Bir de ben israfı sevmeyen bir insanım öyle kıyafetleri doldurup doldurup da bir kere giydirirsem üzülürüm. En azından şöyle 30-40 gün kadar giyebileceği şeyler olsun yeter. Sonrası ihtiyaç halinde almak daha mantıklı. 10-15 takım çok fazla değil mi ya gözüme çok geliyor bide buyurde hemen kullanmazsam diyorum bazısını
Merhaba aynı düşünceye sahibiz. Bende sadece 1-1,5 ay beni götürebilecek kadar kıyafet aldım. Kalanı süreç içinde alıyorum.
Bu konuda size yardımcı olabileceğimi düşünüyorum. Bir kere 0-1 ay alma 0-3 ay alma lobisi var resmen.
Ben katılmıyorum. Her bebek aynı kiloda doğmuyor. Her kalıp aynı olmuyor.
Zihninizden şunun kalıbı böyle bunun kalıbı böyle algısını tamamen atın. Örnek vereyim hastane çıkışı olarak çantaya 3 Takım koydum. 3üde lcw marka ve 0-1 ay idi. Ve birini hastanede 3400 kg doğan kızıma zor giydirdik. Birini 1. Aya dek giydirdim diğerini 2,5 ay olana dek giydirdim. Bedenler çok Farklı. Şuanda kızım 4 aylık olacak 1 hafta sonra. 0-3 aylık 2 rakımı oluyor. 3-6 ayların hemen hemen tamamı oluyor ama geçen internetten aldığım 3-6 ay kafasından girmedi mesela. 6-9 ay ise dar kalıpta bir kıyafet oluyor. Öyle değişken ki. Asla karşılaştırmadan almayın.
Direkt almayın diyeni dinlemeyin ben gayet 0-3 ayı bolca giydirdim. Diğerleri kocaman oluyor çocuk içinde kayboluyor. Zaten israf etmeden yeteri kadar eşya alıyorum neden sürekli kolunu bacağını kıvırayım ki?
Bir diğer konu kaç adet olacağı. 10-15 Takım bence de çok fazla. Ben şöyle hesapladım hep ve yeterli geldi.
3 Takım dışarıya çıkmalık bir tık daha şık.
7 adet evde giymelik günlük buna tulumda dahil 2li takımda hangisini alırsanız. Ama toplamda 7 adet.
Üstüne ekstra yelek hırka vs mevsime göre ayarlayabilirsiniz.
10 adet iç zıbın.
3 çorap
Bu şekilde bana fazlasıyla yetti. Şimdide bu şekilde devam ediyorum aldığım ayları. Bunlardan fazla almıyorum çünkü hevesimi bile alamıyorum sevdiğim kıyafette. 1-2 kez giydirmek için almadık sonuçta bunları.
Bir tavsiyem daha ben hamileyken müsaitken 0-3 ay için favorilere eklemiştim. İhtiyacım olunca uğraşmadan tık tık beğendiğim ürünleri aldım. Tavsiye ederim.