- 26 Mayıs 2024
- 312
- 331
- 28
- Konu Sahibi herseyden biraz
Gül lokumu ve petibör yiyin onunda güzel etkisi var
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba ilaç hala piyasada mı acaba bugün kontrolüm var doktora yazdırayım bendeBenimde emzirmeden max gorduhum simdiye kadar 60cc ona bile esimle sevinmistik ilk gordugumuzde . Arastirdigima gore o ilac geri cekilmis sanirim saglik bakanligi tarafindan mo.ti.. olan sizinki o muydu
bana doktorum bestlak damla önermişti işe yaramıştı. Onu denediniz mi?Benim oglum 2.5 aylik dogdugu gunden beri mama takviyesi yapiyoruz . Sut arttirmak icin yaptiklatimi siralayayim iki haftadir hastane tipi medela pompa kiraladim sagim yapmaya calisiyorum emzirmeden sonra solgar bira mayali b12 aliyorum ancak 3 saatbsonunda sagimda max iki memede gorsugum 60cc .2 satta sagarsamda 30 cc cikiyor. Emzirme danismani hunde 2 defa 90 cc mama almasini soyledi cunku 2 hafta sadece anne sutu aldiginda oglum hic kilo almadi gerci vermedide .yani duyuyorum tek memeden 100 150 cc sut saganlari sasiriyorum . Bu arada goguslerim kucuktur biraz dogumla buyudu oda biraz. Merak ettigim su uzun sure 30 -60 cc sutu olup zamanla sutunu cok arttirabilen varmi aksama kadar bunu arastirmaktanda yoruldum acikcasi .
Merhaba benimde sutum azdi hatta sariliktan hastanede kaldik mamaya baslattilar ama 2. Aydindan sonra oglum mama reddi yasadi ve sirf sutle ilerledik ben ilk sagin yaptim 3 litre kadar su ictim gunde incir hurma yedim ve dutt kurusu kürü kullandim rezene cayi ictim bunlar benim yaptıklarm benimdesaggimda 6--9 cc cikiyordu max ama ogluma eyyetiyorrduBenim oglum 2.5 aylik dogdugu gunden beri mama takviyesi yapiyoruz . Sut arttirmak icin yaptiklatimi siralayayim iki haftadir hastane tipi medela pompa kiraladim sagim yapmaya calisiyorum emzirmeden sonra solgar bira mayali b12 aliyorum ancak 3 saatbsonunda sagimda max iki memede gorsugum 60cc .2 satta sagarsamda 30 cc cikiyor. Emzirme danismani hunde 2 defa 90 cc mama almasini soyledi cunku 2 hafta sadece anne sutu aldiginda oglum hic kilo almadi gerci vermedide .yani duyuyorum tek memeden 100 150 cc sut saganlari sasiriyorum . Bu arada goguslerim kucuktur biraz dogumla buyudu oda biraz. Merak ettigim su uzun sure 30 -60 cc sutu olup zamanla sutunu cok arttirabilen varmi aksama kadar bunu arastirmaktanda yoruldum acikcasi .
Damlayi denemedim suan solgar bira mayali b12 deniyorum sanki ise yariyor gibi dere otu tuketiyorum birde sizden kac cc cikiyordu kullaninca ne kadar oldubana doktorum bestlak damla önermişti işe yaramıştı. Onu denediniz mi?
10 saat içerisinde 8 cc den 65-70 cc civarına çıkmıştı benimDamlayi denemedim suan solgar bira mayali b12 deniyorum sanki ise yariyor gibi dere otu tuketiyorum birde sizden kac cc cikiyordu kullaninca ne kadar oldu
Bilmiyorum yazan oldu mu ama alkolsüz bira. 1 tane içtikten sonra bile rahat 2-3 gün arttırıyor.Benim oglum 2.5 aylik dogdugu gunden beri mama takviyesi yapiyoruz . Sut arttirmak icin yaptiklatimi siralayayim iki haftadir hastane tipi medela pompa kiraladim sagim yapmaya calisiyorum emzirmeden sonra solgar bira mayali b12 aliyorum ancak 3 saatbsonunda sagimda max iki memede gorsugum 60cc .2 satta sagarsamda 30 cc cikiyor. Emzirme danismani hunde 2 defa 90 cc mama almasini soyledi cunku 2 hafta sadece anne sutu aldiginda oglum hic kilo almadi gerci vermedide .yani duyuyorum tek memeden 100 150 cc sut saganlari sasiriyorum . Bu arada goguslerim kucuktur biraz dogumla buyudu oda biraz. Merak ettigim su uzun sure 30 -60 cc sutu olup zamanla sutunu cok arttirabilen varmi aksama kadar bunu arastirmaktanda yoruldum acikcasi .
Dogumun ilk gunlerinde cok kullandim sanki cok etki etmedi bana ama fayda gorenlerde cogalttigini soyluyorBilmiyorum yazan oldu mu ama alkolsüz bira. 1 tane içtikten sonra bile rahat 2-3 gün arttırıyor.
Yapmamız gereken aynen bu arttırmak icin. Hiç umudumuzu kaybetmeden artacağına inanmak. Yaşadıklarımızı bire bir aynısı sadece ben 1 aylık oldukdan sonra sürece başladım. Süt arttırmak emzirmek benim için çok zor oldu. Biberon kesinlikle olmamali bu surecte.Evet yaklasik 1aydir gundemimde olan sut arttirmayla ilgili soylemek istediklerim var belkii benim gibi olan annelerede bir fikir olmasi acisindan kendi deneyimlerimo soylemek istiyorum .. sutumu gercek mnda arttiran bebegi emzirmek ve emzirme sonrasinda elimden geldigince sagim yapip memeleri calistirmak oldu . Yani şoyle bebek emiyor siz hemennsagim yapmaya heciyorsunuz ben her firsatta powerpump seklinde olacak gibi yapmaya calisiyordum bebeginiz uyursa ne ala uyumazsada ana kucagina koyup o sekilde elimden geldigince sagmaya calistim. Gece uykusuna 8 9 gibi yatirip ardindan yine power pumping yapip kendim.uykuya gectim. Gecede emzirmeye kalktiktannsonra 10ar dk yine sagim yaptim 1 kez , 15 gun hic etkisi olmuyor gibj oldu butun hayatiniz sagim ve emzirmek oluyor .asiri bunaldigim zamanlar oldu. Kisa yuruyusleri oneririm.sut arttiricilari kur olaraknilk hafta uygulayip sıkıldım zaten o kurler çok surekliligi olan seyler degil. Damla vs kullanmadim bir fikrim yok , sadece solgar b12 gunde 6 tane ,dere otu (nispeten daha kolaydi hazirlamasi),bol su ictim, aksamda et agirlikli beslendim , ara ogun aliskanligim yok ve useniyordum siz yapabiliyorsaniz bence yapin saglikli cig kuruyemislerle abartmadan. max 60 ccyi gecemeyen sutum oda nadir, 1 seferlik 1 memeyi emddikten sonra 120 cc cikti sagimda benim icin imkansiz gibiydi bu rakam tabi 1 sefer oldu bu ama vucudumun uretebilecegini gormus oldum.dolu gogsu sagmiyorum ben bebegim emdigi icin ama hala sagimla dramatik bir cc oynamiyor genel olarak, sunu farkettim artis olarak bebegimin yutkunma sesleri bariz duyuluyor onceden ya olmazdi yada kisa surerdi bu ses, ikinci cisli bezleri daha agir olmaya basladi , ucuncu olarak arttigini gosterirmi bilmiyorum asla bende olcagini dusunmezdim ama bebegim bir gogsumu emerken digerindendr sut siziyor bu durumu yasayanlari hep cok sutlu anneler yasar zannederdim ilginc bir deneyim oldu banada beni sadece sutu az olanlar anlar . Butun bu surec yaklasik 1 ayimi aldi basladigimda bebegim 2aylikti suan 3 , halada devam ediyorum emzirme danismanim gunduz sagamasam bile gece 1 kez mutlaka sagmami soyledi . Bu arada buzluga bir poset sut dahi atamadim ama oda olur insallah . Benim gibj bu sureci yasayan varsa degisimi ben 3haftadsn once yasamadim
Bende o yutkunmalar tatmin olmayinca disari bile cikasim gelmiyor doymadi diye gunlerdir tek odagim bu oldugu icin kesinlikle sabir isteyen bir surec ben kac kere olmayacak kapasitem bu galiba diye umitsizlige dustum halada sagimda istedigim cc lere ulasamadim ama oglum icin yeterli gibi insallah oyledir bende 23 ayi gorebilecekmiyim acaba sizin gibiYapmamız gereken aynen bu arttırmak icin. Hiç umudumuzu kaybetmeden artacağına inanmak. Yaşadıklarımızı bire bir aynısı sadece ben 1 aylık oldukdan sonra sürece başladım. Süt arttırmak emzirmek benim için çok zor oldu. Biberon kesinlikle olmamali bu surecte.
O yutkunmalar ooooo hiç unutmuyorum acaba doyuyor mu diye yutkunmalarini sayardim bir memeden 100 yutkunma toplam 200 yutkunma içimi rahatlatirdi. Emzirme sonrası sağım gece gündüz bir kaç hafta sonra meyvelerini yedim . Şimdi ben bu süreci bitirmek uzereyim 23 aylık nasıl biraktiracagim diye kara kara düşünüyorum o kadar emeği düşündükçe zor bir süreç olacak bana
Ben hiç mastit olmadım. Sadece doğumdan 2 gün sonra taş gibi oldu sonra yumuşadı .Hiç bir zaman çok yüksek CC görmedim sağımda. Hep emzirme sonrası 3-10-20 30-60-en fazla 70 oda sonlara doğru artık sağımı bırakmama yakın. Bir kere ilaç kullanmak zorunda kaldım emziremedim sağıp dokecektim sagdigimda 120 gördüm. Emin ol bebek çok fazla çekiyor sağım kriter değil fikir verebilir sadece. Artık endişe etmiyordum çünkü kilo alımı çok iyiydi. 6. aydan sonra ek gidayla rahatlarsın sende. Endişe 8. Aydan sonra bitmişti bende sagimida bıraktım. Bol bol emzir saat zaman tutma 6. Aya kadar 40dk -1 saatte bir emdi gündüzleri geceleri 2-3 saatte bir hep böyle oldu. 3. Ayda Meme reddi yaşayabilirsin red demeyelimde normalde uzun emerken emme süreleri kisaliyor. İste o dönemde emzirmeyi uzatmak için ayakta emzirerek zıplayarak şarkı söyleyerek atlattım işe yaradı kilo alımı arttı . Sonrası artık bahar...Bende o yutkunmalar tatmin olmayinca disari bile cikasim gelmiyor doymadi diye gunlerdir tek odagim bu oldugu icin kesinlikle sabir isteyen bir surec ben kac kere olmayacak kapasitem bu galiba diye umitsizlige dustum halada sagimda istedigim cc lere ulasamadim ama oglum icin yeterli gibi insallah oyledir bende 23 ayi gorebilecekmiyim acaba sizin gibi
Benimde artik kriterim bebegim kilo alip almadigi olucak birde buzluga sut atabilecekmiyim acaba onu dusunuyorum hic olcak gibi gelmiyor suan ama bakalim cakismaya baslayacagim ya kenarda biraz olsaydi keske benim emzirme sonrasi saginda max 30 cikiyor geneldede 10 20 falan oluyor. Emzirmeden 60i anca goruyorum meme reddini bir kere yasadim gibi oldu bsata tecrubesizlik biberonla veriyorduk mamayi artik cok nadir kullaniyorum biberoni ondada calma biberon kullaniyoruz cekemesi daha zor diye ama cogunlukla eds ile veriyorum sagdiklarimi ve mama vericeksem o sekilde .insallah butun annelerin bebeklerine yetecek kadar sutu olur gercekten bunlarla ugrascagim aklima gelmezdi ama soz konusu insanin bebegi olunca pesine dusuyorBen hiç mastit olmadım. Sadece doğumdan 2 gün sonra taş gibi oldu sonra yumuşadı .Hiç bir zaman çok yüksek CC görmedim sağımda. Hep emzirme sonrası 3-10-20 30-60-en fazla 70 oda sonlara doğru artık sağımı bırakmama yakın. Bir kere ilaç kullanmak zorunda kaldım emziremedim sağıp dokecektim sagdigimda 120 gördüm. Emin ol bebek çok fazla çekiyor sağım kriter değil fikir verebilir sadece. Artık endişe etmiyordum çünkü kilo alımı çok iyiydi. 6. aydan sonra ek gidayla rahatlarsın sende. Endişe 8. Aydan sonra bitmişti bende sagimida bıraktım. Bol bol emzir saat zaman tutma 6. Aya kadar 40dk -1 saatte bir emdi gündüzleri geceleri 2-3 saatte bir hep böyle oldu. 3. Ayda Meme reddi yaşayabilirsin red demeyelimde normalde uzun emerken emme süreleri kisaliyor. İste o dönemde emzirmeyi uzatmak için ayakta emzirerek zıplayarak şarkı söyleyerek atlattım işe yaradı kilo alımı arttı . Sonrası artık bahar...
İnşallah sende bu süreçleri en kolay şekilde atlatıp tek sorunun benim gibi emzirmeyi nasıl sonlandıracagin olur.
Ben sagim yapmaktan uykuya zor vakit buluyorum inanin ki sutlaci yapmak bile zor suan benim icin sudan devam artik bizimkisiKendimde en fayda gördüğüm şey günde 3lt üzeri su, en az 6 saat uyku ve gece uyumadan önce ev yapımı sütlaç yenirse az şekerli, ertesi sabah biberonlarca sağım yapıyordum.
Denenebilir, kilo cabası evet
Tahmin edebiliyorum ama yapılan hatta benim de yapıp sütümün kesilmesine sebep olduğum en büyük hata bu.Ben sagim yapmaktan uykuya zor vakit buluyorum inanin ki sutlaci yapmak bile zor suan benim icin sudan devam artik bizimkisi
1.5-2 ay boyunca benimde sütüm cok azdı bolca su içmeme rağmen bebeğime yetmediği için hem anne sütü hem mama içiyordu. Son 1-1.5 aydır artti. Açıkcası sütümü arttırmak icin özellikle bir şey yapmadım bende yorumlardan faydalanacagimBenim oglum 2.5 aylik dogdugu gunden beri mama takviyesi yapiyoruz . Sut arttirmak icin yaptiklatimi siralayayim iki haftadir hastane tipi medela pompa kiraladim sagim yapmaya calisiyorum emzirmeden sonra solgar bira mayali b12 aliyorum ancak 3 saatbsonunda sagimda max iki memede gorsugum 60cc .2 satta sagarsamda 30 cc cikiyor. Emzirme danismani hunde 2 defa 90 cc mama almasini soyledi cunku 2 hafta sadece anne sutu aldiginda oglum hic kilo almadi gerci vermedide .yani duyuyorum tek memeden 100 150 cc sut saganlari sasiriyorum . Bu arada goguslerim kucuktur biraz dogumla buyudu oda biraz. Merak ettigim su uzun sure 30 -60 cc sutu olup zamanla sutunu cok arttirabilen varmi aksama kadar bunu arastirmaktanda yoruldum acikcasi .