- 10 Şubat 2017
- 25.846
- 93.101
- 33
Senin ilk doğummuyduValla az kaldi cnmben normal istiyorum da doktorum gecen hafta gicik etti, kanala inmemis de 2 hafta sonra da inmezseymis (haftaya, 37+1de yani), sezaryen icin gun verip dogurttururmus ortada baska sebep yokken oyle demesi sinir etti. Sebep olsa eyvallah da, bakalim ne olacak ben de merakla bekliyorum. Umarım baska diyaloga gerek kalmadan kanala girer
Evet ya rahat bir kumasi vardi zaten. Ben sabahliksiz almıştım o sebeple sabahlik sende kurtarıcı olur ve dedigin gibi evde rahat edersin
Aynen canm ilk dogum. İste ben de ona kizdim zaten. O anda he tamam diye donakaldim algilayamadim. Eve geldim 1 gun geçti filan hala tam algilayamadim. Sonra aaaa dedim bu niye böyle dedi ya daha kactaym ne alaka, tek basina yeterli bi sebep degil ki bu erkenden. Baska bir etken de yok suyu vs yerinde yani. Kesinlikle en hayirlisi olsun, ben asiri karşıyım vs demiyorum ama boyle bir sebepten olmak istemiyorm suan. Dedigin gibi kesmeye meraklilar, gun belli olsun islerine baksinlar oh ne güzelSenin ilk doğummuydu
İlk doğumda 40 kadar beklerler aslında niye öyle demiş daha iner yani kesmeye ne meraklısağlıkla gelsin hangisi hayırlısıysa
Aynn beklemesi lazım He bebek ters olur mecbur zaten onu bile 39 kadar bekliyorlarAynen canm ilk dogum. İste ben de ona kizdim zaten. O anda he tamam diye donakaldim algilayamadim. Eve geldim 1 gun geçti filan hala tam algilayamadim. Sonra aaaa dedim bu niye böyle dedi ya daha kactaym ne alaka, tek basina yeterli bi sebep degil ki bu erkenden. Baska bir etken de yok suyu vs yerinde yani. Kesinlikle en hayirlisi olsun, ben asiri karşıyım vs demiyorum ama boyle bir sebepten olmak istemiyorm suan. Dedigin gibi kesmeye meraklilar, gun belli olsun islerine baksinlar oh ne güzel
Bugün başka doktora gittim canım. Rahminle plesenta arasında 2 cm var ve bu da normal doğum için yeterli dedi. Benim doktor daha en başından beri sezeryana yönlendirdi beni. Sanırım doktorumu değiştireceğim.Mutlaka başka dr görün. Ben ilk doğumda o hatayı yaptım, doktorun bulduğu bir sürü bahaneye inanıp sezaryen oldum. Halbuki gereksizmiş. Edevletten raporuma baktım sonra, çatı dar, doğum ilerlemedi vs yazmış. Çatı kontrolü yapmadı ki dar değilmiş Zaten. Ayrıca doğum hiç başlamadı ki ilerlesin, 38. Haftada doğuma aldı. Daha zamanım vardı. Hakkımı helal etmiyorum kendisine ama o zamanlar yol gösterenim olmadı.
Yumusak oluyormus, gomuluyor bebek diyorlar. Solunum icin sikintili olabilir diye sanirim..Aaa neden canim guvenlik açisindan derken?port bebe elde tasiniyor canta seklinde bebek arabasina da takilabiliyor diye biliyorum puset tasima gorevi goruyor yine uyumluysa bebek arabasina da takilabiliyor oto koltugu olarak ilk etapta pek onerilmiyor ana kucagi cesit cesit ama puset ayni zamanda sallanabildigi icin ana kucagi seklinde de kullanilabiliyor
Ben anladim galibaAy al benden de o kadar walaport bebe,ana kucağı görsem hangisi hangisidir bilmem.Annem bebek arabamizi aldı yanında da oto koltuğu var hem bebek arabasına monte hem koltuğa.Baska bişi alamicam wala
İyi yapmışsın bnce de ilk doğum da bi sorun yoksa çatı muayenesi yapılsın bilmen hakkınBugün başka doktora gittim canım. Rahminle plesenta arasında 2 cm var ve bu da normal doğum için yeterli dedi. Benim doktor daha en başından beri sezeryana yönlendirdi beni. Sanırım doktorumu değiştireceğim.
Çatı kontrolü muhakkak yapılmalıymış. Daha bugün okudum. O adam nasıl es geçmiş sende.
Anestezi konusu da benim kafamı kurcalıyor. Spinal dedi doktor. Hangisi iyi bilmiyorum ki?
Aynen oyle, o bile son ana kadar bekleniyor. Ya duzenli kontrol yapilir bi durum olur o esnada, eyvallah hemen sezaryen olsn zaten. Ama yokken durup dururken bu lafi anlayamadim. Suan seçeneğim yok, diger doktor direkt sezaryenciAynn beklemesi lazım He bebek ters olur mecbur zaten onu bile 39 kadar bekliyorlar
Başka dr dicem ama son zamanlar zor olur senin için aynı hastanede başka dr mı baksa o ne diyecek
Hele ki ilk doğum da extrem bi durum yoksa son ana kadar beklerler 42 de doğuran biliyorum hakkında hayırlısı olsun
Amin canım, cümlemiz içinİyi yapmışsın bnce de ilk doğum da bi sorun yoksa çatı muayenesi yapılsın bilmen hakkın
Spinal öneriyorlar genelde bn ilk doğumu genel oldum yine onu istiyorum
Hakkında hangi doğum hayırlısı ise o olsun
Ya oyle sey mi olurValla az kaldi cnmben normal istiyorum da doktorum gecen hafta gicik etti, kanala inmemis de 2 hafta sonra da inmezseymis (haftaya, 37+1de yani), sezaryen icin gun verip dogurttururmus ortada baska sebep yokken oyle demesi sinir etti. Sebep olsa eyvallah da, bakalim ne olacak ben de merakla bekliyorum. Umarım baska diyaloga gerek kalmadan kanala girer
Aynen oyle ya, sen daha 37den nasil kanala girmeyecegine karar veriyorsun ki, kaldi ki bebek dönmüş durumda. Doğum esnasinda dahi kanala giren cok var bildigim. Ama iste ya tutarsa, ya yutarsa diye soyledi bence onu, ben de o saflikla hee anladim filan dedim. Sag salim dusununce ne alaka yani, niye kabul edeyim boyle bsyi ki... Ama dedigin gibi islerine geliyor, 1 kisi 1 kisidir aradan ciksin hesabi...Ya oyle sey mi olur
38 haftayi bir doldursun.
Islerine gelmiyor normal dogum. Daha uzun, daha mesakatli. Gece yarisi yataktan kaldirilip hastaneye gitmek zorunda kalmiyorlar. Planli her sey.. Allah korusun tabi de normal dogumda yasanma ihtimali olan en ufak bir aksilikte bile sorumlu olmak istemiyorlar onun da etkisi var... Kes, cikar, biç tamam.
Youtube da bebegi döndürmek ve kanala inmesini saglamak icin hareketler var. Gecen gun denk gelmistim.Yorumlarda ise yaradigini soyleyenler var. Ama tek basina yapilacak bir hareket degil. Guvenlik acisindan yapmayi dusunursen esin de yaninda olsun.
Allah korusun bebek simdi gelseBen 30 hafta bittikten sonra başladım. Yetişmeyecek diye ödüm kopuyordu ama 31+5 günlük hamileyim ve bugün itibariyle alışverişimin %99'unu tamamladım. Kalan %1 de kargodan gelmesini beklediklerim. O da en geç haftaya gelir zaten.
Ay ay ay ne tatlılarBebemin gelen cicilerinden bazilari.. Yikadim utuledim kaldirdim.Eki Görüntüle 2936640
Eki Görüntüle 2936638
Eki Görüntüle 2936644
Eki Görüntüle 2936641 Eki Görüntüle 2936642
Ben tam 40 da dogurmak istiyorumYa normaldir de ben 37 38de doğurmak istiyom ya baa geç geliiiy
Kova iyidir kocam kova. Benim tam kırk olursa yay benim istediğim gibi erken gelirse akrep olacak. Akrep kadınlala da hiç anlasmama aslında. Ama olsundu. Evlattı.Ben tam 40 da dogurmak istiyorum
Allahim hayırlısıyla sağlıkla gelsinler
Burcu Kova olsun
Ben de akrep kadınıyım, fena degiliz benceKova iyidir kocam kova. Benim tam kırk olursa yay benim istediğim gibi erken gelirse akrep olacak. Akrep kadınlala da hiç anlasmama aslında. Ama olsundu. Evlattı.
Yok yok reelde görüşsek arada büyük fırtınalar kopar sessizBen de akrep kadınıyım, fena degiliz bence
Simdiye kadar kimseyle firtina kopmadi ya o kadan da diil. Ama ben zaten burcun ozelliklerini tasimiyom ondan belkiYok yok reelde görüşsek arada büyük fırtınalar kopar sessiz
Soe anana o zaman belki de akrep diilsinSimdiye kadar kimseyle firtina kopmadi ya o kadan da diil. Ama ben zaten burcun ozelliklerini tasimiyom ondan belkikin tutmam misal, usenirim zaten ahdhshdh, cok uzarsa direkt irtibati keserim, kiskanc diilim, haset diilim, isim olmaz
Bend babasiyla aynı olsun istiyorumKova iyidir kocam kova. Benim tam kırk olursa yay benim istediğim gibi erken gelirse akrep olacak. Akrep kadınlala da hiç anlasmama aslında. Ama olsundu. Evlattı.