Bebeğimin dayak yemesi

Kamrhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2020
1.439
375
25
Hanımlar üst kat komşum çok iyidir. Her konuda yardımcı olur çok severim ama gelelim asıl konuya. Kızım şuna 2.5 yaşında onun kızıyla aralarında 4 ay var benim kızım 4 ay büyük. Komşumun kızı yaşına girmeden daha benim kızımı sürekli döverdi. Bildiğiniz tekme atar tokat atar neyse bebektir düzelir dedik. Yanlarında durduğumuz halde şuanda bile kızımı sürekli itikliyor elinde çöp dahi olsa elinde bişey olsun istemiyor. Annesi biraz uyarsada kızını yinede benim kızımın elindekini istediği zaman onun kızı benim kızımdan tatlı dille alıp kızına veriyor. Vurma etme diyor ama sen kendi elindekiyle oynayacaksın arkadaşındakıni almayacaksın diye uyarmıyor. Benim kızımda tam tersi çok uslu lafdan anlayıp asla şiddeti yoktur dayak yer karşılık vermez. Komşum benimle görüşmek istiyor ama kızı parkta bile kızıma rahat vermiyor. Benim kızımda onun kızını çok seviyor ağlıyor onlara gitmek için ama ben artık dayanamayıp tatlı dille komşuma bu şekilde kızımda şiddeti öğreniyor biz en iyisi çocuklar uyuyunca kahve içip görüşelim dedim ama ikimizinde kızları öğle uykusunu bıraktığı için hiç görüşmüyoruz. Çevremde olayı bilenler doğrusunu yaptın diyor ama siz olsanız ne yapardınız. Komşunun kızı benim kızımı sürekli tırmalarken beni bile tırmalar oldu annesi ise kuzeninden öğrendiğini söylüyor

sizin evinize geldiğinde de aynı mı cocugun davranışları, yoksa sadece komsunuzun evinde mi bu kadar sahiplenici?

sizin evinize geldiğinde de aynı mı cocugun davranışları, yoksa sadece komsunuzun evinde mi bu kadar sahiplenici?
Önceden kendi evinde bazen bizde yapardı şimdi bizim evde de aşırıya kaçar oldu en son parkta kızımı oturduğu yerden itince bende koptu herşey

Önceden kendi evinde bazen bizde yapardı şimdi bizim evde de aşırıya kaçar oldu en son parkta kızımı oturduğu yerden itince bende koptu herşey
o zaman görüşmeyeceksiniz. komsunuz bir sey söylerse de cocugunuzun tartaklanmasından sıkıldığınızı söylersiniz.

normalde böyle olaylarda tarafsız olmak lazım diye düsünürüm. hani cocuktur, itişip kakışabilirler. ama sürekli bir taraf eziliyorsa ve karsı tarafın ebeveyni de hep kendi cocuguna karşı ağırlıktaysa kusura bakmasın. annesi eve misafir çağırmayıversin.

Hanımlar üst kat komşum çok iyidir. Her konuda yardımcı olur çok severim ama gelelim asıl konuya. Kızım şuna 2.5 yaşında onun kızıyla aralarında 4 ay var benim kızım 4 ay büyük. Komşumun kızı yaşına girmeden daha benim kızımı sürekli döverdi. Bildiğiniz tekme atar tokat atar neyse bebektir düzelir dedik. Yanlarında durduğumuz halde şuanda bile kızımı sürekli itikliyor elinde çöp dahi olsa elinde bişey olsun istemiyor. Annesi biraz uyarsada kızını yinede benim kızımın elindekini istediği zaman onun kızı benim kızımdan tatlı dille alıp kızına veriyor. Vurma etme diyor ama sen kendi elindekiyle oynayacaksın arkadaşındakıni almayacaksın diye uyarmıyor. Benim kızımda tam tersi çok uslu lafdan anlayıp asla şiddeti yoktur dayak yer karşılık vermez. Komşum benimle görüşmek istiyor ama kızı parkta bile kızıma rahat vermiyor. Benim kızımda onun kızını çok seviyor ağlıyor onlara gitmek için ama ben artık dayanamayıp tatlı dille komşuma bu şekilde kızımda şiddeti öğreniyor biz en iyisi çocuklar uyuyunca kahve içip görüşelim dedim ama ikimizinde kızları öğle uykusunu bıraktığı için hiç görüşmüyoruz. Çevremde olayı bilenler doğrusunu yaptın diyor ama siz olsanız ne yapardınız. Komşunun kızı benim kızımı sürekli tırmalarken beni bile tırmalar oldu annesi ise kuzeninden öğrendiğini söylüyor
Asla görüşmem, net , komsuyla görüşmek mi önemli yoksa bebeğinizin psikolojik sağlığı mi, kadın çocuğunu adam akıllı ikaz bile etmezken sizin halinize bak ...

Benim de arkadaşımın oğlu kızımdan 4 ay büyüktü iyi de anlaşıyorlardı. En son görüştüğümüzde oğlu kızımın yanağını öyle bir ısırdı ki, morardı resmen. Kız oğlunu uyardı falan ama laf arasında da bana 2 yaş sendromu yüzünden oluyor, senin kızda onun arabasıyla oynamış oğlum dayanamamıştır dedi. Hemen o saniye çok teşekkürler her şey için dedim kızımı aldım evime döndüm.
Bu olay olalı 2-3 yıl oluyor ve asssla evde görüşmedim hatta dışarıda bile sayılı görüştüm.
Çocuğumdan kıymetli hiçbir şey yok

Ya çocuklar bu kadar değersiz mi Allah aşkına? Yoksa komşunuz mu çok değerli? Çocuktur, geçer diye diye kaç defa akran siddetine maruz kaldı o çocuk? Komşu kendi çocuğu önemli diye tırmık tekme tokat baska çocuğa girişirken sesini çıkarmasın, siz hala aynı ortama girin. Asla görüşmeyin yahu, vallahi çok üzüldüm.

Kesinlikle haklısnız
o kız yaptığında hafifçe elini tutup "aaaaa çok kızıyorum ama yeter artık vurmayacaksın" vs gibi laflar edecektiniz tatlılıkla
sabırlısınız maşallah ben hiç dayanamıyorum öyle olduğunda

görüşmeyin.. güzel havalarda park falan çıkın kızınıza başka arkadaşlar bulursunuz

Kızımdan daha değerli olamaz komşu herhalde. Ben dışarıda biri yan gözle baksa bile sinirleniyorum, belki benimki abartıdır. Ama hiç bir canlının, bu bir bebek de olabilir kızımı incitmesine asla izin vermem. Komşuyu görmesem de olur.

Görüşmemek en iyisi.

Benim de kuzenim tüm kuzenlerimizi ve beni döverdi. Azman gibi bir şeydi, herkes yaka silkerdi.
Annem bir şey dese akraba, küser diye diyemezdi de. Kimse diyemezdi yengelerimin içinde. Dayağı ha bire biz yerdik işte.
Sizinki hele dış kapının mandalı yani, çat diye görüşmeyi kesebilirsiniz. Annem babamın kardeşiyle görüşmeyi kolayca kesemeyeceği için pasif davranmıştı zamanında. Ki bana göre ne olursa olsun engel olmalıydı. Ama sizin bahaneniz nedir?
O komşuyla görüşmeyince hayatınızdan ne eksilecek? Çok mu önemliler sanki?

X