldu böyle eğer bir sıkıntı varsa birinci ay sonunda yapılan aşıdan olabilir peki kesin kanıya nasıl ulasabilirizkibizimki de 4 ay aşısında sonra başladı.ben rota virüsü aşısına yormuştum.bide üşütüp ilaç kullandık oda tuzu biberi oldu
Hayır sorunda orda hergün yoğurt peynir yumurta tüketirim zaten göğsümü çıkardığım gibi ağlıyor zorla emziriyorum ama benim sütümle kusmuyorSizin alerjiye tepki mide de olabilir
Bizim ki bagirsaktaydi
Bizde belirti ishaldi
Hayır benim göğsümü gördüğü gibi ağlıyor zorlada olsa emziriyorum ama benim sürümle kusmuyorSizin alerjiye tepki mide de olabilir
Bizim ki bagirsaktaydi
Bizde belirti ishaldi
Meme reddi yaşıyor olabilirsinizHayır benim göğsümü gördüğü gibi ağlıyor zorlada olsa emziriyorum ama benim sürümle kusmuyor
Konu neydi hiç hatırlamıyorum.sizin sorun neydi?Benim bebeğim birinci ay sonundan sonra oldu böyle eğer bir sıkıntı varsa birinci ay sonunda yapılan aşıdan olabilir peki kesin kanıya nasıl ulasabilirizki
Egzama ve kaşıntı için mutlaka doktora gidin.kortizonlu krem veriyorlar ama egzamanin başka çaresi yok malesef.kremler kuruluk yapıyor. Dr nemlendirici krem onermezse mutlaka bebe yağı kullanın.hatta en son gittiğimiz Dr bize kremi bebe yağı ile karıştırarak surmemizi söylemişti.mamayi konuşmadan önce bebeğiniz kaç aylık ve emiyor muBenim oğlumda da 1 aydan sonra başladı.
Kulak arkasında döküntü ile başladı. Yüzü egzema oldu. Şimdi vücudunda da çıkıyor. Huysuz oluyor bazen. Uykuya zor dalar. Göleti kaşınır deli gibi.Dikkat ediyorum aslında ama oluyor. Mama için hipoalerjenik mama arıyorum. Sizce hangisi iyi?
Gittik elbette.Egzama ve kaşıntı için mutlaka doktora gidin.kortizonlu krem veriyorlar ama egzamanin başka çaresi yok malesef.kremler kuruluk yapıyor. Dr nemlendirici krem onermezse mutlaka bebe yağı kullanın.hatta en son gittiğimiz Dr bize kremi bebe yağı ile karıştırarak surmemizi söylemişti.mamayi konuşmadan önce bebeğiniz kaç aylık ve emiyor mu
Hem emiyor hem mama yiyor. Ben diyet yapıyorum. Ama doktorumuz alerjen maddeleri tamamen sıfırlar isek direnci düşer diyor. Gerçekten de araştırdım sıfır alerjen diyet daha zararlı olabilirmiş.Biz advantan kremi kullandik.egzama çok yoğun değilse 2 gün içerisinde geçiriyor.dr kuruluk için bize bı krem önerdi ama adı şuanda aklımda değil.bilindik birşey değil birazda pahalı ama baya güzel.isterseniz eve geçince ismine bakarım.ama sizin öncelikle egzamaya neyin sebep olduğunu bulmanız lazım.emiyorsa sizin yedikleri iz etki ediyordur emmiyorsa Dr görüşüp alerjik mamalar için rapor çıkartmanız lazım.
Her doktorun uyguladığı yöntem farklı ozaman.ben bulunduğum şehirde çocuk immuloji doktoruna götürüyorum ve bana söylediği alerjenden nekadar uzak durursa okadar çabuk atlatacagi oldu.bide alerjileri sıfırlayıp deneme yanılma yöntemi yapmadan neye alerji gösterdiğini nasıl bulacaksınız.bizim doktorumuzda tüm alerjenleri kaldırdı ve alerjik tepkileri sifirladik.sonra önce ben sonra oğlum diye açtık diyeti.baya ilerleme kaydettik çok şükür. Bu arada bal kabağı alerjik geçmemesine rağmen benim oğlum da alerji yapmıştı.allahim tüm çocuklara şifa versinHem emiyor hem mama yiyor. Ben diyet yapıyorum. Ama doktorumuz alerjen maddeleri tamamen sıfırlar isek direnci düşer diyor. Gerçekten de araştırdım sıfır alerjen diyet daha zararlı olabilirmiş.
Alerji uzmanları da test yapmıyor küçük diye
Amin.Her doktorun uyguladığı yöntem farklı ozaman.ben bulunduğum şehirde çocuk immuloji doktoruna götürüyorum ve bana söylediği alerjenden nekadar uzak durursa okadar çabuk atlatacagi oldu.bide alerjileri sıfırlayıp deneme yanılma yöntemi yapmadan neye alerji gösterdiğini nasıl bulacaksınız.bizim doktorumuzda tüm alerjenleri kaldırdı ve alerjik tepkileri sifirladik.sonra önce ben sonra oğlum diye açtık diyeti.baya ilerleme kaydettik çok şükür. Bu arada bal kabağı alerjik geçmemesine rağmen benim oğlum da alerji yapmıştı.allahim tüm çocuklara şifa versin