Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Hangi urunleri kullaniyosnz
Bizim alerjimiz sadece gıda olayı değil. Şampuan olarak bübchen kullanıyordum devam ediyorum. Aynı markanın vücut sütünü de kullanıyordum onu bıraktım çünkü nefes olarak tıkanmasına neden oluyor. Kokulu ürünler hatta deterjan vs koku içerek her şey alerjisini tetikliyor :KK43: krem olarak şuanda coresatin pembe kullanıyorum. Dr kontrolüne gidince soracam bakalım bu defa ne diyecek..

Bizim alerjimiz sadece gıda olayı değil. Şampuan olarak bübchen kullanıyordum devam ediyorum. Aynı markanın vücut sütünü de kullanıyordum onu bıraktım çünkü nefes olarak tıkanmasına neden oluyor. Kokulu ürünler hatta deterjan vs koku içerek her şey alerjisini tetikliyor :KK43: krem olarak şuanda coresatin pembe kullanıyorum. Dr kontrolüne gidince soracam bakalım bu defa ne diyecek..
Cok gecmis olsun. Allah im sifa versin kuzulara.

Arkadaslar niye kimse ugramiyo buralara? Hepnizin bebesi iilesti umarim. Kizima henuz alerji teshisi konulmadi. Ankarada hangi dojtora gotrym var mi bi isim soyleyecek

Tesekkurler surekli kremliyorum ama haa gecmedi,yayildikca yayildi. Dun doktora gittik,sut alerjisi oldugunu soyledi,mama verdi raporla veriliyormus,onu kullaniyoruz simdilik,bakaim kaka nasil gelecrk cok meraktayim.
Hangi mamayi kullanıyorsunuz acaba? Bize de raporla Similac Alimentum verdi doktorumuz iki gündür kullanıyoruz ama tadı çok kötü :KK43:

Arkadaslar niye kimse ugramiyo buralara? Hepnizin bebesi iilesti umarim. Kizima henuz alerji teshisi konulmadi. Ankarada hangi dojtora gotrym var mi bi isim soyleyecek
Hacettepe bu alerji konusunda çok iyi, özge uysal soyer çok talep görüyor, onda randevu bulamadık ümit murat sahinere gittik, deri ve kan testi yapıldi, genel olarak v memnun kaldım

Hangi mamayi kullanıyorsunuz acaba? Bize de raporla Similac Alimentum verdi doktorumuz iki gündür kullanıyoruz ama tadı çok kötü :KK43:
Bizde aptamil pregromin as kullanıyoruz,ama böyle bir iğrençlik yok. Çocuk zaten yemiyor. 60 cc 4 saatte bir ağzına zor sokuyorun. MEcbur yine ek gıda ile kaşık maması yapıyoruz. Alerji mamaları genelinde çok kötü gerçekten,keşke emzirebiliyor olsaydım da ben diyet yapaydım,çocuk içerdi en azından o zaman. Bu durum çok canımı sıkıyor.

tecrübeli bayanlar sormak istiyorum,orjinal keçi sütü bulup yoğurt yapmayı ve yedirmeyi düşünüyorum. Sizce alerjik tepki gösterir mi? Yoğurdu çok seviyordu çünkü,bol bol da yiyordu yavrum. Bir akıl verin ek gıdada ne verebilirim çocuğa.

tecrübeli bayanlar sormak istiyorum,orjinal keçi sütü bulup yoğurt yapmayı ve yedirmeyi düşünüyorum. Sizce alerjik tepki gösterir mi? Yoğurdu çok seviyordu çünkü,bol bol da yiyordu yavrum. Bir akıl verin ek gıdada ne verebilirim çocuğa.
Bana Dr kesinlikle verme çapraz alerjendir alerji düzeyi yükselir dedi, bu aşamada verebilecegin sebzedir uç gün kuralına uyarak

Bizde aptamil pregromin as kullanıyoruz,ama böyle bir iğrençlik yok. Çocuk zaten yemiyor. 60 cc 4 saatte bir ağzına zor sokuyorun. MEcbur yine ek gıda ile kaşık maması yapıyoruz. Alerji mamaları genelinde çok kötü gerçekten,keşke emzirebiliyor olsaydım da ben diyet yapaydım,çocuk içerdi en azından o zaman. Bu durum çok canımı sıkıyor.
Ben emziriyorym aynı zamanda o yüzden diyet de yapıyorum. Ama bu ay 200 gr almış sadece o yüzden mamaya başlayım dedim. Ek gıda sürecinde Allah yardimcimiz olsun, işimiz zor.

Arkadaşlar ben de yoğurt olayını doktora sordum. Keçi sütünden yapabilir miyim diye. Kesinlikle yapma dedi çapraz alerji riski yüksek dedi. Alerjik mamalarin besin değeri yüksek, yoğurdun yerini tutar dedi.

yapma yaaa,bunuda eledim o zaman.
Burcu ağustos annelerinden tanıyorum seni, o yüzden samimi yaİyorum, yazmasam da takip ediyordum sizi, alo için az dua etmedim, öncelikle bi alerji uzmaniyla mi devam ediyorsun, o sana yiyebileceği şeyleri söyler, mümkün olduğunca yediklerini karistirmaman lazım ki tepkileri gözlemleyebilirsiniz, diğer grupta avakado falan verdim yazmissin, tropik meyveler çok alerjendir ki olmasalar bile ayi itibari ile çok erken, diyette ne kadar kaçak yaparsan çocuk o kadar huzursuz olur ve iyileşme süresi uzar, kakada gördüğün kan maalesef bağırsağın tahribatı

Alp için dua ettim yazmistim alo için çıkmış..mamayi sevdirmen lazım, vanilya özü katanlar varmış, bi araştır istersen

Burcu ağustos annelerinden tanıyorum seni, o yüzden samimi yaİyorum, yazmasam da takip ediyordum sizi, alo için az dua etmedim, öncelikle bi alerji uzmaniyla mi devam ediyorsun, o sana yiyebileceği şeyleri söyler, mümkün olduğunca yediklerini karistirmaman lazım ki tepkileri gözlemleyebilirsiniz, diğer grupta avakado falan verdim yazmissin, tropik meyveler çok alerjendir ki olmasalar bile ayi itibari ile çok erken, diyette ne kadar kaçak yaparsan çocuk o kadar huzursuz olur ve iyileşme süresi uzar, kakada gördüğün kan maalesef bağırsağın tahribatı

Alp için dua ettim yazmistim alo için çıkmış..mamayi sevdirmen lazım, vanilya özü katanlar varmış, bi araştır istersen

Saol canım dualarınız sayesinde bugünlere geldik,çok zor zamanlardı hala aklıma geliyorda manyaklaşıyorum. bizim uzman pediatric doktorumuzla devam ediyoruz,genelde o takip ediyor,başedemediği birşey olmadığını düşünüp beni hiç sevk etmedi,ben özellikle gidiyim görüneyim falan dedim,yok o kadar kritik değil,beraber gözlemleyeceğiz dedi. Allah için saolsun çokta ilgili,telefonlarımı falan açar hep. ona sorarak danışarak yapıyorum. Avakadoyu denemek istedim çünkü vitamin değeri çok iyi,dün ciddi söylüyorum koca gün 60 cc içtiği mamayla durmuş. Vanilya çubuğu bir yerden buldum kaynattım onunla içiriyorum.Ama yok çok kötü durumda,dün avakadoyu yedikten sonra zaten kusmuş. Ya tadını beğenmedi yada ağır geldi,ama bugün 4 haftadır beklediğim o muhteşem kakasını yapmış,sırta taşıran varya hani. Sanırım avakado güzel tetikledi. Uzun zamandır kabızlığı vardı bir türlü rahatlayamıyordu,artık neyden bilmiyorum ama dün gecede ciddi bir huzursuzluğu vardı. Keçi sütünden yoğurdu bir deneyeceğim. Çok ciddi vakada olmayanlar alerjik maması yerine keçi sütü özünden yapılan mamalarla devam ediyorlarmış ve tepkiler azalmış. O yüzden deneyeceğim. Döküntüleride mama kullandığımızdan beri normal seviyede,ama ağız kenarına hangi besin değerse değsin tahriş oluyor,ve soyuluyor. Birde mecburen annem mamayı tatlandırsın diye bebe biskuvi koymuş,içinde çok katkı var içime hiç sinmiyor,kendim yapabileceğim bir kurabiye tarifi bulacağım,onun yerine bunu yesin diyorum. Ama maalesef şeker var,şekeri hiç tanıştırmak istemiyordum. Ah ah bu zamana kadar öyle şeyleri büyük konuşupta,bizzat tükürüğümü yalamış oldum ki anlatamam. İnsan çaresiz oluca gerçekten yılana sarılıyor. Allah onları herşeyden korusun.

Çok saol desteğin için.

Senle yazistiktsn sonra eve geldim, K kalemm
Bir cirpida biskuvi tarifi buldum yaptim,cok guzrl oldu. Sevdi ve yedi,bugun mamasini cok duzrnli icmis,bazi paketler koku yok bazi paketler cok kotu kokuyo tadinada geciyor demekki,acaba mama mi bozuluyor anlamadim.
Geceye dogru 2. Bir kaka seramonimiz oldu,bu sefer daha sulu ve hafif mukus vardi,sanirim bagirsaga avakado cok iyi geldi,4 haftaya yakindir kabiz si cicugum,bir turlu cikaramamisti.

Biskuvi tarifini ekliyorum

2 cay bardagi bugday unu
2 cayu bardagi pirinc unu
1 cay bardagi irmik
3 tatli kasigi ruseym
Yarim cay bardagi riviera zeytinyagi
Yarim cay bardagi vanilya ozlu su
125 gr tereyagi
2 corba kasigi dolu dolu pekmez

Hepsini karistiriyoruz,koyu olursa vanilya suyu konilabilir.

Bilerek tereyagi koydum tepki var mi bakicam,tepki olursa ssdece zeytinyagi koyucam. Katkili hicbirseu yok,tamamen ev yapimi hersey,pekmezimde koyden. Digerleri alerjen gostermiyormus arastirdigima gore bakalim nasil olacak. Bizim icin bile saglikli atistirmalik oldu. Gel git ye super

Merhaba hanımlar benim kızımın da süt alerjisi var. Bugün kızıma sırf patatesten çorba yaptım bir kaseye 2 yemek kaşığı alıp içine bir çay kaşığı zeytinyağı döküp bir buçuk yemek kaşığı kadar içirdim. Gıdısı ve boynunda bi yer 5 kuruş büyüklüğünde kızardı.
Patates alerji yapmaz demi zeytinyağından şüphelendim ben.

Merhaba hanımlar benim kızımın da süt alerjisi var. Bugün kızıma sırf patatesten çorba yaptım bir kaseye 2 yemek kaşığı alıp içine bir çay kaşığı zeytinyağı döküp bir buçuk yemek kaşığı kadar içirdim. Gıdısı ve boynunda bi yer 5 kuruş büyüklüğünde kızardı.
Patates alerji yapmaz demi zeytinyağından şüphelendim ben.
Patates dev yapabilir, hiç belli olmaz, dokunan bebekler duydum, anne sütü aliyor mu belki senin yediğin başka bisey dokunmuştur, bize diyetisyen uç gün patates dene dördüncü gün bir tatlı kaşığı zeytinyağı ekle dedi

X