Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Evet canım alıyor. Valla bende farklı bişey yemedim ki biliyorum hassas her gün je tiyosam ondan yedim. Bugün sadece patates vereyim bakalım

Evet canım alıyor. Valla bende farklı bişey yemedim ki biliyorum hassas her gün je tiyosam ondan yedim. Bugün sadece patates vereyim bakalım
Canım gıdısının altına besin gelmişte olabilir,dışarıdan değen herşey doknubailir,bizdede durum öyle. mama dahi değdiğinde ciddi kızarıklık yaşıyoruz. Belki içten değildir diye düşündüm.

Valla anlamadım bende. Bizimki emerken gözlerinin altında mercimek kadar bir kırmızılık oluşuyo bi süre sonra geçiyo. Anlamadım bu nasıl bir alerjik durumdur. Ne yedirip ne içircem ben bu çocuğa kaygısı başladı.
Annem beni üç ay emzirebilmiş ben doğmadan önce abim vefat etmiş annem hasta olmuş. Sonrasında ortaokula giden iki ablam bakmış bana. Sütü kola şişesine koyup ağzına da bakkaldan kauçuk emzik takıp sana veriyoduk diyo. Sonra da sürekli pirinç unuyla beslenmişim. Hatta ablam benim yemediğimi oturup kendi yermiş. Hiç mi diyorum alerji olmadık kusmadık. Biz nasıl beslendik böyle. Bizim çocuklara noldu da böyle oldu. Allah kolaylık versin zaman gitgide zorlaşıyor.

Olmuşuz da anlamıyorlardi, annem şimdi söylüyor boynunun altı hep kizarikti, ne yapsam geçmiyordu, pişik deyip pudra dokuyorlarmis.. bizim gibi bez incelemeye vakti mi vardi onların, kimbilir ne kanlar ne mukuslar vardı.. Bu arada ben de sutle beslenmisim aynı senin gibi

bendimm canım sen ek gida olarak ne veriyorsun bebegine verecek bişe bulamıyorum bal kabağı havuç yaramadı yeşil kabak çorbası Patates yapiom başka ne var bulamıyorum .patates ten kabi oldu bide

Canımm bende ne zamandır buraya yazacaktım fırsat bulamıyordum. Ben herseyı verıyorum artık..
çok şükür gectı alerji, darısı bütün alerjık annelerin yavruların basına.
Ben ılk denemelerı patates ve bal kabagıyla yapmıştım. Elma ve armutu pısırıp vermıstım.
Yanı çok alakalı tatlar degıl ama kabız olmaması ıcın patatesle kuru kayısıyı haşlayıp bırlıkte verebılırsın.
Avakado deneyebılırsın az mıktarda.
Taze fasulye, bezelye, brokoli, kerevız bunları denedım cnm azar azar.
Bebegın kac aylıktı hatırlamıyorum Ama 7 8 aylık cıvarıysa 2 adet nohut deneyebılırsın.
Yenı yenı çok çok az ıspanak ve pazı verıyorum. Pısmıs soğan sarımsak verıyorum.
Insallah bıran önce geçer de bebıs herseylerı yer canımm.

Aynı soruyu kv sordum bende oda eşimi 1hafta falan emzirmiş sadece emmemiş. Nişastayla inek sütüyle mama yapıp yedirmiş iki oğlunada. Dedim hiç mi alerji yoktu. Aslında varmış diyo. Cocukların heryeri kızarırdı isilik gibi olurdu ama alerjiden bi haberdik doktor bilmezdik diyo. Bi bildiğimiz sağlık ocağıydı diyo. Yani aslında geçmişte de varmış aynı sıkıntılar ama ozaman herşey bukadar el altı ya da kolay değildi. Tıp bukadar ileri düzeyde değildi diye düşünüyorum. Gün geçtikçe araştırmalar artıyor tanılar çoğalıyor 10 sene sonra belki şuan bize doğru gelen de doğru olmayacak, onunda kanıtlanmış yanlış olduğu ortaya çıkacak. Ve en önemlisi geçmişte el arılan şeyler kanser yapmıyordu şimdi neye elimizi atsak kansere davetiye çıkarmak oldu.

Ayy çok sevindim canım darısı bize artık ins bizde bi an once atlatirz .kabiz bnm ji dediklerini yapim bnde verim bebisime kayısı haşlayıp ins bise olmaz 6 buçuk aylık bnm ki

Ayy çok sevindim canım darısı bize artık ins bizde bi an once atlatirz .kabiz bnm ji dediklerini yapim bnde verim bebisime kayısı haşlayıp ins bise olmaz 6 buçuk aylık bnm ki
Insallah olmsz canımm bıze dr unuz vermezseniz daha zor duzelır kan az mıktarda olursa önemsemeyen dedı.
Dıger dr da tam tersı katı bır dıet vermıstı. Çok kararsız kaldık. Ama ıyı ki yedırın dıyen dr u dınlemısız. Tabı bebegın duruma göre de degısır sızın çok ağır bı durumunuz yok demişti.
Insallah yapmaz kayısı yada zeytın yağı da deneyebılırsın.
Hayırlı haberlerı beklıyorum cnm sende gectı alerjımız dıye yazacaksın ıns.
Avakado da çok az denesen aslında o da çok yararlı tereyağı nıyetıne.

Avokado da aklımda alayim deneyim.canım peki yogurt verdin mi denedinmi yada yumurta sarisi kaç aylıktıniz.bn süt ile kek yaptım yumurtasiz yedim bişe olmadı kaşar peynirden yedim olmadı ama krem peynir yiyince kan oldu dr bize de cok değil dedi alerji dedi ama bizim suratı egzama da oluyo o sknti . geçer ins biraz daha sabir:))

7 aylıktı yumurta sarısı verdım 1/2 cay kaşığı. Sımdı ayin ıkısınde 8 aylık olucak. Tam sarıdan 1 cay kaşığı az verıyorum her sabah kahvaltıda.
Yoğurdu 2 haftadır verıyorum kendım mayalıyorum.
Tatlı lor verıyorum her sabah.
Krem yada labne verme ıcerıgı net degıl. Dr öyle demıstı bana. Lor aldım dılımleyıp dondurucuya attım. Çözdürüp verıyorum sabahları.
Geçecek canım ben unuttum bıle yaşadığım zorlukları

Tmm cnm tsk. Bnde 7.ayda deneyim ozamn canm inşallah .maşallah bebisine hep iyi olurlar inşallah

Tmm cnm tsk. Bnde 7.ayda deneyim ozamn canm inşallah .maşallah bebisine hep iyi olurlar inşallah
Rıca ederim cnm. Ben tarih yazmıştım tek tek yazıyorum sana da hangı tarıhte ne denemısım.
7 aralık ekmek
9 aralık pekmez
11 aralık armut
14 aralık zeytın
15 aralık kuzu etı suyu
15 aralık 1 kup şeker muz
17 aralık taze fasulye
18 bulgur
21 soğan, mercımek
23 avakado
24 karnabahar, bal kabagı
25 kuzu kıyma
27 ırmık
30 brokolı
31 aralık yumurta sarısı
3 ocak lor peynırı
7 ocak kendı sütümden yoğurt
4 ocak kereviz
14 ocak kurufasulye, ıspanak
15 ocak da normal yoğurt eklemısım cnm.
7 aralık da 6 ay 5 günlüktü. Ona göre hesap edebılırsın ayını.
Yardımcı olayım derken zarar verimiyim cnm, bnm kı sadece örnek. Sen dr ne derse ona göre yaparsın zaten :) :)

Tamm canım çok sağol tek tek deneyecem bnde inşallah yazdığın iyi oldu aklıma gelmiyo çünkü :) :)

Kizlar merhaba benimde 4.5 aylik bebegim var ve cok huysuz dr gaz sancisi diyor alerji olabilirmi dedim hayir dedi alerji olup olmadığını nasıl anlaşılır cocugum kakasinda mukus var ama dr hazimsizliktan dedi ne yapicam sasirdim

Mrb canım sadece mukus la alerji deme çok normal mukus . Kaka da kan . Burun da hırılti . Egzama kaşınma boyle sebepsiz öksürük var mı bunların hepsi biz de vardı ilk başlarda diyet yaptıkça düzeldi.bi kendin dene mesela 1 hafta süt ve süt ürünlerini kes öyle bak huysuzlugu duzeliomu

Mukus dan baska bisey yok sut ve sut urunu olarak sadece peynir yiyorum zaten ayran yogurt sut yiyip icmiyorum peki peyniri koyun yada keci peyniri bile olsa denemek icin kesmelimiyim

Mukus dan baska bisey yok sut ve sut urunu olarak sadece peynir yiyorum zaten ayran yogurt sut yiyip icmiyorum peki peyniri koyun yada keci peyniri bile olsa denemek icin kesmelimiyim
Canim bize dr lar eser dahi olsa yemeyecek sin dedi .keçi koyun da önermedi. Bilmiorum sizinki süt alerjisi mi tek başına mukus la alerji olir mu bilmiom .bu arada sütten sonra da yumurta gelio oda bilgin olsun :)):) ama kan yoksa veya başka bişe bunları kesmene gerek yok ama sen bilirsin

Bencede yokda iste artik sastim tesekkur ederim bilgiler icin sizin bebislerinde en kisa zamanda tamamen gecer insallah

Merhaba bebegim henuz 3 aylik sutum yetersiz oldugu icin aptamil mama veriyorum verdikten sonra kasinmaya basliyo siddetli. Egzamamiz var hic gecmeyen psikolojik olarak iyi degilim sutu iyice kesilcek diye korkuyorum hangi mama vermeliyim baby goat duydunuz mu hic??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…