Aşkım sezaryen doğum yaptım. İlk gün sadece şırınganın ucunu dolduran ve içerisine hava akımı vererek bebeğimin ağzına damlayacak kadar geliyordu sütüm 1 ml dahi değildi. Akşamına bebeğimi hooop yoğun bakıma aldılar.
Meyve tükettim ve karpuz özellikle çok yedim o günün ertesi günü genel olarak ise çok su içtim sütlü Nescafeye direkt doğum sonrası döndüm .
Memene masaj yaparak süt kanallarını ve meme ucunu tetikleyerek mi sağım yapıyorsun yoksa sadece ucu yerleştirip sağımı mı bekliyorsun?
2. Gün bebeğim için anne sütü istediler ucu sıktırıp şırınga ile çekip tekrar sıktırıp o damlaları biriktiriyordum öyle götürüyordum bebeğime ve o gün 1 ml yapabilmiştim 2. Sinde ise 1.5 ml sonra tekrar çok az şeklinde devam etti. Akşama doğru pompa edindik meme uçlarım öyle hassastı öyle canım acıyordu ki ilk gün zaten emzirmeyi hiç sevmemiştim hala sevmiyorum
(bebeğim ekstra meme düşkünü günün 15 saati net memede.)
O gün pompayı ne kadar tutsamda çekmedi çekmedi.. sıkınca geliyordu dur sıkarak deneyim dedim ve inanın 2 saatte sağmazsam tüm üzerim dahil olmak üzere heryer süt oluyordu. Memeyi masajlayarak ben arttırdım kesinlikle ve düzenli sağım yaparak. Yani 2-3 saat boyunca durmadan değilde şöyle 1 saatte 10 dk kadar her meme için denemenizi tavsiye ederim.
Yoğun bakım sonrası hem bebeğimi aktif emziriyordum hemde 500-600 ml kadar gün içinde difrizleme imkanım oluyordu. 90+ adet kadar stoklayınca yaklaşık 35-36. Gün sütleri atmaya başladım çünkü difrizimde yer yoktu hemde napacağım dedim attığıma pişman olduğum zamanlar oldu.
Bebeğime ben dinlenirken ailem (eş,anne,kız kardeş) biberon ile besleme yapıyordu ve bir gün aniden bebeğim öğürmeye başlayarak yavaş yavaş biberonu kesti ve şuan tamamen biberon reddindeyiz. Sadece meme ve meme
Bu arada kullandığım başlıklar ise Avent natural oldu. Denemediğim marka kalmadı lüks markaların tümü dahil ve ucuz markalarda emzikte de keza böyleydi ve hiç birini tutmadı bebeğim.
Bol bol dinlenmek, masajla sağmak, su tüketmek bolca bolca. Bunları öneririm en çok.