Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Hanımlar merhaba, kk da böyle bir konu olduğunu bilmiyordum görünce çok sevindim. Benim kızımın laktoz intoleransı var. Ayrıca süt alerjisinden şüpheleniliyordu ama kakada kan bulunmadı. Çünkü ben inek sütü alerjisi olduğunu fark edince zaten süt ürünleri tüketmiyordum kaka tahlili o yüzden temiz çıktı muhtemelen. Doktorumuz peynir ile deneme yap demişti sonuç hüsran. Pişik yüzde hafif pütürler karın krampları ve mukus oldu. Kan vs olmayınca acaba sadece laktoz intoleransı mı var diye düşündüm. Sonra bolca fındık yedim 2-3 gün canım çok istemişti. Kaka da kılcak siyahımsı ipliksi şeyler vardı. Günde 2 kez kaka yapan cocuk gitti 4 günde zorla kaka yapan cocuk geldi. Hatta biz eşimle kaka pozisyonuna getirip zeytinyağı ile poposunu yağlayıp yaptırdık bi kaç kez çünkü sancıdan ağlıyordu. O zaman da köpüklü yapmıştı kakayı bayaa bayaa köpüklü 😔 Eğer ayıp olmazsa size bütün kakalarının fotoğrafını atsam tecrübeli anneler bi bakabilir misiniz? Kanlı olduğunu düşündüğüm kakayı da atacağım diğerlerini de. Ayrıca kakası felaket kötü kokuyor :KK43: Sadece anne sütü alıyor ve sütümü sağınca sütüm çok yağlı benim bunu da not düşeyim. Beyaz taneli olan kakayı bugün yaptı sırayla attım. Neden beyaz tanecik var :KK43:
çok geçmiş olsun bu konuda çok tecrübeliyim desem yalan olur yolun başındayım ama kakalarda mukus gördüm ben sanırım sizin bebeğinizin sadece süt ürünlerine değil başka bir besine daha alerjisi var ben bu aralar katı diyetteyim (haşlama prinç marul zeytin yiyorum ) bizim kakadaki mukus daha yeni kayboldu 2hafta oldu bu kadar katı diyete başlayalı benim bebeğim de egzama kanlı ve mukuslu kaka vardı alerji dr çoklu gıda alerjisi dedi deri testinde yumurta ve süt çıktı 1 aydan fazla süt ürünleri et yumurta tavuk buğday balık kuruyemiş domates gibi ürünleri bırakmama rağmen düzelmedi
Şimdi şimdi toplar gibi oluyor

Hanımlar merhaba, kk da böyle bir konu olduğunu bilmiyordum görünce çok sevindim. Benim kızımın laktoz intoleransı var. Ayrıca süt alerjisinden şüpheleniliyordu ama kakada kan bulunmadı. Çünkü ben inek sütü alerjisi olduğunu fark edince zaten süt ürünleri tüketmiyordum kaka tahlili o yüzden temiz çıktı muhtemelen. Doktorumuz peynir ile deneme yap demişti sonuç hüsran. Pişik yüzde hafif pütürler karın krampları ve mukus oldu. Kan vs olmayınca acaba sadece laktoz intoleransı mı var diye düşündüm. Sonra bolca fındık yedim 2-3 gün canım çok istemişti. Kaka da kılcak siyahımsı ipliksi şeyler vardı. Günde 2 kez kaka yapan cocuk gitti 4 günde zorla kaka yapan cocuk geldi. Hatta biz eşimle kaka pozisyonuna getirip zeytinyağı ile poposunu yağlayıp yaptırdık bi kaç kez çünkü sancıdan ağlıyordu. O zaman da köpüklü yapmıştı kakayı bayaa bayaa köpüklü 😔 Eğer ayıp olmazsa size bütün kakalarının fotoğrafını atsam tecrübeli anneler bi bakabilir misiniz? Kanlı olduğunu düşündüğüm kakayı da atacağım diğerlerini de. Ayrıca kakası felaket kötü kokuyor :KK43: Sadece anne sütü alıyor ve sütümü sağınca sütüm çok yağlı benim bunu da not düşeyim. Beyaz taneli olan kakayı bugün yaptı sırayla attım. Neden beyaz tanecik var :KK43:
Merhaba. Bebeklerde besin alerjisi testlerle yüzde yüz tespit edilebilen bir rahatsızlık değil. Kakada kan olması da gerekmiyor alerji için.

Kakada mukus, kötü koku, köpük, yeşil renk, ip gibi ya da nokta nokta siyah, kahverengi, kırmızı lekeler ve pişik alerji belirtisi. Başka belirtiler de var, siz kakaya odaklandığınız için bunları yazdım sadece. Fındıktan sonra kakada oluşan ip benzeri lekeler kan muhtemelen. Kakadaki beyaz pütürler anne sütü kalıntısı olmalı, normaldir diye tahmin ediyorum.

Bebeginizde çoklu besin alerjisi var gibi görünüyor. Alerji riski yüksek besinler ve diyetle ilgili çok ayrıntılı mesajlar yazmıştım, ilgilenirseniz son beş on sayfaya göz atabilirsiniz.

Merhabalar, bana da yardim eder nisiniz? Artik kafam durdu okumaktan ve uykusuzluktan.
4 ayliktan 1 hafta kucuk bebegim. Uzun zamandir mukuslu kakasi. Peynir yogurt yumurta yemiylrum ben. Et, tavuk yeyince sanki cok huzursuz oluyor. Bazen de butun gun, 5 dk uyuyup sanciyla uyaniyor. 3. Ay 450 gr almisti. Her gidadan suphe eder oldum. Mukuslu kaka/popoda kucuk, gecmeyen kizariklik, bazen huzursuzluk, uykuya dalamama/sık uyanma ve bazi gunler cok siddetli kysma problemlerimiz var. ben simdi sut urunleri diyeti mi yapsam? Kati diyet mi? Ne yesem sastim kaldim://

Merhabalar, bana da yardim eder nisiniz? Artik kafam durdu okumaktan ve uykusuzluktan.
4 ayliktan 1 hafta kucuk bebegim. Uzun zamandir mukuslu kakasi. Peynir yogurt yumurta yemiylrum ben. Et, tavuk yeyince sanki cok huzursuz oluyor. Bazen de butun gun, 5 dk uyuyup sanciyla uyaniyor. 3. Ay 450 gr almisti. Her gidadan suphe eder oldum. Mukuslu kaka/popoda kucuk, gecmeyen kizariklik, bazen huzursuzluk, uykuya dalamama/sık uyanma ve bazi gunler cok siddetli kysma problemlerimiz var. ben simdi sut urunleri diyeti mi yapsam? Kati diyet mi? Ne yesem sastim kaldim://
Doktora gittin mi?

Doktora gittin mi?

Cocuk doktoruna gittim gecen hafta. Her seyi ye kilo alimina bakalim dedi. Peynir tawuk yedim, cok kramp girdi, uyuyamadi:/ ben de tekrar biraktim. Kilo alimi iyiyse diyete gerek olmaz gibi bi sey dedi ama bence cok sacma. Eziyet mi edeyim cocuga. Zaten yedikce daha kotu olmuyo mu bu illet. Bagisiklik sistemi dusman olarak gordugu muddetce diyetsiz olmaz gibi. Ama ne yiyecegimi bilemedim. Sizler neler yiyosunuz? Mantardan bile suphem war.

Cocuk doktoruna gittim gecen hafta. Her seyi ye kilo alimina bakalim dedi. Peynir tawuk yedim, cok kramp girdi, uyuyamadi:/ ben de tekrar biraktim. Kilo alimi iyiyse diyete gerek olmaz gibi bi sey dedi ama bence cok sacma. Eziyet mi edeyim cocuga. Zaten yedikce daha kotu olmuyo mu bu illet. Bagisiklik sistemi dusman olarak gordugu muddetce diyetsiz olmaz gibi. Ama ne yiyecegimi bilemedim. Sizler neler yiyosunuz? Mantardan bile suphem war.
Canım çocuk doktoru değil bir alerji doktoruna gitmelisin çocuk alerji. Cildinde kuruluk döküntü kızarıklık kaka sında kan mukus bu tarz şeyler var mı ? Şimdi herkesin bebeği farklı alerji parmak izi gibidir herkesin alerjisi çok farklıdır mesela benim kızımın çoklu gıda alerjisi var çoğu şeyi tüketemiyorum ben ama belki senin çocuğunun bir tane şeyi alerjisi vardır o yüzden bize göre diyet yapıp sağlıklı şeylerden mahrum kalma doktora görün O seni daha sağlıklı yönlendirecektir . Ama çocuk doktoru değil lütfen bir çocuk alerji uzmanına görün çocuk doktorları anlamıyor pek

Merhaba. Doktorlar sağlığın tek göstergesi kilo alımı gibi davranıyor. Kilo alımı iyi olup sabahlara kadar uyumayan, sürekli sancı çeken bir bebek sağlıklı büyüyebilir mi hiç? Doktora gitmeyi asla ihmal etmeyin ama doktorun dediğini de sorgulamadan asla uygulamayin.

Bebeğinizin muhtemelen alerjisi var. Başlangıçta çok geniş bir diyet yapmak sizin için çok yıpratıcı olur. Süt ve tüm süt ürünleri, sütün girmiş olabileceği tüm şüpheli gıdalar, beyaz ve kırmızı et, yumurta, kereviz, bakla, yer fıstığı, fındık, soya ve soya girmiş tüm şüpheli gıdaları, nane ve kekik dışındaki baharatları kesin. Diyete sadık kalırsanız en fazla 3 haftada bebeğinizin rahatlaması gerekir. Tamamen iyilesmezse diyeti genisletmeniz gerekir.

Merhaba hanımlar bebegim 20 günlükken laktoz intoleransi oldugunu anladik Bebelac lf mama ile besleniyoduk son 22 gündür yüzünde kızarıklık huysuzluk vardi ben süt den supheleniyodum zaten bugunde kakasinda minik minik kan gördüm inek sütü alleejisi olabilirmiş ben şimdi napicam cok üzüldüm yavrumun karni nasil agriyordur kimbilir geçmişi okuycagim zaten ama biz simdi mama yi kesmelimiyiz drun yonlendirmesine gore allerji dr una gitmeyi düşünüyorum bu arada

Merhaba hanımlar bebegim 20 günlükken laktoz intoleransi oldugunu anladik Bebelac lf mama ile besleniyoduk son 22 gündür yüzünde kızarıklık huysuzluk vardi ben süt den supheleniyodum zaten bugunde kakasinda minik minik kan gördüm inek sütü alleejisi olabilirmiş ben şimdi napicam cok üzüldüm yavrumun karni nasil agriyordur kimbilir geçmişi okuycagim zaten ama biz simdi mama yi kesmelimiyiz drun yonlendirmesine gore allerji dr una gitmeyi düşünüyorum bu arada
Merhaba. Sütünüz varsa artırmak için çiğ meyve, sebze, özellikle dereotu, şekersiz komposto, bol su tüketin. Susatacak şekerli, çok tuzlu, unlu, kızarmış gıdalardan uzak durun. Sütünüz yoksa alerji maması vermelisiniz. Pregomin as ve Neocate adlı mamalar benim bildiğim tek yenidoğan mamaları. Neocatein de alerji yaptığı bebekler olduğunu okudum. Öncelikle pregomin as denemenizi tavsiye ederim. Bu mamalarin tadlari kötü. Özellikle 3 aydan sonra bebeğiniz reddedebilir. Bebek kabul etsin diye vanilya ekstraktı ve pekmez tavsiye ediyorlar. İkisi de çok yanlış.

Paket vanilyalar şeker ve nişasta içeriyor. Sıvı formdakiler alkolle işlem gördüğü için sıvı. Zaten vanilya kahverengi tonlarında bir bitki. Bembeyaz vanilya tozlarının gerçek vanilyayla bağı var mı ondan bile emin değilim. Doğrudan çubuk vanilyayı kendiniz az suda kaynatıp mamayı o suyla hazırlayabilirsiniz. Başka türlü bebeğiniz mamayı içer ama yine zarar görür. Pekmez ise yüksek ısıda kaynaya kaynaya karamelize olduğu için bir yenidogan için çok yanlış bir seçenek. Ki zaten üzüm de alerjiye sebep olabilecek bir meyve, benim bebeğimde olduğu gibi. Organik soğuk sıkım keçiboynuzu özü ile tadlandirmak bana en makul seçenek gibi görünüyor.

Arkadaslar elinde fazladan aptamil pregomin as mama olanlar yardimci olabilir misiniz.bebegimde coklu besin alerjisi var ve yiyebildigi tek mama bu.sutumde bitti.ama ne yazıkki stok sıkıntısı var ve bu mamadan suan temin edemiyoruz.bebegime muhallebi corba vs verebiliyorum sadece.baska alerjen mama icmiyor.fazladan mama olanlar lutfen bana verebilir misiniz?

Arkadaslar elinde fazladan aptamil pregomin as mama olanlar yardimci olabilir misiniz.bebegimde coklu besin alerjisi var ve yiyebildigi tek mama bu.sutumde bitti.ama ne yazıkki stok sıkıntısı var ve bu mamadan suan temin edemiyoruz.bebegime muhallebi corba vs verebiliyorum sadece.baska alerjen mama icmiyor.fazladan mama olanlar lutfen bana verebilir misiniz?
Canım neocate var bende 😭

Hanımlar merhaba ben de süt alerjisi ile uğraşan bir anneyim.yaklaşık 3 aylıkken şüphelendim doktoru da onayladı 2 aydır da diyet yapıyorum. Bebeğim şu an 5 aylık. Bizim şikayetlerimiz hem solunum hem cilt hem de bağırsakta. Hırıltılı nefes, ciltte isilik benzeri sivilceler, mukuslu ishal kakamiz var. Diyetten önce hırıltı çok yoğundu gaz sancısı vardı tuvaletini yaparken çok sancı çekiyordu. Diyetten sonra nispeten bu şikayetler azaldı. Benim sorunum geçmeyen ishal mukus ve pişik :KK43: o kadar dikkat etmeme rağmen bağırsaklar neden düzelmedi anlamıyorum. Üstelik pişik oluyor kuzum. Bizim önceleri pişik ve ishal hiç yoktu şimdi onlar var diyet yapmama rağmen. Ben nerede hata yapıyorum bilemiyorum. Başka şeylere de mi alerjisi var acaba. Daha önce bal yediğimde göğsü kabarmışti. Korkudan tekrar bal denemesi yapamıyorum. Domates de beni suphelendirdi. Aslında nereden baslamam gerekiyor anlamış değilim. Doktor sıkıntımız var maalesef. Alerji uzmanına randevu alamıyorum. Üstelik hastane biraz uzak yaşadığım yere. Kendi çocuk doktorumuz takip ediyor ama içime sinmiyor. Alerji mamasını denedik oğlum icmedi kustu. Şimdilik sadece anne sütü alıyor. Gelişimi iyi ama ishal sorunu kafamı kurcalıyor. Acaba alerji dışında bağırsaklarda bir sorun mu. Offf ne kadar da bilinmeyenlerle doluyum. Bir yol gösterebilir misiniz sevgili anneler :KK43:((

Çok özür dileyerek resim yüklüyorum. Kakamiz sürekli bu şekilde ve de göğsü bu şekilde kabarmıştı.

Eklentiler

• IMG_20190314_092451.jpg
    IMG_20190314_092451.jpg
    104,5 KB · Görüntüleme: 1.261
  • IMG_20190310_184312.jpg
    IMG_20190310_184312.jpg
    61,9 KB · Görüntüleme: 350
Çok özür dileyerek resim yüklüyorum. Kakamiz sürekli bu şekilde ve de göğsü bu şekilde kabarmıştı.
Merhaba. Benim bebeğimin kakası da uzun süre bu kıvamda kaldı. Kakası bir yaşından sonra düzelmeye başladı fakat makatta kızarıklık hiç geçmedi. Alerjisi geçmeden de geçmeyecek gibi görünüyor.

Bebeğiniz mama aldıktan sonra kustuysa mama içeriğine alerjisi vardır. Neocate mi kullandınız? Neocate ise muhtemelen soyaya alerjisi vardır. Bu sizin için soya gibi baklagillerden sayılan tüm besinlerin riskli olduğu anlamına gelir. Bir süre yer fıstığı(baklagillerden sayılıyor), kırmızı mercimek başta olmak üzere baklagillerden uzak durun. Ben baklagilleri bebeğim 19 aylıkken yiyebilmeye başladım.

Bal yediğinde göğsü kabardi demişsiniz. Balın üretildiği bölgeyi biliyor musunuz? Her bölgede yetişen çiçekli besinler farklı olduğu için balın toplandığı bölgeyi bilmek de sizin için riskli besinleri belirlemekte yol gösterici olabilir. Tabi bir de polen üreten fakat yenmeyen bitkiler var. Bebeginizin solunumunda problem varsa muhtemelen bu polenlere de tepki veriyordur. Hangi iklimde yaşıyorsunuz? Her dışarı çıktığınızda solunum sorunu, hapşırma, gözlerde sulanma oluyor mu?

Kakası sonradan mukuslandi demissiniz. Aşı takvimi ile mukuslanma zamanı paralel olabilir mi, dikkat ettiniz mi? Benim bebeğim her aşıdan sonra farklı besinlere alerji geliştirdiği için giderek değişen ve şiddetlenen belirtiler yaşadık. En son 6. ay aşısından sonra inanılmaz geniş bir alerji başlayinca sebebin aşılar olduğunu anlayarak aşı yaptırmayı bıraktık. 14 aylıkken başladığımız ağır metal detoksu ile çok gelişme kaydettik. Sizde de mukuslanmanın sonradan başlaması bebeğinizin yeni alerjiler geliştirdiğini düşündürdü bana. Diyeti genişleterek yeniden değerlendirin derim durumu.

Konu çok geniş aslında. Sorulacak soru dikkat edilecek çok husus var. Süt ürünleri dışında her şeyi yiyor musunuz?

Merhaba. Benim bebeğimin kakası da uzun süre bu kıvamda kaldı. Kakası bir yaşından sonra düzelmeye başladı fakat makatta kızarıklık hiç geçmedi. Alerjisi geçmeden de geçmeyecek gibi görünüyor.

Bebeğiniz mama aldıktan sonra kustuysa mama içeriğine alerjisi vardır. Neocate mi kullandınız? Neocate ise muhtemelen soyaya alerjisi vardır. Bu sizin için soya gibi baklagillerden sayılan tüm besinlerin riskli olduğu anlamına gelir. Bir süre yer fıstığı(baklagillerden sayılıyor), kırmızı mercimek başta olmak üzere baklagillerden uzak durun. Ben baklagilleri bebeğim 19 aylıkken yiyebilmeye başladım.

Bal yediğinde göğsü kabardi demişsiniz. Balın üretildiği bölgeyi biliyor musunuz? Her bölgede yetişen çiçekli besinler farklı olduğu için balın toplandığı bölgeyi bilmek de sizin için riskli besinleri belirlemekte yol gösterici olabilir. Tabi bir de polen üreten fakat yenmeyen bitkiler var. Bebeginizin solunumunda problem varsa muhtemelen bu polenlere de tepki veriyordur. Hangi iklimde yaşıyorsunuz? Her dışarı çıktığınızda solunum sorunu, hapşırma, gözlerde sulanma oluyor mu?

Kakası sonradan mukuslandi demissiniz. Aşı takvimi ile mukuslanma zamanı paralel olabilir mi, dikkat ettiniz mi? Benim bebeğim her aşıdan sonra farklı besinlere alerji geliştirdiği için giderek değişen ve şiddetlenen belirtiler yaşadık. En son 6. ay aşısından sonra inanılmaz geniş bir alerji başlayinca sebebin aşılar olduğunu anlayarak aşı yaptırmayı bıraktık. 14 aylıkken başladığımız ağır metal detoksu ile çok gelişme kaydettik. Sizde de mukuslanmanın sonradan başlaması bebeğinizin yeni alerjiler geliştirdiğini düşündürdü bana. Diyeti genişleterek yeniden değerlendirin derim durumu.

Konu çok geniş aslında. Sorulacak soru dikkat edilecek çok husus var. Süt ürünleri dışında her şeyi yiyor musunuz?
Neocate mama da soya mı var ?

Öncelikle cevplariniz için çok teşekkür ederim. Güzel bilgiler verdiniz. Evet neocate kullandık ama kusması tamamen mamanin kokusundan ve tadından oldu icmedi ben de ısrarla icirince içtiğini geri çıkardı öğürdü sürekli. Benim çocukken bala alerjim vardı tukettigimde kusardim. Ordan yola çıkarak belki bebisimin de alerjisi vardır diye düşündüm. Çünkü bir daha o şekilde kabarma olmadı ve tabi ben de bir daha bal yemedim. Aşı konusu benim de aklıma geldi. Özellikle rota aşısından sonra mukus zamanla arttı 4. Ay aşısından sonra da ishal durumu başladı. Oysa sağlık ocağında sormuştum alerjik durumuna etki eder mi diye alakası yok dediler. Bana inandırıcı gelmemişti. Tekrar düşüneceğim aşı konusunu.
Durumlar gerçekten çok zor karmaşık her gün biraz daha çıkmazda hissediyorum kendimi.

Süt ürünleri dışında dana eti yumurta domates bal kabuklu kuruyemişleri ve paketli hiçbir gıdayı de tüketmiyorum.
Bebeğimin gözlerinde sulanma falan yaşamadık ama hapşırık sürekli oluyor maalesef.

X