Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
başa dönme kuzum. başta yapılanların çoğu şu an terkedilmiş uygulamalar bi kaç kişi okuduk baştan sona. kısır bi döngü var.
Canim biz bugun doktoruna gorunuceZ,yuzundrki egzama sadece yanaklardaydi ve tum suratina yayildi,biz sadece mama kullandigimiz icin,mamanin da tepki verdigini farkettim. Allerset kullaniyoruz gece yatmadam,o biraz uyutuyor,ama ilac etksi gectikten sonra yine uyanip huzursuzluga basliyor. Bugun kontrolde mama degisikligi olacak. Gelincr yazicam hepsini.

evet iki gündür yine öyle benim oğlum 4,5 aylık oldu. 1 aylıktan beri biliyoruz. çocuk dr u önce süt alerjisidir dedi. kestik sütü ve türevlerini. geçmedi başka şeyleri de kestik yine geçmedi. gastroya götürdük. sadece mukus ve döküntü için bu kadar şey kesilmez dedi. küçük bi liste verdi kalanını yiyin dedi. fazla sallamadı. az biraz yemeye başladım. doktordan geldik ilk kanı gördük bezde. ben korktum. bu sefer alerjiye başladım.o da sırayla yemem için bi plan yaptı. iki ileri bi geri oldu döküntüler çıktı arttı vs. bu dr lar doç. ti. bi tavsiyeyle bi alerji prof a gittik. bana direkt yumurta peynir yogurt kuzu eti 3 er gün ye dedi. yedim. kızarıklar arttı biraz. kontrolde artış olunca bırakalım daha sonra tekrar deneyelim dedi yine bi plan verdi. şimdi ilk alerji dr uyla devam ediyorum. brokoli karnabahar yedim 1 er hafta sırayla. ıspanağa geçmem lazım ama sırtı bayağı kabarık bebeğimin. kızardı iyice. arada 4. ay aşısunı oldu hangisi yaptı ayıramadım ben yine totalde denediklerim kuzu eti kesinlikle dokunuyor, peynir yumurta yogurt brokoli zeytin makarna reçel ekmek fıstıkı tahin helvası ( bunu ilk öğrendiğimde alerjenleri kestim sanıp yemiştim hem de iki paket falan). ama bunlar hep bir öğün deneyip ertesi gün vazgeçtiklerim. yani genelde zeytinyağında patates

kafam çok karışık çünkü bazen döküntü de kan da yediğimle ilgili değil gibi geliyo. ama bakıyorum3 gün tek patates gitsem 4. gün döküntüler gidiyo bayağı düzelme oluyo ben yemeye yerim de anaflaksi gibi bi ihtimal çok korkutuyo beni. dolayısıyla sürekli başa dönüyorum. ek gıdada ne vericez bilmiyorum. galiba sonunda ben de ankaraya götürücem.

zaditen damla veriyoruz. atoderm nemlemdirici kullanıyoruz sadece anne sütü alıyor. kilolu doğmuştu şimdilik gelişimi de iyi

Çok zor canım allah bebeklerimize şifa versin ins bugün yine kanli kaka vardı bizde ne diyim ki vücudu bağışıklık kazanınca geçer ins üzülmeyim diyom ama yapamiom 6.ay oldu herkes ek gida gecio biz gecmioz.biz de bir gün yavrularimiza herseyi Yedirecez allah in izini ile:)bişe sorcam ya sizin bebeklerinizde beyaz tenli mi beyaz tenlilerin bağışıklık sistemi daha düşük oluyomus ondan cok hassas oluyo beyaz tenliler etkilenio diyolar doğru mu acaba bnm oglum beyaz tenli de:)

Canim bebeğinin cildini sürekli nemli tut tek önleyici o egzama kuru ciltte daha çabuk cikio

beyaz ne ki kireç gibi akça pakça maşallah :))) ben esmerim. doğumda bi şaşırmıştım koyu renk baskın olur ya normalde. babasına çekmiş rengi azıcık sevsem mıncıklasam hemen kırmızı :)

Canim bebeğinin cildini sürekli nemli tut tek önleyici o egzama kuru ciltte daha çabuk cikio
Tesekkurler surekli kremliyorum ama haa gecmedi,yayildikca yayildi. Dun doktora gittik,sut alerjisi oldugunu soyledi,mama verdi raporla veriliyormus,onu kullaniyoruz simdilik,bakaim kaka nasil gelecrk cok meraktayim.

İyi gecelerrr.
Benim bir kaç sorum olucak. Kızım 4.5 aylık şuan.
Göbeğinde erik buyüklğünde bir yer kızarık hafif. Ufacıktı orası gün geçtikçe büyüdü.
Kollarında dirsek ve omuz bölgesi, bacaklarındada diz kapaklarının yanı, baldır kısmı falan egzama gibi kuru kızarık. Bi dönem yanaklarının alt kısmı çene komple kabarık ve kırmızıydı.
Alerjiden bi haberdim 1ay öncesine kadar. Acaba bunlar ne olabilir ki diye nette araştırırken gördüm.
Doktor muaynemizde ise gösterdim ve alerjimi diye sordum olabilir ama emin olamayız süt ürünlerni kes dedi.
Aradan bi zaman geçti başka bir dr a gittik. Tekrardan gösterdim ve bi önceki doktorun söylediklerini söyledim. Oda baktı inceledi kesin olarak süt ürünleri alerjisi diyemem dedi. Belki deterjan belki şampuanı belki giydiği bi kıyafet vs dedi.
Şimdilik süt peynir yoğurt yeme dedi. Ve birde echoserm diye krem verdi.
Kakasına gelirsek öyle aman aman bir mukus yada kan olmadı.
Ağlaması var durup dururken.
Kusmamız yok.
Yüzünde şuan birşey yok fakat diğer söylediğim yerler hala pıtırlı ve kuru.

Şimdi ben ne yapsam? Çok kafama takmaya başladım bu durumu. Kesin olarak alerjisi olup olmadığını anlamak için alerji uzmanına götürüp test yaptırsam? Nasıl bir test uyguluyorlar?
Yada kendim denesem? Mesela şuan ağzıma bir iki parça peynir atsam yada biraz süt içsem ve yarın takp etsem bunun sonucunda kötü birley olabilrmi?

Merhabalar kızlar. Büyük oğlum 3,5 yaşında küçüğü 5.5 aylık. İkisi de alerjik. Kilo alışıyla ilgili problem yaşamadık. Küçük oğlum 3 aylıkken grip oldu ve uzun sürdü onu atlatamadan yeniden gribi tazeledi ve 2 gün içinde bronşit oldu. İlk gribinde hemen dr götürdüm,ilaç kullanmamıza rağmen 2.kez grip oldu. Sonra başka bir dr götürdüm ve Dr görür görmez bu çocuk tipik alerjik! Yüzünde kocaman bir alerjik egzama daması var çünkü dedi. Süt ve süt ürünleri,baharatlı gıdalar ve çikolata ve türevlerini tüketmeyeceksin dedi. Ayrıca vücudunda da alerjik döküntüler var. Örgü yünlü gibi şeyler giymeyecek(kilotlu çorap örgü yelek örgü kaşkol vs). Sadece pamuklu ürünler giyecek dedi. Tüm bunları yanında ev ortamında onun hasta olmasına neden olan tetikleyiciyi bulmanız gerekiyor dedi. Halıları tül ve perdeleri kaldırdım. Deterjanları değiştirdim ve deterjanlı temizlik yapmayı bıraktım. Abimiz baya rahatlama yaşadı ama küçük hala egzamalı
Alerji çok sıkıntılı bir durum. Bebeğin ayı küçüldükçe olay daha tehlikeli bir hal alıyor malesef

Alerjik çocuklar solunum yolu hastalıkları ve orta kulak iltihabı çok sık olurlar. Benim büyük oğlum yılda 3-4 kez olur aralık ve mart ayını hava almadan atlatamaz.

Canım bebeğin çok küçük olduğu için test yapmayı önermez drlar. Test için en az 1 yaşını doldurması daha uygun..çünkü Bebek-çocuk ne kadar çok şeyle karşılaşırsa test sonucu o kadar doğru çıkar. Bebeğin şuanda sadece süt içiyor. Sonuçlar yanıltıcı olabilir. Süt ve süt ürünlerini kestiğin halde hala devam ediyorsa çikolata,paketli gıdalar(cips,püsküüt, vs) domates gibi alerji yapıcı şeyleri de kes. Şampuanını,deterjanını değiş..şampuan ve deterjanlar kokulu oluyor onlardan etkilenebilir. Giydiği şeylerin pamuklu olmasına özen göster.
Kakasında illaki mukus ya da kan olmasına gerek Yok. Gıdadan ziyade tensel alerjik olabilir.

Canım benim büyük beyaz tenli küçük esmer. Ama küçük daha çok alerjik ailede varsa beyaz esmer bakmıyor valla

Sabah 1 bardak süt ve çikolatalı ekmek yediğim günün akşamında karşılaştığım durum bu benim elinin altında hiç gitmeyen ve bu gibi durumlarda bordo renk alıp aşırı şişen gerçek egzama daması var.

Geçmeyen egzama damamız da bu. Dr coresatin pembe yazdı bize. Günde 3-4 kere sürüyorum lakin pek bi düzelme olmadı

Oyyy kuzum kiyamamm ya bnm ki de boyleydi 1 aylik ken bilmioduk daha canım mecbur kortizon lu krem sür 2 günde geçirio bn geçiremedim naptiysam mecbur sürdüm gectık ten sonra hergün bioderma krem suruyorum cikmio .keşke icmeseydin süt u allahım şifa versin bebeklerimize inşallah

Eki Görüntüle 1941088
Geçmeyen egzama damamız da bu. Dr coresatin pembe yazdı bize. Günde 3-4 kere sürüyorum lakin pek bi düzelme olmadı
pisicim ya bendede hiç düzelme olmadı,gittikçede vucuduna yayılıyor, göbek etrafında ve bacaklarında gördüm dün,içim eridi,ağız kenarları zaten tahriş olup soyulma evresine geçti,gıda değdik.e hatta alerjen maması değdikçe bile aynı tepkiyi veriyor. Çok özen isteyen bir durum,allah yardımcımız olsun.

Cnm biodrmain hangi kremi

Mrb arkadaslar malesf araniza biz de katildk sanirmkizm dodugundan beri cok huzursuzdu.geceleri uyumuyodu.ve tekrar eden mantar ve pisigi vardi. En son gecen hafta yuzunde de dokuntu olfu. Ve doktoru sut diyetine baslamami soyledi. Merdeyse 1 haftadir sutlu hicbidey yemiyrm. Kizimn pisigi gecti be gece uyumaya basladi cok sukur. Benimkinin kakasi 1 haftadir mukuslu be degidk be halen de ayni. Simdi size sorulam eget sadece dut degil de baska seylerede alerji varsa bunu nasil snlicam yani dokunan bisey yedigimde o gun mu tepki verir? Bi de bu ani soluk durmadindan cokkorkuyrm. Doktorbana sadece sut demesine ragmen ben ceviz ve yumurta da yemiyrm bikac gundr? Son sorum sampuan nalim krem

Geçmişler olsun. Alerji olayı gerçekten zor ve sıkıntılı diğer alerji yapan şeyleri deneme yanılma yöntemiyle tespit edeceksin. Aynı gün içinde vücut tepkisini gösteriyor.
Tükettiğin gıdalar 3-4 saat içinde sütüne geçiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…