- 21 Mayıs 2015
- 1.648
- 1.573
- 133
Madefix yara kremi gibi bişey mi ?Bende de egzama cikmisti madefix ile antibiyotikli krem verdi cok iyi geldi madefiks hamilelikte de kullanabiliyor cocuklarda da zarari olmaz yaziktir cok zor egzamanin agrisi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Madefix yara kremi gibi bişey mi ?Bende de egzama cikmisti madefix ile antibiyotikli krem verdi cok iyi geldi madefiks hamilelikte de kullanabiliyor cocuklarda da zarari olmaz yaziktir cok zor egzamanin agrisi
Teşekkürler inşallahInsaAllah geçmiş olsun kuzucuğa
Bir çözüm bulabildinizmi. 18 aylik bebeğim var bir haftadır aynı resimdeki yerler gibi kızarıyor bebeğim. Dis çıkarıyor ondandır dedim ama geçmedi halaOf ya nasil huzursuzdr bide bakinca canim yaniyor benim
Merhaba maalesef gidişat iyi değil. Egzamaymış. Doktor mecburen kortizon dedi. Atak oldukça süreceksin, ne kadar az sürmeye çalışırsan o kadar az zarar görür. Ömür boyu sürer bu geçmez falan filan dedi bu hafta gittiğim doktor. Araştırmaya devam ediyorumBir çözüm bulabildinizmi. 18 aylik bebeğim var bir haftadır aynı resimdeki yerler gibi kızarıyor bebeğim. Dis çıkarıyor ondandır dedim ama geçmedi hala
Madefiks yara kremi izleri gecirmek icinde kullanan cok kisi car ,ama ben egzamam alevlenince suruyorum iki uc gunde kabuklama yapiyor sonra rahatliyorum cok iyi geliyor lutfen deneyin egzama agrili oluyor bebeginize yazikMerhaba maalesef gidişat iyi değil. Egzamaymış. Doktor mecburen kortizon dedi. Atak oldukça süreceksin, ne kadar az sürmeye çalışırsan o kadar az zarar görür. Ömür boyu sürer bu geçmez falan filan dedi bu hafta gittiğim doktor. Araştırmaya devam ediyorum
Merhaba kaç gündür giremiyorum mesajınızı şimdi gördüm. Gıdaları aklıma ne gelirse deniyorum ama henüz bulamadım, sizde yediği ne azdırıyor farkettiniz mi? Geçtikten sonra ne kadar sürede geri çıkıyor, ne sıklıkla kortizonlu krem kullanıyorsunuz? Çok sordum kusura bakmayın. Bizde 13 aya kadar hiç bişey yoktu. 4 azı birden çıkardı o zaman başladı, giderek kötüleşiyor.Kaşınıyor mu egzama kaşıntı yapar oğlumun çenesinde var 15 aylık oda 4. Ayında başladı vücudundada vardı doktor bu çenedeki geçer zaten dedi gövdedekileri daha sorun etti ama onlar geçti çene kaldı. Onuda tetikleyen bazı gıdalar oluyor önceden çoğu şey tetikliyordu azaldı artık. tam hepsini çözemedim ama bir kaç tane var bildiğim bize beyaz tenli olduğu için 2 yaşına kadar ciltle ilgili sorun yaşarsınız sonra geçer dendi. Kortizonlu krem mecbur kullanıyorum ama en etkilisi krem ve alerji şurubu bir müddet beraber verdiğimde komple geçiyor sonra yine yediği birşey azdırıyor.
Sizinkisi belkide egzama değildir bilmiyorum doktorlar bence cok yüzeysel cevap veriyor bu cilt sorunlarına gerçekten bilen birine gitmek lazım bana güneş görmesin diyende oldu,alerji diyende,egzama diyende alerji kaynaklı egzama benim gözümde mesela tavuk suyu ve tereyağ veya başka iki hayvansal gıda aynı anda piştiğinde ağır geliyor veya iki ayrı ağır gelecek gıda yediğinde. Bana tekrar ettikçe kullan kremi başka çare yok dedi kullanmazsam üzerine ilave diğer besinlerde gelince iyice yer yapıyor ve cok kaşınıyor bu sefer uykuları bile etkileniyor. Benim çözdüğüm kadarıylaMerhaba kaç gündür giremiyorum mesajınızı şimdi gördüm. Gıdaları aklıma ne gelirse deniyorum ama henüz bulamadım, sizde yediği ne azdırıyor farkettiniz mi? Geçtikten sonra ne kadar sürede geri çıkıyor, ne sıklıkla kortizonlu krem kullanıyorsunuz? Çok sordum kusura bakmayın. Bizde 13 aya kadar hiç bişey yoktu. 4 azı birden çıkardı o zaman başladı, giderek kötüleşiyor.
Bizde hiç kaşıntı yok. Bizimki galiba egzama da değil. Besin alerjisi de değil gibi. Mahmut Doğruyu duymuşsunuzdur. Ona da gittik. Besin alerjisi olsa yüzde yanaklarda başlar. Kollara vücuda geçerdi dedi. Zaten yeme içme konusunda çok denedim saydıklarınızı verdiğimde tepki vermiyor ben herhangi bişey yedirdiğimde coştuğunu görmedim. Son gittiğimiz cilt doktoru benim de çocuklarımda oluyordu bebekken tükürükleri yapıyor dedi. Haftada birden Fazla kortizonlu kremi kullanma dedi. Ama bi kere sürmekle geçmiyor. İki gün birer gün sürsem geçiyor ama üç gün sonra yeniden hortluyor. Böylece haftada ikiden fazla kortizonlu krem sürmek zorunda kalıyorum. Çok canımı sıkıyor bu durum. Bir gün kortizonlu krem sür sonra coresatin pembe sür diyorlar ama coresatin pembe hiç bir işe yaramıyor. Hametan denedim o da hiç fayda etmedi. Napıcam bilmiyorum.Sizinkisi belkide egzama değildir bilmiyorum doktorlar bence cok yüzeysel cevap veriyor bu cilt sorunlarına gerçekten bilen birine gitmek lazım bana güneş görmesin diyende oldu,alerji diyende,egzama diyende alerji kaynaklı egzama benim gözümde mesela tavuk suyu ve tereyağ veya başka iki hayvansal gıda aynı anda piştiğinde ağır geliyor veya iki ayrı ağır gelecek gıda yediğinde. Bana tekrar ettikçe kullan kremi başka çare yok dedi kullanmazsam üzerine ilave diğer besinlerde gelince iyice yer yapıyor ve cok kaşınıyor bu sefer uykuları bile etkileniyor. Benim çözdüğüm kadarıyla
Karabiber
Limon
Ne kadar yedirmesemde biz yerken istiyor kızartılmış herhangi birşey balık,hamur,sebze,köfte farketmez
Ananas tadım yaptırdım felaket kaşındı mafoldu pişman oldum
Fıstık denemedim ama ağır aklınızda olsun
Bazen yoğurt,peynir ama şiddetli değil
Direk süt verdim dokunmadı ama yoğurt ve sütte yapıyor
Portakal orta derecede
Galiba kereviz
Bazıları aynı anda olunca ekstra oluyor kaşıntı alerji şurubu bence deneyin kaşıntıyıda döküntüyü de hafifletir
Geçtikten sonra yediği bişey ağırsa kızarıyor hemen çıkıyor kaşınıyor cok ağır değilse kızarıp yok oluyor
Benim oğlum da böyle 5 aylık ben yumurtadan şüphelendim yemeyi kesince düzeldiArkadaşlar merhaba bebeğim şuan 15 aylık. İki ay önce dört azı dişini birden çıkarırken yüzünde bunlar çıkmaya başladı ve giderek arttı. İlk cildiyeci doktor atopik dermatit dedi. Kortizonlu krem ve bioderma atoderm verdi, geçti ama krem bitince daha kötü oldu. İkinci doktor alerji dedi verdiği krem daha da kötü yaptı. Üçüncü doktor sivilce dedi. Antibiyotikli krem verdi, o kremle iyice arttı. Kremi bıraktım geçti ama bi hafta sonra yeniden çıktı. Alerji doktoru Mahmut Doğru hocaya götürdüm; alerji de değil, atopik dermatit de değil, sivilce de değil ama nedenini bilmiyorum dedi. Bi ciddiyeciye daha götürdüm, tükrüğü yapıyor dedi. 5 gün kortizonlu krem verdi. Ama bitince yine daha da kötü olarak çıktı. Kortizonlu kremle geçer gibi oluyor ama daha kötüleşerek geri geliyor bırakınca. Ne kullanacağımı şaşırdım. Kendi haline bıraksam yayılıyor. Bu arada nemlendirici olarak bioderma atoderm ve mustela nemlendirici kullandım; iyi gelmediler. Yaşayan ve sorunu çözen var mı? Ne yapabilirim ?
Yumurta et süt kuruyemiş hepsini keserek denedim. Hiç bişey fark etmediBenim oğlum da böyle 5 aylık ben yumurtadan şüphelendim yemeyi kesince düzeldi
Evet besin alerjisi de gördüm dediği gibi oğlumda direk her yerine yayılıp kabarmalar ve kaşıntılar başlıyor ilaçla hemen siniyor geçiyor bu ayrı ama bide egzamayı tetikleyen gıdalar da oluyor bizimki öyle suan. Kremleri mecbur kullanıyoruz benimde içime hiç sinmiyor ama kullanmadığım dönemlerde cok yer yaptı yara. Emmiyor demi sizdende alır çünkü kaşınmıyorsa yine şanslısınız o zaman egzama değil elbet geçecektir fito sürmeyi denediniz miBizde hiç kaşıntı yok. Bizimki galiba egzama da değil. Besin alerjisi de değil gibi. Mahmut Doğruyu duymuşsunuzdur. Ona da gittik. Besin alerjisi olsa yüzde yanaklarda başlar. Kollara vücuda geçerdi dedi. Zaten yeme içme konusunda çok denedim saydıklarınızı verdiğimde tepki vermiyor ben herhangi bişey yedirdiğimde coştuğunu görmedim. Son gittiğimiz cilt doktoru benim de çocuklarımda oluyordu bebekken tükürükleri yapıyor dedi. Haftada birden Fazla kortizonlu kremi kullanma dedi. Ama bi kere sürmekle geçmiyor. İki gün birer gün sürsem geçiyor ama üç gün sonra yeniden hortluyor. Böylece haftada ikiden fazla kortizonlu krem sürmek zorunda kalıyorum. Çok canımı sıkıyor bu durum. Bir gün kortizonlu krem sür sonra coresatin pembe sür diyorlar ama coresatin pembe hiç bir işe yaramıyor. Hametan denedim o da hiç fayda etmedi. Napıcam bilmiyorum.
Teşekkür ederim deneyeceğim inşallah işe yararGecmiş olsun. Bitkisel onerim olacak size. Denerseniz kısa surede fayda ettigini goreceksiniz Allahın izniyle inş. Beş altı adet ceviz yaprağını bir bardak suda rengi çıkana kadar (3-5dk) kaynatın. Su ılıyınca pamukla o bolgelere pres yapın. Bu suyu en fazla iki gun kullanın. Taze hazırlamak en iyisi cunku. Gunde üç kere yapılabilir. Bu karısım egzamaya cok iyi geliyor. Hiçbir zararı yok.
Birde her türlü cilt alerjisinde bolgeye zeytinyağı sürülur. Zeytinyağı alerjik ciltlerde rahatlama şifa saglar.
Emiyor ama bebeğimle paralel gıdaları denedim. Bir hafta yumurta vermedim ben de yemedim, et vermedim ben de yemedim ama bulamadım. 8 aylık olduğundan beri et yoğurt yumurta hepsini hergün yediriyorum. 13 aylıkken birden alerji yapmaya başlarlar mı bilmiyorum ki. Fito denemedim onu da deneyeyim, bi de kereviz denememiştim onu da deneyeyimEvet besin alerjisi de gördüm dediği gibi oğlumda direk her yerine yayılıp kabarmalar ve kaşıntılar başlıyor ilaçla hemen siniyor geçiyor bu ayrı ama bide egzamayı tetikleyen gıdalar da oluyor bizimki öyle suan. Kremleri mecbur kullanıyoruz benimde içime hiç sinmiyor ama kullanmadığım dönemlerde cok yer yaptı yara. Emmiyor demi sizdende alır çünkü kaşınmıyorsa yine şanslısınız o zaman egzama değil elbet geçecektir fito sürmeyi denediniz mi
Teşekkür ederim, yanakların tombişliğini benden almış İstanbul kartaldayım yakınsanız buyrun canlı canlı öpünBen maşallah ve geçmiş olsun demeye geldim. Öpesim geldi kızınızı