Bebeğimle ilgili vicdan azabı çekiyorum

Vallahi anne olmak sürekli vicdan azabı ile yaşamak gibi birşey ya...Çocuğumu en çok ben düşünürüm,gerekirse canımı veriririm daha ötesi yok ama 5 sene önceki birşeyi bile hatırlayıp hayıflandığım oluyor...Bir kere sallarken kendini yere atmıştı bacağımdan aniden korkup bezli poposuna annem n'aptın sen diye hafif pat yapmıştım,çocuk farketmedi bile şirin şirin sırıtmıştı....3 gün elim avucum sızladı hiç unutmam...

Sende insansın kuzum hatalı bir karar vermişsin Allah korusun telafisi olmayan birşey de değil..Öyle işte deneye yanıla öğreneceksin birden bire tüm tekniği en mükemmel şekilde yapmana imkan yok. Kendine eziyet etme...
Herkes çok bilir ilk aylar özellikle zaten insanı salak ederler... Bundan sonra sana doğru geleni yaparsın...
Gelmiş geçmiş zaten bebemiz de daha iyi şükür..

Üzme artık kendini...

Her gün ortalama 30 gram alıyorlar ya ona bakacak :)
İlk çocuğumda ben de sürüm düzene girene kadar, 1 ay kadar, mama ve anne sütü beraber verdim. Ama biz 2-3 günde bir kontrole gidiyorduk kilo almış mı diye ve kademeli bıraktık mamayı. Daha kısa aralıklarla ölçtürün siz de. Annelikte hata olmaması mümkün değil. Bebek derdini anlatamıyor ki. Etrafı çok dinlemeden, kendinizi de hırpalamadan takip edin. Her şey düzelir. Gerekirse mama takviyesiyle devam eder. Dünyanın sonu değil.

hepımız benzer seyler yasadık boyle ogrenıyoruz
ılk ogrendıgımız sey mıllet ne derse desın doktoru dınlemek ve kımsenın yonlendırmesıne mudahalesıne ızın vermemek
mama kotu bırsey olsa dunyada mılyarlarca ınsan mama vermez uretımı olmaz degıl mı onlar bebeklere ozel formul zaten

sut meselesı sans meselesı benım sutum vardı da ne oldu kesmek zorunda kaldım tedavım vardı agır ılaclar kullandım hep mama vermek zorunda kaldım ne gerekıyorsa o yapılmalı kendınızı kotu hıssetmeyın hıc saglıklı olun saglıklı olsun da onemlı olan o canınızı sıkmayın

Canım hastalik ne olabilir?
kaç aylık ?
benim illk bebeğim de bunlari yaşadık ve kızımda süt alerjisi çıkmıştı bir haktır kilo kaybı sebebi olabiliyor.

Ahhh ahhh.. Yarama tuz bastın arkadaşım.. Benim kızım da mama ile besleniyor.. Başta meme veriyordum sadece sürekli ağlıyordu.. Bu arada iki memeden toplamda 40 cc sütüm geliyordu.. Bebeğim daha 13 günlüktü.. Bir gece yarısı yine bebeğimizle uğraşırken eşimle bakıştık ve hayatımızı değiştiren cümleyi söyledim " bebeğimiz aç ve huzursuz, hadi eczaneye git x mamadan al ve gel" eşim gecenin 3.30unda uçarak gitti ve mamayı getirdi.. Nihayet bebeğimiz doydu ve uyudu..

Sonrasında ben önce meme verdim sonra mama verdim.. Ama o gecenin ertesi sabahı bebeğime mama verdiğimi duyan kayınvalidem yıkıldı "Nasıl mama verirsin, sütten keseceksin çocuğu, mama çok iyi birşey mi??, içinde ne olduğu belli değil, anne sütü gibisi var mı,o emdikçe sütün gelecek hemen mama vermek olur mu......" bu ve bunun gibi şeyler söyledi..

Fakat dinlemedim mama vermeye devam ettim.. Çünkü ben elimden geleni yaptım hatta yapmamam gerekeni de yapıp" onu da Yemen lazım süt yapar, bundan da ye sütün artacak " diyenleri de dinleyip doğumdan sonra 5 kilo bile aldım.. Litrelerce su içtim, süt çayları, süt yapan kurabiyeler, arpa suları, bol yeşillik, birsürü bitkisel kürler falan filaaaan.. Lakin sonuç değişmedi.. Yok yani sütüm yok.. Olmadı..

Tüm bunlara rağmen sanki bebeğimi zehirliyorum gibi davrandılar bana.. Lohusa halimle sinirlerim tavan yapıyordu ama kimseye de kulak asmadım..doktorumuz memeden sonra mama içiyorsa kesinlikle vermem gerektiğini söyledi.. Hatta 60 cc veriyordum ve sonuna kadar içiyordu bunun üzerine doktorum ne kadar içeçeğini sen belirlemeyeceksin o belirleyecek, eğer 60 cc sonuna kadar içiyorsa bir sonrakine 90 cc vermem gerektiğini söyledi..

Mama vermediğim zamanlarda bebeğimi tam 35 dk emzirdiğimi hatırlıyorum.. Çocuk asla ayrılmıyordu çünkü açtı.. Süt yok.. Kayınvalidemin ve çevremin dediği gibi olsaydı her emzirmeye en az 25 30 dk emen bebeğim sayesinde benim sütümğn şelale gibi akması gerekiyordu.. E hani emdikçe geliyordu bu süt??

Yok yani bence bu nasip meselesi.. Eğer sütün varsa elbetteki artırabilirsin ama yoksa da yok işte.. Neden eziyet edelim bebeklerimize?? Şuan bebeğim 8 aylık olacak ve 6. Ayından itibaren çevrenin baskısı tekrar hortladı.. " artık 6 aylık oldu ek gıdaya geç ve bebeği tamamen mamadan kes" Benim de mücadelem böyle devam ediyor

Ayyy yine manas destanı devamı niteliğinde bir mesaj yazmış bulundum kusura bakmayın Sakın vicdan azabı çekmeyin, hiçbir anne bebeğinin kötülüğünü istemez.. Sağlıkla büyütün inşallah

Mamanin tü kakaligindan dolayi oglum 4 gun kuvezde kaldı.
Sutum yetersizmis. Farkedemedim. Mama da vermeyince şekeri dustu ve hastanelik oldu. Bence ucuz atlatmissiniz.
Mama konusunda bize de cok baski yapildi kayin aile denen gereksizler tarafindan.

6. Ay oldu ek gıda aldı da kebap lahmacun mu vereceksin. Banada artık azalt diyen oldu yemeğe alistir falan fistan. 6 Aydan 12 aya kadar gün içinde 3 defa olmak üzere gece ile 5 defa vermeye devam ettim. Sabah uyandıklarında 120 CC mama bir saat sonra kahvaltı öğlen yine mama sonra ek gıda akşam üstü yine aynı şekilde. Yatınca da mama. Aralarda meyve, kuru meyvelerden yulaflar veriyordum. 11 aylık oldu benim bebeklerim yavaş yavaş kendileri azalttı. 90 CC sabah öğleden sonra yatınca içmeye başladılar. 1 yaşından sonra gündüz istemeyi kestiler. 15 aylık oldular şimdi gece azalmaya başladılar. Ve 8. Aydan beri ek gıdayı da düzenli veriyorum. 12 aydan beri büyük çocuk gibi üç ana bir ara öğün veriyorum. Ona rağmen günde üç defa içiyorlardi. Onbeş gündür. Gece yi yarıya düşürdüler. Ben niyetleniyorum onlar da bana çabuk ayak uyduruyorlar 250 300 cc arasi içiyorlar. Üç aya tamamen kesmeyi düşünüyorum bende.

Neymiş bu mama yaa
Herkesin korkulu rüyası

Yaa kıyamam
Kaç aylıkken oldu bu?
Bir de nasıl anladınız şekerinin düştüğünü?
Geçmiş olsun

Bilinçli yaptığınız bir şey değil sonuçta. Üzmeyin kendinizi. ve benim oğlum da artık 2 yaşında ama benim de sütüm yetmediği için ana beslenmesi mama ile oldu. Sonuç olarak sağlıkla büyüdü mü? Büyüdü.hastaligi vs de olmadı çok şükür. Yani çevrenizdeki insanları asla dinlemeyin. He deyip geçin.

Canını sıkma,annelik bilinen değil,ögrenilen birsey.süt vermissin sonuçta,aç birakmamışsın ki.ya bir de annelik ömür boyu vicdan azabı,ne kadar baksan da eksik hissediyorsun.üzülme arkadaşım artık,cocugun mutsuz anne hiç istemez.

benim de eşim doğumdan 2 gün önce test yaptırıp 1 gün önce negatif sonucunu alınca gelebildi
iş yerinde çıkmıştı çünkü covidli biri ki yakın sayılırlardı.

ben çok zorlanmadım aslında emzirmekti mamaydı kimse öyle baskı yapmadı da.
annem hatta mamacıydı mama ver diyip duruyordu, ben "sütüm yetiyor" modunda gezdim tabi bunlar 1 ay olduktan sonra...
ilk 1 ay hele sarılığı uzayınca saat kurup 2 saatte bir ya meme ya mama veriyordum of o çok zordu gerçekten.
Aslında düşününce gerçekten ilk 3-4 ay çok zor yaa, ne bebeği tanıyorsun ne bebek çevresini biliyor.
büyüdükçe zorlaşıyor diyorlar ama büyüdükçe fiziksel efor zorlaşıyor
fiziksel efor mu psikolojik savaş mı ben fiziksel eforu tercih ederim.
O yüzden çocuk büyüyünce zorlaşıyor diyenlere pek aldırış etmiyorum.

6. Ay oldu ek gıda aldı da kebap lahmacun mu vereceksin.

ahah yaa doğru ama bu bebeler nedense lahmacunu çok seviyorlar yaa
geçen gün bakıp duruyor bi tatsın diye verdim eline valla eliyle ağzına tıkıştıra tıkıştıra yedi 14 aylık.
Normalde de ultra iştahsız valla şok olduk ailecek.

Yaaa canım inan bunu anlatamıyorum.. Zaten yeni yeni aşılıyor yemek yemeye ki herşeyi de yemiyor bilirsin.. 8 aylık olacak yakında mesela kahvaltı yapıyoruz ona hazırladığım şeylerden 3 4 kaşık yiyor bırakıyor sonra ağlıyor.. Ban diyorlar ki aç bırak mamayı verme bak bakalım nasıl yiyecek.. Minicik çocuğa nasıl yapayım bunu.. Bir de gece uyanıyor mama istiyor ben bebeğime gece çorba mı içircem Kızım yemek yese de bile hala mama içmeden uyumuyor..

Hem daha iki dişi var.. Benim kuzuma baya büyük adam muamelesi yapıyorlar.. Bende sizin gibi yapacağım zaten.. Kendisi azaltmadan ve bırakmadan kesmeyeceğim mamayı.. Herkes konuşsun önemli değil.. Tutturdular muhallebi yedir mama yerine.. Çocuğu şeker ve karbonhidrat ile besleyeceğim onlara kalsa..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…