Sen ne kadar güzel bir kızdın ne oldu yüzüne diyen akraba. Özgüvenim kalmadı.

Yaklaşık on yıldır Rose hastasıyım. Naparsam yapayım yüzüm genel olarak kızarıklık... kremler vs geçiriyor sonra tekrarlıyor ve evet karaciğerim sıkıntılı... yaşadığınızı çok çok iyi anlıyorum çünkü birebir yaşadım hala yaşıyorum. Geçen sene taziyemiz vardı gelen giden vs... bende taziye zamanı krem kullanmadım. Taziye için gelen bir komşu aynen " sen çok güzeldin yüzüne nolmuş senin,bozulmuşsun" dedi... hiç istifimi bozmadım " ben hala güzelim sadece yüzüm biraz kızarıklık," dedim. Bizim insanımız hadsiz çok takılmayın Allah gerçekten dermansız dert vermesin gerisi çözülür.

Paris’te yaşam diye bir YouTube kanalı var. Kızım için sivilce videosu ararken karşıma çıktı.

Bir günde sivilcelerden kurtulmakla ilgili. Yorumlara çok şaşırdım. Çok kişi bu şekilde kurtulduğunu yazmış. Sarımsak sürüyor galiba. İzi olanlara da limon suyu tavsiye ediyor. Siz bir bakın isterseniz yanlış bilgi vermeyeyim. (Tahlillerde bir sorun yok demişsiniz o yüzden yazdım).

yüzüne lazerle sıkılastırıyordu 1-2 hafta yüzüne kabuk baglayıp dökülüyordu yepyeni cilt çıkıyordu bunu doktorunuzla konusup yaptırıp yaptıramayacagını söyleyin. Ve kesinlikle merdiven altında yaptırmayın. Sertifikalı veya uzmanlı olan birine yaptırın. Akne izleri ortadan kalkıyor diye biliyordum bir arastırın isterseniz. Ve canınızı sıkmayın gecicek hepsi. Özel sizi aşıyorsa zamanınız varsa devlet hastanesine düzenli gidin asla bırakmayın. Çok geçmiş olsun💐

Başına gelen anlar beni. Çünkü bu benim için artık çözülemeyen büyük bir problem haline geldi ve öz güvenimi yerle bir ediyor. 2019 yılında kpss çalışırken stres gereği çenemde tek tük çıkan sivilceleri sıktım. Ve 6 senedir çenemde bitmek bilmeyen dönem dönem durulan ama bazen aşırı derecede çoğalan sivilcelere sahibim. Sorun şu ki ben ergenliğimde lise dönemimde 1 tane aknesi olmayan bir insandım. Bembeyaz yüzüm olduğu için de yanaklarımda ve yüzümde çıkan sivilceler çok dikkat çekiyor ve önceden güzel alımlı bir insanken şimdi sivilcelerim yüzünden kendimi hiç beğenmiyorum ve öz güvensiz hissediyorum. Düzenli bir şekilde akne kremi kullandım geçmedi. Baktım kremle olacak iş değil 3 ay tetradoks kullandım etkisini gördüm ama 6 ay sonra çene bölgem yine sivilce doldu. Daha sonra artık oluruna bıraktım. Ta ki uzun zamandır görmediğim bir akrabamı gördüm. Ve beni gorür görmez dedi ki aaa senin yüzüne ne oldu ne kadar güzel bir kızdın sen neyin var karaciğerini temizle zeytin yağı iç dedi. O kadar moralim bozuldu ki kızlar. Güzeldim yani artık değilmişim. Kafaya koydum 2025te bu işi bitireceğim artık dedim. Doktora gittim ve tekrar geri çıkıyorsa artık zoratenin tedavisine başlamak gerek dedi. Bende korktum açıkcası ve Dr bana yine tekradoks verdi. 1 kutuyu bitirdim 15. Hapa geçtim o gün kalbimde ritim bozukluğu başladı hapı derhal bıraktım ama 3 gün geçmedi o hızlı arda arda kalp çarpıntılarım. 2022de de kullanmıştım ama o zamanlar bir şey olmamıştı. Hapı bırakıp sadece kremle devam ettim ama krem hiç fayda etmiyor aksine yanaklarıma da yayıldı. Tetradoksta bile kalp çarpıntım oldu. Zoratenin gibi daha ciddi haplar bana hiç yaramaz sanırım. Özel hastaneye gitmeye karar verdim. Ancak ücretler o kadar fazla ki. Para için başka tedavi yollarını da önerebiliyorlar artık. Var mı benim gibi olan ben bu şekilde atlattım diyen. Artık aynalara bile bakmak gelmiyor artık içimden. Çok üzülüyorum. Lütfen yardımcı olun.
Beslenmenizde yağlı şeyleri kesin, cilt temizliğinizi günlük rutine bindirin. İnsanlarında ağzını bazen torba gibi büzesim geliyor gerçekten.

Başına gelen anlar beni. Çünkü bu benim için artık çözülemeyen büyük bir problem haline geldi ve öz güvenimi yerle bir ediyor. 2019 yılında kpss çalışırken stres gereği çenemde tek tük çıkan sivilceleri sıktım. Ve 6 senedir çenemde bitmek bilmeyen dönem dönem durulan ama bazen aşırı derecede çoğalan sivilcelere sahibim. Sorun şu ki ben ergenliğimde lise dönemimde 1 tane aknesi olmayan bir insandım. Bembeyaz yüzüm olduğu için de yanaklarımda ve yüzümde çıkan sivilceler çok dikkat çekiyor ve önceden güzel alımlı bir insanken şimdi sivilcelerim yüzünden kendimi hiç beğenmiyorum ve öz güvensiz hissediyorum. Düzenli bir şekilde akne kremi kullandım geçmedi. Baktım kremle olacak iş değil 3 ay tetradoks kullandım etkisini gördüm ama 6 ay sonra çene bölgem yine sivilce doldu. Daha sonra artık oluruna bıraktım. Ta ki uzun zamandır görmediğim bir akrabamı gördüm. Ve beni gorür görmez dedi ki aaa senin yüzüne ne oldu ne kadar güzel bir kızdın sen neyin var karaciğerini temizle zeytin yağı iç dedi. O kadar moralim bozuldu ki kızlar. Güzeldim yani artık değilmişim. Kafaya koydum 2025te bu işi bitireceğim artık dedim. Doktora gittim ve tekrar geri çıkıyorsa artık zoratenin tedavisine başlamak gerek dedi. Bende korktum açıkcası ve Dr bana yine tekradoks verdi. 1 kutuyu bitirdim 15. Hapa geçtim o gün kalbimde ritim bozukluğu başladı hapı derhal bıraktım ama 3 gün geçmedi o hızlı arda arda kalp çarpıntılarım. 2022de de kullanmıştım ama o zamanlar bir şey olmamıştı. Hapı bırakıp sadece kremle devam ettim ama krem hiç fayda etmiyor aksine yanaklarıma da yayıldı. Tetradoksta bile kalp çarpıntım oldu. Zoratenin gibi daha ciddi haplar bana hiç yaramaz sanırım. Özel hastaneye gitmeye karar verdim. Ancak ücretler o kadar fazla ki. Para için başka tedavi yollarını da önerebiliyorlar artık. Var mı benim gibi olan ben bu şekilde atlattım diyen. Artık aynalara bile bakmak gelmiyor artık içimden. Çok üzülüyorum. Lütfen yardımcı olun.
canım benim neden özgüveninin bitirdin. o başkaları sen hastalansan sana bi tabak çorba vermezler. onlar için değer mi. o sivilce problemi kardeşimde de vardı. doktor ilaçtan önce temiz beslenmesini istedi. glutensiz bir ay. gluten tüketme süt ürünleri de buna dahil yani süt ürünlerinden tamamen vazgeçemedi ama azalttı birde çinko takviyesiyle probiyotik verdi doktor.. gerçekten de bir ayda sivilceleri azaldı. o yüzden ilaçtan önce biraz temiz beslensen probiyotik çok önemli

canım benim neden özgüveninin bitirdin. o başkaları sen hastalansan sana bi tabak çorba vermezler. onlar için değer mi. o sivilce problemi kardeşimde de vardı. doktor ilaçtan önce temiz beslenmesini istedi. glutensiz bir ay. gluten tüketme süt ürünleri de buna dahil yani süt ürünlerinden tamamen vazgeçemedi ama azalttı birde çinko takviyesiyle probiyotik verdi doktor.. gerçekten de bir ayda sivilceleri azaldı. o yüzden ilaçtan önce biraz temiz beslensen probiyotik çok önemli
ha bide yastık kılıfı 2 güne bir hatta üşenmem dersen günlük değiştir. paketlenmiş ürünleri de yemem asla

Benimde yanaklarımda cok vardı meğer vücudum cay sekeri istemiyormuş tesadüfen çaya seker atmayı bırakınca öğrendim 😀 çünkü sivilcelerim geçmişti belkide tedaviniz içtendir kadin hastaliklaei ile de ilgili olabiliyor bölgesel sivilceler

sivilceyle ilgili pek bi bilgim yok ama sana bu şekilde söyleyen akraban için söyleyeceklerim var. Bu tipler hiçbir zaman çevrenden eksik olmayacak canım. kilo alırsın aaa kilo almışsın derler verirsin hasta mısın derler. evlenmezsin niye evlenmiyorsun evlen hadi derler, evlenince çocuk yok mu ne zaman yapacaksınız derler bir dönem istemiyorum deseniz bile herkes adınızı hastalıklı olarak çıkartır. Çocuğunuz olur bu sefer çocuk büyüyünce süt muhabbetine girerler sütün yetmiyor , bu çocuk doymuyor, Çocuk büyür büyüyünce 2. çocuğu yapmaya zorlarlar seni. Yani güzelim en önemli şey bu gibi insanlarların dediklerini kafaya takmamaya çalışacaksın gerekirse ağzına cevabı vereceksin. Çünkü sen sivilcelerini de yok etsen başka bi kusur arayacaklar sende. Ve bildiğim kadarıyla sivilce stresten dolayı da çıkan bir şey. Bu insanlar seni daha çok strese sokuyorsa görüşmeleri azalt. Kendini rahatlatabileceğin kafanı dağıtabileceğin aktivitelere yönel. Emin ol çok güzelsin ve en önemlisi bi tip şeyler yüzünden sağlığından olma.Sağlık bu hayattaki en önemli şeylerden biri.

25 yaşındaki kız kardeşim 20 yaşından bu yana 3 kez R ile başlayan ilaçla tedavi oldu hepsinde yılın belli dönemlerinde tekrarladı çünkü annemizden gelen genetik bir durum, erkek kardeşim tek bir R tedavisiyle kurtuldu 10 senedir bir tane bile çıkmadı, tamamen genetikle alakalı tedavinizi olun stres yapmadan zamana bırakın gerisini. Bu arada lütfen kimsenin sözüne kulak asmayın sivilceleriniz olmasaydı da kesin bir şey söylerlerdi, ben de çook güzel bir kadınken bir anda geçirdiğim yüz felciyle hayatım tepetaklak oldu insanlar benimle konuşurken yüzümde kayan yerlere baktığında çok utanıyordum çok üzülüyordum sonra farkettim ki hep böyleydiler boşboğaz ve gereksiz, arkamı döndüğüm anda yoklar ve olmayacaklar. Bu arada biz hala çok güzel kadınlarız sivilceler lekeler hepsi gelir geçer siz ruh sağlığınızı koruyun bakmayın o boşboğazlara.

Kimsenin lafını kafaya takıp yıpratmayın kendinizi. Sanki sivilcemizin olmasını biz istiyormuşuz gibi konuşuyorlar. Ama şuna çok şahit oldum ergenlikte sivilcesi yoğun olanlar ilerleyen yaşta bunu yaşamazken ergenlikte tertemiz cildi olanların da sonradan çıkıyor. Benim de mesela o yaşlarda çoktu ama hiç umrumda bile değildi daha büyük dertlerim olduğu için doktora gitmeyi bile düşünmemiştim. Tabi ben spor hayatına çok erken başladım ve sağlıklı da beslenirim bunların da çok etkisi var. Ama üzülmeyin mutlaka çözümü vardır. Birçok tedavi mevcut bunun için. Cildinize uygun olmayan serum, kremlerden uzak durun ben kullanmayı bıraktığımdan beri daha rahatım. Bir de sivilce kurutan jel, kremler var doktorunuz size onlardan hiç yazmadı mı?
2 aydır Dr önerdiği sivilce kurutucu kremleri kullanıyorum. Özel Dr a gideceğim yine olmazsa son çarem hapa başlamak

Kasım ayından beri asla dışardan yemiyorum. Kahvaltımı bile evden götürüyorum.pastaneden poğaça falan almamak için. Çikolatayı da bıraktım hurmalı meyve barlardan yiyorum. Genel olarak su içmeyen biriyim ama.

Nazik cevabınız ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Ben de öyle olduğumu düşünmüştüm. Hormon testi yaptırdım. Bir sorun çıkmadı. Adet düzensizliğim de yok.

Akrabanı selamlarla anıyorum :) keşke sende şey deseydin “yaaa öyle olmuş dimi sağol x teyze beni düşündüğün için yıllar geçiyor insanlar değişiyor benim çeneme sivilce vuruyorken bak seninkine de patavatsızlık vurmuş sana ne tedavi bulsak ki ? Ama yok sivilce geçer de patavatsızlığa dangalaklığa çare bulmak zor”
Neyse akrabanı geçiyorum insanlar sen ciddiye aldığın kadar varlar senin hayatında
Çenemde yıllarca sivilce çıktı şimdi 40 yaşındayım yıllardır kendisinden eser yok öyle aman aman bi şey de yapmadım kpss stresi belki tetikleyendir oradaki cilt yapısı vs bi de şimdi orada sivilce çıktıkça elin gider hiç fark etmesen de orada buluverirsin bi elleme rahat bırak
Günlük bir cilt bakım rutinin var mı? Pek çok markanın pek çok ürününü kullandım yıllardır tek değişmezim dönüşümlü kullandığım eşek sütü ce keçi sütü sabunlarım banyoda da duş jeli yerine onları kullanıyorum ve gerçekten bebek gibi yapıyor bir süre tüm yüzüne sadece gece yatarken deneyebilirsin beslenmende çok yağlı kuruyemiş cips vs gibi tercihlerin varsa 15 gün kesip bi deneyebilirsin bende o bölgede sabit kullandığım tek şey bu sabunlardı ve yıllardır da sivilce ile karşılaşmadım umarım işine yarar seninde bu arada eşek sütü etkisini keçi sütüne göre bir tık fazla severim istersen onla başla ama dönüşümlü kullan

Eskiden böyle insanlara cevap verir tsrtışma yaşardım sonra büyüdüm onların seviyesine inmeyeyim dedim. Şimdi daha da büyüğüm zorbalığa zorbalık yapıyorum. Ben de sivilceden çok çektim. 9. Sınıfta hap tedavisi gördüm yetmiyor gibi doktor hap tedavisi sürerken kimyasal peeling uyguladı ve yüzüm kahverengi oldu. Hem sivilceler hem çiller hem o kahverengi izler. Kabus gibiydi sürekli makyaj yapıyordum okulda da bir hoca makyajıma takmıştı saçıma takmıştı sürekli o yüzü sil beyaz magnum diyordu. Ben de dayanamadım en azından benim geçecek ama senin çirkinliğin kalıcı markasını vereyim kullan bir şeye benzersin belki dedim. İşte göz zevki var makyaj yapınca kapanmıyor etmiyor e biz de sen sınıfa girince cam açıyoruz kilodan kokuyorsun dedim. Sen çok terbiyelisin ya zorlasan senin torunun olurdum dedim. Disiplin süreci gördüm ama Bir daha kimseye zorbalık yapamadı. Sanki biz aynada göremiyoruz yüzümüzü. Şimdi bebek gibi cildim var ama yine de magnum görünce üzülüyorum

Eskiden böyle insanlara cevap verir tsrtışma yaşardım sonra büyüdüm onların seviyesine inmeyeyim dedim. Şimdi daha da büyüğüm zorbalığa zorbalık yapıyorum. Ben de sivilceden çok çektim. 9. Sınıfta hap tedavisi gördüm yetmiyor gibi doktor hap tedavisi sürerken kimyasal peeling uyguladı ve yüzüm kahverengi oldu. Hem sivilceler hem çiller hem o kahverengi izler. Kabus gibiydi sürekli makyaj yapıyordum okulda da bir hoca makyajıma takmıştı saçıma takmıştı sürekli o yüzü sil beyaz magnum diyordu. Ben de dayanamadım en azından benim geçecek ama senin çirkinliğin kalıcı markasını vereyim kullan bir şeye benzersin belki dedim. İşte göz zevki var makyaj yapınca kapanmıyor etmiyor e biz de sen sınıfa girince cam açıyoruz kilodan kokuyorsun dedim. Sen çok terbiyelisin ya zorlasan senin torunun olurdum dedim. Disiplin süreci gördüm ama Bir daha kimseye zorbalık yapamadı. Sanki biz aynada göremiyoruz yüzümüzü. Şimdi bebek gibi cildim var ama yine de magnum görünce üzülüyorum
Ya kıyamam o yaşta bir de bu zorluklarla uğraşıp üstüne bir öğretmen tarafından zorbalanmışsınız. Öğretmenler her zaman saygı ve sevgiyle konuşabilmeli bence 🥹

Ya kıyamam o yaşta bir de bu zorluklarla uğraşıp üstüne bir öğretmen tarafından zorbalanmışsınız. Öğretmenler her zaman saygı ve sevgiyle konuşabilmeli bence 🥹
Ya böyle şeyler insanın beyninde kalıyor. O kadın yüzünden makyaj yapınca siliyorum kapatıcı vs kullanamıyorum. Yok yüzüne onu sür bunu yeme. Sanki bilmiyoruz biz. Hiç üzülme gerekirse farklı tedavi dene. Hap içemiyorsan tretoin kullan. Ben çok dikkat ediyorum kimseye durup dururken bir şey demem. çirkin ergenlik ve çocukluk geçirdim. Şimdi hiçbir zaman güzel hissedemiyorum. Biri iltifat edince şaşırıyorum. Ki bakınca net bir kusurum yok. Ama o küçüklük travması kaldı işte. Kabarık saçlı uzun sıska sivilceli diş telli kızım hala 🤣 hiç takılmayın cidden. Onlar kötü bakıyor çirkin görüyor

Stresli bir yapınız varsa ve beslenmeniz sağlıklı değilse sivilceneceksiniz zaman zaman. Özgüven bu kadar pamuk ipliğine bağlı değil ya da kimse sivilce yüzünden çirkinleşmez. Çarpıntınız da varmış bence bi spora başlayın yürüyüş, pilates vs. ve diyetisyenle görüşün. Gerekirse psikolojik destek de alın. Arkadaşım pcosdu doğum kontrol hapları, jeller, antibiyotikler hatta r ile başlayan ilacı bile kullandı. Geçti de ondan sonra ta ki acı bir kayıp yaşayana kadar. Kimimizin vücudu böyle tepki veriyor strese, üzüntüye ve sağlıksız besinlere. Ben de öyleyim. Zayıflamak için diyetisyenle çalışırken sağlıklı beslendiğim için yüzüm pürüzsüz oldu ama şimdi yine sivilceli biliyorum ki yine geçecek pürüzsüz olacak sonra yine gelecek belki..

Canim öncelikle cok gencsin ve sivilce cikmawi kötü bisey degil , stress ve yeme bozuklugunda görüleb seylerden biri yüzün disari atmasi vucutta da olabilir yada akne tarzinda sivilceler olur. Her bölgede cikabilen bu sivilcelerin aslında her birinin bir anlamı var alında cıkan yüzde çıkan farklı ancak çene bölgesinde çıkanlar kadın hastalığının hormonlarla alakalı olduğunu gösterir ben kendim polikistik overliyim çenemde çok çıkar boğaz cevreme kadar yayılır bazen. Ben inositol kullandım hormonlara da sivilcelere de çok iyi geldi ve yüzümüzü de iyi bakmalıyız yeni yıkama jeline başladım sivilce için ve serum da alacağım hem içten hem dıştan tedavi etmiş oluruz :) ayrıca ayda bir iki ayda bir de olsa yüz bakımına git uygun fiyatlı biyer bulursan derin temizleme yaptır bizim evde yaptığımız bazen yeterli olmuyor.. cevreni takarsan çok mutsuz olursun ve bedenin farklı tepkiler verir onlara kulağnı tıka ve başarılarının devamını diliyorum ❤️🙏🏼
Pko kaynaklı sivilcelerde inositol cidden işe yaradı mi geçti mi

Ayni sorunu ben de yillarca yasadim. Kullandiginiz ilaci da kullandim, benim de midemi mahvetti, hastanelik oldum. Gitmedigim cilt doktoru, denemedigim merhem krem kalmadi.
Tam boyle yasamayi kabullenecekken, bir arkadasimdan duydugum sey yuzumu piril piril yapti. Ben oyle tavsiyeyle asla ilac vs kullanmam ama bu basit bir sabun oldugu icin rahatlikla deneyebilirsiniz diye dusunuyorum. Eczanelerde satilan kukurtlu sabun. Yuzume surup birkaç dakika yuzumde bekletiyordum, cildim iyice emsin diye, sonra yikiyordum. İnanilmaz iyi bir etki yapti.
Adi neydi acaba sabunun

Pko kaynaklı sivilcelerde inositol cidden işe yaradı mi geçti mi
İşe yarıyor canm benim boğazıma kadar gidiyordu sivilcelenme ara ara çıkıyor bıraktım çünkü ama düzenli kullanımda saç dökülmeleri tırnak kırılmaları pko kaynaklı sivilceler felan bunlar da gelişme gördüm yumurtlama felan da yaptırıyor gebe kalmak istiyenlere de yardımcı pko da gebe kalmak biraz zor olabiliyo çünkü.

Back
X