Canım biz van yüzüncü yıl üniversitesine gittik orda alerji bölümü yoktu malesef. Van bölge eğitim ve araştırma hastanesine yönlendirdiler. Şansımıza zorunlu hizmetini yapmaya gelen bi çocuk alerji uzmanı varmış. Kan testi yapmadı doğru sonuç vermez diye prick testi var o uygulandı. Kızımın koluna numaralar verildi süt,yumurta sarısı,yumurta beyazı,histamin ve negatif diye şeyler damlatıldı koluna sonra da neşterle çizik atıldı. Benim içim gitti parçalandı ama çok şükür kızım gık demedi. Yumurta beyazı,süt ve histamin kabardı. Doktor bize mama raporu çıkartıp diyetisyene yolladı. O da malum tüm süt ürünlerini yasakladı. Yumurta sarısını da 6 aylık olunca en fazla bi çay kaşığı dene dedi.
Şimdi iyi kuzum şükür. Ama bi şeye daha alerjisi var onu anlayamadım. Ya yediğim helva ya da yaptığım brokoli çorbası dokundu. Dün tüm gün boyunca kustu nerdeyse,çenesi ve yanağı da egzama gibi kızardı. Helva yemeyi kestim. Brokoliyi de keseyim bi hafta sonra tekrar bakıyım diyorum. Beni en çok zorlayan tatlı krizleri canım çok tatlı istiyo helva iyi geliyodu ama yemeyiz artık napalım.