Bebeğimle ilgili vicdan azabı çekiyorum

o mama tüh kaka diyen herkese öyle okkalı küfürler sallarım ki üyeliği kökünden silerler öyle nefret doluyum o tayfaya..
benim oğlum da sarılıklı doğdu ve hep meme+mama gitti. sütüm vardı ama oğlum hep açtı ve mama yemeden doymadığı gibi mama yemediğinde hem huzursuz oluyordu hem de kilo almıyordu.. 3,5 kilo doğan çocuk 40 günlükken hepi topu 1 kilo almıştı..
herkes konuştu heerrrkessss.. düzenli mama yediğinde aldığı kiloyu gördükten sonra hiç kimseyi dinlemedim, doymadığında verdim mamayı ve o sayede saatinde uyuyan, huzurlu ve alması gereken kiloyu alan sağlıklı bir evladım oldu. ve bir daha asla huzursuz olmadı..
siz kötü anne değilsiniz, asla bu kafaya girmeyin.. sizi bu kafaya sokanlara tüküreyim hatta.
mamadan korkacak bir şey yok.. çocuğun aç kalıp kilo almamasındansa ve huzursuz olup sürekli ağlamasındansa mama candır.. aksini söyleyen de bi özele gelsin bakiim bişey denicem...

Ben de aşırı gazdan düşündüm çünkü zaten halihazırda gazlı bir bebekti. Ama açmış oğlum. 2.5 saat oldu hala uyuyor. Hiç böyle uyumamıştı

Ben mama vermek istemiyorum veya mamadan üzülüyorum demedim ki şu anda
Beni biraz anlamamışsınız sanki
Şu an hiç emmese hep mama alsa dert değil
Tabi ilk istediğim her zaman anne sütü olur
Sütüm az diye değil üzüntüm
Çocuk açlıktan kıvranıyormuş ben hep gazdan sandım, bunu anlamamışım. Buna üzülüyorum.

Doğduğu günden beri mama veriyorum anne sütü sarılığı vardi oğlumda sütüm de azdi 3 aylikken birakdi beni emmeyi cevremdekiler aciyarak bakiyor yüzüme ayy tüh keske daha emzirseydin cogalirdi vs bir sürü sacmaliyolar bende Rabbim ne guzel mama imkani yaratmis miss gibi bende oğlumda memnunuz bu durumdan siz kafaya takmayin diyorum geciyorum.Bacim cocuk buyudukce baska yerden baskı olacak yok onu yedirme yok bunu giydirme yok o zararli milletin cenesi kapanmaz annesi benim canim ne isterse onu yaparim de gec karsiya ve herzman annelik hisslerine güven.

Canim vicdan azabi cekme ben anlamadığım için doktor oglumu fazladan 4 gun daha kuvezde tuttu. Hepimizin başına gelebiliyor, Allahtan kan şekeri düşmemiş. Ilk annelikte hepimizin başına geliyor.

Ahhh ahhh ben de kızıma mama vermediğim için, sarılığı uzun sürdüğü için, doktorunu dinlediğim için çok pişmanım...

ama annelik bu işte, pişmanlığımız, telaşımız, yürek sızımız hiç bitmeyecek..

elalemi dinlemeyin, hem emzirin hem de her emme sonrası muhakkak mama verin, tok çocuk huzurlu çocuk oluyor..

zararın neresinden dönsek kar, sağlıklı bi ömür dilerim..

Evet hep emzir çoğalır dediler
Neler yemedim içmedim ki
Çoğalmıyor sütüm

14 günde 50 gram almış
Zaten çok zayıf doğmuştu
Şu an 3800 gram
Bakayım o gruplara :)

Aslında doktoru da dinledim.
Doktorda emzirdimm. İyi emiyor aktif dedi. Mama sayısını düşürün dedi.
Açıkcası çocuğum yok konuyla ilgili bilgim de sınırlı sadece kötü anneyim diye düşünmenize üzüldüm. Bunun kötü annelikle ilgisi yok sadece tecrübesizlik .Kendinizi üzmeyin

Aynı süreçlerden geçmişiz
Bem de çok pişmanım çevremdeki sadece anne sütü veren, memesinden litrelerce süt fışkıran mükemmel anneleri dinlediğim için
Ben de anne sütü emmemişim

Evet hep emzir çoğalır dediler
Neler yemedim içmedim ki
Çoğalmıyor sütüm
Sen elinden geleni yapıyorsun devamında mamaya yüklen mama kötü değil onlar anlamazlar bol bol sütümüz olsa sanki mama verirmiyiz üzülme bundan sonra toparlar bebegin

Aynı süreçlerden geçmişiz
Bem de çok pişmanım çevremdeki sadece anne sütü veren, memesinden litrelerce süt fışkıran mükemmel anneleri dinlediğim için
Ben de anne sütü emmemişim
Onlardan her yerde var eve gelip hıçkırarak ağlamıştım
Anılarım depreşti elim ayağım titredi sinirden
Lütfen ama lütfen bu güzel günlerinizi kimsenin zehir etmesine izin vermeyin

Mamayı sakla görme diyenler bile oldu
Mama o kadar öcüydü ki
Mama verdiğim için emmeyecek diyenler
Sütüm mama yüzünden gelmiyor diyenler

Şimdi istediği an mamayı vericem

Ben ilk bebegimde insanlari dinledim, yemedigim icmedigim sey kalmadi, 15 kg aldim kendim, sekerim firladi vs ve 8 ay zor emzirdim. İkinci de kimseyi takmadim, mama-meme karisik verdim ve 6 ay emdi ama ben sagligimdan olmadim. Hic takilmayin, verin mamayi, benim 2. Oglum su an daha dayanikli

Ya sanki bebe önünüze geçmiş, ben açım demiş siz de anlamamışsınız gibi niye kendinizi suçluyorsunuz. Zaten sorunları anlayamadığımız için doktora gitmiyor muyuz?

Siz sorunu anlamak için üzerinize düşeni zaten yapmışsınız, sorunu da anlamışsınız. Hani bundan sonra eski davranışınızda ısrar edersiniz, o zaman biz hep beraber sizi suçlarız zaten.

Gönlünüzü ferah tutun, kendinizi de bebeğinizi de yersiz streslere sokmayın.

Bence her anne, özellikle ilk çocukta yapıyor böyle hatalar. Ya belki hata da değil bilmiyorum, sonucunda düzeltilemeyen bir şey olmuyor yani.

Ben de mesela emzirmek için çok çaba sarf etmedim, belki sarf etsem uzun süre emzirebilirdim ama napayım yani o kadar süre geçti.

Sana şeyi anlatayım da gülersin belki, daha yeni ek gıdaya geçmişiz kızım 7 aylık falan. Blw yapıyorum. Hiemlich manevrası falan teoride yalayıp yurtmuşum. Çocuğun boğazında takılı kaldı yediği şey, o panikle ne manevrası, gelişine kafasına arkadan yapıştırdım bir tane sonra günlerce ağladım ettim ama bak bugün gülüyorum. Hatta yine aynı ay kilo almamıştı kızım hiç, doktor blw yaparken azıcık da desteklesen ölmezsin demişti bana. Ben de çocuğunu aç bırakan zalım ana grubundaydım yani.

Sonra büyüdü, bugün az mı oyun oynadım zalım ana mıyım moduna girdim.

Uyurken "hadi artık uyu" dedim diye zalım ana mıyım moduna girdim.

Geçiyor geçiyor, hepsi geçiyor.

Hayır çok iyi anladım. Mama verdiğiniz için yargılayanlaraydı o sözüm.
O 45 günlük bebekse siz de 45 günlük annesiniz. On tane çocuk büyütmediniz ki, aç mı neden her şeyi emiyor bilemezdiniz. Anne sütü nehirler gibi aksaydı keşke ama nasip bunkadarmış. Kendinizi böyle üzmeyin. Artık çok kaliteli mamalar varz

Hatun sen mama da versen, meme de versen o paşanın annesisin :)
Herkese kulaklarımızı tıkıyoruz kimseyi dinlemiyoruz.
Başlamasın çok bildimciler.
Ayrıca sırf eziyet olmasın, memem sarkmasın diye çocuğuna meme vermeyen doğar doğmaz mamayla büyüten anneler tanıdım ben.
Lütfen meme mama diye ayırma sadece sev onu mıncıkla.
Benim ortanca kardeşim 40 gün emdi meme şuan aramızda en tosunumuz o :)
Sağlıkla büyüt kuzuyu öp benim için kendini üzme lütfen.

Seni de çok öptüm

Vallaha insanlar hemen bir anne sütü baski moduna geciyor bebek dünyaya gelince. Bu yüzden bir cok yeni annede kendini cok yipratiyor. Sahsen emzirdim, ama gerekseydi mama da verirdim. Artik eskisi gibi değil, bebek mamali cok sıkı kontrollerden geciyor. Kendinizi üzüp yipratmayin. Ilk zamanlar herseyi 4/4lük yapamadigimiz normal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…