Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Allah aşkına kim diyor bunları?
sen yeterli ve dengeli beslenmezsen, stres yaparsan sadece sütün azalır.
anneden bebeğe genetik rahatsızlık dışında bir şey geçmez.
anne aç kalınca, yeterli vitamin protein almayınca sadece hasta olur o kadar. bebeği etkilemez.
bebeğin alerji durumunu da iki yaşından önce hiçbir test ortaya çıkaramıyor. ek gıdaya geçince de belki bazı gıdalara karşı hassas olabilir. alışma evresinde hepsi normal kabul ediliyor.

Ya vsr ya uzun zamandır bu kadar rshatlamis hissetmemistim kendimi söylediklerin xok mantıklı dediklerini yapacağım ins iyi sonuç alırım cpk Sağol ☺ :)

Arkadaslar suttrn gecme diye bisey yok diyorsunuz nerden biliyorsunuz?ben cocugum dogdundan beri cok sanci cekti kakasi 1aydan sonra hep mukus oldu sık ta emzirmiyorum gittigim dr onemsemedi mukusu bende arastirdim ve diyete basladim sukur rahatladik diyetten sonra biara diyeti aciyim dedim peynir yedim kakasibda kan gordum mukusu onemsemezseniz eger alerjikse sonynda benim gibi kan gorursunuz cok onemli bi konu ve ben aylardir arastirma yapiyorum ayrica facebookta Alerjiyle yasam platformu diye bi grup var oraya girin bakin sadece zeytin patatesle besleniip cocugunu 2yasina kadar emziren anneler var

Arkadaslar merhaba, bugun 3 aylik bebegimde inek sutu alerjisi oldugunu ogrendik. Bol lokostli yesil kaka sonucu doktor bu teshisi koydu. Peynir, yogurt, sut, cikolata, sutlu tatlilar, kek, borek vs.. Bunlar aklima gelenler ama aklima gelmeyen ne olabilir??

Merhaba arkadaşlar benim oğlum da da 1 ay önce sut alerjisi teşhisi konuldu. Süt ve sut ürünlerini tüketmiyorum. Ara ara aptamil programin as mama veriyorum. Buna rağmen kaka si mukuslu ve kotu kokuyor. Ne yapmalıyım ? Mama yida zaten pek iştahlı yeniyordu bugün hic yemedi.

Can'ım gecmiş olsun. Bebeğin kaç aylık ve mama neden başlanıldı? Sütün mü yetmiyor?

Can'ım gecmiş olsun. Hazır ve dışardan asla bir şey yeme. İçinde süt ve süt ürünleri olan bir şey asla ağzına dahi sürme.benim tavsiyem dana Eti'ni de kes. Bir de bebeğinin gaz sancısı, kolik tablosu var mıydı 3 aydır???

Kızlar merhaba laktoz intoleransi yla süt allerjisi farkı nasıl anlaşılır kızıma cuma günü allerji testi yaptılar ayrıca kanda ph redukten madde fln istendi henüz sonuçlar cikmadi sadexe ph sonucu çıktı o da 5 düşük yani sizce bu neyin göstergesi olabilir ?

Can'ım gecmiş olsun. Bebeğin kaç aylık ve mama neden başlanıldı? Sütün mü yetmiyor?
İlginiz için teşekkürler. Bebeğim 3 aylık . Ben de de kalp ritim bozukluğu oldu 3 gün emziremedim. Simdi ilaçlar im ayar lan di emziriyorum. Simdi hem sütüm az gibi hem de en azın dan bir mama ya alışık olsun diyorum.

Arkadaşlar, 3 aylık bebeğimin mukuslu yeşil kakası yüzünden doktor inek sütü alerjisinden şüphelendi ve bebeğim sadece anne sütü aldığı için diyete başladım. Ancak alerjiyle ilgili araştırma yaptıkça kafam karışıyor.

Bebeğimde huzursuzlık, ishal, ateş, kusma, gaz, döküntü yok. Her bebek kadar gazı var ve gayet rahat çıkarabiliyor. 1 aydır hiç bir gaz ilacı kullanmıyoruz. Günde 3 kere dolu dolu kaka yapıyor, 2 sefer falan da gazla beraber kaçan minik kakaları var. Zaten o minik kakalardan yarım saat sonra falan dolu kakalar geliyor. Eğer çok yerse fazlasını kusuyor.

Kilo alımı, gelişimi gayet iyi, 3 kilo 49 cm doğan bebeğim 3 aylık kontrolünde 7150gr 63,5 cm çıktı. Gayet hareketli, neşeli, güleryüzlü bir bebek. Akşam uykuları gayet güzel. Yani bebeğimde sıradışı hiç birşey yok lökositli yeşil kaka dışında. O yüzden alerji olduğuna inanasım gelmiyor hiç.

Siz tecrübeli anneler, yardımcı olabilir misiniz? Sizin bebeklerinize de rutinleri gayet düzgün giderken mi kondu bu teşhis?

Tahlil yaptırdın mı canım? Kan ve kaka

Tahlil yaptırdın mı canım? Kan ve kaka
Kaka tahlili yapıldı, bol lökosit görüldü. Kaka kültürü yarın ya da öbür gün çıkacak.

Yalnız bugün tavsiye üzerine tecrübeli bir çocuk doktoruna götürdüm. Hem tahlilleri hem de bebeğimi. Şansıma yolda kakasını yaptı, bezini de gösterdim. Bana sadece anne sütüyle beslenen 0-6 ay arasındaki bebeklerin (sadece anne sütünü defalarca vurguladı) kakasında zaman zaman bir kaç damla kan olabileceğini, kakada lökosit hatta bakteri görülebileceğini ama bunları tedaviye gerek olmadığını söyledi. 6 aydan sonra ek gıda başlayınca bu şikayetler varsa o zaman tedavi gerektiğini, bebeğimin alerjisi filan olmadığını, gayet sağlıklı olduğunu (tam bir muayeneden sonra), yapacağım diyetle kendime çok zarar vereceğimi ve sütümün azalacağını, kesinlikle böyle bir diyete girmememi söyledi.

Ayrıca, sadece anne sütü olan bebeklerde, günde 30 kakadan 6 günde 1 kakaya kadar normal kabul edildiğini, renginin sarı ya da yeşil, mukuslu olabileceğini söyledi. Ve bana özetle, gayet sağlıklı bir bebeğin var, çocuğa huzur ver kurcalama dedi :)

Açıkçası cevapları beni çok tatmin etti.Ama ben kaka kültürü çıkana kadar yine de diyete devam edeceğim. Kültür sonuçlarını da bu yeni doktorumuza ilettikten sonra bir sorun yoksa diyeti keseceğim.

Evet Dr söyledikleri cok güzel ama ilte insanın kafasında bir acaba kalıyor degıl mi?? Bu arada hangi şehirde Dr götürdün? Ankara'da ise merak ettim.

Evet Dr söyledikleri cok güzel ama ilte insanın kafasında bir acaba kalıyor degıl mi?? Bu arada hangi şehirde Dr götürdün? Ankara'da ise merak ettim.
Tabi ki, o acaba yuzunden diyete devam ediyorum :)
Istanbulda goturdum canim.
Bakalim hangi doktor hakli cikacak..
Bu arada haziran anneleri forumunda benim bebegimin beslenme duzenine cok yakin beslenen ve kilosu denk olan bebeklerde de ayni sekilde mukuslu yesil kaka varmis. O yuzden ikna olmus gibiyim alerji olmadigina.

Canım tahlil sonuçları çıktı mı? İnşallah güzel haberler almışsındır.

Canım tahlil sonuçları çıktı mı? İnşallah güzel haberler almışsındır.
Tahlil sonuçlarını ne yazık ki alamadım, çünkü hastane kültür ücreti almasına rağmen yine tahlil yapmış. Kültür için tekrar numune verip 3 gün beklemem lazım.

Diyetim süresince bebeğimde herhangi bir değişiklik farketmedim, ne kakasında ne düzeninde. Ayrıca dün akşam aşırı emdi ve gazla beraber açık yeşil yaptı kakasını. Sanırım bizim sorunumuz fazla beslenmek. Ben de diyeti bozdum, alerji olmadığını düşünüyorum.

Diyet hemen etki göstermiyor. Peki bebeğin çok gazlı mı? Sancıları oluyor mu??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…