Bebeğimin yüzü resimdeki gibi. Deneyimi olan var mı?

Teşekkür ederim, yanakların tombişliğini benden almış İstanbul kartaldayım yakınsanız buyrun canlı canlı öpün
Yarın akbil basa basa gelirmişim Yarın yeğenimi mucuklayayım en iyisi, inşallah gelir de bize
 
İnşallah geçer ama dediğim gibi alerji şurubuda bir deneyin bence doktorunuz verirse bir sorun verirler genelde kortizonlu kremden iyidir
 
İnşallah geçer ama dediğim gibi alerji şurubuda bir deneyin bence doktorunuz verirse bir sorun verirler genelde kortizonlu kremden iyidi
Günaydın zaditenden mi söz ediyorsunuz. Grip olduğunda koruyucu diye vermişti Doktoru. Onu kullanırsam ve tekrarlamazsa alerji nedeniyle böyle olduğu kesinleşmiş mi olur ?
 
Çok geçmiş olsun ben ne zaman bir cilt sorunu yaşasak hamazinc sürerim bebeklerime, hametan da olur içerikleri aynı. Bir deneyin derim cildi yatıştıran krem bunlar içeriğindeki bitki sayesinde böyle bir özelliği var.
Yedikleri çok mu asidik acaba mesela çok salçalı mı yemekleriniz veya turunçgil çok mu yiyor?
 
Merhaba Hametanı denedim hatta coresatin pempe diye bi krem verdi doktor ikisini karıştırarak da denedim. Hiçbir işe yaramıyor hafta Hametan sürdüğümde daha kötü oluyor. Gıda yük. müh.’im yiyip içtiklerine de ekstra dikkat ediyorum aksi gibi. Asit bebeklerin böbreklerine zararlı olduğu İçin hiç limon gibi asitli gıdaları vermem, portakalı sevmiyor yemiyor, zeytinyağı asitli olduğu İçin bebeğime özel 0.4 dizem düşük asitli zeytinyağı getirtiyorum. Domates hiç vermiyorum, yazdan yaptığım konserve olduğu halde. Yazdan yapıp buz poşetlerine koyduğum biber salçalarını kullanıyorum. Bizim yemeklerimizden hiç vermedim. Hazır gıda, tuz, şeker boğazından hiç geçmedi. Ekmeğini, yoğurdunu, peynirini kendim yapıyorum. Bakalım yeniden bebeğimle birlikte bir haftalık yumurta diyetine girdim Bugün. Sırayla alerjen gıdaları deneyeceğim. Keşke nedenini bulsam
 
Günaydın zaditenden mi söz ediyorsunuz. Grip olduğunda koruyucu diye vermişti Doktoru. Onu kullanırsam ve tekrarlamazsa alerji nedeniyle böyle olduğu kesinleşmiş mi olur ?
Zatidende alerji ilacı doktorunuz neyi verirse kullanın onu yeğenim kullanıyor alerji durumlarında banada zyrtec damla vermişti farkları var mı bilmiyorum. Polen alerjisi vücutta ateş döküntüsü alerji durumları egzama kurdeşen için falanda kullanılıyor ama sizin suan bunlardan biri değilse geçirmemesi lazım onu görmüş olursunuz ama dediğim gibi bu fikir mantıklı mı değil mi bilmiyorum doktora sorun siz yinede bir. Veya belki yayılmayı önler benim oğlumunda çok hassas cildi ama bugüne kadar çoğu dişleri aynı anda cıktı azılar dahil aynı gün 4 üst dişi patladı yinede cildine vurmadı. Çenesindeki ne hikmetse bir çıktı 4 aylıkken gitmiyor.
 
Allah Allah, e her şeyi de yapmışsınız ne ki bu. İnşallah en kısa zamanda çözülür sorun çok geçmiş olsun tekrar
Ne olduğunu bulursanız buraya yazın olur mu cidden merak ettim ben de
 
Allah Allah, e her şeyi de yapmışsınız ne ki bu. İnşallah en kısa zamanda çözülür sorun çok geçmiş olsun tekrar
Ne olduğunu bulursanız buraya yazın olur mu cidden merak ettim ben de
Teşekkür ediyorum yazarım tabi ki.
 
Doktorumuz bu egzama ömür boyu geçmez kortizonlu krem kullanacaksınız niye bu kadar büyütüyorsun ki falan filan dedi valla. Bizim de işte nedense çene de bi çıktı aynı şekilde uğraşıyorum işte. İki gün krem sürüyorum geçiyor üç gün sonra bi bakıyorum yeniden çıkıyor. Siz de nüksetme sıklığı nasıl ?
 
Aynı sizinki gibi ama sizin bebeğiniz de beyaz tenli bana herkes beyaz tenli o yüzden 2 yaşa kadar sürer dedi geçmicek diyen cıkmadı hiç
 
İnşallah geçer ya doktoru da öyle deyince çok üzüldüm yemin ederim.
Bence geçer ya üzülmeyin bazen bizimde dudak kenarı yanak orada çıkıyor ama gidiyor çenedeki yok gitmiyor eskiye göre iyi ama tamamen bitmedi bi üzülmeyin bence geçer. Bizim böyle oluyordu artık bu kadar olmuyor azdıracak şeyler yemezse mavili fotoğraftaki gibi genelde.
 

Eklentiler

  • 7FE0F14A-3584-4C7A-A241-B3DEA6C5D8EB.jpeg
    65 KB · Görüntüleme: 122
  • 12A79FD2-E7A3-4DCA-9092-87F5C9AB0334.jpeg
    114,2 KB · Görüntüleme: 144
  • 8259104A-8001-4AF2-8338-C56208DDD929.jpeg
    81,6 KB · Görüntüleme: 119
Çok geçmiş olsun. Konuyla ilgili bilgim yok.
Sadece o ağzı yüzü yerim demeye geldim
 
Arkadaşım atopik dermatit için olan babe şampuan ve kremiyle geçirdim ben kızımınkini ama önce bi alerji testi yaptır istersen doktorunuza da sor mustela iyi gelmemişti bize de babe tamamen geçirdi buna benzerdi benim kızımınkide
 
Bebeğinizin egzaması geçti mi acaba benim bebektede cikti
 
Merhaba. Bu kızarıklık bizde doğuştan beri neredeyse var. Şu an 2 yaşına geldi hala ara ara çıkıyor . Diş döneminde artan salya ile daha da coşuyor . Cildi zaten çok hassas çocuğumun , egzamaları var . Dokunsak öpsek hemen kızarır yüzü . Geçenlerde yine yanağında kızarıklık oldu, bu sefer yanak bölgesindeydi. Fotoğraf olarak ekledim. ilacımızı sürdük 3 günde geçti. Benim eşim doktor, birçok krem reçete etti kızıma hepsini denedik. Sonrasında dermatolog arkadaşımıza gösterdik ve bize diprogenta diye bir krem önerdi. Bu arada biz yurt dışındayız . Türkiye’de var mıdır bilmiyorum. Atopik dermatit, alerjik dermatit, egzama ve Sedef hastalığı için kullanılıyor krem. Etken maddesi betametazon. Aynı ilaç orda yoksa bile , doktorunuza da danıştıktan sonra etken maddesi aynı olan farklı bir ilaç alırsanız yine işe yarayacaktır . 3 gün üst üste düzenli kullanımda çok işe yaradı bizde umarım size de iyi gelir . Çok geçmiş olsun.
 

Eklentiler

  • IMG_4175.jpeg
    69,6 KB · Görüntüleme: 57

Canım benim besin alerjilerim var, alerjisi olanın bağışıklığı düşük olduğundan genelde dermatiti oluyor, sadece saçımda dermatit vardı doğuma bir ay kala aynı bu fotograftaki gibi çenemin altında böyle oluştu.
Elimle bastırarak kir çıkarmak ister gibi kese yapmıştım oraya, sonra sağına soluna biraz yayıldı. Hamileyken ağzımdan salya aktığını da farkediyordum, belki tahriş olan yere salya gelince coşturuyodur. Yani senin şüphelendiğin her şey bende mevcuttu.

Alerjiden miydi, egzama oraya vurdugu icin mi kaşındı da kese yaptım oraya, yoksa kese yaptıgım için mi egzama oldu bende bulamadım. Belki de bu hale gelmesi için birden çok faktör lazımdır(tahriş, salya, alerji)

Bir iki hafta hametan sürdüm geçti.
Dermatitde çıkan yeri cok kurcalamadan geçirmezsen hep aynı yer devam ediyor.
Acaba ağzını silerken tahriş oldu ve salya ile coştu mu diye düşündüm.
 
Sürekli ıslak mendillemi siliyorsun ya da sürekli sabhnla yıkıyormusun
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…