Bebeğimle ilgili vicdan azabı çekiyorum

Bende ilk çocuğum annem korkmuş hasta olmayayım diye ne kadar kalın kazak varsa giydirmiş.
Bronşit olmuşum 10 yaşına kadar hep iğne ilaç kullandım, penisilin yedim durdum :)
Diğer kardeşlerimi dana gibi büyüttü.

Acemilik der durur hep

Mamayı sakla görme diyenler bile oldu
Mama o kadar öcüydü ki
Mama verdiğim için emmeyecek diyenler
Sütüm mama yüzünden gelmiyor diyenler

Şimdi istediği an mamayı vericem

ben emziriyordum mesela o sırada eşim mamayı hazırlıyordu. zaten emdikten 15-20 dk sonra acıkıyordu zaten sütüm yağlı değilmiş adam doymuyordu.. tekrar acıkınca da mama yiyordu.. bu böyle 4 saatlik bir döngü şeklinde ilerliyordu.
gece yatarken 8-9 gibi sadece mama veriyordum. sonra tok olduğu için sadece 1 kere uyanıyordu onda da uyku arası olduğu için meme yeterli geliyordu geri uyuyordu teee sabah 7-8e kadar.
öyle güzel düzene girmişti ki oğlum inan hiç ağlayan, sorunlu, huzursuz bir çocuk olmadı.
ben kafayı takmadığım için ben de huzurluydum..
huzurlu mutlu anne-bebek olarak bugün ilkokula giden çok sağlıklı ve çok zeki bir evladım var.
dediğim gibi kimseyi dinleme.. sadece bir rutin oluştur, mama/meme saatleri şeklinde. zaten mama destekli gittiği için 6 aydan itibaren katı gıdaya geçişin de kolay olur.

ayy okurken gözlerim doldu yaa
allahım korusun kıyamam
Valla büyük travma oldu malesef çok da ağladım o 7 gün yalan yok, telefonlarıma hastane aramaları hariç bakamadım, eşim kovid di o esnada kardeşinin evinde karantinadaydı eşimle bile telde konuşamıyorduk çünkü alo diyince ağlamaya başlıyorduk sonsuz bi sessilik oluyordu Her telefon çaldığında kendimi ölecekmişim gibi hissediyordum kötü bi haber gelecek diye.. Her gün süt sağıp götürüyordum maksimum 120 ml süt götürebiliyordum kaç sağımda düşün ne kadar azmış sütüm Sürekli bebeğimi öldürecektim diye ağlıyordum kendime gelemiyordum Ama çok şükür bitti geçti :) Şimdi 2 hafta kaldı yaşına girmesine maşallah 13,5 kg bir tosuncuk :) Ve buradan bütün sütü yetmeyen/olmayan annelere sesleniyorum mamadan kaçınmayın verin zaten o fazlasını ya almıyor ya kusuyor. Ve ben o kadar az sütümle (mamayı 1 ay önce bıraktı) hala emziriyorum. Hala az benim sütüm ama bebeğim hala emiyor hatta bıraksam memede yaşayabilir öyle seviyor emmeyi ve bi şekilde az da olsa kesilmedi, anne sütünün 1 damlası bile çok kıymetli tabiki ama olmaması da dünyanın sonu değil.. Bir çok bebek anne sütü olmadan büyüyor gayet de sağlıklılar önemli olan sevgi şevkat gerisi teferruat

canım muhtelifim, tabi ki kötü bir anne değilsin. herkes gibi tecrübesizsin sadece, bu da çok doğal.
kendini baskı altında hissetme. sen de oğlun da biriciksiniz ve birbirinizi seçtiniz çünkü birbirinizin için en doğru anne-oğul sizsiniz.
panikleme.
herkes şaşırıyor, bilemiyor, deniyor.
bak sen çözüm için çabalıyorsun. bundan daha iyi annelik var mı ?
öpüyorum seni ve minik gazman'i kocaman.

Aç kalmamistir merak etmeyin
Belki tam doymamistir onun midesi ne ki daha.
Mama uzun sure tokluk hissi verdigi icin mama icen cocuk daha uzun uyur genelde zaten.
Vicdan yapmayin hepimiz farkli farkli donemlerden gectik, hepimiz cocuklarimizla ogrendik anne olmayi, hareketlerinden derdini anlamayi.
Ben o kadar acemiydim ki 2 gunde bir cocugu nefes aliyor diye dr a goturdum nerdeyse
Zamanla iyice anlayacaksiniz derdini merak etmeyin.

ay kabus gibi hele eşinin covid olması
ben de yıllar önce gibi sandım yaa daha da yeniymiş ufacıkmış bebiş.
insan bilemiyor ki hastanede bana da çok dediler emzir emzir sezeryan oldu sütüm yok zaten.
bizde de ufak bir sarılık oldu. hem emzirip hem sağıp verip -hani emebiliyor mu tam emin olamıyorum ya-hem de mama veriyordum ve deftere yazıp her gün kaç cc içtiğini not ediyordum ilk 2 ay ayy tam delirmelik.
ama 2. çocuğum olsa yine yaparım valla neden evhamlılık candır

Mama vermek neden insanlara kabus gibi görünüyor anlamıyorum çocuğun aç kalması daha mı iyi yani ne saçma, takmayın böyle insanları önemli olan bebeğinizin ve sizin rahatınız

Üzülmeyin.
2 çocuğum var birini 22 ay emzirdim,oğlum 5 ay emdi emmedi,asla anne sütü istemedi ,sütüm azdi belki,başka sebepler vardı bilemiyorum ama mama ile büyüdü. İkisi de gayet sağlıklı. Bende üzüldüm ama kimseyi dinlemedim. En son emmiyormu diye soran bir akrabaya ağzının payını herkesin içinde bir güzel verince herkes sesini kesti. Kimseyi ilgilendirmez ,mama parasını veren,zahmetini çeken benim,çocuğun tüm kahrını,aglamasını,uykusuzluğunu,hastalığını çeken benim,kimsenin hakkı yoksa üzerinde,herkes haddini bilmeli.
İnsanlar boş boş konuşmaya çok meraklılar maalesef. Emzirmekle iyi anne olunmuyor,tabi ki anne sütü her daim hazır,güzel bir besin ama mama da zehir değil.
Ayrica mama ile beslemek kolay da değil. Kızımda acıkınca nerede olsa emzirirdim ama oglumda,termosla ılık suyum,mamam,temiz biberonum vs bir dolu şeyle gezerdim. Gece acıkınca kalkıp mama hazirlamaktansa emzirmek cok daha kolaydı yani.
Önemli olan bebeğinizin huzurlu olması. Tabi ki emzirmeye devam edin ne kadar içerse kar,doymadıgı yerde mama vermeniz sizi kötü bir anne yapmaz. Bebeğiniz tok ve huzurlu olursa sizde rahatlayacaksınız zamanla inanın.
Ac kaldı diyerekte üzülmeyin ,inat etmemişsiniz,gereğini yapmışsınız,hemen düzene sokup toparlarsınız durumu merak etmeyin.
Sağlıkla büyütün,kimseyi konuşturmayın,dinlemeyin,içgüdülerinizi dinleyin sizi en güzel onlar yönlendirir bu süreçte.

Aynen işte arkadaşim senin yaşadığınin aynısını yaşadı. Yavrusunu kayıp ediyordu. Cahil cahil konuşanlar yüzünden

Ben de keşke bir sağsaymışım işte o zaman bilemedim benim hemen geldi sezeryandan sonra, hemşirelerde sütün var sıkıntı yok deyince ne bileyim bilemedim işte. Vardı halbuki sağım makinem de Ah işte oluyor malesef tecrübesizlikte böyle hatalar ama Allah korudu bişey olmadı bebişimize Ben de doğumdan 1 hafta önce atlattım doğumdan 2 gün önce negatife düştüm. Eşim pozitif oldu bu sefer Doğuma da gelemedi zaten çok travmatik bir doğum süreci yaşadım yaa ama hiç isyan etmedim, demekki bunları yaşamamız gerekiyormuş.. Havalar da tam böyleydi işte bu zamanlardı malum.. şimdi bazen bahçede sigara içerken havayı koklayınca içim bir tuhaf oluyor gözlerim doluyor, bi hüzün çökecek gibi oluyor.. sonra bi silkeleniyorum, kendine gel diyorum herşey geride kaldı bugünlerimize şükürler olsun Allah hepimizin evlatlarını korusun

Üzülmeyin lütfen, bilerek yapmadınız tecrübesiz taze bir annesiniz henüz. Maalesef bu konularda ağzı olan konuşuyor. Çocuk zayıf olsa mama ver derler, mama verseniz niye veriyorsun derler, derler de derler.

Bundan sonra kimseyi takmayın, çocuk sizin çocuğunuz. Sütünüz yeteri kadar gelse bende derdim mama vermeyin diye, çünkü en kaliteli mama bile anne sütünün verdiği faydayı veremez. Ama sizin süt yeterli değilmiş, o zaman sütünüz çoğalana kadar takviye mamaya devam edin. Hem çocuk doyup rahat uyur hemde siz rahatlarsınız. Sütünüzün yettiğini anlayınca kesersiniz mamayı.

Bende oğlumu mamayla büyüttüm, hem emmek istemedi hemde sütüm çok azdı. Çok şükür gayet sağlıklı bir çocuk şu anda.

Hayırla sağlıkla büyütün bebeğinizi

bu konular çok anladığım şeyler değil malesef bir bebeğim yok. ama bence sen iyi bir annesin sende onunla öğreniyorsun kendini yıpratma.umarım yavrun güzel bir şekilde kilo alır sağlıkla büyür. sevgiler

Teşekkür ederim
Kendi içgüdülerimi dinleyeceğim artık
Ben de hipp kullanıyorum. Umarım yarına kilo almış olur.
Hemen bakayım, teşekkür ederim
Süt yerine mama verdiğim için bende de 0 vicdan azabı
Ben aç olduğunu anlamadığım için çok üzüldüm sadece. :)
Tomris i hiç duymadım. Ne olarak aratmalıyım? Emzirme kampına bakacağım :)
Yaaa kıyamam.
Neler yaşamışsınız ama çok şükür geçmiş gitmiş. Bebişi koklayın yerime
Yaa ne güzel mesaj
Motive oldum
Şu an horul horul uyuyor
Ben de mutluyum

Aynı şeyleri yasadim. İlk cocugumda hic sutum yoktu ama kabullenemedik. Eşimin zoruyla 5 gün mama vermedik. Dediginiz gibi asla uyumadı, 5 gün hiç kaka yapmadi. Sonra doktora goturunce o 5 günde kg kaybı oldu. Eve gelip mama verdik, 2 aylik bebek 120 ml mama iciyodu o kadar aç kalmış yavrum... Bende anlayamadım. Cok uzuldum, uzuntuden hastalandimda ama faydasi olmadi.. mamayla daha guzel kg aldi benim sagimlarda hiç süt cikmiyordu. Siz yine de mutlaka once iki meme emzirin. Uyusa bile iki saatte bir emzirin sonra mama teklif edin. Tok olursa içmez zaten. İkinci bebegim 19 aylik sadece emzirdim

Doktor şöyle plan çizdi
3 saatte bir yarım saat meme ve 90 cc mamanın alabildiği kadarı

Bakalım, yarına azıcık da olsa kilo almış olur inşallah

Oğlum prematüre doğdu. 1 ay kuvezde kaldı. Emzirmeye gittiğim de hemsireler dedi ki senin sütün yetmiyor yarım saat olmadan ağlıyor. Sağdığın sütden veriyoruz. Neyse eve geldi hep ağlıyor memede duruyor. Kaç tane doktora götürdüm dedim çocuk aç mam verin. Kilosu normal premetüre mama vermeyiz emmesi lazım. Sanki ben üşeniyormusum gibi tavır takındılar. Ama biliyorum aç prematüreye olmaz dedikleri için alamıyorum mamaya. En son başka dra götürdüm. Dedim ne olur beni siz anlayın bana göre bu çocuk aç. Dr muayene etti mama yazdı. Çocum nasıl huzurla uyudu dediğiniz gibi. Yani oluyor böyle şeyler. Size tavsiyem anneler hisseder aç olduğunu hissettiğiniz de önce emzirin baktınız olmuyor biraz mama verin. Her çocuk tam saatini beklemez. O yüzden hissleriniz çok önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…