Bebeğimle ilgili vicdan azabı çekiyorum

Burdaki
Konulari okumadin mi hic? Lohusasin daha takacak birsey yok ver mamayi dewamke.. cocuk bu kilo
Alir verir takma bu kadar.. guleceksin bu haline sana yuzde yuz garanti veriyorum💞

Merhaba hanımlar,
Şu an kendimi çok kötü hissediyorum.
Aşırı bir vicdan azabı içindeyim.
45 günlük bir oğlum var. Doğduğunda yüksek risk grubunda diye meme artı mama ile besledik. Sütüm gelmiyordu, sarılığı artmasın diye.
Sonraki kontrollerde mama miktarı yarıya düştü ama hep vermeye devam ettik.
Ben çevrem sürekli mama mı ooo tü kaka şeklinde tepkiler aldım. Zaten lohusa kafasındayım. Mama vererek kötülük yapıyormuşum gibi hissettim.
1 ay kontrolünde mamayı bırakmak istediğimi söyledim.
Doktor bırakma ama sayısını azalt, her memeden sonra verme ama günde 4 kez ver dedi. 2 hafta sonra kilo kontrolüne gel dedi.
Bu arada oğlum aşırı gazlı ve gazdan sürekli ağlayan bir bebek.
Ben de öyle yaptım. Geçen hafta iyiydi ama bu hafta çok kötü geçti.
Gece gündüz asla uyumadı. Sürekli mememde durmak istedi. Çekince ağladı. Biz hep gazdan ağlıyor zannettik çünkü ayaklarını çeke çeke ağlıyordu.
Mama da hem yarım doz hem de az miktarda veriyorduk.
Mememde 1 saatten fazla duruyordu. 20 dk uyuyup tekrar mememe yapışıyordu. (Bu arada sütüm hala çok az 50 cc zor çıkıyor sağınca)
Bunu söylediğim tecrübeli çocuk sahibi arkadaşlarım hep bana dedi ki: aç olsa uyumaz, pompa ile bebek emmesi aynı değil, memenden çekiyordur o.

Bugün sonuç, oğlum sadcee 50 gram kilo almış. Aç olduğu için uyumuyormuş. Sütüm yetmiyormuş meğerse. (Tabi bu 1.ihtimal. diğer ihtimal bir hastalık sebebiyle kilo almaması ama bu düşük bir ihtimal dedi)
2 hafta boyunca aç bırakmışım. Aslında sürekli elini vs emiyordu. Ağzını silerken bile bezi emmek istiyordu. Ama doktor emme güdüsü yüksek, emerek rahatlıyot emzik verin dediği için beslenme zamanlaro dışında hep emzik verdim. Onu da ağlaya ağlaya alıyordu. Biz yine gazı var dedik.

Of ben kötü bir anneyim sanırım. Beceremedim bu işi.

Kilo almaması değil üzüntümün sebebi.
Aç olduğunu anlayamamam. Onu aç bırakmam. Çevreyi dinlemem, iç güdülerime güvenmemem.

Halbuki ben hiç mama karşıtı olmadım.

Doktordayken 90 cc mama verdik. Bir huzura erdi, tam bitiremeden anında uykuya daldı ve 2 saat oldu hala uyuyor.
Yarın tekrar kilo kontrolümüz var. Bir günde kilo almışsa hastalık ihtimalini eleyeceğiz.
Bugün hep 3 saatte bir meme ve alabildiği kadarıyla 90 cc mama ile gideceğiz.

Şu an o kadar huzurla uyuyor ki...
2 haftadır hiç böyle uyumamıştı. Resmen rahatladı çocuk ama ben nasıl rahatlayacağım onu bilmiyorum :KK43:
Tecrübe tabiki önemli ama annelik baska bişey hislerini sen güvenin öncelikle kendinizi yetersizlik hissinden bir kurtarın ruh halimiz iyi olunca suyunuz de iyi olacak her annenin sütü bebeğe yeter ama anne iyi dinlenecek psikolojik olarak rahat olacak bla bla suyunuz yeterli olana kadar mama takviyesi de hiçbir sıkıntı yok siz kendinize iyi bakın zaten sutunuz artacaktır hiç bir şekilde anne sütü alamayan Bebeklerde gayet sağlıklı çok şükür sütüm gelmiyor diye anne sütü vermekten vazgecmeyin yeter anne sütü sadece karın yokluğu değil manevi doğumdur kanımca Allah güle güle sağlıkla büyütmeyi nasip etsin...

Aynı süreçlerden geçmişiz
Bem de çok pişmanım çevremdeki sadece anne sütü veren, memesinden litrelerce süt fışkıran mükemmel anneleri dinlediğim için
Ben de anne sütü emmemişim

Eh işte tecrübesizlikten, acemilikten şaşabiliyoruz, ilk anneliğin, anneliğinin 45. günü daha. :)
Geriye dönüp baktığımda ben de kendimi çok sıkmış, gereksiz yormuş ve kimi dinleyeceğim, ne doğru diye çok lüzumsuz hırpalamışım diyorum. Sen de öğreneceksin, öğreniyorsun. Akışına bırak, kendine de haksızlık etme.

Bu meme olaylari cok karisik gercekten. Sagarak zaten az cikar, benim de nadiren 100 cc bulurdu (bazen 20, bazen 40, takilmayin ona. Az ciksa da emzirmediginiz zamanlar sagin) ama hep memeyle besledim oglumu. Tek meme emzirip digerini de sagardim. Bazen biberonla verirdim anne sutunu. Ne kadarla doydugunu gormek icin ve benim cikmam gerektiginde baskalari da besleyebilsin diye. Sutun artmasina da yariyor sagmak. Mesela ayni aydaki bebekler 100 cc icerken benimki 60'la doyardi, 100 verdigimde kusardi. Ama daha sık beslenmek isterdi. Zamanla ogrendim tabi ben de. Her bebek farkli. Bir de o aylarda sut gelmese de birakin memede kalsin istedigi kadar. Kokunuza ihtiyaci var. Siz de karnini iyice doyurduktan sonra meme isini kafaya takmayinca sutunuz cogalabilir bile. Her istediginde meme verin. Mamada doydugu zamanki o huzuru gormediginiz an mamayla destekleyin. Cunku doyduklarinda kollarini iki yana atip uyuyorlar, oyle anlasiliyor doyduklari. Gule gule buyutun. Bunlari da cok kafaya takmayin, insanlar meme verince mama ver, mama verince meme ver diyor. Ben 21 aylikken memeden kesince niye kestin diyenler de oldu. Hic kulak asmadim.

14 gündeyse bak ne güzel çabuk fark etmişsin
iyi ki gitmişsin doktora
şimdi merak etme mamayla+emzirmeyle hemen toparlar
sütünde artış da olacak bu arada merak etme
ben hala ek olarak kullanıyorum bizde de emzirmeyi kesmeyle kilo artışı durdu dedim ya doktor vermeye devam et dedi
hipp combiotic kullanıyorum ben, seninki 1 numara

Ay tüm sayfaları okuyup yazayim dedim ama dayanamadım, hayırlı olsun bebik ömürlü olsun 😍

Sütünün henuz az olması normal çünkü bedenin onun midesine göre süt üretiyor az ve sık emeceginden 😊 zamanla artacak, artmasa da mama var, ben de anca 4.ayda kesebildim mamayı 6.ayda ek gıda başlayınca kesen var hiç kesmeyen var önemli olan sağlığı ve senin sağlığın... Şimdi herşeyi bir kenara bırak, sana vicdan azabı çektiren konuyu ya unut ya kabullen, içinden çiçekler açarak geçir vaktini... uyuyorsa hala çevrene bakın dinlen anın tadını çıkar... bunlara alışmamız lazım hepimiz mükemmel anne olmaya çalışıyoruz ama olamayız biz insaniz 😊 hislerini dinle kendine güven 💪

Vicdan azabından dolayı anneliği hoşgeldiniz diyeyim, öbür ay da başka bir şeye takacaksıniz hazırlıklı olun 😊

Sütünüz az da olsa sağmanızı öneririm.

Süt arttırıcı damlalar var, bizim bebe küçükken mamaya başlayacaktık damla işe yaradı başlamadık.
Kullanmak için doktora sormaya gerek yok sanırım, kendiniz araştırabilirsiniz.

Kolay gelsin.

Merhaba hanımlar,
45 günlük bir oğlum var. Doğduğunda yüksek risk grubunda diye meme artı mama ile besledik. Sütüm gelmiyordu, sarılığı artmasın diye.
Ben çevrem sürekli mama mı ooo tü kaka şeklinde tepkiler aldım. Zaten lohusa kafasındayım. Mama vererek kötülük yapıyormuşum gibi hissettim.
Doktor bırakma ama sayısını azalt, her memeden sonra verme ama günde 4 kez ver dedi. 2 hafta sonra kilo kontrolüne gel dedi.
Gece gündüz asla uyumadı. Sürekli mememde durmak istedi. Çekince ağladı. Biz hep gazdan ağlıyor zannettik çünkü ayaklarını çeke çeke ağlıyordu.
Mememde 1 saatten fazla duruyordu. 20 dk uyuyup tekrar mememe yapışıyordu. (Bu arada sütüm hala çok az 50 cc zor çıkıyor sağınca)
Bunu söylediğim tecrübeli çocuk sahibi arkadaşlarım hep bana dedi ki: aç olsa uyumaz, pompa ile bebek emmesi aynı değil, memenden çekiyordur o.

Bugün sonuç, oğlum sadcee 50 gram kilo almış. Aç olduğu için uyumuyormuş. Sütüm yetmiyormuş meğerse. (Tabi bu 1.ihtimal. diğer ihtimal bir hastalık sebebiyle kilo almaması ama bu düşük bir ihtimal dedi)
2 hafta boyunca aç bırakmışım. Aslında sürekli elini vs emiyordu. Ağzını silerken bile bezi emmek istiyordu. Ama doktor emme güdüsü yüksek, emerek rahatlıyot emzik verin dediği için beslenme zamanlaro dışında hep emzik verdim. Onu da ağlaya ağlaya alıyordu. Biz yine gazı var dedik.

Aç olduğunu anlayamamam. Onu aç bırakmam. Çevreyi dinlemem, iç güdülerime güvenmemem.

Doktordayken 90 cc mama verdik. Bir huzura erdi, tam bitiremeden anında uykuya daldı ve 2 saat oldu hala uyuyor.
Yarın tekrar kilo kontrolümüz var. Bir günde kilo almışsa hastalık ihtimalini eleyeceğiz.

2 haftadır hiç böyle uyumamıştı. Resmen rahatladı çocuk ama ben nasıl rahatlayacağım onu bilmiyorum :KK43:
Ya Allah aşkına şu emzirerek beslediği için kendini mükemmel sananlar fikirlerini kendilerine saklasinlar. Çok sinir oldum. Senin yaşadığınin aynısını arkadaşım yaşadı bebeği sariliktan hastaneye yattı. Daha onbeş günü doğmadan o da senin gibi neden dinledim nasıl anlamadım diye bayağı üzüldü. Doktor direkt yüzüne bu çocuğu neden aç bıraktın demiş. İkiz bebeğimle sutum bir saat sonra gelmişti iki göğüste de. İlk üç gün azdı dördüncü gün bir sağımda 150 CC oluyordu iki göğüste. İki saatte bir . Hastaneye 500 600 CC götürüyordum. Üç torba üstüne onlarda mama verdiler. Evde hem süt verdim hem kalanu verdim üstüne 30 CC de mama veriyordum. 5 ay emzirdim. Bebeklerim 15 aylık oldular yeni yeni mamayı bitiriyoruz iki defa oğlum bir defa kızım gece içiyor bu kadar. Anne sütü evet cok önemli kabul keşke gönül isterdi en az bir yıl emzirmek. Ama şu anne sütü veriyorum benimki sağlıklı mama içiyor ay May olaylarını bitirin ya. İki bebeğimde fiziksel olarakta zihinsel olarakta yaşıtlarından ay olarak çok öndeler. Sadece anne sütü alan iki gün sadece küçük olan bebekle yan yana getiremiyorum bile on cm fark var kilo yine öyle. Benim çocuklarım 15 ayda bir defa İshal oldular. Çok az boğaz enfeksiyonu geçirdiler iki yi geçmez grip yine öyle. Beş aydan sonra ek gıda başladı sebze meyve yoğurt et çocuklarımi en sağlıklı şekilde besliyorum. Anne sütü alan o yavru hani onun annesi kutsanmis ya çocuk bronşit oldu, astıma çevirdi. Hastanede kaç defa serum aldı etti. Annesinin açıklaması ben emziriyorum ya senin gibi yemek yapmıyorum yemek vermiyorum. Cici bebe ile kahvalti anne sütü. Bu kadar akşama kadar iki defa emziriyorum kendi yediğimizden veriyorum diyor. Ben Üç ana öğün bir ara öğün her öğünde ayrı yemek. Ama o kutsal çünkü EMZİRİYOR..!!

2 bebeğini de mamayla büyütmüş bir anneyim, sıfır vicdan azabı😂
Hayır yani her şey yolunda da keyfi mi emzirmiyoruz ya da sırf güzellik takıntısı ile mi mama verdik ki azaplar içinde yanalım?
Her zaman yolunda gitmeyen şeyler olur ve bebek maması anne sütü alternatifidir.
Emmede sorun yaşanıyorsa o mama verilecek, başka yolu yok bunun.
O duvarlara fışkırtanlar, 3 yaşına kadar emzirenler ve buna takık olanlar, beri dursun bir zahmet.

Azıcık kafanızı rahatlatın, lohusalık hormonları bunlar.

Dert etme daha nelere canın sıkılacak. Dur bir nefes al ve Tomrisi okudun mu? Okumadıysan oku. Emzirme kampı yapabilecek durumdaysan yapabilirsin. Ben de öyle bir süreç geçirdim. Sürekli memede tutarak süt artırdım. Meme uyarıldıkça süt artar. En önemlisi bu. Aç memeni yatır kuzunu emzir. Emerken içi geçerse çenesinin altından hafifçe tutup ittir uykusunda emmeye devam edecektir.

Merhaba hanımlar,

Bu tarz hataları malesef hepimiz yapıyoruz sevgili Evhamlı. Benim oğlum doğduğunda sütüm geliyordu ama miktar bilmiyorduk. Hemşire yeter ona göre geliyordur dedi. Mama verelim isterseniz dedi. Gece boyu çok ağlamıştı hastanede ilk gün. Neyse sonra eve geldik. çocuk memeden asla çıkmıyor emmek istiyor ama ememiyor uyuyakalıyor. Uyanıkken de ağlıyor. 3. Günün gecesinde öyle bir ağlama krizine girdi ki acile gittik. Kan şekeri 36ydı. Getirmeseniz sabaha çıkmazdı dediler. Ayrıca hastane kaynaklı bir hata olarak yeni doğan enfeksiyonu da varmış farkedilmemiş. Solunum yetmezliği sebebiyle de memeyi çekemiyormuş hiç farkedemedim emiyor gibi görünüyordu. Neyse oğlum küveze girdi ve 7 gece hastanede solunum cihazlarına bağlı kaldı organ yetmezliği vardı (her şeye hazırlıklı olun dediler) aynı zamanda sarılığı da vardı(o tedavisi en kolay olan sorunuydu). Çok şükür ki sağ sağlim evimize geldi 7 gün sonra :dua: :dua: :dua: Sen kilo almadı diye bu kadar üzüldüysen yerimde olsan intihar falan ederdin heralde. Yapma böyle lütfen, çocuğun sağlıklı ve yanında :dua: :dua: Bundan sonra daha dikkatli olursun olur biter.. Sağlıkla büyüsün inşallah :KK200:

Benim üzüntüden ilk gun sutum kesildi sadece mamayla buyudu 40 gunlukken benden gelen sut 5 ml idi butun gunde çıkan sut. Bunun için 29 gunlukken özel bir doktora bile gittim, hic bosa uğraşma sen mutlu olmazsan gelmiycek, çocuğada kendinede eziyet etme dedi. Kendini üzmeki sutun artsin yoksa giderek azalır. Ben cok vicdan azabi cektim. Mamayla cokta guzel kilolar aldi. Benim oğlum 2990 gr dogdu

Bence her anne, özellikle ilk çocukta yapıyor böyle hatalar. Ya belki hata da değil bilmiyorum, sonucunda düzeltilemeyen bir şey olmuyor yani.

Ben de mesela emzirmek için çok çaba sarf etmedim, belki sarf etsem uzun süre emzirebilirdim ama napayım yani o kadar süre geçti.

Sana şeyi anlatayım da gülersin belki, daha yeni ek gıdaya geçmişiz kızım 7 aylık falan. Blw yapıyorum. Hiemlich manevrası falan teoride yalayıp yurtmuşum. Çocuğun boğazında takılı kaldı yediği şey, o panikle ne manevrası, gelişine kafasına arkadan yapıştırdım bir tane :KK70: sonra günlerce ağladım ettim ama bak bugün gülüyorum. Hatta yine aynı ay kilo almamıştı kızım hiç, doktor blw yaparken azıcık da desteklesen ölmezsin demişti bana. Ben de çocuğunu aç bırakan zalım ana grubundaydım yani.

Sonra büyüdü, bugün az mı oyun oynadım zalım ana mıyım moduna girdim.

Uyurken "hadi artık uyu" dedim diye zalım ana mıyım moduna girdim.

Geçiyor geçiyor, hepsi geçiyor.
Güldürdünüz beni :)

Hatun sen mama da versen, meme de versen o paşanın annesisin :)
Herkese kulaklarımızı tıkıyoruz kimseyi dinlemiyoruz.
Başlamasın çok bildimciler.
Ayrıca sırf eziyet olmasın, memem sarkmasın diye çocuğuna meme vermeyen doğar doğmaz mamayla büyüten anneler tanıdım ben.
Lütfen meme mama diye ayırma sadece sev onu mıncıkla.
Benim ortanca kardeşim 40 gün emdi meme şuan aramızda en tosunumuz o :)
Sağlıkla büyüt kuzuyu öp benim için kendini üzme lütfen.

Seni de çok öptüm :KK200: :KK200:

Sağol foreverım morum
Kimseyi dinlemeyeceğim arrık.
Ben de seni öptüm 😍

Bu tarz hataları malesef hepimiz yapıyoruz sevgili Evhamlı. Benim oğlum doğduğunda sütüm geliyordu ama miktar bilmiyorduk. Hemşire yeter ona göre geliyordur dedi. Mama verelim isterseniz dedi. Gece boyu çok ağlamıştı hastanede ilk gün. Neyse sonra eve geldik. çocuk memeden asla çıkmıyor emmek istiyor ama ememiyor uyuyakalıyor. Uyanıkken de ağlıyor. 3. Günün gecesinde öyle bir ağlama krizine girdi ki acile gittik. Kan şekeri 36ydı. Getirmeseniz sabaha çıkmazdı dediler. Ayrıca hastane kaynaklı bir hata olarak yeni doğan enfeksiyonu da varmış farkedilmemiş. Solunum yetmezliği sebebiyle de memeyi çekemiyormuş hiç farkedemedim emiyor gibi görünüyordu. Neyse oğlum küveze girdi ve 7 gece hastanede solunum cihazlarına bağlı kaldı organ yetmezliği vardı (her şeye hazırlıklı olun dediler) aynı zamanda sarılığı da vardı(o tedavisi en kolay olan sorunuydu). Çok şükür ki sağ sağlim evimize geldi 7 gün sonra :dua: :dua: :dua: Sen kilo almadı diye bu kadar üzüldüysen yerimde olsan intihar falan ederdin heralde. Yapma böyle lütfen, çocuğun sağlıklı ve yanında :dua: :dua: Bundan sonra daha dikkatli olursun olur biter.. Sağlıkla büyüsün inşallah :KK200:

ayy okurken gözlerim doldu yaa
allahım korusun kıyamam

Arkadaşım, anne olduğumuz zaman bir anda ermiyoruz. Hepimiz deneme yanılma yoluyla büyütüyoruz :)

Oğlum pişik oldu, ama nasıl pişik, sanırsın kızgın demirle dağlamışız poposunu, öyle yara.. Neyin dokunduğunu anlayana kadar köy yoğurdunu 3 gün daha yedirdim.

İkinci bebeğimi, kızımı, üşüyor zannettim, isilik yaptım.

Hep derim, bebekler konuşana kadar sanal bebek gibi göstergeleri olmalı yani :)) kötü filan değilsin.

Annelikle beraber default gelmesi gereken iki duygu var: endişe ve yetersizlik. E sana ikisi de gelmiş :) Güle güle büyüt bebeğini.

X