Yok gaz sancılarımız olmadı hiç. 2 aylık olmadan gaz damlalarını bıraktım. Sadece son bir haftadır sabaha karşı sıkıntılanıyor diye tekrar başladım bugün. Çıkarıyor ama biraz zorlanıyor, uykusu bölününce de huysuzlanıyor.Diyet hemen etki göstermiyor. Peki bebeğin çok gazlı mı? Sancıları oluyor mu??
Canım yeni bakabildim. Net değil görüntü o yüzden yorum yapamıyorum. Tekrar çekip net yüklersen bi yorum yapabilirim inşallahArkadaslae 2 aylik kizimin sonuçlarını yorumlayabilir misiniz ? G Gulht
Eki Görüntüle 1893697 Eki Görüntüle 1893698
Canım yeni bakabildim. Net değil görüntü o yüzden yorum yapamıyorum. Tekrar çekip net yüklersen bi yorum yapabilirim inşallah
Aynen senin anlattığın gibi benim bebeğimde 2 aylık , genel olarak huzurlu bi bebek uyuması emmesi tepkileri iyi , susturulamayan ağrıları yok , sadece sabaha karşı kaka yapmaya çalışırken uykusunda ıkınmaları var . Bebeğimde sadece mukuslu kaka var belirti olarak . Süt ve süt ürünleri diyetine girmemi söyledi doktor . Tek belirti mukuslu kakayla bu kanıya varılabilir mi acaba ?Arkadaşlar, 3 aylık bebeğimin mukuslu yeşil kakası yüzünden doktor inek sütü alerjisinden şüphelendi ve bebeğim sadece anne sütü aldığı için diyete başladım. Ancak alerjiyle ilgili araştırma yaptıkça kafam karışıyor.
Bebeğimde huzursuzlık, ishal, ateş, kusma, gaz, döküntü yok. Her bebek kadar gazı var ve gayet rahat çıkarabiliyor. 1 aydır hiç bir gaz ilacı kullanmıyoruz. Günde 3 kere dolu dolu kaka yapıyor, 2 sefer falan da gazla beraber kaçan minik kakaları var. Zaten o minik kakalardan yarım saat sonra falan dolu kakalar geliyor. Eğer çok yerse fazlasını kusuyor.
Kilo alımı, gelişimi gayet iyi, 3 kilo 49 cm doğan bebeğim 3 aylık kontrolünde 7150gr 63,5 cm çıktı. Gayet hareketli, neşeli, güleryüzlü bir bebek. Akşam uykuları gayet güzel. Yani bebeğimde sıradışı hiç birşey yok lökositli yeşil kaka dışında. O yüzden alerji olduğuna inanasım gelmiyor hiç.
Siz tecrübeli anneler, yardımcı olabilir misiniz? Sizin bebeklerinize de rutinleri gayet düzgün giderken mi kondu bu teşhis?
Ben daha sonra bir başka doktora daha götürdüm, içime sinmedi çünkü. Hiç birşeyi yok bu bebeğin, diyete falan da girme dedi. Ben de eski rutinimde devam ediyorum. Bir sorun görünmüyor, hatta arada sarı kaka yaptığı da oluyor. Ek gıdaya geçtiğimiz zaman eğer hala devam ediyorsa yeşil ve mukuslu kaka, o zaman üzerine tekrar düşeceğim.Aynen senin anlattığın gibi benim bebeğimde 2 aylık , genel olarak huzurlu bi bebek uyuması emmesi tepkileri iyi , susturulamayan ağrıları yok , sadece sabaha karşı kaka yapmaya çalışırken uykusunda ıkınmaları var . Bebeğimde sadece mukuslu kaka var belirti olarak . Süt ve süt ürünleri diyetine girmemi söyledi doktor . Tek belirti mukuslu kakayla bu kanıya varılabilir mi acaba ?
Bizde kaka sarı ama mukuslu yaklaşık 1 aydır , önce amip çıktı kaka tahlilinde flagy kullandık 2 hafta o tamamen geçmedi , birde süt diyeti yap sıkı bi şekilde mukus süt alerjisinde de görülebilir dedi . Mukus sizde de her kakada görülüyor muBen daha sonra bir başka doktora daha götürdüm, içime sinmedi çünkü. Hiç birşeyi yok bu bebeğin, diyete falan da girme dedi. Ben de eski rutinimde devam ediyorum. Bir sorun görünmüyor, hatta arada sarı kaka yaptığı da oluyor. Ek gıdaya geçtiğimiz zaman eğer hala devam ediyorsa yeşil ve mukuslu kaka, o zaman üzerine tekrar düşeceğim.
Canim sadece yesil kaka alerji belirtisi degil anlattiklarina gore bebegin önsutu fazla aliyor ve cok emiyor ondan yesil kakasi bi gogsunu tamamen bosaltmadan digerine gecme emzirme araligini 2bucuk 3saat yapArkadaşlar, 3 aylık bebeğimin mukuslu yeşil kakası yüzünden doktor inek sütü alerjisinden şüphelendi ve bebeğim sadece anne sütü aldığı için diyete başladım. Ancak alerjiyle ilgili araştırma yaptıkça kafam karışıyor.
Bebeğimde huzursuzlık, ishal, ateş, kusma, gaz, döküntü yok. Her bebek kadar gazı var ve gayet rahat çıkarabiliyor. 1 aydır hiç bir gaz ilacı kullanmıyoruz. Günde 3 kere dolu dolu kaka yapıyor, 2 sefer falan da gazla beraber kaçan minik kakaları var. Zaten o minik kakalardan yarım saat sonra falan dolu kakalar geliyor. Eğer çok yerse fazlasını kusuyor.
Kilo alımı, gelişimi gayet iyi, 3 kilo 49 cm doğan bebeğim 3 aylık kontrolünde 7150gr 63,5 cm çıktı. Gayet hareketli, neşeli, güleryüzlü bir bebek. Akşam uykuları gayet güzel. Yani bebeğimde sıradışı hiç birşey yok lökositli yeşil kaka dışında. O yüzden alerji olduğuna inanasım gelmiyor hiç.
Siz tecrübeli anneler, yardımcı olabilir misiniz? Sizin bebeklerinize de rutinleri gayet düzgün giderken mi kondu bu teşhis?
Ne kadar sürdü??Herkese merhaba..
Arkadaslar sut alerjimiz gecti galiba..cok saskinim,ve mutluyum..
Gecen haftalarda yazmistim ...bayramda yanlislikla tereyagli pilav yedim..kahrettim uzuldum..ama kizimin kakasinda kan olmadi..sonraki surecte tereyagli baklava,inek peyniri,inek sutuyle yapilmis kek,yogurt derken,Dana eti yedim..bunlar Bi kac gun arayla..he kan yok
Ilk gittigimiz dr tip fak.de Bi prof tu...rutin alerji testleri yapti kanda..deri testing yapti sadece 7 tane gidaya..(yumurta,inek sutu,Dana eti,kuruyemisler,..ilk akla gelenler yani)
Birds yama testi yapti sut ve yumurtaya..fotografini cekip yolladim tip 4 reaksiyon demis inek sutune..yani Bi kac gun sonra reaksiyon oluyomus..
Baska Bi dr a da gittik sonra,inek sutu alerjisi dedi,1 yasina kadar gecer agir degil durumunjz dedi..
Ben bu kadar cabuk gececegine inanamiyorum simdi..ek gida aldigi icon kakasi katilasti,gozden kaciriyomuyum acaba diye inceleye inceleye Bi hal oldum..
Yanlislikla yemesem hala diyetteydim..
Insallah gecmistir..
Paylasmak istedim sizlerle
Alerjiniz de tepkiler nelerdi ve ne zaman geçti. darısı basimizaBenim bebeğimde süt alerjisi vardı neocate mama kullanıyordum şimdi alerjisi geçti elimde üç koli mama var ihtiyacı olan varsa gönderebilirim