Çocuk Hastalıkları Bebeğinde İnek Sütü Alerjisi Olanlar Gelin Paylaşalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Cey99 sesin çıkmıyor arkidiş.
Durumunuz nasıl?
Sen marmarada hangi gastrocuya gitmiştin?

Ben gastro için gitmedim ilk cocuk dr gittim listeye almasi ve randevu alabilmek icin. Dun umraniye arastirmaya gittim gastroya. Nelgin gerenli dr adi iyi bi dr ama pek bi ise yaramadi. Anlattim durumu iki kez nokta seklinde kan gördüm cok gazli egzemasi var bir ay boyunca posik sut urunu yemeyince gecti dedim. O dahala mukus varsa daha kato diyet yapacaksın anne sutu disinda hicbisey verme o mamalar hep kimyasal dedi. Bende surekli kustugu için yetmiyor sutum dedim olsun memede durdun cocuk zaten 6 7 aylik gibi dedi. Bizimki 7.700 olmus. Keci eti ye keci peyniri yeme dedi o nasil is anlamadim her dr baska bisey söylüyor. Cocuk alerjiye kayit aciyorum besin testlerini onlar yapiyormus. Bugun goztepe egitim arastrma cocuk alerjoye randevu aldim 17 haziran icon. Bu arada önceki gun pasta yedim dedim belki test yapar dogru ciksin. Onu da yapmadi bizimki gece gece bi suru huzursuzlandi olan bana oldu yine. Ayrica umraniye alerji dr delinin biriymis o yuzdrn ona almadim randevuyu bizimki agliyor yazarim.yine

Hayırlısı bakalım tüm bebekler için. Damla kullanmıyorduk canım. Belki sonuca göre verecektir. Zaten redüktan olayına da kendim girmiştim. Diyet de yaptırmıyorlar şu an. Yediğim her şey boğazıma bir kez takılıp öyle geçiyor. Hep bir acaba. Face deki grubu okuyunca kesin alerji diyor insan. Delireceğim yaaa. Çıksam mı diyorum onu da yapmıyorum. Doktorların önemsizleştirmesinden bıktım. Acaba kendi çocukları olsa Nasıl davranacaklar? Herkes bebeğinin süslü püslü fotolarını çeker ben kaka. Albüm ismimiz de Gaita

Kızlar kaka fotosu istemistiniz bizimkisi böyle bazen mukuslu bazen normal oluyor günde 4-5 defa yapıyor 3.5 aylık ve sadece anne sütü veriyorum

Eklentiler

• IMAG1773.jpg
    57,3 KB · Görüntüleme: 954
  • IMAG1775.jpg
    42 KB · Görüntüleme: 448
Cnm senin cocuk bindan 1 ay once 7 bucuk kg di demi yanlis haturlamiyirsam

Yahu bizim bebis gunde 6 7 kez kaka yapardi. On gun once ikicay kasigi muz ezip verdim oyle guzel yedi ki sonra iki gun kaka yapmadi. Bende bidaha muz vermedim. Ama hala iki günde bir kaka yapıyor sevinsem mi uzulsem mi bilemedim mukus da yok. Dr on gun once vermissin etkisi coktan gecmistir dedi. O zaman yaptığım sut diyeti ve neocate mama mi sonuc verdi anlamadim gitti. Iki gundr bir yapinca iki bezi dolduruyor bozadan az daha sivi kaka yapıyor. Eskisi gibi degil yani. Dr bu ne şimdi

Bu arada dr bana 1000 mg kalsiyum takviyesi verdi aut diyetinden dolayi cok onemli dedi. Sizde dr sorun isterseniz. Ayrica ben d vitamini kullanmayi iki ay once birakmistim egzemalari artıyor doye. Dr mutlaka kullan dedi kemikleri zayif kalir bende baska bi marka aldim iki gundur kullanıyorum. Bunu diyen prof dr nelgin hn.

B
Yok canim bir ay once 6550 di simdi 7700 tartildi kiyafetle tarttilar tshirt pjama vardi 7500 falan yani bu ay cok kustu almaz diyordum ama iyi almış yine.
Ben yanlis hatirladim demekki cnm masaallah guzel slmis insaallah almaya devam eder benimkide 2 3 gunde bir kska yapmaya basladi

Merhaba arkadaşlar..yardım edermisiniz..
4 aylık kızımın kakasında kan gördüm,kızım resmen yüzünğ gözünü kafasını kaşıyo,arada öksürüyo,ağzı sulu...
Kaka tahlilinde 1 2 lökositten başka bişwy yok,doktorumuz süt alerjisi dedi ve ben 2 gündür süt yumurta diyetindeyim..
Şimdi....benim kafama laktoz intoleransıda takılıyo,oda varmı acaba,yada çoklu gıda alerjisi..küçük bebeklerde testler güvenilir değil diyen var..napmalıyım bilemedim..
Birde pediatrik gastrolojimi,immünoloji allerjimi? Hangi bölüme gitmem gerekir..oyalanmakta istemiyorum..
Hepimize geçmiş olsun..

Gulem, bu konuda benim de aklım çok karışık. Doktorların hepsi ayrı fikirde bu konuda. Bir doktorum sadece mukus var diye telefondan diyete başlatmıştı. Sonrasın da kan gördüm. Sonra başka doktora gittik. Kilo alıyorsa Gaitada gizli kan temiz çıktıysa pişik yoksa alerji de yoktur dedi. Ama sizin de saydığınız belirtiler bizde de var. Yüzünü gözünü kulağını kaşır. Üçüncü ay konak oluştu, şubat doğumlu ama 40 ı içinde isilik oldu evi çok sıcak yaptık diye düşündük. Dereceyi düşürünce geçti o ayrı. Bir de bağırsakları acayip gurulduyor. Ama tüm bunlara rağmen alerjiyi kabul etmiyor doktorlar. Ya varsa diyorum, her geçen gün kayıp diye düşünüyorum. Aslında sizin sorunuza cevap olmadı ama yazmak istedim

Herkese merhaba, biz alerji doktoruyla devam ediyorduk, pazartesi günü bir pediatrik gastro prof.la görüştük bir üni. hastanesinde. Bizde de kakada kan yok, gizli kan da bakıldı, yok, ama bu doktor da belirtileriniz alerjiyi düşündürüyor, sadece laktoz intoleransı değil dedi. Bir de kilo persentili yüzde 1 e düşmüş ne yazık ki. Ben diyete devam. Yalnız şöyle bir şey söyledi, tüm olası alerjenleti birden kesersen ne olduğunu anlayamayız dedi. Şimdi sadecr süt diyeti yapıyorum, sonra yumurta deneyeceğiz mesela. Bir de zaten uzun zamandır diyet yaptığımdan kan testi bizi yanıltır dedi. Yine de yaptık kan testi, sonuçları geç çıkıyor biraz. Bir de gaita istedi. Günde 3-4 kez kaka yapan oğlum 3 gündür günde 1 kez akşama çekti kakayı. Dün ve pazartesi sabahtan 4 e kadar hastanede bekledim yapmadı. Bugün 8 e kadar buradayım artık, kaka nöbetinde. Dr ishal olduğumuza inanmayacak bu gidişle. Hastane de eve uzak, evde yapsa getirsem desem o da olmaz. Offf, dua edin nolur bugün yapsın, bütün işi gücü bıraktım, sabahtan akşama hastanede kaka nöbeti tutuyorum.

Kızlar bizim kakada süt kesici m
Off ben de şu alerji var mı yok mu bi cozsem. Burnunu açıyoruz ama hirilti var. Ara bir öksürük ara sıra mukus gözlerini ovusturma vs. Haftaya doğru zonguldak a diyorum esime. Alerji uzmanı varmış galiba. Bizim dr kanda çıkmaz deyip ona yönlendirdi o nası anlıyacak bakalım

Bize doktor kaka yapmazsa getirin ben dürterim çok az olsa yeter demişti. Öyle de oldu. Dereceyle bezin üzerine yaptırdı. Sabah 5.5 ta yapmıştı bayağ ama doktor dürtünce yine yaptı. Tabi çok ağladı. Siz de deneyin isterseniz. Beklemek çok zor. Birkaç kere de eşimi ağar topar çağırıyordum zor oluyor

Bir de sizdeki belirtiler neydi acaba paylaşır mısınız?

Bir de sizdeki belirtiler neydi acaba paylaşır mısınız?

Bizde mukuslu ishal, emmek istememe, kilo alımında yavaşlama, atopik dermatit, hırıltı, başlarda kusma vardı ama çok azaldı. Bir de yüzünü, gözlerini ovuşturma sürekli var. Cildi çok kuru, konak da var. Gerçekten bu bekleme işi çok can sıkıcı, bugün yine yapmazsa yarın ben de doktora sorayım o zaman.

Aklıma gelmişken bizde mukus çok fazla kakada. Dr mukusu artıran gıdaları sıraladı. Özellikle kuru incir ve hurma dedi bayanlar. Ramazan da geldi hurma çok yenir, aklınızda olsun.

Çok geçmiş olsun canım. Tüm bebişlere. Şu hayırlı günlerde Rabbim yavrularımıza şifa nasip etsin. Bu alerji ne kadar artmış yaygınlaşmış. Önceden pek de bilinmiyormuş o da var tabi. Saydığın pek çok şey bizde de var maalesef.

Çok saol cnm, hepsi bir an önce iyileşsin inşallah. Gerçekten çok yaygınmış bu alerji işi, bir de bence eskiden pek bilinmiyormuş onda yok sanılıyormuş. Mesela ben 2 yaşına kadar ne yesem kusarmışım, hiç kilo almazmışım, hep döküntüm olurmuş. Ama hiç anlaşılmamış ne olduğu. Sonra kendiliğinden geçniş. Belki de vardı bende de. Yani bu alerji işi çok arttı yerine ben artık tanısı koyulan alerji çok arttı diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…