Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Amin canım. Çok üzgünüm. Çocuğumda eminim alerji var. Fakat kimi dr kilo almasındaki durgunluğu yaz sıcağına bağlıyor. Sanki ben evhamlıyım.Işin ilginci bir drun istemediği testi diğeri istiyor.Hala mukuslu kaka, meme reddi var,emmeye isteksiz yavrum. Bur de eylülde işe başlamak zorundayım. Başlamadan durum netlessin istiyorum ama olmuyor.
Sizden ricam besin diyetine ne şekilde başladınız. Kısaca bahsetseniz. Ben şu an süt ürünlerini kestim. Ana belki de başka şeyden çıkacak. Yol gösterirseniz sevinirim. Mesela süt içeren bir şey yemiyorum ve yediklerimi listeliyorum. Yapabildiğim bu kadar...
Şimdiden sağolun. Sağlıkli kalın

Canim buraya gunebakan_ in msjlarindan alıntı yaptım
Belki önceki sayfaları okumaya firsatin olmamistir
Bu konuda baya bilgili ve araştırma yapmış bi arkadaş
Bende drdan ziyade bu arkadaştan öğrendim çogu konuyu burda
Vaktin varsa okumani tavsiye ederim
Sende sevgiyle saglikla kal

Alerjik bir cocuk annesi olarak yazmak istedim oglum alerjik dogdu sut yumurta su bu derken hic bi zaman bilemedik alerjisini simdi 5 yasinda kedi hali tuyu polen gbi seylere hassasiye varmis yavrumun allah kolaylik versin alerjik cocugu olanlara

Kızlar alerji olduğunu nasıl anladiniz bebeginiz de nasıl belirtiler ortaya çıktı bizimki de çok kusuyor reflumusüt alerjisimi bilemedik reflu ilaçları kullandık gecmedi

Süt alerjisi de nasıl belirtiler oldu

Süt alerjisi de nasıl belirtiler oldu
Bizde günde 8 adet sıvı kötü kokulu mukuslu bazen köpüklü kakayla belli oldu süt alerjisi oldugu
Kisinde deri de döküntü kizariklik olur
Kimisinde üst solunum yolu enfeksiyonu gibi geniz akintisi olur
Bir birine benzemeye biliyor tepkiler
Bunu bulmanin en kolay yolu diyet

Peki süt ürünü yediğin de kusması oluyormuydu

bizimki de 4 ay aşısında sonra başladı.ben rota virüsü aşısına yormuştum.bide üşütüp ilaç kullandık oda tuzu biberi oldu
Benim bebeğim birinci ay sonundan sonra oldu böyle eğer bir sıkıntı varsa birinci ay sonunda yapılan aşıdan olabilir peki kesin kanıya nasıl ulasabilirizki

Hayır benim göğsümü gördüğü gibi ağlıyor zorlada olsa emziriyorum ama benim sürümle kusmuyor
Meme reddi yaşıyor olabilirsiniz
Meme emdikten sonra kusmasa bile,emdikten sonra sancı ağrı çekiyor olabilir bu yüzden meme =ağrı zannedip ağlıyabilir
Ayrica mesela 100 cc yi tolere edemez ama 90 cc tolere edebilir ( örnek veriyorum ) bebegin vucudu.sizden aldigi/geçen alerjik besin miktari azdir.direk alınca rahatsız oluyordur
Yada alerji degildir bebeginiz başka bi rahatsizligi vardir

Benim oğlumda da 1 aydan sonra başladı.
Kulak arkasında döküntü ile başladı. Yüzü egzema oldu. Şimdi vücudunda da çıkıyor. Huysuz oluyor bazen. Uykuya zor dalar. Göleti kaşınır deli gibi.Dikkat ediyorum aslında ama oluyor. Mama için hipoalerjenik mama arıyorum. Sizce hangisi iyi?

Egzama ve kaşıntı için mutlaka doktora gidin.kortizonlu krem veriyorlar ama egzamanin başka çaresi yok malesef.kremler kuruluk yapıyor. Dr nemlendirici krem onermezse mutlaka bebe yağı kullanın.hatta en son gittiğimiz Dr bize kremi bebe yağı ile karıştırarak surmemizi söylemişti.mamayi konuşmadan önce bebeğiniz kaç aylık ve emiyor mu

Gittik elbette.
Biodermanın çok kuru ciltler için olan kremini kullanıyoruz
Kortizonlu krem kullanmıyoruz.
Coresatin kullanıyoruz bir de.
Genel olarak rahatlatıyor ama tekrarlıyor sürekli.

Biz advantan kremi kullandik.egzama çok yoğun değilse 2 gün içerisinde geçiriyor.dr kuruluk için bize bı krem önerdi ama adı şuanda aklımda değil.bilindik birşey değil birazda pahalı ama baya güzel.isterseniz eve geçince ismine bakarım.ama sizin öncelikle egzamaya neyin sebep olduğunu bulmanız lazım.emiyorsa sizin yedikleri iz etki ediyordur emmiyorsa Dr görüşüp alerjik mamalar için rapor çıkartmanız lazım.

Hem emiyor hem mama yiyor. Ben diyet yapıyorum. Ama doktorumuz alerjen maddeleri tamamen sıfırlar isek direnci düşer diyor. Gerçekten de araştırdım sıfır alerjen diyet daha zararlı olabilirmiş.
Alerji uzmanları da test yapmıyor küçük diye

Her doktorun uyguladığı yöntem farklı ozaman.ben bulunduğum şehirde çocuk immuloji doktoruna götürüyorum ve bana söylediği alerjenden nekadar uzak durursa okadar çabuk atlatacagi oldu.bide alerjileri sıfırlayıp deneme yanılma yöntemi yapmadan neye alerji gösterdiğini nasıl bulacaksınız.bizim doktorumuzda tüm alerjenleri kaldırdı ve alerjik tepkileri sifirladik.sonra önce ben sonra oğlum diye açtık diyeti.baya ilerleme kaydettik çok şükür. Bu arada bal kabağı alerjik geçmemesine rağmen benim oğlum da alerji yapmıştı.allahim tüm çocuklara şifa versin

Amin.
Geçen bi yere okudum ama makalenin künyesini unuttum.
Orada yazıyordu.
Eskiden alerjenlerle sıfır temas esastı şimdi alerjenlerle minimum temas ama mutlaka temas esas alınıyor yazılmıştı.
Hatta eşimin yiğeninde de varmjş süt alerjisi.
Doktor asla tamamen kesmeyin azar azar verin geçer demiş ve cidden şu an 30 aylık hiçbir sorunu yok.
Eskiden kabaran çocuk şimdi kase kase yoğurt yiyor..
Doktorumuz şu aşamada test önermem dedi.
6. Ayda bakarız dedi.
Ama başka bir profesör ile görüşmek istiyorum.
Çünkü bu şekilde çok zor oluyor. Deneme yanılma ile.
Doktorun görüşü şu küçüklerde alerji testi yanıltır diyor. Ciddende öyle yazıyor heryerde.
Mesela alerjisi yok çıkar ama vardır.
Var çıkar ama yoktur gibi.
Bakalım ne yapıcaz?
Ama egzema canımı sıkıyor.
Kaşınıyor huzursuz oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…