Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Diyet hemen etki göstermiyor. Peki bebeğin çok gazlı mı? Sancıları oluyor mu??
Yok gaz sancılarımız olmadı hiç. 2 aylık olmadan gaz damlalarını bıraktım. Sadece son bir haftadır sabaha karşı sıkıntılanıyor diye tekrar başladım bugün. Çıkarıyor ama biraz zorlanıyor, uykusu bölününce de huysuzlanıyor.

Arkadaslae 2 aylik kizimin sonuçlarını yorumlayabilir misiniz ? G Gulht
Screenshot_2016-10-05-12-20-32.png
Screenshot_2016-10-05-12-20-14.png

Çok ilginc yorumlar görüyorum. Şaşkınlıklar içindeyim. Nasıl yediklerimiz ictiklerimiz sutumuzden bebeğimize geçmez ya. Yazmicaktim ancak küçücük bebekleri düşünerek yazma ihtiyacı duydum. Gözardı edemem. Lütfen rica ediyorum tecrübe etmeden Dr larimiza danışmadan burada birbirimizi yanlış yönlendirmeyelim.

Kendi hikayemi anlatayım. Bebeğim tam 3500 kilo doğdu. Dogdugundan beri kilo alımı çok yavaşti. Çok fazla kaka yapıyordu gece dahi 2 defa en az kaka yapıyordu. Ve sirtindan çıkiyordu. Aşırı gazlı bir bebek huysuz ve uykusuz bir bebekti. 50. Günlerde kaka da mukus gördüm hemen ardından ise kanlı kaka yapmaya başladı. O zaman süt alerjisi ni ne duymuştum ne de biliyordum. Ancak dikkat ediyordum süt ayran gibi şeyler tüketince bebeğim de ciddi anlamda huysuz luk ve ishal oluyordu. Dr önce dizanteri dedi. Tahlil yapıldı antibiyotik başlandı. Bebeğim daha kötü oldu. Zayıfladi. Daha sonra görüldü ku dizanteri değil. Kendim diyet yaptım bebeğim düzeldi kilo almaya basladi sonra bir ara diyet i açtım. Başlıca m dedim alerji si ne birsey yiyip içmedigim için güçsüz düşmüştüm hasta oldum.bu kizginlikla 2 tatlı kaşığı yoğurt yedim ve yarintasi bebeğim çok kötü oldu. Ishali o kadar arttı ki. Karın ağrısından kivrandi. Çok çok çaresiz hissettim kendimi. Ve cok kızdım. O an dedim ki yeter ki o iyi olsun varsın olsun ben yemiyim.

Çok çok özet anlattım. Detaya inmedim. Şu an 5.5 ayligiz yaklaşık 4 aydır diyetteyim. Ve inanin bebeğim kilo almaya başladı. Çok sıkı diyet yaptım yapıyorum zaman zaman sebze ve meyve lerden Kaçaklar oluyor ancak kesinlikle süt ve süt ürünü ağzıma surmuyorum. Bir daha ki deneme ne zaman olur bilmiyorum. Ancak size söyle söyliyim bebeginiz de süt alerjisi varsa ve siz süt um azalır mantığı ile Diyet yapmazsaniz eğer bebeginiz için çok büyük kötülük yaparsiniz. Çünkü verdiğiniz o süt içinde süt proteini olduğu için Bebeğinizin alerjisi varsa durum daha trajedi oluyor. Bebeğinizin gelişimini etkilemeyin. Çok yazdım daha çok söylenecek söz var aslında. Tabi her anne bebeğini özgürce besleme ve büyütme özgürlüğüne sahip karar sizin. . .

Doktorlar o kadar farkli goruslerdeler ki ben de kaç doktora götürdüm kizimi dogdugundan beri ağlayan ve kusan bi bebek. Kolik dediler reflu dediler mukuslu kakasi vardi doktor normal dedi kusmalari asiriydi ama kilo aldığı için doktor ne ilaç verdi ne alerji ihtimali düşündü en son 5 aylıkken kilo alımı az olduğu için doktor degistik bu defa yatmadan mama vermeye başlattı bizi bir de iki hafta süt ürünleri diyeti başladık bugun bir hafta oldu kusmasi epey azaldı ama bir yandan motilium kullanıyoruz bir aydır onun etkisi mi yoksa süt diyetinin etkisi mi bilemiyorum kızım 6 ayını dolduracak iki gün sonra kilosu 7100 dü geçen hafta sadece anne sutu bide yatmadan pirinç unlu aptamilli (alerji için planından)mama yiyor aglamalari devam tukendik artık büyüme atağı olabilirmiş herkes birşey söylüyor

Kızım 2 aylik kan ve kaka temiz xikti 3 haftadır diyet yapıyorum değişen bişey de yok dr 2 3 gün ara ver bişey degismezse diyeti bırak başka bişey de olabilir gelişimi iyi olduğu sürece mukus xok ds önemli değil dedi ne önerirsiniz

Herkese merhaba..
Arkadaslar sut alerjimiz gecti galiba..cok saskinim,ve mutluyum..
Gecen haftalarda yazmistim ...bayramda yanlislikla tereyagli pilav yedim..kahrettim uzuldum..ama kizimin kakasinda kan olmadi..sonraki surecte tereyagli baklava,inek peyniri,inek sutuyle yapilmis kek,yogurt derken,Dana eti yedim..bunlar Bi kac gun arayla..he kan yok
Ilk gittigimiz dr tip fak.de Bi prof tu...rutin alerji testleri yapti kanda..deri testing yapti sadece 7 tane gidaya..(yumurta,inek sutu,Dana eti,kuruyemisler,..ilk akla gelenler yani)
Birds yama testi yapti sut ve yumurtaya..fotografini cekip yolladim tip 4 reaksiyon demis inek sutune..yani Bi kac gun sonra reaksiyon oluyomus..
Baska Bi dr a da gittik sonra,inek sutu alerjisi dedi,1 yasina kadar gecer agir degil durumunjz dedi..
Ben bu kadar cabuk gececegine inanamiyorum simdi..ek gida aldigi icon kakasi katilasti,gozden kaciriyomuyum acaba diye inceleye inceleye Bi hal oldum..
Yanlislikla yemesem hala diyetteydim..
Insallah gecmistir..
Paylasmak istedim sizlerle

Arkadaşlar, 3 aylık bebeğimin mukuslu yeşil kakası yüzünden doktor inek sütü alerjisinden şüphelendi ve bebeğim sadece anne sütü aldığı için diyete başladım. Ancak alerjiyle ilgili araştırma yaptıkça kafam karışıyor.

Bebeğimde huzursuzlık, ishal, ateş, kusma, gaz, döküntü yok. Her bebek kadar gazı var ve gayet rahat çıkarabiliyor. 1 aydır hiç bir gaz ilacı kullanmıyoruz. Günde 3 kere dolu dolu kaka yapıyor, 2 sefer falan da gazla beraber kaçan minik kakaları var. Zaten o minik kakalardan yarım saat sonra falan dolu kakalar geliyor. Eğer çok yerse fazlasını kusuyor.

Kilo alımı, gelişimi gayet iyi, 3 kilo 49 cm doğan bebeğim 3 aylık kontrolünde 7150gr 63,5 cm çıktı. Gayet hareketli, neşeli, güleryüzlü bir bebek. Akşam uykuları gayet güzel. Yani bebeğimde sıradışı hiç birşey yok lökositli yeşil kaka dışında. O yüzden alerji olduğuna inanasım gelmiyor hiç.

Siz tecrübeli anneler, yardımcı olabilir misiniz? Sizin bebeklerinize de rutinleri gayet düzgün giderken mi kondu bu teşhis?
Aynen senin anlattığın gibi benim bebeğimde 2 aylık , genel olarak huzurlu bi bebek uyuması emmesi tepkileri iyi , susturulamayan ağrıları yok , sadece sabaha karşı kaka yapmaya çalışırken uykusunda ıkınmaları var . Bebeğimde sadece mukuslu kaka var belirti olarak . Süt ve süt ürünleri diyetine girmemi söyledi doktor . Tek belirti mukuslu kakayla bu kanıya varılabilir mi acaba ?

Aynen senin anlattığın gibi benim bebeğimde 2 aylık , genel olarak huzurlu bi bebek uyuması emmesi tepkileri iyi , susturulamayan ağrıları yok , sadece sabaha karşı kaka yapmaya çalışırken uykusunda ıkınmaları var . Bebeğimde sadece mukuslu kaka var belirti olarak . Süt ve süt ürünleri diyetine girmemi söyledi doktor . Tek belirti mukuslu kakayla bu kanıya varılabilir mi acaba ?
Ben daha sonra bir başka doktora daha götürdüm, içime sinmedi çünkü. Hiç birşeyi yok bu bebeğin, diyete falan da girme dedi. Ben de eski rutinimde devam ediyorum. Bir sorun görünmüyor, hatta arada sarı kaka yaptığı da oluyor. Ek gıdaya geçtiğimiz zaman eğer hala devam ediyorsa yeşil ve mukuslu kaka, o zaman üzerine tekrar düşeceğim.

Ben daha sonra bir başka doktora daha götürdüm, içime sinmedi çünkü. Hiç birşeyi yok bu bebeğin, diyete falan da girme dedi. Ben de eski rutinimde devam ediyorum. Bir sorun görünmüyor, hatta arada sarı kaka yaptığı da oluyor. Ek gıdaya geçtiğimiz zaman eğer hala devam ediyorsa yeşil ve mukuslu kaka, o zaman üzerine tekrar düşeceğim.
Bizde kaka sarı ama mukuslu yaklaşık 1 aydır , önce amip çıktı kaka tahlilinde flagy kullandık 2 hafta o tamamen geçmedi , birde süt diyeti yap sıkı bi şekilde mukus süt alerjisinde de görülebilir dedi . Mukus sizde de her kakada görülüyor mu

Arkadaşlar, 3 aylık bebeğimin mukuslu yeşil kakası yüzünden doktor inek sütü alerjisinden şüphelendi ve bebeğim sadece anne sütü aldığı için diyete başladım. Ancak alerjiyle ilgili araştırma yaptıkça kafam karışıyor.

Bebeğimde huzursuzlık, ishal, ateş, kusma, gaz, döküntü yok. Her bebek kadar gazı var ve gayet rahat çıkarabiliyor. 1 aydır hiç bir gaz ilacı kullanmıyoruz. Günde 3 kere dolu dolu kaka yapıyor, 2 sefer falan da gazla beraber kaçan minik kakaları var. Zaten o minik kakalardan yarım saat sonra falan dolu kakalar geliyor. Eğer çok yerse fazlasını kusuyor.

Kilo alımı, gelişimi gayet iyi, 3 kilo 49 cm doğan bebeğim 3 aylık kontrolünde 7150gr 63,5 cm çıktı. Gayet hareketli, neşeli, güleryüzlü bir bebek. Akşam uykuları gayet güzel. Yani bebeğimde sıradışı hiç birşey yok lökositli yeşil kaka dışında. O yüzden alerji olduğuna inanasım gelmiyor hiç.

Siz tecrübeli anneler, yardımcı olabilir misiniz? Sizin bebeklerinize de rutinleri gayet düzgün giderken mi kondu bu teşhis?
Canim sadece yesil kaka alerji belirtisi degil anlattiklarina gore bebegin önsutu fazla aliyor ve cok emiyor ondan yesil kakasi bi gogsunu tamamen bosaltmadan digerine gecme emzirme araligini 2bucuk 3saat yap

Neocate mamaya ihtiyacimiz var elinde olupda kullanmayan varsa yardimci olursa sevinirim.

Merhaba kızım 66 günlük ve 12 gündür mukuslu ishali gecmiyor ishal başladığında Dr a götürdüm g-oral isimli suya karıştırılan tuz şeker karışımı içeren ilac verdi ama kızım tadını beğenmedi tükürüyor kusuyor 1 cay bardagı içecek Dedi ama 3 kaşık zor içiyor Bi hafta önce başka bir Dr a gittim ve reflor diye bir ilaç verdi Dr tahlil bile yapmadı kaka rengimiz normal sarıydı hep sık sık emziriyorum sadece anne sütü alıyor dün uzun Zaman'dan sonra süt içtim o gün kızımın kakası yeşile döndü inek sütü alerjisimi diye aklıma geldi bugun kendim gidip kaka testi yaptırdım mukuslu alanlarda 10-12 lökosit görüldü yazıyor diğer amip testi pazartesi sonuçlanacakmış bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi

Gecmis olsun arkadaslar benmdr oglumda buyuk ihtimallr deneme yontemi ile cozmek gerekli neler yicem bilgisso olan varmi

Herkese merhaba..
Arkadaslar sut alerjimiz gecti galiba..cok saskinim,ve mutluyum..
Gecen haftalarda yazmistim ...bayramda yanlislikla tereyagli pilav yedim..kahrettim uzuldum..ama kizimin kakasinda kan olmadi..sonraki surecte tereyagli baklava,inek peyniri,inek sutuyle yapilmis kek,yogurt derken,Dana eti yedim..bunlar Bi kac gun arayla..he kan yok
Ilk gittigimiz dr tip fak.de Bi prof tu...rutin alerji testleri yapti kanda..deri testing yapti sadece 7 tane gidaya..(yumurta,inek sutu,Dana eti,kuruyemisler,..ilk akla gelenler yani)
Birds yama testi yapti sut ve yumurtaya..fotografini cekip yolladim tip 4 reaksiyon demis inek sutune..yani Bi kac gun sonra reaksiyon oluyomus..
Baska Bi dr a da gittik sonra,inek sutu alerjisi dedi,1 yasina kadar gecer agir degil durumunjz dedi..
Ben bu kadar cabuk gececegine inanamiyorum simdi..ek gida aldigi icon kakasi katilasti,gozden kaciriyomuyum acaba diye inceleye inceleye Bi hal oldum..
Yanlislikla yemesem hala diyetteydim..
Insallah gecmistir..
Paylasmak istedim sizlerle
Ne kadar sürdü??
Bir de mukus da mı kesildi kakasında bebeğinin
Peki ya sancıları??

Benim bebeğimde süt alerjisi vardı neocate mama kullanıyordum şimdi alerjisi geçti elimde üç koli mama var ihtiyacı olan varsa gönderebilirim

Amin inşallah besledikten sonra vücudu kızazırıklık döküyordu balgamlı kusuyordu ve çok huzursuz du bir yaşına yakın yeni geçti eğer tekrar etmezse

X